Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי וחברי לצוות 1301 אתה יודע שאני נמנע מלהביע דעתי מעבר לסיעור מוחות משותף

כאן אחרוג ואומר חד וחלק "חלק" ! ואסביר:

טינה טרנר אופס טנדר (איך פינטזנו כבר אז על זקנות) :roll:היא רכב שקצת ברח מהמקור

השילוב המודרני של שני צבעים בצביעה מבריקה דורש פה דלת מודרנית בקווים חלקים ומבריקה

שלל האיבזור בדלתות המקוריות מיותר ומסורבל בטח לטנדר "זורם" ששופר בטעמך.

כנ"ל לגבי החלון חלק ואחיד (וואי וואי תדליק חימום יחד עם המזגן)

זהו אני אישית אגנוב לך אותה גם בלי דלת וחלון.

רענן

חבר צוות פיברקלאב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

יש כיוון! אחרי שהראיתי לאישה את אפשרויות הביצוע של הדלת האחורית, ולאור הדעות החיוביות בקרב אנשי פיברקלאב, נפלה החלטה: מוותרים על הדלת המקורית והולכים על המראה ה-"ספורט אלגנט", כמו בתמונה הזו. כמובן שזה הופך את עבודת התכנון של הדלת למסובכת יותר, אבל כרגיל, אם אפשר לבחור בדרך היותר קשה, תהיו בטוחים שזו תהיה הדרך המועדפת עלי... :wink:

attachment.php?attachmentid=316973&d=1354474904

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

עוד החלטה נפלה. מחליפים מושבים. כלומר, זה היה גמור ומנוי מהיום הראשון, רק שלא ידעתי לאיזה דגם להחליף. הסיבה: למושבים המקוריים אין משענות ראש ועם כל הכבוד והסימפטיה למקוריות, בטיחות שווה יותר. אבל לאלו להחליף? לאלו של הרום של "המיוחסים", רום צבאית עם מושבים בעלי משענת ראש; זוג מושבים מדייהטסו שרייד דור שני, או זוג מושבים מדייהטסו שרייד דור שלישי. למה? כי אלו האפשרויות המתאימות וזמינות שעמדו לפני.

אחרי התחבטויות ארוכות החלטתי לפסול את האפשרות של המושבים של רום צבאית: מכמה שיקולים, אבל בראש ובראשונה זמינות. אז נשארנו עם שני צמדי המושבים של הדייהטסו. מבין השניים נבחר הסט החדש יותר, שהתגלה כנוח ביותר וגם מתאים בממדיו לתא הנוסעים. יופי. אבל עכשיו צריך להתאים את המושבים הללו לטנדר...

מפסק המסילות ברום הרבה יותר צר מאשר מפסק המסילות במושב של הדייהטסו. נכון, המדובר ברצפת פיבר ואפשר לקדוח חורים נוספים היכן שארצה, אבל את זה לא רציתי לעשות. רציתי להשאיר את האפשרות להתחרט ולחזור ולהשתמש במושבים מקוריים - מה גם שבמקור המסילות של הדייהטסו לא מתאימות בתצורה שלהן, כי הן לא ישרות לחלוטין, כמו ברום. אז צריך להתאים את המסילות של הדייהטסו למתאר החורים ברצפה של הטנדר. רק איך? ביליתי זמן רב בבהיה במסילות המושבים המקוריים ושל אלו של הדייהטסו, עד שנפל האסימון איך לבנות את המתאמים למסילות של הדייהטסו, כך שיתאימו לטנדר.

לא מעט עבודה (כרגיל...), אז בואו ונתחיל:

1. מפסק החורים המקורי ברצפה של הטנדר.

2. המסילה המקורית של הכסא של הטנדר.

3. המסילה שתחליף את המקורית ואותה נתאים לכיסא החדש. המסילות הללו משמשות במקור להתאמת מושבים בהסבות של כלי רכב מסחריים חדשים למיניבוסים, כאן בארץ (ושוב תודה לרענן ולפיברקלאב על העזרה והסיוע באספקת המסילות).

4. המסילה החדשה מעט ארוכה יותר, בכדי לאפשר התאמה טובה יותר של המושב החדש (או יותר ביחס למסילות מעט יותר לאחור, ביחס למושב המקורי, בכדי ליהנות ממקסימום ההזחה האפשרית לפנים/אחור.

5. עכשיו מסמנים את מרווח החורים הרצוי לפי המסילה המקורית ומתחילים בקדח באמצעות מקדח קטן.

6. אחרי הקדיחה הראשונית, מגיע הסיום באמצעות מקדח בקוטר המדויק.

7. והנה הברגים מתאימים. במקור המדובר בבורג ואום. כלומר, צריך מישהו שיחזיק את הבורג באמצעות מפתח מתוך תא הנוסעים, בעוד האדם השני עובד על האומים הנמצאים מתחת לאוטו. מאחר שהגישה למסילות הללו לא תהיה קלה, החלטתי לעשות מעשה ולרתך את הברגים למסילות ובכך בעצם ליצור גוז'ונים, שיקלו על הביצוע העבודה. אז כמובן שצריך להשחיז את פני השטח, כמו גם את צידי הבורג לפני הריתוך.

8. ככה תראה התוצאה הסופית מסילות בעלות גוז'ונים קבועים.

המשך יבוא.

תמונה 176.jpg

תמונה 177.jpg

תמונה 178.jpg

תמונה 187.jpg

תמונה 188.jpg

תמונה 189.jpg

תמונה 190.jpg

תמונה 191.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

שים לב שמסילות ארוכות (מדי) ימנעו הכנסת הכסא בהחלקה עליהן לאחר שמורכבות כבר

וכנראה תצטרך לחבר המסילות למושב לפני ההרכבה

ובכל פעם שתרצה להוציא מושב תצטרך לפרק מהמסילות

פורסם
שים לב שמסילות ארוכות (מדי) ימנעו הכנסת הכסא בהחלקה עליהן לאחר שמורכבות כבר

וכנראה תצטרך לחבר המסילות למושב לפני ההרכבה

ובכל פעם שתרצה להוציא מושב תצטרך לפרק מהמסילות

צודק לגמרי. לא ניתן להחליק את המושבים ולפרק אותם מהמכונית ללא הסרת המסילות. אלא שכך כך גם במקור בכל פירוק של מושבים שאני מכיר. הפירוק הוא מושלם, מהברגים המעגנים את המושבים ועם המסילות יחדיו. לא באמצעות החלקה של המושב מהמסילות שנשארות מורכבות. במילים אחרות: המסילות מחוברות באופן קבוע למושב ומתחברות למכונית באמצעות ארבעה ברגים עם אומים. פשוט וקל. עניין של כמה דקות עבודת הרכבה/פירוק.

בכל מקרה, תודה על תשומת הלב! :-)

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עשית מעשה נכון,עדיף לשבת בכיסא יותר נוח ובטיחות מאשר על הכיסא המקורי שאין לו משענת ראש ואצלי הוא היה מצופה סקי .

גם אני ויתרתי על המקוריים לטובת זוג כיסאות מאיכות גרמנית טובה מאד שקניתי ב-100 ש"ח לשניהם (מאדם טוב שמכר לי במחיר סמלי).

גם לי הייתה עבודת התאמה, אך אפשר להתנחם אצלנו על שיש להתאים רק שני כיסאות בטנדר.

אריק

פורסם

פוגז: לפני שנים בפלס"ר של גדוד 50 אז עוד היה של הצנחנים, הגיע מ"מ חדש וירוק

היישר מבה"ד 1, החברה שלנו פזמני"קים של סוף שירות שטחנו לבנון, מבצעיות, וכמה

וכמה מבצעים מעניינים השתעממו בלילות, והקצין החדש החליט על מבצע לילי שבסיימו

מארב לרכב לתרגול החבלנים בצוות וסתם פירוטכניקה מדליקה.

הדבר היחיד שהוא שכח לקחת בחשבון היה כמה פירומאנים (מודה בשמה) וכמה חבלנים

מתוסכלים שאגרו יותר מדי "דברים מתפוצצים."

ההוראות להכנת הפוגז היו פשוטות שליש סולר בג'ריקן ברזל עליו עוד שליש בנזין, וקרעי צמיג

להגברת האפקט, כל אלה מחוברים לכמה מאיצים ופתיל הצתה.

כמובן שהכמויות שונו, בנוסף לקרעי הצמיג הוכנסו גם בקבוקי זכוכית מלאים באלכוהול רפואי

בקבוקים מלאים באבק שריפה שהוצא מכדורי רובה ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

החבלנים חיברו קצת יותר מאיצים והרבה פתיל הצתה מגולגל סביב הג'ריקאן.

ליתר ביטחון בתרגיל היבש הפוגז הוסתר מראש בתוך שילדת הנגמ"ש ששימש ביום אויב

ומישהו חשב שיהיה משעשע לרפדו בעוד כמה בקבוקי קוקה קולה מלאים בבנזין.

ככה יצאנו למסע המ"מ מנווט בראש והחברה נגררים אחריו על מנת לקצר את הסיפור

כאשר ניתנה ההוראה "פוצץ" שלהבת האש ורעש הפיצוץ הגיע עד לאוהל המג"ד שהיה

מרוחק כמה עשרות ק"מ משם והשילדה המפוארת שנשאה על גביה עשרות מס' נ"צ שמות

וסיפורי לוחמים התרוממה באוויר ונחתה מעדנות בתוך הוואדי הסמוך...

את השבת הבאה בילינו כולנו במתן הסברים ותירוצים על מה השתבש, והמ"מ החדש למד על

בשרו שאין לתת מצית לפירומן...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

את השבת הבאה בילינו כולנו במתן הסברים ותירוצים על מה השתבש, והמ"מ החדש למד על

בשרו שאין לתת מצית לפירומן...רן

לא הבנתי, אני צריך להזמין חבלן?

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא הבנתי, אני צריך להזמין חבלן?

וואוו טעות, זה היה אמור להיות בשירשור הפנטייק כפראפרזה למנוע בתוך הנפט...

אם משהו מהמנהלים יוכל להעביר זה יהיה אדיר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
וואוו טעות, זה היה אמור להיות בשירשור הפנטייק כפראפרזה למנוע בתוך הנפט...

אם משהו מהמנהלים יוכל להעביר זה יהיה אדיר-רן

ואני כבר חשבתי שאולי מוסר ההשכל הוא שאני ״הפירומן״ ואסור לתת לי להתנסות בשיפוץ הטנדר, כי אני לא יכול לעמוד בפיתוי לשנות אותו... :-D

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא הבנתי ,אז להביא את הדלת או לא

אריק

כן, כן, אריק, בטח להביא את הדלת! עדיין חשובות לנו מידות ופרופורציות וכדומה. מבטיח להחזיר אותה לא פחות חלודה... :wink:

און יקירי - כמו שנאמר : אני ואישתי החליטה ! :lol:

אין על האישה!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

תזכורת מאתמול: התאמנו את המסילות החדשות (האמת היא שזו קצת הטעיה, הן אמנם מסילות אבל במקרה הזה הן לא משמשות כמסילות, אלא כתושבת. בתפקיד המסילות משמשות המסילות המקוריות של מושבי הדייהטסו) לחורים המקוריים ברצפה ועכשיו ממשיכים מאותה הנקודה בה עצרנו:

1. אחרי שהתאמנו את הברגים למסילות, מרתכים אותם למקומם.

2. וככה זה נראה בסיום: גוז'ונים שהופכים את פעולת החיזוק של המושבים לבודי לפשוטה לביצוע על ידי אדם אחד בלבד ולא באמצעות שני אנשים - האחד במכונית והשני מתחתיה.

3. אחרי ריתוך המסילות החדשות לתחתית המסילות המקוריות של הדייהטסו, צריך להחזיר את המושבים למקומם במכונית ולכוונם כראוי.

4. בכדי לקבע את המצב הרצוי, נותנים "פיק" קטן של ריתוך בצדדים, בעוד המושבים מורכבים במכונית. את ההמשך מבצעים על שולחן הריתוך.

5. וזו המסגרת הסופית של המושב, אחרי ההתאמה והריתוכים.

6. ומה שנשאר הוא לנקות את הריתוכים, להסיר את כרית המושב ולצבוע את הקונסטרוקציה בצבע שחור.

7. וזהו! מושב אחד מוכן. וככה זה נראה.

8. אז כל שנותר עכשיו הוא להתרשם לרגע, ו... לעבור למושב השני ולהתחיל את כל התהליך מהתחלה.

המשך יבוא...

תמונה 179.jpg

תמונה 180.jpg

תמונה 186.jpg

תמונה 181.jpg

תמונה 182.jpg

תמונה 183.jpg

תמונה 184.jpg

תמונה 185.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און השיפוץ מדהים ! אני עוקב אחרי השרשור מיום פתיחתו ואין ספק יש כאן בי''ס לאיך משפצים/משדרגים רכב ברמה גבוהה .

סתם איזו תהיה : אם היה טנדר כזה מיוצר היום (כמובן עם כל החידושים שבענף) היה נמכר בכמויות יפות או שלא :?:

• תוכן חדש...