Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מזה שחובה לעבוד בצורה בטיחותית ולהרים את הרכב עם ג'ק + בוק, במיוחד לאור העובדה שלפעמים הרכב יזוז בזמן נסיון הוצאת התפוח.

העבודה קלה יחסית, הנקודות הבעייתיות הן בעיקר הוצאת התפוח מהנאבה וכן הברגתו בחזרה (מסתובב על ריק) ואני אסביר כיצד להתגבר על נקודות אלה. לציין שאני ביצעתי את העבודה ע"פ ראות עיני:

כלומר בדרך שלי שייתכן שהיא לא הדרך הטובה ביותר. מי שמבצע את העבודה צריך לקחת בחשבון שמדובר בחלק בטיחותי ועושה את זה על אחריותו בלבד כמובן.

זמן העבודה: שעה בלבד.

קודם כל כמובן להרים את הרכב עם ג'ק ובוק וכן פירוק הגלגל (שמאלי אצלי).

attachment.php?attachmentid=199903&stc=1&d=1273859099

אחרי זה כדאי לסובב את ההגה קצת כדי שיהיה גישה יותר טובה, דבר ראשון זה לשחרר מעט את האום הזה שמחזיק את התפוח במקומו המסומן בחץ הכחול ולאחר מכן לפרק לגמרי את הבורג המסומן בחץ השחור. אחרי פירוק הבורג צריך לשחרר את התפוח מהנאבה, יש להצתייד במעט סבלנות ובפטיש ולנסות לדפוק את התפוח החוצה מלמטה (איפה שהיה הבורג), אם זה לא מצליח והתפוח לא יוצא אז לא לפחד לדפוק עם הפטיש באיזור החץ האדום מידי פעם עד שהתפוח יוצא החוצה - אצלי התפוח השתחרר די בקלות בלי יותר מידי דפיקות.

כמו כן ניתן גם להכניס איזהשהוא כלי בין התפוח לנאבה כדי לשחררו, בכל מקרה אנו מחליפים אותו..

attachment.php?attachmentid=199913&stc=1&d=1273860635

מילה לגבי כיוון גלגלים אחרי החלפת התפוח: ברכב זה לדעתי אין כל צורך לבצע כיוון לאחר החלפת התפוח מכיוון שכשאנו מחזירים את

התפוח החדש הוא חוזר בדיוק למקומו הקודם, כלומר עד האום הנ"ל, ניתן לספור סיבובים אם בא לכם אבל לדעתי זה מיותר.

אני בכל מקרה כבר צריך לקחת את הרכב לכיוון פרונט אז זה לא משנה בשבילי.

אחרי שהוצאנו את התפוח, כל שצריך לעשות הוא לפרק את התפוח החוצה עם היד ולהבריג את התפוח החדש:

attachment.php?attachmentid=199920&stc=1&d=1273860993

כדאי להבריג אותו קצת לפני האום ואז להחזיר את התפוח למקומו בנאבה ולבסוף לחזק את האום. חשוב לא להפעיל עומס על התפוח עצמו בזמן חיזוק הבורג!! ולכן

יש להצתייד בכלי שיכול לתפוס בחוזקה את המוט המקשר (למשל ג'בקה ענקית :wink:) ואז לחזק את האום כשאנו מפעילים כוח נגדי על המוט המקשר:

attachment.php?attachmentid=199921&stc=1&d=1273861563

כל שנותר כעת הוא לסגור את הבורג שתופס את התפוח במקומו בנאבה אך גם פה יש בעייתיות: כשתסובבו את הבורג תגלו במהירות שהוא מסתובב על ריק

ופה בא לעזרתנו הג'בקה, והשתמשתי בה כדי לתפוס את ההברגה מלמטה ובו זמנית חיזקתי את הבורג עד הסוף:

attachment.php?attachmentid=199922&stc=1&d=1273861803

וזהו כל הסיפור! - אחרי ההחלפה ההגה נעשה קל יותר בצורה מורגשת.

והנא עוד תמונה לקינוח - תפוח חדש ומקורי מול ישן וקרוע:

attachment.php?attachmentid=199923&stc=1&d=1273862395

אם למישהו יש שאלות אני אענה בהנאה 8)

13052010011.jpg

13052010012-e.jpg

13052010013.jpg

13052010032.jpg

13052010034.jpg

13052010015.jpg

פורסם

היי, יש מצב שבעת החזקת התפוח בעזרה הג'בקה הרסת לו את ההברגה, ככה שאם תצטרך להחליף את המוטות ואו גומיה תמצא את עצמך מחליף שוב תפוח.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הצבע אמנם התקלף מעט אך ההברגה לא נהרסה כמו כן השתמשתי בקצה של הג'בקה שבו השיניים עדינות (כשתפסתי את מוט הקישור)

הסיבה שהשתמשתי דווקא בגבקה היא בגלל שמפתח מתכוונן רגיל פשוט החליק שם.

וכשתפסתי את הבורג של התפוח מלמטה, תפסתי ממש את הקצה שלו, אני לא מאמין שתהיה בעיה להוציא את הבורג מכיוון שההברגה לא ממש נהרסה.

אגב, יש לך דרך יותר טובה להבריג את הבורג בלי פטיש אוויר?

פורסם

אחי, מוסכניק אני מקווה שלא תהיה.

מי זה סוגר ברגים במכונית עם מפתח צינורות מתכוונן? אם אתה רוצה לעשות עבודה תקנה כלים יעודיים.

את זה שהבורג מסתובב עם ההברגה אפשר לפתור לדעתי ע"י לחיצה ביד על התפוח מלמעלה, או ע"י קצת WD40, אבל מה פתאום לתפוס את ההברגה עם ג'בקה?

ועל מוט הקישור יש חלק משושה שמחזיקים אותו עם מפתח אומים- ברור שמפתח מתכוונן יחליק שם.

ועוד טעות- שסובבת את התפוח לא עד הבורג, ככה שלא החזרת אותו בדיוק למקום וכיוון הפרונט מתבקש. זו לדעתי הסיבה שההגה נהיה יותר קל, כי תפוח חדש אמור לתת תוצאה הפוכה.

פורסם

אוקיי בדיוק נכנסתי וראיתי את התגובה שלך אז אני שמח שאתה מעיר לי כדי שאלמד להבא.

דווקא אני משתדל לקנות את כל הכלים שצריך אז אני בוודאי לא סוגר ברגים עם מפתח צינורות בדרך כלל, אחרת איך אתה חושב שהצלחתי להחליף את כל הבולמ"ז ברכבי?

לגבי סגירת הבורג ניסיתי ללחוץ על התפוח וזה לא עזר (על התפוח הישן זה היה עובד) ושתבין אני כבר פירקתי את זה 3 פעמים מכיוון שהביאו לי תפוחים במידה לא מתאימה וכבר רציתי לסיים עם העבודה הזאת, כמו כן לא ממש נגרם נזק להברגה, זה היה ממש על הקצה ותפסתי אותו בעדינות.

לגבי המפתח אומים שדיברת עליו, אתה יכול להראות תמונה של זה ואיך זה מתלבש בדיוק?

לגבי האום - החזרתי את התפוח בדיוק למקומו הקודם, לא סגרתי אותו עד הסוף מכיוון שגם שחררתי לפני את הבורג קצת ובכל מקרה אני עושה כיוון פרונט בימים הקרובים.

לגבי ההיגוי - התפוח הקודם כל הגריז יצא ממנו וכל הלכלוך נכנס וזה יוצר חיכוך שגורם להיגוי להיות קשה יותר, זה כבר ככה תקופה וזאת הסיבה שהחלפתי את התפוח הזה ולא בגלל חופש כי לא היה בו.

פורסם

מפתח אומים= מפתח רינג פתוח.

אם לחיצה על התפוח לא עוזרת אז ספריי על ההברגה כדי שהאום יסגר בקלות ולא יסובב את הגוז'ון איתו.

לגבי לכלוך שנכנס לתפוח- לא נראה לי שזה יכול להקשות על ההיגוי, אלא אם נכנס שם בצק...

פורסם

כמה הערות (חלקן כבר נאמרו):

1. כל הכבוד על ביצוע העבודה לבד. מדובר בעבודה פשוטה וזו דרך טובה להתחיל.
  2. בעבודה נכונה יש להשתמש בכלים מתאימים. את האום סוגרים ופותחים בעזרת רינג או בוקסה.
  3. את הבוק יש להניח ליד הג'יק במקום המיועד לו (דורך לעשות חריץ בראש הבוק) ולא תחת המשולש. את הג'ק לא רצוי להניח על אבן כיוון שהיא עלולה להתבקע בנסיבות מסויימות של לחץ בלתי מאוזן.
  4. אכן על זרוע ההגה יש קטע קטן משושה כדי לאפשר את הסיבוב של המוט.
  5. יש להקפיד שבזמן סיבוב המוט הגומיה הפנימית של מוט ההגה לא מתעוותת ונקרעת. כלומר לעיתים יש לשחרר את האזיקון החיצוני של הגומיה כדי לאפשר סיבוב חלק.
  6. כל שמן וכו' על ההברגה לא יעזור כיוון שהאום הוא אום עם אבטחה (ניילון). לרוב הפעלת לחץ מלמעלה או דפיקה קטנה + סגירה בתנועות מהירות מונעות את הסיבוב של בורג התפוח.
  7. כדי לחלוץ את התפוח ניתן להוריד את הרכב בזהירות על משהו ששמים מתחת הבורג (לאחר שחרור חלקי של האום) או להשתמש בג'ק כדי לדחוף את הבורג כלפי מעלה.
  8. יש לבצע כיוון גלגלים לאחר ההחלפה. שינוי של חצי סיבוב-סיבוב גם כן גורם לשינוי הכיוון.
  9. בתור מתחיל אני ממליץ לך בחום כן להשתמש בספרות טכנית ולא לבצע עבודות ברכב בסגנון Freestyle ללא ניסיון.

פורסם

תודה לכל המגיבים, במיוחד לאביב שסיכם הכל יפה!

עכשיו כשאני חושב על זה סבירות גבוהה שיש לי מפתח רינג שמתאים למשושה, חוץ מזה שאם לא הייתי שוכח

הייתי גם קונה בורג חדש שהיה מתברג בקלות מכיוון שניסיתי לדפוק על התפוח עם היד וזה לא עזר.

לאביב, היכן נמצא המיקום המיועד לבוקים בפולו?

אגב, ביצעתי בעבר פרוייקט החלפת בולמים אז זה באמת היה קל יחסית.

פורסם

בדיוק איפה ששמת את הג'ק -

שם אמור להיות הבוק.

כשאתה עובד על הרכב אתה חייב

להרים אותו של שני בוקים.

והג'ק נמצא מחוץ לתמונה,

אתה מקפל אותו ושם אותו בצד.

ומשתמש בו רק בסוף העבודה

כדי להוציא את הבוקים.

כמו שאביב אמר, אתה צריך לעשות

לבוק "התאמה" כדי שהוא יתאים לפולו.

אתה צריך לחרוץ

חריץ בראש של הבוק (עם דיסק ברזל)

ואז הקנט של הסף לא יתעקם.

פורסם

אהה הבנתי, יענו צריך לחרוץ את הברזל שיהיה ישר ולא מעוגל כלפי מעלה?

וסתם שאלה, כיצד בדיוק אני יכול לשים את הבוק באותו מקום שאני שם את הג'ק?

כלומר אם הרמתי את הרכב עם הג'ק איפה שהחץ, איך בדיוק אני אמור לדחוף שם את הבוק? הוא לא יכנס..

אלא אם כן צריך להרים את הרכב ממקום אחר?

פורסם

הם בדיוק בצורה הזאת, ייתכן שאפילו קצת יותר מעוגלים.

האמת שגם ככה אין לי מאיפה להשיג דיסק כזה אז אני כנראה אמשיך להעמיד את הרכב על המשולש.

attachment.php?attachmentid=199990&stc=1&d=1273920206

Jack_Stands.jpg

פורסם
  1. את הבוק יש להניח ליד הג'יק במקום המיועד לו (דורך לעשות חריץ בראש הבוק) ולא תחת המשולש.

מסכים בהכל מלבד הפסקה הזאת, בוק תחת הסרן (שים לב בתמונה הוא לא תחת המשולש הוא תחת הסרן עצמו) עדיף בהרבה מאשר תחת הסף של השלדה, זה חלק מאוד מאוד חזק ואין סיכוי לגרום נזק לסף

פורסם

אכן כן - הרכב היה יציב מאוד וזה עשוי מברזל חזק.

גם ככה אני לא מתכוון לעשות פרוייקט בשביל לנסר את הבוקים.

• תוכן חדש...