Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי השבוע לרכב ידני מזה 6 שנים שאני על אוטומט.

אוטו חדש (איביזה מהמבצע 88,800).

אני עדיין מסתגל וקורה לי מעט שהמנוע כבה לי משימוש לא נכון עם הקלאץ' בתחילת נסיעה בעליות (לצערי נכון למשפטים אלו אני נמצא בירושלים..במרכז הסתדרתי מעולה אבל לא פלא..)

היום היה השיא - 4 פעמים שכבה לי המנוע במהלך יום שלם.

מלבד הבושה - האם אני גורם פה לנזק לרכב?

ושאלה נוספת, האוטו כמובן בהרצה ל1K ק"מ הקרובים - לפעמים בלי לשים לב אני טיפה מושך את ההילוך אחרי ה 3K סל"ד..מגיע אפילו ל3300-3400~ בלי כוונה. האם זה אסון?

אני יודע שהשאלות נראות כמו שאלות של ילד קטן..אבל ככה זה, אוטו חדש - מפחדים עליו.

היום 3 פעמים החלפתי חניה בלימודים עד שמצאתי חניה שיכלתי להשאיר שם את האוטו כמה שעות מבלי לחשוש שיפתחו עליו דלתות :|

פורסם

כל כיבוי מנוע בזריקת קלאץ' גורם לשחיקה גדולה יותר ממה שקורה בזינוק רגיל.

אבל זה לא נורא, ואתה תלמד תוך כמה ימים. עד אז שום נזק ממשי לא יגרם.

מה שיותר גרוע זה להחזיק את הקלאץ בנקודת חיכוך למשך הרבה זמן, במיוחד אם אתה נותן הרבה גז, מחשש שהמנוע יכבה.

וגם אם הגעת ליותר מ 3000 לא קרה כלום. מי אמר לך, שבהרצה אסור לעבור את ה 3000 סל"ד ?

תתחדש ותהנה מהרכב, תנסה לא להיות פראנואיד יותר מידי, גם בעיניין הסימנים על הדלתות.

לצערי, אי אפשר להתחמק מזה באופן מוחלט.

פורסם

אני ממליץ לימים הקרובים לנסות לנהוג יותר בעדינות ועם יותר רגש במיצאת נקודת החיכוך- זה יגרום לך להתרגל באופן אוטומטי להרים את הרגל השמאלית לגובה הנכון, מה שנקרא "למידה פסיכומוטורית".

תנסה לא לתת גז עד לנקודת החיכוך בקלאצ' (לא תקף בעליות).

לפעמים אין ברירה - בעליות צריך להשתמש בזינוק בעליה (בעזרת בלם יד). גם את זה כדאי לתרגל עד לפעולה אוטומטית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כל כיבוי מנוע בזריקת קלאץ' גורם לשחיקה גדולה יותר ממה שקורה בזינוק רגיל.

אבל זה לא נורא, ואתה תלמד תוך כמה ימים. עד אז שום נזק ממשי לא יגרם.

מה שיותר גרוע זה להחזיק את הקלאץ בנקודת חיכוך למשך הרבה זמן, במיוחד אם אתה נותן הרבה גז, מחשש שהמנוע יכבה.

וגם אם הגעת ליותר מ 3000 לא קרה כלום. מי אמר לך, שבהרצה אסור לעבור את ה 3000 סל"ד ?

תתחדש ותהנה מהרכב, תנסה לא להיות פראנואיד יותר מידי, גם בעיניין הסימנים על הדלתות.

לצערי, אי אפשר להתחמק מזה באופן מוחלט.

להחזיק את הקלאץ בנק' חיכוך רק בשביל להרגיש "בהיכון" יחד עם גז כדי שלא אזוז אפילו מ"מ אחורה - אני לא עושה..

מתחלף הרמזור - אני מכניס ל1 או שמקס' אם הרמזור קצר מחכה על 1 עם קלאץ עד הסוף. ואז מנסה את מזלי. העניין הוא שיש באוטו HILL HOLD אז זה בהתחלה קצת מוזר להתרגל אבל יצאתי עכשיו לסיבוב בעליות י-ם כדי להבין איך זה בדיוק עובד. כתוצאה מהפיצ'ר הזה אני פשוט משאיר את הקלאץ עד הסוף, נותן מעט גז מעלה ל1-2אלף סל"ד ומתחיל לשחרר את הקלאץ. האם זה מספיק טוב לעת עתה?

לגבי העניין עם ההרצה - ככה הומלץ לי בעת מסירת הרכב - לא לעבור על ה3K סל"ד. וכתוצאה מכך לא לחצות את ה 110קמ"ש.

זכורה לי המלצה זו גם בעת קבלת הרכב הקודם שלי - לפני כ5 שנים, כך שלא התרגשתי מההמלצה. לפי התגובה שלך זה יותר מרגיש כמו עבודה בעיניים..האמנם?

אני ממליץ לימים הקרובים לנסות לנהוג יותר בעדינות ועם יותר רגש במיצאת נקודת החיכוך- זה יגרום לך להתרגל באופן אוטומטי להרים את הרגל השמאלית לגובה הנכון, מה שנקרא "למידה פסיכומוטורית".

תנסה לא לתת גז עד לנקודת החיכוך בקלאצ' (לא תקף בעליות).

לפעמים אין ברירה - בעליות צריך להשתמש בזינוק בעליה (בעזרת בלם יד). גם את זה כדאי לתרגל עד לפעולה אוטומטית.

אני מנסה להרגיש אותה אבל הקלאץ ארוך מדי לטעמי וקצת הורס את התפעול. לפחות מנסיוני כרגע

בסה"כ בינתיים ביחד עם ה HILLHOLD אני מרים טיפה סל"ד ומשחרר קלאץ' וככה לא מתדרדר ולא צריך להיות היסטרי עם חיכוך וכד' בגלל שהבלמים ממשיכים לעבוד לעוד 2שניות. במקרה הגרוע אני מרים קצת פחות את הסל"ד והרכב מגמגם לשבריר שניה

פורסם

שום פעולה מאלה שתיארת (להחזיק את הקלאץ' לחוץ,להרים קצת טורים לפני השחרור שלו, משיכת הילוכים מעל 3K סל"ד) לא תגרום נזק כזה או אחר לרכב.

כן,לקלאץ' ייגרם בלאי מעט יותר מואץ אבל זה עניין שולי (אחרי הכל, תוך שבוע תתרגל למיקום נקודת ההפרדה שלו).

הדרך הכי פשוטה ללמוד את הקלאץ' זה לא בכביש ציבורי, שם אתה תילחץ ותעשה "טעויות", הדרך הכי טובה היא פשוט לנסוע לאיזה חניון ריק ולתרגל בצורה רגועה, בלי שיצפצפו לך.

תעמוד בניוטרל בלי ללחוץ על אף דוושה (כמובן במיקום שבו הרכב עומד בלי להתדרדר), שלב לראשון ואז תתחיל לאט לאט לשחרר את הקלאץ' עד שהרכב יתחיל לגלוש (בלי גז).

חזור על התירגול הזה ככל שתזדקק עד שהרגל תפתח את הרגש לנקודת ההפרדה (=הנקודה בה הרכב מתחיל לגלוש קדימה).

היישום של זה בכביש הציבורי זהה לחלוטין כאשר אם הרכב עומד בעלייה פשוט לתת מעט גז מיד לפני שאתה מגיע לנקודת ההפרדה.

לעניין ההרצה, כל יצרן (או יבואן) וההמלצות שלו, אחד אומר שלא צריך הרצה, אחר יגיד שצריך הרצה של 500 קילומטר, אחר יגיד 1500 קילומטר.

הדעות מאוד חלוקות בעניין, לכן לך על ה-SAFE SIDE, סע רגוע את ה-1000 קילומטר הראשונים, אל תשתולל עם משיכה מוגזמת של הילוכים (כל עוד אתה לא מטפס מעל 3000-3500 סל"ד תיהיה רגוע) ותהנה מהאוטו.

שוב, חלק אומרים שאין צורך בהרצה, ההגיון אומר שבכל מכלול שיש חלקים נעים צריך לבצע הרצה כדי שהרכיבים "יתגבשו" לצורת עבודה חלקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...