Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי אתת צד עגול אחד עבורך ניראה חדש! מתנה לחג-רן

קניתי! כלומר, תודה! בשמחה! מאיפה יש לך את כל המציאות הללו?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

היום עשיתי נסיעת בכורה ברום כרמל טנדר. לא, לא שלי, עדיין. מעשה שהיה - כך היה: חבר טוב החליט שהוא רוצה מטעמים נוסטלגיים סוסיתא או רום כרמל. זה התחיל בגרסת הסדאן, אבל חיש מהר הוא הבין שלצרכיו טנדר יהיה עדיף. אז נסענו לראות את הטנדר מפתח תקווה שמפורסם מזה זמן ביד 2.

המפגש הזה מאוד סיקרן אותי. אחרי הכל אני משפץ טנדר דומה, אבל מעולם לא נסעתי בטנדר כזה. רוב הזיכרון שלי מנהיגה ברכב שכזה הוא בעיקר מסוסיתא סטיישן 13/60 שהייתה ברשות הורי בזמנו. היא הייתה מודל 1973 ונהגתי בה בפעם האחרונה בשנת 1993. כלומר, היא הייתה צעירה בעשור מהטנדר שאני משפץ עכשיו ולמרות זאת היא הייתה גרוטאה שאין לתאר. רעידות, קרקושים, ויברציות, חום וגם קור שחודרים לתא הנוסעים, תיבת הילוכים חקלאית, התנהגות כביש של שיכור וטרטור מנוע מעצבן תדיר. וכל זה ביום טוב שלה... טוב, אני קצת מגזים בתיאור הגרוטאיות שלה, אבל הרעיון מובן.

גם התנסות טרייה יותר, נהיגה בכרמל ממודל דומה לפני כשלוש שנים, לא השאירה בי רושם חיובי יותר. גם לא נהיגה ברום כרמל 1300 (זו עם מנוע פורד). מכאן נובע החשש שלי שלמרות השחזור והשדרוג שאני מבצע בטנדר שלי - פעם גרוטאה, תמיד גרוטאה.

והטנדר מפתח תקווה? המדובר ברכב שנסע כל השנים הללו וגם עבד למחייתו ולכן, כך חשבתי, טוב לא יכול לצאת מזה. אני חייב לציין שהופתעתי לטובה! ריסון המתלים טוב מאוד ובורות קלים ומכסי ביוב משוככים היטב. ההגה ישיר מאוד וחד תגובה וגם הבלמים סבירים פלוס (צריך ללחוץ מעט חזק מהמקובל בכדי לקבל עצירה טובה). הופתעתי מאוד מבידוד הרעשים. למעט רחש החודר דרך פתח ידית ההילוכים שלא היה סגור היטב, צליל המנוע אינו חודר ברמה מטרידה. גם כוח המנוע סביר לגמרי ולפחות בהתנהלות עירונית, לא הורגש מחסור אקוטי בכוח.

בשורה התחתונה, אם אלו התחושות בטנדר בן 32 שנים, אני אופטימי. מעבר לכך שבטנדר שלי הכל חודש - כך שמבחינת תחושת נהיגה המצב אמור להיות טוב יותר - אצלי אני מתקין בידוד רעשים של ממש ולכן אמור להיות הבדל מהותי בהקשר זה.

יש למה לצפות, אני שמח.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
קניתי! כלומר, תודה! בשמחה! מאיפה יש לך את כל המציאות הללו?

נישבע לך שאני לא יודע, השכנים מביאים לי מציאות שנישארו להם מרכבים ישנים שלהם.

פעם היו נותנים לי כשהייתי עובד על הרכבים/אופנועים למטה היום כבר משאירים

לי ע"י הדלת או הרכב...

אתה מוזמן בשישי הבא 29/4 לבוא לחגיגת יום ההולדת של מפגש י-ם ותקבל את זה

או סתם לקפה מתי שבא לך-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

און, כבר הזמנת את היריעות של DYNAMAT?

אני מבטיח לך שכאשר תשים את היריעות על הטנדר, בידוד הרעשים והאטימה יהיו ברמה של פולקסווגן פאסאט.

פורסם
נישבע לך שאני לא יודע, השכנים מביאים לי מציאות שנישארו להם מרכבים ישנים שלהם.

פעם היו נותנים לי כשהייתי עובד על הרכבים/אופנועים למטה היום כבר משאירים

לי ע"י הדלת או הרכב...

אתה מוזמן בשישי הבא 29/4 לבוא לחגיגת יום ההולדת של מפגש י-ם ותקבל את זה

או סתם לקפה מתי שבא לך-רן

למה לי אין שכנים כאלה...

תודה על ההזמנה, אבל ימי שישי הם הימים העסוקים שלי בעבודה שגם מכניסה כסף, לא רק מוציאה אותו (רכבי אספנות...), אז נקבע לקפה בפעם אחרת.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

העבודה מדהימה אני עד עכשיו לא הגבתי אבל כמו רבים אחרים אני עוקב הדוק של הפרוייקט שלך ופשוט כל הכבוד העבודה עם הפיבר ברמה מאוד גבוהה!

רציתי לשאול שאלה

אני בדיוק עכשיו סיימתי גם בקאדי שלי החלפת דשבורד והתקנתי יחידת מזגן חיצונית ולאחר נסיעה ראשונית כנראה עקב חוסר בידוד אני מרגיש נורא באותו כאילו המנוע בתוך תא הנוסעים אז החלטתי לעשות בידוד כמו שצריך אבל אין לי שמץ של מושג היכן ניתן להשיג את חומר הבידוד....תוכל אולי לעזור לי ... להפנות אותי לחנות שניתן להשיג שם יריות כמו שיש אצלך...תודה מראש

פורסם
און, כבר הזמנת את היריעות של DYNAMAT?

אני מבטיח לך שכאשר תשים את היריעות על הטנדר, בידוד הרעשים והאטימה יהיו ברמה של פולקסווגן פאסאט.

העבודה מדהימה אני עד עכשיו לא הגבתי אבל כמו רבים אחרים אני עוקב הדוק של הפרוייקט שלך ופשוט כל הכבוד העבודה עם הפיבר ברמה מאוד גבוהה!

רציתי לשאול שאלה

אני בדיוק עכשיו סיימתי גם בקאדי שלי החלפת דשבורד והתקנתי יחידת מזגן חיצונית ולאחר נסיעה ראשונית כנראה עקב חוסר בידוד אני מרגיש נורא באותו כאילו המנוע בתוך תא הנוסעים אז החלטתי לעשות בידוד כמו שצריך אבל אין לי שמץ של מושג היכן ניתן להשיג את חומר הבידוד....תוכל אולי לעזור לי ... להפנות אותי לחנות שניתן להשיג שם יריות כמו שיש אצלך...תודה מראש

העובדה שיהיה בידוד היא מוחלטת וסגורה, היתרונות ברורים לי. השאלה היא באיזה סוג אשתמש. ממש עתה אני עושה את המחקר הקטן שלי בנושא זה. את היריעות שהדבקתי בתא המנוע קיבלתי מניר בן-ארי והן שונות מהיריעות שנהוג להדביק בתוך תא הנוסעים. לא זוכר את סוג היריעות שבתא המנוע, אבל צילמתי את שם החברה בפוסט שהתייחס לכך.

בנוגע לבידוד בתא הנוסעים: ישנו, כמובן, את הדיינמט המפורסם, אבל יש גם מוצרים אחרים. אחד מהם, "סקנד סקין", דומה לדיינמט בתכונותיו ואמור להיות זול יותר. אני באופן אישי אבחר מבין השניים הללו. מחיפוש שערכתי כאן בפורום, הסתבר לי שדיונים בנוגע לשניים הללו התפרסמו ולא אחת, כולל מידע היכן ניתן להשיג את היריעות.

אעדכן בהמשך.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
למה לי אין שכנים כאלה...

תודה על ההזמנה, אבל ימי שישי הם הימים העסוקים שלי בעבודה שגם מכניסה כסף, לא רק מוציאה אותו (רכבי אספנות...), אז נקבע לקפה בפעם אחרת.

אין לך שכנים כאלו כי אתה לא ירושלמי...

תגיד לי כשתקבעו לקפה, אולי אצטרף, תמיד כייף לפגוש את האדם שמצטט את סבתא ננה שלו כל הזמן !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

והפעם: לנקות את השלדה מאבק, למדוד, לסמן ולחתוך את הספוגים האמורים להיות בין הבודי לשלדה וגם להדביק אותם למקומם. הרעיון בהדבקה כפול: שלא יזוזו ממקומם עד ההרכבה ובמהלכה וגם ישארו שם לתמיד.

עוד בעת הפירוק היו מקומות בהם עקב הקימור בבודי, או בגלל שינוי בגובה השלדה במקומות מסויימים, היו מורכבים במקום שני ספוגים האחד על השני. קצת קשה לדעת כעת היכן מקומות אלו, אז בכל אותם מקומות בהם אזדקק לריפוד כפול, אעשה כן בשעת הנמכת הבודי על השלדה. לא תהיה בעיה להרים את הבודי מצד אחד או את כולו בכדי להוסיף בידוד - אז דייה צרה לשעתה.

אז תמונות וחג שמח!

1. השלדה אחרי הניקוי.

2. המספר - האורך הדרוש בס"מ של הספוג בנקודה זו.

3. חיתוך כל הספוגים למידות הרצויות ובמקום הנכון.

4. ואחרי ההדבקה.

21042011756.jpg

21042011757.jpg

ספוגים.JPG

21042011759.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לאור העיכובים במועד הרכבת הבודי, התפנתי להתקדם גם בדברים אחרים. האמת היא שיש עולם ומלואו להכין, לנקות ולסדר עד השבת המכונית לכביש וקצב הדברים לא איפשר לי עד כה להכין דברים להרכבה מבעוד מועד, אלא להתחיל להתעסק איתם ברגע האמת, כשצריך אותם - לא לפני. החיסרון: זה עלול להוביל לעיכובים, כמו למשל במקרה הרכבת הבודי, אשר בו עקב העובדה שלא הזמנתי מראש יריעות בידוד מעכב (בגלל פסח) את ההתקדמות. היתרון: אפשר להתקדם בדברים הגדולים ולהתמודד עם הבעיות כאשר מגיעים אליהם. וגם, בכדי להכין הכל מראש, צריך לעבוד בשיטה אחרת לגמרי, שהייתה אולי מזרזת את ההרכבה בסופו של דבר, אבל מעכבת את ההתקדמות כעת. אפשר להתווכח אם זו הדרך הנכונה או לא, אבל זו הדרך אותה בחרתי, לעת עתה.

אז בחזרה לנושא: אחד החלקים שדרשו את ההתייחסות הוא בית מסנן האוויר. זה האחרון עשוי פלסטיק שברבות השנים התייבש, נסדק והתפורר בכמה מקומות. תחליף - אין, אז מתקנים. כאן בחרתי באסטרטגיה כפולה: חיזוק נקודות החולשה באמצעות יריעות פיבר ומילוי מבחוץ באמצעות אותו "קטשופ" מפורסם. בשלב האחרון יעבור החלק גם צביעה מחדש.

אז עד הצבע, תמונות במקום אלף מילים:

1-2. החלק כפי שהוא היה, לפני הניקוי.

3. ואחרי ניקוי ושטיפה.

4. משייפים בכדי ליצור מגע טוב לפיבר.

5-6. הדבקת יריעות הפיבר. מראה מבפנים ומבחוץ.

7-8. מילוי "קטשופ" במרווחים.

17042011710.jpg

17042011711.jpg

17042011712.jpg

17042011713.jpg

17042011720.jpg

17042011721.jpg

17042011722.jpg

17042011723.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און, פשוט מדהים, אין לי מילים!

עברתי בכמה שעות האחרונות על כל הנושא הזה(64 עמודים במספר) והייתי מרותק.

רמת ההשקעה והירידה לפרטים היא פשוט מטורפת(לטובה כמובן), פשוט כיף לראות מישהו משקיע כ"כ ואחרי זה לראות את התוצאות הנהדרות.

אני חייב לציין שהצבע החדש נראה נהדר, בחירה מצויינת :-)

רק תהייה קטנה:

הזזת את מיקום המצבר כדי שלא ישב על קיר האש אבל מצד שני שמת את יחידת המזגן עליו. האם פיספתי משהו?

שוב, כל הכבוד :mm_yeah:

• תוכן חדש...