Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי חשוב - לגבי לוח המחוונים - שכחתי: דופנות הלוח, היכן שמתחברות עם הפיבר, קיבלו תיקון, פלוס דופן פנימית כפולה. כך שבעת החיזוק לא יפול כל העומס על הפלסטיק המקורי והשברירי. בנוסף, במקום זה אשתמש בבוא העת בטבעות (שייבות) גדולות מאוד, על מנת לחלק את שטח הלחץ של הברגים ככל האפשר.

את אותו טיפול ויחס שקיבל לוח המחוונים, קיבלה גם הקונסולה המרכזית. כלומר, מילוי סדקים וסגירת החורים המקוריים של פתח האוורור ורדיו.

כמו כן, בסיס הקונסולה, סביב החור של ידית ההילוכים, קיבל חיזוק היקפי. בנקודה זו מתחברים הברגים של שרוול ידית ההילוכים ופלסטיק שם היה דק, שביר ופריך. כעת נפתרה הבעיה.

ומה הלאה? במקור חשבתי לצפות את כל חלקי הפלסטיק בוניל או כל סוג ריפוד אחר המתאים ללוחות מחוונים. כך אקבל מראה נאה יותר שגם ימנע ויכסה מפגעי הזמן לסדוק שוב את הפלסטיק - מה שממש לא נאה לעין. אלא שגם ציפוי כל-שהוא אינו חסין חום ופגעי זמן והבעיה הנוספת היא שמבנה הלוח עשוי לגרום לכך שלא תהיה התאמה מושלמת בפינות ובזוויות.

אפשרות נוספת (וקלה יותר) היא לצבוע את לוח המחוונים באמצעות צבע מיוחד. צבע שגם מעניק את הטקסטורה המחוספסת האופינית ללוחות מחוונים.

אז בינתיים, הנה תמונות של הקונסולה המרכזית - אחרי התיקונים:

1. החיזוקים בחלק האחורי.

2. סתימת חורי האוורור והרדיו. עוד צריכים לחתוך את המקום המדוייק של פתחי האוורור החדשים, אבל רק אחרי שהיחידת המזגן הפנימית תמוקם באופן מדוייק, כך שהפתחים יהיו בדיוק בגובה הנכון ביחס אליה.

3. בסיס הקונסולה, סביב ידית ההילוכים. החיזוק החיצוני יאפשר לחזק את שרוול שמתלבש על ידית ההילוכים טוב יותר.

06032011574.jpg

06032011573.jpg

06032011572.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

בהחלט הייתי שוקל ללכת לרפד ולצפות את הקונסולה ואולי גם את לוח השעונים, עם תפירה יפה. אין סיבה שזה יתקלקל גם לא אחרי 20 שנה, אם הרכב שמור בצורה סבירה. דווקא צבע יכול להתקלקל, ויראו את נקודות ההדבקה בעדו.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

היחידה הפנימית של המזגן, תרומת דייהטסו טריוס, לא הגיעה חפה מבעיות, כלומר משברים. המדובר בפלסטיק דק שלא אמור להיות תחת עומס וכשזה קרה - התאונה - הוא קיבל כמה סדקים ושברים.

התיקון יכלול, ברוב המקומות, רק מילוי ואיחוי בעזרת ה"קטשופ", ואת זה כבר עשיתי אתמול. במקומות נושאים עומס - כמו באזור החיבורים של היחידה לגוף - אעבה את התיקון באמצעות הדבקת יריעות פיבר. את זה, בתקווה, אעשה היום. יחד עם התאמת הצינורות היציאה ממערכת האיוורור.

תמונות:

1. שבר בחלק העליון של המערכת - הבורר בין מצב אוויר צח למחזור.

2. הדבקת חתיכת פלסטיק ועיבוי מהחלק הפנימי לצורך חיזוק.

3. שבר באזור המפוח. גם "מושך" אוויר וגם בנקודה הקרובה לאוזן העיגון של היחידה.

4. תיקון השבר באמצעות הקטשופ. בנקודה זו אעבה גם באמצעות פיבר. עוד אוסיף ואחזק את הזרוע אותה נאלצתי לחתוך לצורך התאמת היחידה למכונית.

5. עוד כמה סדקים.

6. ועוד כמה חיזוקים.

7. המכסה ממנו תחובר היחידה למקור האוויר החיצוני.

8. המכסה שהותאם ליחידה עצמה. ממנו יצאו ארבעה צינורות לאוויר - שנים לצדדים ושנים לשמשה.

06032011576.jpg

06032011577.jpg

06032011580.jpg

06032011581.jpg

06032011578.jpg

06032011575.jpg

06032011566.jpg

06032011564.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
בהחלט הייתי שוקל ללכת לרפד ולצפות את הקונסולה ואולי גם את לוח השעונים, עם תפירה יפה. אין סיבה שזה יתקלקל גם לא אחרי 20 שנה, אם הרכב שמור בצורה סבירה. דווקא צבע יכול להתקלקל, ויראו את נקודות ההדבקה בעדו.

בכל מקרה אצטרך רפד טוב בקרוב, אז אולי זה הזמן להמלצות.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און ידידי שלום

יש רפד מעולה אבל לא זול ,עם עבודות ברמה גבוהה ++ קוראים לעסק אוטו אלגנס (כמדומני) ברחוב אלטלף 23 יהוד

ראיתי עבודות שלו וירד לי הרבה מאוד ריר אבל שוב המחיר לא זול ,כי כשרציתי לפני כשנה(שלח אותי אליו מכונאי מכולמוביל) לרפד את המרצדס שלי בעור הוא דרש 2000 ש"ח על עבודה לכל כיסא ללא החומרים ,לי זה נשמע יקר אבל העבודה שלו מדהימה.

פורסם

און,

אפשר לקבל פרטים נוספים על ה"קטשופ" - מהו השם המסחרי של החומר, היכן ניתן לרכוש וכד'.

תודה.

פורסם
און,

אפשר לקבל פרטים נוספים על ה"קטשופ" - מהו השם המסחרי של החומר, היכן ניתן לרכוש וכד'.

תודה.

הי.

"הקטשופ" פותח על ידי "אוטו-קור" ומשמש אותם בעבודתם. לא יודע איך קוראים לו בשפה המקצועית וגם לא נראה לי שהייתי מצליח להניח את ידי על החומר הזה, אלמלא הקשרים העסקיים של "דרך השטח וניר בן-ארי איתם. הם לא מוכרים אותו או משהו כזה.

אני לא יודע אם הקישור שהעלו על חומר לתיקון פלסטיק ABS זהה או דומה לחומר שאני משתמש בו, אבל נראה כי הוא משמש לאותה מטרה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עבודת התאמת היציאות לאוורור מהיחידה הפנימית הייתה כולה על טהרת האלתור. אחרי הכל, יחידת מזגן של טריוס לא בדיוק תואמת לרום כרמל... גם קשה למצוא (אני כותב קשה, אבל למעשה אני לא מצאתי. אבל אני בטוח שעכשיו יהיה מי יכתוב היכן בדיוק ניתן למצוא :-D) את הצינורות הקשיחים והגמישים המתאימים. אולם מאחר שגם "מומחי" רום כרמל השתמשו בשעתו בצנרת אינסטלציה תקנית, אז גם אני יכול.

ביחד עם חלקים פלסטיק שונים מאוטו-קור, התאמתי, חתכתי וגזרתי את החלקים ולאחר שהכל התאים - הדבקתי אותם באמצעות הקטשופ. משני הצדדים - לטובת העמידות. ליתר ביטחון חוזקו החלקים זה לזה באמצעות ברגים קודחים ואת החיבורים העדינים יותר כיסיתי גם באמצעות שתי שכבות של פיבר.

העבודה אולי לא נראית יפה, אבל במסגרת האילוצים זה מה שיכולתי לעשות. עוד צריך לצבוע את זה (וגם זה רק למראית עין בלבד. החלק הנ"ל נסתר ואינו נראה לעין), אבל למעשה העבודה על חלק זה כמעט והסתיימה.

להלן תמונות, שהם יותר כמו מתכון:

1. חלקי פלסטיק מאוטו-קור

2. צינור אינסטלציה תקני.

3. ועוד שניים.

4. עוד חלק מוכן שנחתך והותאם.

5. מערבבים הכל, חותכים למידה ומערבבים עם קטשופ.

6. ליתר ביטחון - גם עם פיברגלס.

7. חוזרים על התהליך גם בחלקים האחרים.

8. ומרכיבים לניסיון על היחידה.

07032011583.jpg

07032011584.jpg

07032011585.jpg

07032011586.jpg

07032011588.jpg

07032011590.jpg

07032011592.jpg

07032011593.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און ידידי היקר.

אני חושב שלא כדאי לערבב פיברגלאס ביחידת המזגן (במגע ישיר עם האוויר החם והקר .עדיף כציפוי מעל חומר איטום אחר ) מטעמי בריאות ..... (תמיד יש חלקיקים שינשרו )

פורסם
און ידידי היקר.

אני חושב שלא כדאי לערבב פיברגלאס ביחידת המזגן (במגע ישיר עם האוויר החם והקר .עדיף כציפוי מעל חומר איטום אחר ) מטעמי בריאות ..... (תמיד יש חלקיקים שינשרו )

אסף, שים לב בתמונה שהשימוש בפיבר הוא בדיוק לצורך אותו ציינת - ציפוי מעל חומר בידוד אחר.

בכל מקרה, תודה על ההערה.

בנוסף, הנה עוד שתי תמונות מאתמול: שינוי בזווית כונס האוויר החיצוני. במקור הזווית חדה מדי למקום הקיים מתחת ללוח המחוונים. חתכתי את המסגרת העליונה - השטוחה - הורדתי את החומר העודף מלמטה והדבקתי חזרה את המסגרת לצורך קבלת שטח שטוח לאטימה.

התמונה הנוספת: חלקי תושבות המזגן שנחתכו בלייזר, לפני תכנון וביצוע של ניר בן ארי. היום אביא ברגים ואומים תואמים ונתחיל להרכיב ולמקם את המדחס והמותחן בתא המנוע.

07032011590.jpg

07032011596.jpg

07032011595.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

:mm_yeah: אין עליך אתה גאון!

איך שאתה יורד לפרטים הקטנים אחד לאחד ,זה מדהים! מה שזה אומר שזה במלא מובן המילה מסע שיפוץ .

אני מצדיע לך כל הכבודד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• תוכן חדש...