Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי בימים האחרונים לא התאפשר לי להתקדם עם הפרוייקט, אבל לחשוב בין לבין - עוד אפשר.

עבודתי על יחידת המזגן הסתיימה. כעת צריך להתאים צמת חשמל למחברים של יחידת המזגן, להחליף את הטרמוסטט של היחידה (המקורי מסתנכרן עם מחשב המנוע ש... אין ברום כרמל), ולחבר את צמת החשמל החדשה כך שלא תעמיס על הצמה המקורית. את התאמת יציאות החשמל מהיחידה לקח על עצמו אח של חבר - אלקטרונאי מחונן.

למעשה, בהתחשב בכך שעבודת התאמת המיזוג הסתיימה ושלא ניתן להמשיך עם הצביעה עד אחרי ההרכבה מחדש של הבודי והשלדה, מסתמן כי למעט כמה דברים קטנים, לא רחוק היום בו אשדך מחדש בין השניים. כל שצריך הוא לקנות את גומיות השיכוך שבאות בין הבודי לבין השלדה, לסתום כמה חורים בקיר האש שכעת אני יודע שוודאות שלא צריך אותם ו... לפני שיהיה מאוחר מדי, להחליט האם הצבע הכחול הנבחר הוא-הוא הצבע שישאר. כל עוד משנים דעה בשלב הזה, קל מאוד לצבוע מחדש את תא המנוע. אחרי השידוך - זה כבר יהיה קשה יותר.

אז סדר הפעולות הוא כדלקמן:

1. לסתום מספר חורים לא נחוצים בקיר האש.

2. להחליט סופית על גוון הצבע הכחול.

3. לתקן את הצבע על קיר האש, או לצבוע מחדש את תא המנוע.

4. לקנות גומיות משככות חדשות.

5. לשים הגומיות על השלדה ולהניח עליהן את הבודי.

6. להרכיב את 12 הברגים המחזקים בין השניים.

בשלב הבא, אוכל להרכיב את הדוושות, הבוסטר משאבת הבלם ו... אני קצת מקדים את המאוחר. עוד הרבה עבודה לפני.

נתחיל לפי הסדר ונתקדם אט-אט.

החשוב הוא שעולים מדרגה. הגיע הזמן, אחרי חמישה חודשים - לא?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

מדהים

שווה לבדוק אצל יצרני הואקום פורמינג אם נותרו להם תבניות או חלקים מקוריים, הם עושים הכל ב-AVS

אולי לשאול את אחד מעובדי אורדן לשעבר, או נסה בק.ש.ר פלסטיק בנצר סירני

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
מדהים

שווה לבדוק אצל יצרני הואקום פורמינג אם נותרו להם תבניות או חלקים מקוריים, הם עושים הכל ב-AVS

אולי לשאול את אחד מעובדי אורדן לשעבר, או נסה בק.ש.ר פלסטיק בנצר סירני

תודה, אבל אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך. לאיזה תבניות אתה מתכוון, של לוח המחוונים?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
תודה, אבל אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך. לאיזה תבניות אתה מתכוון, של לוח המחוונים?

כן, בזמנו ביקרתי בנצר סירני והוא מחזיק שם תבניות ישנות מאוד

תהליך הייצור הוא פשוט, מהיר וזול מאוד - את הבובות של מפעל הפיס עושים שם

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
כן, בזמנו ביקרתי בנצר סירני והוא מחזיק שם תבניות ישנות מאוד

תהליך הייצור הוא פשוט, מהיר וזול מאוד - את הבובות של מפעל הפיס עושים שם

נשמע מעניין! את תהליך הייצור אני מכיר. ראיתי איך מייצרים חלקים בשיטה זו במפעל של "אוטו-קור". המחשבה שהם שמרו במשך שלושים שנה תבניות לרום נראית לי מופרכת, אבל לך תדע, שווה לבדוק. מעבר לשם העסק, יש לך שם של איש קשר להעביר לי? אפילו בפרטי.

תודה!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אין ספק שקיר האש המפריד בין תא המנוע לתא הנוסעים מחורר (כך במקור) כמו גבינה שוויצרית.

לקראת חגיגות סיום תקופת ההפרדה בין השלדה לבודי וממש לפני החיבור ביניהם, התפנתי לסגור פינות. הראשונה - חורים מיותרים בקיר האש. לפחות שניים מהם - של מערכת החימום הישנה - אפשר לבטל, אבל איזה מהם בדיוק? האמת היא שאחרי תקופת הפרדה ממושכת כל כך כבר לא זכרתי איזה חור מתאים לאיזו מטרה, אז טרחתי ונסעתי לתורמת החלקים בשביל להיזכר. ברור שצריך חור בקוטר גדול עבור צינור מים, אבל קצת מצחיק לראות שקדחו חור ועוד חור בקוטר 30 מ"מ לערך עבור כבל בקוטר חמישה מילימטרים, לא?

מכל החורים - הגדולים משמאל הם של מוט ההגה והבוסטר - שלושה הם עבור צמת החשמל, ויש עוד חורים עבור: כבל ספידומטר, כבל פתיחת מכסה מנוע, כבל מצמד, כבל לברז החימום הפנימי, שני חורים עבור צינורות המים של החימום הפנימי, ו... חור בקוטר 30 מ"מ לצינור של השפריצר.

אז את שני החורים של צינורות המים אפשר לסתום - למערכת החדשה חורים חדשים - וגם את החור של הכבל של הברז. רציתי לסתום גם את החור הגדול שדרכו עבר הצינור של השפיצר, אבל הוא נשאר וישמש למעבר של הצמה הנוספת עבור יחידת המזגן. בנוסף, החלטתי כבר לסתום מספר חורים עבור ברגים שכבר לא בשימוש (כמו עבור יחידת החימום המקורית שלא תחזור).

אז בשלב הראשון מנקים את הנקודות אותם רוצים לסתום, משני הצדדים. בשלב הבא, בכדי להוסיף חוזק, הדבקתי יריעות פיבר מהצד הפנימי של קיר האש - כשלב מקדים למילוי החורים בדייסת פיבר.

מאחר שבניגוד לדייסה, ליריעות לוקח זמן להתייבש - אז בזה מסיימים לעת עתה.

11042011700.jpg

11042011701.jpg

11042011702.jpg

11042011703.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מחכים בקוצר-רוח לראות את הרכב צבוע ואת עבודות ההרכבה מתקדמות, Bravo.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• אחראי פורום
פורסם
המחשבה שהם שמרו במשך שלושים שנה תבניות לרום נראית לי מופרכת, אבל לך תדע, שווה לבדוק.

אם שמרו את תבנית ההזרקה של קופת "דן חסכן", אז לך תדע :-)

כיף לראות את ההתקדמות, את כל הפרטים הקטנים שמרכיבים פרוייקט ענק.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שים לב שבכל חור שבו עובר כבל יש גומיה מסביב כדי לבודד את כבלי החשמל והצינורות מהפיבר.

מגע בין כבלים/צינורות יגרום לחיתוך ופגיעה בהם מהר מאוד.

פורסם
שים לב שבכל חור שבו עובר כבל יש גומיה מסביב כדי לבודד את כבלי החשמל והצינורות מהפיבר.

מגע בין כבלים/צינורות יגרום לחיתוך ופגיעה בהם מהר מאוד.

תודה על ההערה ותשומת הלב. כמובן שבכל חור וחור יש/תהיה טבעת גומי שתגן על העובר בה מפני הפיבר המרושע. חלק מהגומיות קיבלתי מחבר פורום (הגומיות העגולות בתמונות המצורפות) ואשתמש בהם, את החלק האחר - החסר - אקנה. עוד לפני האתגר להעלות את הגומיות המתאימות על צמת החשמל, אבל אפרופו פסח - אם עברנו את פרעה, נעבור גם את זה!

27022011544.jpg

250220114300.jpg

250220114302.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי דין ודברים ומחשבות מרובות, הוחלט בדעת רבים לשנות את הצבע הכחול שנבחר. לא עניין פשוט לבחור צבע, במיוחד שהולכים לכיוון של שני צבעים. צריך שהצבעים יתאימו האחד לשני וצריך שהגוון גם ימצא חן. אז ה"לבנדר" נשאר ומחפשים צבע כחול אחר. הוחלט על כחול כהה יותר ואחרי חיפוש במניפות הצבעים, נמצא הגוון הראוי.

ראסם, הצבעי ללא חת של מוסך "דרך השטח" לקח את דלת הניסויים, החליק את הצבע הכחול הקודם והכין את הדלת לצבע. אחרי מדידות לפי המחשב, הוכן הצבע והותז על הדלת. כל שנותר הוא לחכות לאישה שתאשר את הצבע.

על פניו - נראה מעולה. הגוון כהה וכחול יותר מאשר בצביעה הקודמת, אלא שכאשר הוצאנו את הדלת לאור, התגלה כי הגוון בעצם די סגול. כלומר, הוא משנה את צבעו בצל מכחול לשמש - סגול.

לא מוותרים וממשיכים לחפש, אבל זה בהמשך.

בינתיים - התמונות של התהליך עד כה:

1. הדלת בגוון הקודם.

2. שיוף הצבע לקראת הצביעה המחודשת.

3. הכנה וניקוי לקראת הצביעה.

4. המחשב נותן את המשקלים המדוייקים של כל גוון צבע על מנת להגיע לגוון הרצוי.

5. ראסם מכניס את התערובת.

6. ו... צובע את הדלת.

7. התוצאה - בצל ובלי הרבה אור: טובה יותר.

המשך יבוא.

17022011516.jpg

17042011714.jpg

17042011717.jpg

17042011716.jpg

17042011715.jpg

17042011719.jpg

17042011718.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
בסוף הרום יסע כמו הזיבאר 2 סתם

יש חדש בקשר לדלת אחורית ?

אין דלת אחורית. כלומר, טרם מצאתי. ומה שכן מצאתי - מאחר שהמדובר במסגרת ברזל פשוטה - חלוד. יחד עם זאת, לא מודאג בהקשר זה. מאחר שמדובר במסגרת פשוטה, נשחזר ונבנה את הדלת מחדש.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אז אחרי שהכחול הכהה יותר שנבחר התגלה בעל שני פרצופים, כלומר - כחול בצל וסגול בשמש - הוחלט לנסות שוב. מאחר שהשאיפה הייתה להימנע מצבעים מיטליים, לא פשוט היה למצוא את הגוון הנכון. באופן סימבולי, נמצא הפיתרון שרשימת הצבעים של חברת... ראליאנט. זו האחרונה - כזכור - הייתה השותפה של אוטוקרס בתחילת הדרך, זאת בזכות ההתמחות שלה במרכבי פיבר. אז אם תרצו, זו מעין סגירת מעגל.

שוב ראסם התגייס למבצע ובסבלנות אין-קץ הכין את הדלת וצבע אותה ועוד לפני שהספקתי לחזור מארוחת הצהריים.

בכחול הזה כמעט ואין סגול והגוון כהה מבעבר. ומה שנחמד הוא שגם כאן מתקבל גוון משתנה של הצבע, בהתאם לזווית האור, שמש או צל.

מקווה שהתמונות מעבירות את התחושה.

1. המניפה - הגוונים של רליאנייט.

2. סוג הצבע עצמו.

3. מייד לאחר הצביעה.

4. בשמש - הגוון בהיר יותר.

5. באור, אבל לא בשמש ישירה.

6. ובזווית לשמש, מהצד.

7. ואחרונה חביבה - מהצד.

17042011724.jpg

17042011725.jpg

17042011726.jpg

17042011727.jpg

17042011728.jpg

17042011729.jpg

17042011730.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אהלן און,

גם אני עוקב בהנאה מרובה אחרי יומן השיפוץ המאד לא שגרתי הזה.

אני חבר שקט (מאד) בפורום כבר זמן רב (הכל יחסית), אבל הפעם פשוט הייתי חייב להגיב.

בתור חובב מוטוריקה/נהיגה/ספורט מוטורי/ענתיקות-קלאסיות וכו' (בוא נקרא לילד בשמו - כל דבר שיש לו גלגלים ומנוע..)- אני מאד נהנה לקרוא על המסע המדהים שאתה עובר.

אני יודע שיבוא יום שבו אגשים את החלום, קרי שיפוץ של רכב ישן ואהוב. סוג הדברים שאני פשוט חייב לעשות לפחות פעם בחיים וכשאני קורא את השרשור הנ"ל, זה רק מדרבן אותי להתחיל כמה שיותר מהר!

בכל אופן, כל הכבוד ובהצלחה והמון תודה על השיתוף.

חג שמח,

מירון

"The VFR is the gentleman's sport bike, there are only 2 problems, first I am no gentleman and second it is no sport bike"

• תוכן חדש...