Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד פיסיקה עצמאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין ללמוד פיסיקה לידע כללי (לא בשביל בגרות, בבית הספר במגמת אלקטרוניקה לא איפשרו לנו לשלב פיסיקה)

מאיפה אני יכול להתחיל? האם יש ספר מומלץ?

בתודה,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

יהיה טוב אם תפרט קצת.

פיסיקה באיזה תחום? באיזו רמה? ידע כללי הכוונה לידע תאורתי או לדעת לפתור לעצמך שאלות?

מכניקה? חשמל? מגנטיות? או דברים יותר מורכבים? (תורת היחסות, תורת המיתרים וחבריהם..)

את עיקר לפיסיקה ניוטונית תוכל למצוא בספרי לימוד של בתי ספר תיכוניים. (ספר שמאוד נהנתי לעבוד איתו במסגרת הלימודים הוא "פיסיקה לכל" של פול ג' היואיט)

אם אתה מחפש דברים יותר איזוטריים או ממוקדים, תאלץ לחכות לאחרים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לדעתי אני צריך להתחיל מהבסיס. כמו שאמרתי, בתיכון לא למדתי פיזיקה בכלל (באלקטרוניקה למדנו תורת החשמל אבל זה לא היה ברמה כ"כ גבוהה וראיתי את הרגילים בפיסיקה והם יותר קשים).

פורסם

לרמה בסיסית של 5 יח"ל לשם למידה של יסודות המכניקה הייתי ממליץ על ספרי הפיזיקה של יורם אשל.

בזמנו כשלמדתי פיזיקה 5 יח"ל בתיכון זכור לי שהם היו ספרים טובים אשר הסבירו את החומר בצורה ברורה ואינטואיטיבית.

אם למדת אלקטרוניקה, לדעתי ספרי החשמל בנושא יהיו מיותרים - הרמה הטכנית שם ירודה - בעיקר חיבורי נגדים/קבלים ומבנה פנימי שלהם ופה ושם כמה מעגלי RC, אפילו אין הזכור למעגלי RLC, תופעות מעבר או מישור S.

בצד הפיזיקלי של החשמל מומלץ ללמוד טוב על שדות חשמליים ומגנטיים- חוקי אמפר וגאוס.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אם אתה לא מפחד מאנגלית ויש לך רקע במתמטיקה אני ממליץ על הספר Fundamentals of physics של בחור בשם Resnick. ספר טוב ברמה גבוהה עם הסברים מאוד טובים, עם איורים טובים ומעט מתמטיקה ברמה גבוהה (על החלקים המסובכים אתה פשוט יכול לדלג, הוא תמיד נותן את הנוסחא הסופית).

יש ברשת גרסאת PDF של הספר, אתה מוזמן לחפש אותה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עברית - מכניקה ניוטונית של זאב קרקובר.

אנגלית VECTOR MECHANICS של BEER , Johnston , Clausner.

מניסיון של 5 יחידות בתיכון + קצת הנדסת מכונות - הם מצויינים. הספר באנגלית מאוד! מקיף אבל די קשה.

היורם אשל די נוראיים וחוץ מזה שרוב התיכונים מלמדים איתם - אני לא ממש מוצא להם שום יתרון (בחשמל - כדי ללמוד כמו תוקי - הם טובים)

גם תחום האופטיקה נחמד מאוד, אם תרצה אני אעיף מבט מה הספרים הטובים גם שם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...