Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:-D אם הבית פילטר דומה לבית פילטר של פורד אסקורט בקוטר הפנימי (קוטר של קרבורטור של סולקס חד לועי) יש לך אחד ממני מתנה

פעם הייתי אומר שאין סיכוי שיתאים, אבל אחרי שראיתי כמה דברים דומים או זהים יש בין מכלולים של מכוניות אנגליות שלכאורה אין קשר ביניהם, הכל יכול להיות. יחד עם זאת, אם זכרוני אינו מטעה אותי, באסקורט כניסת האוויר בקרבורטור היא אופקית ואילו ברום היא אנכית. אבל לך תדע, צריך לראות. אולי יש בית פילטר כזה בדרך השטח, אז אבדוק ואם מתאים - אעדכן. תודה בכל מקרה!

אתה צריך לשייף גם את הקטשופ עכשיו, נכון?

עקרונית - כן. לא בטוח שאעשה כן, כי הנקודות האכולות נמצאות בחלק התחתון של בית הפילטר, בקרבה לסעפת הפליטה ואף אחד לא רואה את זה. זו גם הסיבה שהפלסטיק נהרס מלכתחילה בנקודה זו, בגלל חום הנפלט מהסעפת.

און, פשוט מדהים, אין לי מילים!

עברתי בכמה שעות האחרונות על כל הנושא הזה(64 עמודים במספר) והייתי מרותק.

רמת ההשקעה והירידה לפרטים היא פשוט מטורפת(לטובה כמובן), פשוט כיף לראות מישהו משקיע כ"כ ואחרי זה לראות את התוצאות הנהדרות.

אני חייב לציין שהצבע החדש נראה נהדר, בחירה מצויינת :-)

רק תהייה קטנה:

הזזת את מיקום המצבר כדי שלא ישב על קיר האש אבל מצד שני שמת את יחידת המזגן עליו. האם פיספתי משהו?

שוב, כל הכבוד :mm_yeah:

תודה! שמח לשמוע שניהנת ושמח שאהבת את הצבע. אני יכול לספר לך שגם אני נהנה... :wink:

ולשאלתך: הסיבה שהזזתי את מיקום המצבר לא קשורה לקיר האש. במקור, החבקים של המצבר עוגנו לקיר האש באמצעות חורים ושני ברזלים פשוטים שנכנסו לתא הנוסעים (חורים = רעש, חום, אדים). את זה שיניתי והתכוונתי להשתמש בתושבת מצבר חדשה יותר עם עיגון תחתון לפיבר ונקודות תפיסה עצמיות למצבר. אלא שהבחירה במזגן חייבה פינוי של מקום וזה אומר שהמצבר עובר אחורה, לאחת מדופנות תא המטען ואילו המקום שמתפנה יוקדש לכמה ממרכיבי יחידת המזגן וכן לטרמינל חשמל שיחובר לצמה המקורית וכן לצמה החדשה (שתפקד על המזגן).

און

בתורמת אין בית פילטר שיכול לשמש במקום זה ?

אחלה שיפוץ

שוב תודה. יש בית פילטר, במצב לא יותר טוב. אפילו יותר גרוע. בעצם, לא יודע אם בית הפילטר הגרוע הוא של טינה או של התורמת. השתמשתי בטוב מבין השניים. בכל מקרה בו החלק הקיים אינו במצב הטוב ביותר, או אינו בר שיפוץ, אני מתגנב לתורמת ובודק אצלה. אם שם החלק טוב ושמיש, מעולה. אם לא, מתקנים/משפצים/מחליפים.

און יש לי כזה בית פילטר במצב מעולה (כמו חדש) תתקשר אליי (נגנב לי הפלא פון ואין לי את המ"ס שלך

זו אחת הסיבות שאני מקפיד לנהל יומן שיפוץ מפורט ככל האפשר. אם לא מציפים את הבעיות, מתמודדים איתם לבד. אם משתפים, תמיד יכול לבוא זה שמקרה יש לו את הפיתרון. ככה בשליפה מהכובע, אני יכול להיזכר לפחות בשלושה מקרים בהם חברי הפורום באו עם פיתרון או עם חלק שהייתי צריך ולא הייתי מגיע אליו בחיים, אלמלא הצפת המידע הזו.

אסף, תודה! צפה לשיחה.

ולגבי המצבר, קיר האש ומה עושים עכשיו: (מיחזור) תמונות:

1. המיקום המקורי של המצבר על התורמת המעופשת, ביום הגעתה ועם ניסיון ההתנעה הראשון של המנוע. ברום כרמל סדאן וסטיישן, אגב, מיקום המצבר הוא בפינה הקדמית של הכנף הימנית ואילו במקום זה נמצא הגלגל החלופי.

2. הבית החדש של המצבר - בנקודת המסתור לפני בית הגלגל. מקום זה אינו חשוף לאוויר וגנבים, אלא מכוסה בבטנה שאינה נראית בתצלום זה.

3. במקום הישן של המצבר יוצאים הצינורות מיחידת הקירור של המזגן. כמו כן, בנקודה זו יעבור גם טרמינל חשמל.

4. עוד תרומה של דייהטסו טריוס - בית המצבר המעוגן בתחתיתו למרכב.

01072010067.jpg

28112010151.jpg

21022011539.jpg

05012011301.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און כדאי לך מאוד לעשות תיבת פיוזים מסודרת ומורחבת כי יש רק 4 פיוזים בכל הרכב וחבל שתנסה להדליק את הרכב (יש לרוב בעיות חשמל קלות אחרי שיפוץ ארוך,התבלבלות בחוט אחד לפחות) ישרפו וחטים לכל אורכם (וחוט אחד שנשרף שורף גם את השכנים)!

וד"א אולי הרבה אנשים יחמדו את זה אבל אם תרצה יש לי 10 מטר של כיל לבן שתחליט לזגג את השמשות לבודי!מתנה ממני

פורסם

אין מקום למצבר מאחורי המושבים ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

עדיף בחוץ, בגלל אדי החומצה וסכנת התפוצצות בשעת תאונה חלילה וחס!

בגלל העדר תא מטען אולי כדי לבנות ארגז פיברגלס ננעל מאחור מתחת לחלון האחורי

שיהיה מקום לציוד חשוב, וליצור שם גם תא מצבר נחמד. רעיון דומה יש בטנדרים מודרניים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
און כדאי לך מאוד לעשות תיבת פיוזים מסודרת ומורחבת כי יש רק 4 פיוזים בכל הרכב וחבל שתנסה להדליק את הרכב (יש לרוב בעיות חשמל קלות אחרי שיפוץ ארוך,התבלבלות בחוט אחד לפחות) ישרפו וחטים לכל אורכם (וחוט אחד שנשרף שורף גם את השכנים)! וד"א אולי הרבה אנשים יחמדו את זה אבל אם תרצה יש לי 10 מטר של כיל לבן שתחליט לזגג את השמשות לבודי!מתנה ממני

אסף, הרום כרמל שלי יותר משוכללת מהרום שלך :-D. כלומר, הן כמעט אותו הדבר. חוץ מעיצוב חיצוני ופנימי שונה ומנוע. וגיר. ו... מערכת חשמל. אצלי יש מערכת "משודרגת" (מי ישמע...) עם שמונה פיוזים. בכל מקרה, הרעיון הוא להשתמש בממסרים ולהפחית את העומסים על החוטים המקוריים למינימום (למשל, המפוח של האוורור הפנימי כבר לא הולך מתוך המערכת המקורית, אלא במערכת החדשה, כמו גם המאווררים של הרדיאטור, מערכת תאורה וכדומה).

ולגבי הכיל - לקחתי! תערום לי בערמה עם בית מסנן האוויר. נקבע פגישת איסוף בקרוב (אתה מוזמן, אם אתה עדיין "על הקו" להגיע למוסך ולראות את התקדמות השיפוץ. אם לא, אבוא לקראתך).

אין מקום למצבר מאחורי המושבים ?

ממש לא. תא הנוסעים בטנדר הזה די פצפון וכמעט כבררת מחדל המושבים די אחורה. חוץ מזה, רן צודק לגבי רעילות החומצה.

עדיף בחוץ, בגלל אדי החומצה וסכנת התפוצצות בשעת תאונה חלילה וחס!

בגלל העדר תא מטען אולי כדי לבנות ארגז פיברגלס ננעל מאחור מתחת לחלון האחורי

שיהיה מקום לציוד חשוב, וליצור שם גם תא מצבר נחמד. רעיון דומה יש בטנדרים מודרניים-רן

לא צריך לבנות ארגז שכזה, לפחות לא עבור המצבר. בדופן הארגז יש גומחה שמסתתרת מאחורי דיפון פיבר. בכל מקרה, הרעיון ארגז ציוד ישקל בכובד ראש בבוא העת. אנחנו מתבכיינים שאין מספיק שקעים לכוסות באוטו מודרני, אבל בטנדר הזה אין מקום אפילו לג'ק או למפתח גלגלים... נחיצתו של ארגז מטען גבוהה.

בתמונות:

1. אם תסתכלו היטב, תראו שיש בדופנות הארגז כיסוי.

2. וכאן לא.

3. חיפשתי תמונה להמחשה של מיקום המצבר המיועד וזה מה שמצאתי. בסימון עם העיפרון.

01072010064.jpg

22082010113.jpg

09122010230.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

און, אלא אם לא הבנתי נכון אבל המצבר לא ממש מוסתר.

זאת אומרת שמי שבא מימין לרום לא רואה את המצבר, אבל מי שבא משמאל לרום רואה אותו.

בכל אופן הייתי שוקל קופסא סגורה.

פורסם
און, אלא אם לא הבנתי נכון אבל המצבר לא ממש מוסתר.

זאת אומרת שמי שבא מימין לרום לא רואה את המצבר, אבל מי שבא משמאל לרום רואה אותו.

בכל אופן הייתי שוקל קופסא סגורה.

לא הבנת. אבל אני מבין למה, זה קצת קשה להבין מהתמונות. בכל אופן, המצבר אינו חשוף, לא מימין ולא משמאל. הוא נמצא מתחת לכיסוי הנמצא בדופנות.

אולי בתמונות הללו זה נראה ברור יותר:

בתמונה הראשונה, אם תצליח להתעלם מהבאלאגן בתא המטען, תראה כיסויים בדופנות. בתמונה השנייה (אומנם בצד השמאלי של הארגז) אין דופנות ורואים את צדו הפנימי של הפיבר. שים לב שיש "קאנט" שם באמצע ועליו מתחברים הכיסויים. מאחוריהם נשאר די מקום למצבר.

05072010077.jpg

22082010113.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שני יריעות הפיבר בארגז אכן חוסמות את המצבר ואיי אפשר לראות אותו אבל בשעת החלפת המצבר וכדומה לא תהיה לך בעיה של גישה נוחה כי זו ניראת לי פלטה שתפוסה על 15 ברגים לפחות

ד'א שני הפלטות האלה של הפיבר מבזבזות המון מקום, לדעתי אם כבר להפיק מהם תועלת לאיכסון כלי נהג וכ'ד

נדב.

פורסם
שני יריעות הפיבר בארגז אכן חוסמות את המצבר ואיי אפשר לראות אותו אבל בשעת החלפת המצבר וכדומה לא תהיה לך בעיה של גישה נוחה כי זו ניראת לי פלטה שתפוסה על 15 ברגים לפחות

ד'א שני הפלטות האלה של הפיבר מבזבזות המון מקום, לדעתי אם כבר להפיק מהם תועלת לאיכסון כלי נהג וכ'ד

נדב.

ראשית, לא בכל יום מחליפים מצבר, אבל מעבר לזה, נכון שבמקור הכיסויים הללו עוגנו למקומם באמצעות ניטים, אבל זה לא אומר שניטים יחזרו למקום. בבוא היום, הכיסויים יעוגנו עם ברגים שיאפשרו פתיחה מהירה. עוד לא הגעתי לשלב ההתמודדות עם זה, אז אני לא סגור איזה סוג ושיטה, אבל בבוא היום.

ולמה ומדוע הולאם התא הזה לטובת המצבר? בדיוק בגלל הסיבה שהמדובר בשטח הפקר מבוזבז! אני מניח שנחשוב על רעיון להשתמש בשטח זה לטובת פריטים נוספים.

אהה הנה עכשיו קלטתי את הרעיון, אחלה רעיון :wink:

תודה על ההסבר!

נ"ב

הכתבה על המרצדס C AMG הייתה נהדרת, שאפו

וזה היה עוד יותר כיף לעשות את הכתבה הזו :twisted:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

החג ועיסוקים אחרים קצת פגעו במומנטום, אבל לא עצרו לחלוטין את ההתקדמות. אחרי דין ודברים, הוחלט להשתמש לבידוד תא הנוסעים בתוצרת של "סקנד סקין" והיריעות כבר הגיעו ליעדם. מקווה שהיום תהיה התקדמות בנושא. מצדו השני של קיר האש, ההכנות כבר כמעט הושלמו. נקודות החיבור בין היריעות הושלמו ונאטמו וכל שנותר כעת הוא להרחיב במעט את החורים העגולים, דרכם עוברת צמת החשמל ודברים אחרים, בכדי שגומיות המעבר (החדשות!) ישבו בהם יפה.

הדבר היחיד שאני לא סגור לגביו הם נקודות החיבור הללו, בין היריעות לגומיות. נחשוב על משהו.

בנוסף, ראסם הצבעי לקח פיקוד על הדלתות ומכסה המנוע שקצת זנחנו אותם והחל להכין אותם לקראת התזת שכבת פוליאסטר.

זהו, תמונות וקדימה לעבודה.

תמונת קיר האש האחרונה היא לפני התאמת החיבורים בין היריעות (ככה שיהיה להשוואה לפני - אחרי).

26042011778.jpg

26042011779.jpg

26042011780.jpg

26042011781.jpg

26042011782.jpg

26042011783.jpg

20042011746.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אני מניח שנחשוב על רעיון להשתמש בשטח זה לטובת פריטים נוספים.

אם הפאנל הזה יחולק לשניים או שלושה, וחלק יעוגן עם Dzus (לא יודע איך קוראים לזה בעברית), זה יהיה אחלה מקום למצבר/כלי נהג/ג'ק/ספר רכב/סנדויצ'ים לשעת חירום.

תענוג השרשור הזה.

פורסם
אם הפאנל הזה יחולק לשניים או שלושה, וחלק יעוגן עם Dzus (לא יודע איך קוראים לזה בעברית), זה יהיה אחלה מקום למצבר/כלי נהג/ג'ק/ספר רכב/סנדויצ'ים לשעת חירום.

תענוג השרשור הזה.

לא יודע מה זה Dzus, אבל זה הרעיון (למעט החלק של הסנדויצ'ים...).

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא יודע מה זה Dzus

תתחיל לרכב על דוקאטי, תדע :roll:.

זה Dzus וגם זה אבל מסוג אחר - ברגי Quick Release של רבע סיבוב - יאפשרו לעגן את הפאנל בצורה אלגנטית, ועדיין להפוך את המקום לנגיש בלי צורך בכלים מיוחדים.

• תוכן חדש...