Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בטעות בדוח חניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שגר בדירת שני חדרים צריך לחשוב פעמיים לפני שהוא מחליט להביא עוד ילד לעולם.

.

לא ידעתי, ששני ילדים בחדר זאת עבירה על החוק.

חשבת פעמיים לפני שרשמת את זה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שידוע לי אין שום איסור לחנות עם 2 גלגלים על המדרכה כל עוד משאירים 100 ס"מ למעבר ו-2 הגלגלים האחרים נמצאים במקום שמותר לחנות בו. אם המקום עצמו לא חוקי לחניה הדו"ח אמור להיות על חניה במקום אסור (אין עצירה/חניה לרכב מסויים/חניה בתשלום וכו') ולא על חניה על מדרכה. לדעתי כדאי לנסות לפנות לעיריה/משטרה בהתאם, וגם אם לא יבטלו את הדו"ח לגמרי אולי יורידו אותו ל-250 אם מדובר באדום-לבן או 100 ש"ח אם מדובר בכחול-לבן וכו'.

פורסם
לא ידעתי, ששני ילדים בחדר זאת עבירה על החוק.

בישראל, דירת שני חדרים היא סלון ועוד חדר שינה אחד.

אני יוצא מנקודת הנחה שההורים ישנים בסלון על ספה נפתחת ואת שני הילדים הם משכנים בחדר השינה.

אני מצפה ממשפחה כזאת שיודעת להתחשב זה בזה בתוך דירתם שוודאי לא ירשו לעצמם לחמוס בריכבם מדרכה שנועדה להולכי רגל, נכים ועגלות ילדים.

(בארצנו הקטנטונת, בהחלט יתכן שמשפחה תעדיף מכונית על פני "ריווח" הדירה. אנשים מעדיפים לגור בסטודיו במרכז ת"א מאשר בוילה בפריפריה עם מקום חניה ל-3 מכוניות).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יפי הנפש חושבים שאם יש חוק צריך לכבד אותו.

נכון שיש מצוקת חניה גדולה בת"א זה עדין לא אומר שכל אחד יכופף את החוק ויפרש אותו כפי שהוא רוצה.

ל'

חוק הוא חוק ואותו יש לקיים ככתבו וכלשונו.

אם כל אחד יתחיל לפרש את החוק לנוחיותו וכל אחד ימתח את גבולותיו כהבנתו, נמצא עצמנו בתוהו ובוהו.

גם אם החוק אינו מספיק טוב, גם אם החוק שגוי, יש ללכת בעקבותיו כל עוד לא שונה.

.

אמיר ול', עם היד על הלב ועם כל הכנות, עברתם פעם את ה90 קמ"ש על איילון, כביש גהה, או כל כביש מהיר אחר בו המהירות מוגבלת ל90 קמ"ש?

אני בטוח בטריליון אחוז שהתשובה של 99% מאנשי הפורום היא כן, ואם גם תשובתכם היא חיובית, הרי שגם אתם - היפי נפש שמעדיפים לצעוד יממה שלמה רק כדי לחנות כחוק היבש מבלי להפעיל שיקול דעת - עוברים על חוק הגבלת המהירות ומפרשים אותו לטובתכם. "סך הכל יצאתי לעקיפה - הייתי חייב להיות יותר מהיר מהתנועה", "90 קמ"ש זה המהירות הכי לא נוחה שיש" וכו'...

אז בחייכם, תעשו טובה ותפסיקו להתיפייף

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

כשאני נוהג, אני לעולם לא מתכוון לעבור על המהירות המותרת ובד"כ נוסע בקצת פחות מהמותר. אם מותר 90, אני אשתדל לנהוג באזור ה-85. באופן כזה אני מצמצם לי את האפשרות לחרוג מהמותר.

יחד עם זאת, יתכן ופה ושם בלי משים המהירות מעט עולה, ואם אבחין בכך, מיד אוריד המהירות.

מה שאני מסביר כאן הוא שאם אני חורג מהמהירות, זה לא נעשה במודע ובוודאי שלא בכוונה תחילה.

כשאתה רוצה לחנות על המדרכה, אתה עושה זאת בכוונה תחילה ובמודעות מלאה לחלוטין.

אם אתה משווה בין נהיגה במהירות העולה על המותר בחוק לבין חניה על מדרכה, משמע אתה מודה שכשאתה נוהג, אתה במודעות מלאה ובכוונה תחילה מתכנן ומתכוון לנהוג במהירות העולה על המותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אמיר ול', עם היד על הלב ועם כל הכנות, עברתם פעם את ה90 קמ"ש על איילון, כביש גהה, או כל כביש מהיר אחר בו המהירות מוגבלת ל90 קמ"ש?

אז בחייכם, תעשו טובה ותפסיקו להתיפייף

אתה יודע מה ההבדל ביני בין אמיר לשאר האנשים שפותחים שירשור כזה?

שאם נקבל דוח על חניה על מדרכה מהירות או כל דוח אחר לא נפתח שירשור התבכיינות בפורום מול כולם.

אז בחייכם תעשו טובה ותפסיקו להתיפייף.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זה שאתה לא מתכוון לעבור על החוק ולא עושה זאת במודע, וזה שאת לא תתבכייני על כך בפורום בפני כולם, לא סותר את מה שכתבתם בהודעותכם הקודמות.

כתבתם שחוק הוא חוק ואבוי לנו ולאנושות כולה אם נפרש את החוק כרצוננו, כי אז יהיה פה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום.

אבל גם אתם עוברים על החוק, בין אם זה במתכוון או לא, בין אם זה במודע או לא, בין אם תתבכיינו על הדו"ח שתקבלו אחרי זה או לא.

אתם עוברים על החוק כל יום, ומהירות הנסיעה הייתה רק דוגמא קטנה, גם 2 ידיים על ההגה הוא חוק, אני מאמין שלפעמים אתם מורידים יד אחת לעשן סיגריה, לשים יד על הברך של החברה, להרים את המוצץ של התינוק בסלקל מאחורה, או סתם לגרבץ/לחטט באף באמצע פקק.

אז גם אתם מפרשים את החוק כרצונכם, כי מה לעשות, ישנם חוקים שהם לא הגיוניים, ועובדה שגם משנים אותם - פעם הייתם מקבלים דו"ח על חנייה בתחנת אוטובוס ביום שבת בתל אביב והיום לא, ולא רחוק היום בו ישנו את חוק החנייה על המדרכה או אפילו את ימתחו קצת את הגבלת מהירות הנסיעה.

אבל עד אז, אתם, בדיוק כמו פותח השרשור ובדיוק כמוני, עושים מה שאתם כל כך מסתייגים ממנו וכל כך מגנים אותו - וזה מפרשים את החוק כרצונכם וכאוות נפשכם. אבל זה בסדר, כי אתה לא עושה את זה במודע ובמתכוון, ואת, את "גבר גבר", כי אם תקבלי דוח, את לא תתבכייני.

אז... בפעם האחרונה, בחייכם, תפסיקו כבר להתיפייף

שאו ברכה ותחי המהפכה!

פורסם
אתם עוברים על החוק כל יום, ומהירות הנסיעה הייתה רק דוגמא קטנה, גם 2 ידיים על ההגה הוא חוק, אני מאמין שלפעמים אתם מורידים יד אחת לעשן סיגריה, לשים יד על הברך של החברה, להרים את המוצץ של התינוק בסלקל מאחורה, או סתם לגרבץ/לחטט באף באמצע פקק.

אז... בפעם האחרונה, בחייכם, תפסיקו להתיפייף

שאו ברכה ותחי המהפכה!

למזלנו המשטרה לא אוכפת נהיגה עם יד אחת, (שזו הדרך הקלה ביותר לתת דוחות למי שחושב שהשוטרים מקבלים אחוזים על כתיבת דוחות מרובים).

לא מעשנת, אין לי ילד קטן ברכב, ואני מאלו שנוהגות עם 2 ידיים על ההגה (מה לעשות לא אוהבת את "שיזוף נהגי המונית" של יד שמאל על החלון).

יש לי 15 שנה רשיון נהיגה ואני נוהגת וטפו טפו אף פעם לא קבלתי דוח ואף פעם שום שוטר לא "נטפל" אלי, אולי מהסיבה שאני מבצעת טסט לרכב בזמן, עוצרת בצד כשאני משתמשת בנייד, ונותנת זכות קדימה למי שמנסה להשתלב בתנועה ולא מתנהגת כמו חוליגנית על הכביש.

לא מפרשת את החוק למה שאני רוצה, ומבינה אותו כמו שהוא כתוב, הבעיה היחידה כאן היא שרשורי התבכיינות:

"נסעתי במושב 500 מטר כדי להוציא דואר ושוטר תפס אותי מדבר בטלפון, מה אפשר לעשות?"

"רכבתי על האופנוע בשטח בלי מספר ונתפסתי, מה אפשר לעשות"?

"עליתי על ד-14 (שטח הפרדה צבוע על הכביש) כדי לא לפספס פניה, ובדיוק שוטר שהיה מאחורי בניידת סמויה עצר אותי מה אפשר לעשות?

"חניתי בחניית נכה כי לא היתה חניה קרובה, מה אפשר לעשות"?

מוכרים לך שירשורים מסוג זה?

נהגים עוברים עברות תנועה במודע ויש להם מה לומר בנושא.

מכירה כאן עוד בפורום אנשים רבים, אני לא היחידה שמקבלים דוחות תנועה על מהירות (כי הם אוהבים לנהוג מהר) אבל לא פותחים שירשורים מסוג זה מכיוון שהם יודעים שעברו על החוק וזה הקנס שהם צריכים לשלם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זה שהמשטרה לא אוכפת חוק נהיגה ביד אחת לא אומר שזה מותר לעבור עליו, כי אז זה בדיוק מה שאמרת שאת כל כך שונאת - פירוש החוק כרצוננו.

הדוגמא של נהיגה ביד אחת היא רק דוגמא, לצורך העיניין גם להוריד שיר מהאינטרנט או לתת לאחיין הגאון במחשבים להתקין לך מערכת הפעלה לא חוקית על המחשב היא עבירה על החוק, וגם פה רובנו (אולי את ספציפית לא) מכופפים את החוק ומפרשים אותו כרצוננו.

אני שמח מאוד שאת נהגת זהירה וטובה וכן ירבו נהגים כמוך, לי יש רישיון נהיגה מזה 12 שנה ואין לי דו"ח חניה אחד, דוח עבירת תנועה אחת או אפילו אזהרה כלשהי, ואני נוהג בשלוש השנים האחרונות יום יום מתל אביב לנתניה, ושלוש פעמים בשבוע לאשדוד, ועושה קילומטרז' לא קטן על כבישי ארץ ישראל היפה.

ואני מסתייג ומגנה את אותם האנשים אשר חונים בחניית נכים, ואת אותם האנשים אשר נוסעים רק 500 מטר ומדברים בטלפון, ושלא עוצרים במעבר חצייה, ושעולים על אי תנועה כי הם פיספסו פניה, ואלה שכדי לא לפספס את הירידה שהם צריכים חותכים מהנתיב הכי שמאלי לנתיב הכי ימני בפראות תוך כדי פגיעה ברכב וגרימת נזק בלתי הפיך לקרוב משפחה שלי.

ואת צריכה לראות מה אני עושה לנהגים בחברה שלי שקיבלו תלונה אחת דרך מדבקת "איך אני נוהג" (כן, אצלי בחברה הטלפון אמיתי ועובד והתלונה לא נופלת על אוזניים ערלות).

אבל אני לא מסתייג מנהג שחונה על מדרכה - למרות שאסור - תוך כדי שהוא משאיר מרווח מספק (כמוגדר בחוק אגב) להולכי רגל וגם לאמא/אבא עם עגלת תינוק לעבור, אני כן מסתייג מיפי הנפש שאומרים שהוא חוליגן ורוצח ושחוק הוא חוק, כי תסכימי איתי, שזה באמת התיפייפות וזה באמת בולשיט, בדיוק כמו לחנות בתחנת אוטובוס ביום שבת, ובדיוק כמו לעבור על מהירות הנסיעה המותרת כי את אוהבת לנהוג מהר, ולא משנה אם תתבכייני אחר כך או לא.

פורסם

אז ננהג ביד אחת, נחנה על מדרכות, נעבור את המהירות המותרת ונדבר בטלפון ואחר כך נפתח שירשור בפורום איך להחלץ מזה, ונוסיף את המילים התבכיינות והתייפיפות.

אתה לא יורד לסוף דעתי וזה הפך להיות שיח חרשים.

ל'

פורסם

את זו שלא יורדת לסוף דעתי, אני מסכים איתך לגמרי לגבי ההתבכיינות, לעבור על החוק ולאחר מכן להתבכיין זה טפשי, מגוחך ולא הגיוני, ולכן אני גם לא מסכים עם טענותיו של פותח השרשור.

מה שכן הגיוני (וזה מה שאני עושה) הוא למחות על חוק שלדעתי הוא לא הגיוני, ויש הרבה כאלה.

אני שונא התבכיינות והתיפייפות כאחד, עברת על החוק? תצפה לעונש, אבל להגיד מילים כמו אני בחיים לא עובר על החוק זה כמו להגיד אני אף פעם לא משקר, אין דבר כזה. וזה התיפייפות, ואת את זה אני שונא.

מקווה שעכשיו ירדת סופסוף לסוף דעתי.

פורסם

מי דיבר על "בחיים לא עברתי על החוק".

אני נותנת תגובה לבחור על כך שבחר בדרך הקלה, הדרך של להחנות את הרכב על המדרכה ולא לצעוד 300 מטר.

ל'

פורסם
אמיר ול', עם היד על הלב ועם כל הכנות, עברתם פעם את ה90 קמ"ש על איילון, כביש גהה, או כל כביש מהיר אחר בו המהירות מוגבלת ל90 קמ"ש? אני בטוח בטריליון אחוז שהתשובה של 99% מאנשי הפורום היא כן

בכל פעם שאיזה בכיין מקטר על דו"ח שהוא קיבל, עולה התגובה הזו, ובכל פעם התשובה שלי היא כן- אני עובר את ה90 באיילון, אני שם את הרכב בדאבל לחמש דקות אם אין לי ברירה ואני גם חונה בכחול לבן בערב פעם ב.. כשאין ברירה.

ההבדל הוא שאם אני אחטוף דו"ח (כמו אחד שחטפתי בין צומת עמיעד לצומת קדרים, 110 באיזור של 80, 250 ש"ח) אני לא אבוא לפורום לבכות ולקטר ולנסות למצוא איזו טעות מפגרת בדו"ח, אלא אלך לשלם על הטעות שעשיתי.

Don't do the crime if you can't do the time

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

Toothpick,

לטעון שלעשות טעות בתום לב, זאת התיפיפות זה חטא לאמת. לטעון שלחנות על מדרכה כי אין מקום - זאת התיפיפות.

כשאתה מחליט בכוונה תחילה לעבור על החוק - אתה מצפצף עליו ואם כולם ינהגו כך בהחלט יהיה תוהו ובוהו.

אני לא חושב שמישהו מחטט באף במודע, אבל אם מישהו מחליט להתגלח בפקק, הוא עושה זאת מתוך ציפצוף ברגל גסה על החוק.

שלשום היה מותר לנסוע בכבישי ארצנו 80, אתמול היה מותר 90 ומחר יהיה מותר 120. העבירה של שילשום היא עבירה של שילשום ובהינף קולמוס הפכה העבירה לכשרה למהדרין נכון להיום.

אתמול היה אסור לחנות בתחנת אוטובוס והיום כן. העבירה של אתמול היא עבירה ואילו היום החניה אינה עבירה.

מי שחנה אתמול ישלם את הדין ואילו היום יחייך לדרכו.

היום אסור לחנות על מדרכה - אולי מחר יהא מותר, עד אז מי שחונה שיכבד את החוק או ישא בדין.

.

• תוכן חדש...