Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קראתי את הכתבה ולדעתי היא יוצרת אפקט קצת הפוך, כי עכשיו כל דבר שיומלץ ע"י המוסכניק, גם אם זה נכון ודורש החלפה בדחיפות, יתקל בסקפטיות של הלקוחות (שלא מבינים).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם כבר מדברים על קרבורטור

לפני שנתיים נתגלגלה אליי חוברת של תיאוריה שהיתה חדשה אז ,והפלא ופלא אין זכר לא למערכת הזרקה, לא לאלטרנטור.

אליבא דמשרד התחבורה במכונית יש עוד קרבורטור ודינמו:)

כמו כן אני חושב שהיו חייבים להכניס לחוברת התאוריה כמה שורות על כול מערכות מניעת איבוד השליטה ברכב.

פורסם
זה בלתי אפשרי שיסתובבו לקוחות מציקים ומטרידנים בשטח המוסך , זה לא בטיחותי ,

הוא רוצה שיראה במו עניו את החלפים החדשים על העגלה או השולחן שליד הרכב שלו , ברגע שהרכב מורם על הליפט,

הוא רוצה יותר שיסתכל מהמשרד או ממקום מרוחק, אי אפשר שהוא יסתובב בין הרגליים, חס וחליליה יחליק על שמן, או יפול או יגע בטעות במשהו, זה לא משחק ילדים

זה לא משחק ילדים, וגם הלקוח שבא לטפל הוא לא ילד.. אז שלא ינסו לעבוד עליו כמו על ילד ולהגיד לו שלא יסתובב להם בין הרגליים כי "זה לא משחק ילדים"

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

למה? לדעתי אחת הסיבות המרכזיות זה שאתה משלם לבעל המוסך מאות ואלפי שקלים על תיקון והאחרון אינו לובש חליפה יפה או ביגדי שרד מגוהצים, אלא בגדי עבודה מטונפים, אתה מרגיש מייד שדפקו אותך. אלמנט אנתרופולוגי שכזה.

לעורך דין או יועץ אתה תשלם יותר, על כלום חומר ושעות עבודה ולא תוציא או תחשוב מילה אחת בסגנון רימו אותי, דפקו אותי.

בשני המקרים אתה מקבל שירות ולא תמיד תבין מה בדיוק עשו עבורך, אך בתפיסה של ההוצאה הכספית שלך, האדם "הנחות יותר" במראהו, לבושו ומקום עבודתו יהיה הרמאי הפוטנציאלי.

זו אחת הסיבות למה מוסכים מורשים משקיעים רבות בלבוש רשמי יותר, ליועצי השירות, פקידות הקבלה ולמנהלים.

עוד סיבה היא חוסר התקשורת או אי הבנה של הלקוח לדברי ההסבר של המכונאי, שמשתמש בז'רגון מעורבב ומטובל מהשפה הערבית, גרמנית, רוסית לועזית וקצת עברית.

קשה להבין שאומרים לך שהגרמושקה נקרעה ובגלל זה יש שפיל לבולג'ונט ולבוקסה של המשולש העליון.

מראים לך איזה חתיכת ברזל (אלמנט) מלוכלך וחלוד ששוקל מקסימום איזה 2.5 קילו ועולה 2000 לפני מע"מ ועבודה.

אני זוכר שראיתי שיש לוולוו קלסר מיוחד מלא באיורים צבעוניים של כל חלקי הרכב, הספר נועד להבהיר ללקוח איך החלק מסויים נראה, מה תפקידו ומה חשיבותו. פשוט רעיון מצויין.

פורסם
לעורך דין או יועץ אתה תשלם יותר, על כלום חומר ושעות עבודה ולא תוציא או תחשוב מילה אחת בסגנון רימו אותי, דפקו אותי.

בשני המקרים אתה מקבל שירות ולא תמיד תבין מה בדיוק עשו עבורך, אך בתפיסה של ההוצאה הכספית שלך, האדם "הנחות יותר" במראהו, לבושו ומקום עבודתו יהיה הרמאי הפוטנציאלי.

.

במקרה של אנשי 'הצווארון הלבן' איתם אני הרבה יותר חשדן וכול דבר שיוצא מפיהם נבדק על-ידי עשרה פעמים.

האמת שנהפכתי בעשור אחרון חשדן/בדקן אובססבי לגבי כול אדם שנותן שירות אם זה מוסכניק או רופא השיניים שלי.

אמרו חכמינו 'כבדהו וחשדהו'.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה? לדעתי אחת הסיבות המרכזיות זה שאתה משלם לבעל המוסך מאות ואלפי שקלים על תיקון והאחרון אינו לובש חליפה יפה או ביגדי שרד מגוהצים, אלא בגדי עבודה מטונפים, אתה מרגיש מייד שדפקו אותך. אלמנט אנתרופולוגי שכזה.

זו אחת הסיבות למה מוסכים מורשים משקיעים רבות בלבוש רשמי יותר, ליועצי השירות, פקידות הקבלה ולמנהלים.

עוד סיבה היא חוסר התקשורת או אי הבנה של הלקוח לדברי ההסבר של המכונאי, שמשתמש בז'רגון מעורבב ומטובל מהשפה הערבית, גרמנית, רוסית לועזית וקצת עברית.

קשה להבין שאומרים לך שהגרמושקה נקרעה ובגלל זה יש שפיל לבולג'ונט ולבוקסה של המשולש העליון.

מראים לך איזה חתיכת ברזל (אלמנט) מלוכלך וחלוד ששוקל מקסימום איזה 2.5 קילו ועולה 2000 לפני מע"מ ועבודה.

אני זוכר שראיתי שיש לוולוו קלסר מיוחד מלא באיורים צבעוניים של כל חלקי הרכב, הספר נועד להבהיר ללקוח איך החלק מסויים נראה, מה תפקידו ומה חשיבותו. פשוט רעיון מצויין.

זה כתב הגנה הראוי למי שמתעסק במכונאות רכב.

אני מצפה ממך ליתר שקיפות לנוכח מה שבאמת מתרחש בענף.

פורסם

כתוספת למה שדניאל כתב.

יש משרדי עו"ד ודווקא בין הגדולים והיקרנים, שגם מחייבים בנוסף את הלקוח, ע"פ פירוט מדויק, עבור צילומים, הדפסת מסמכים,

שיחות טלפון, דמי דואר (אם נשלח משהוא בדואר) וזה יורד עד לרמת הבול הבודד.

בברכה - רפי לין

פורסם
השאלה הנשאלת היא.

כיצד ולמה הגענו לחוסר אמון שכזה ?

מיכוון שהעסק הוא פרוץ.

אין תחרות אמיתית בין מוסכים מורשים, השפעת היבואן חזקה מידי.

חוסר הבנה בסיסי של רוב הלקוחות בנושאי רכב (אוטו' 1.6 עם באגאז') ותרבות מוטורית שכמעט ולא קיימת.

חוסר מקצוענות כללי בחברה הישראלית.

חוסר הערכה של לקוח ישראלי למקצוענות ולשרות - מחפש את הכי זול, ואם שילם שקל יותר אז "דפקו אותו".

מחסור בגו, פיקוח\ אכיפהת נניח ויש לך בעיה, למי תלך?

הגמוניה של מוסכים מורשים שמשאירים "פרורים" למוסכים שהם לא מטעם יבואן, קשה ויקר להפוך למוסך מורשה גם אם אתה טוב ולעומת זאת אם אתה לא מורשה אתה לא אוכל מה "שמנת" כי בעלי רכב חדש מחויבים לטפל אצל מורשה יבואן.

פורסם
מיכוון שהעסק הוא פרוץ.

אין תחרות אמיתית בין מוסכים מורשים, השפעת היבואן חזקה מידי.

חוסר הבנה בסיסי של רוב הלקוחות בנושאי רכב (אוטו' 1.6 עם באגאז') ותרבות מוטורית שכמעט ולא קיימת.

חוסר מקצוענות כללי בחברה הישראלית.

חוסר הערכה של לקוח ישראלי למקצוענות ולשרות - מחפש את הכי זול, ואם שילם שקל יותר אז "דפקו אותו".

מחסור בגו, פיקוח\ אכיפהת נניח ויש לך בעיה, למי תלך?

הגמוניה של מוסכים מורשים שמשאירים "פרורים" למוסכים שהם לא מטעם יבואן, קשה ויקר להפוך למוסך מורשה גם אם אתה טוב ולעומת זאת אם אתה לא מורשה אתה לא אוכל מה "שמנת" כי בעלי רכב חדש מחויבים לטפל אצל מורשה יבואן.

אתה אישית מאמין בעינים עצומות למורשה יבואן ?

אתה מאמין שמורשה יבואן הוא ישר פלס ?

אתה מאמין שבמורשה יבואן הכתוב בחשבונית חופף לעבודה שבוצעה ?

אתה מאמין ללא בדיקה למחירון חלקים ועבודה של המורשה ?

אתה מאמין שהוא ירכיב רק חלפים מקוריים ?

אתה מאמין שהוא יכול לשרוד את ההוצאות רק בדרך ישרה ?

אני לא מביע דעתי, אך לסעיף אחד כן אשיב.

אין לו סיכוי לשרוד את ההוצאות בדרך ישרה לחלוטין.

פורסם

כמה פעמים יצאתם ממוסך והתקלה חזרה? למרות שהחליפו... שטאנגה,פילטר שמן ,שמן ברקס , אלמנט ועוד....

שלא יעבדו עליכם.

פורסם

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון או שלא הבנת:

הבעיה היא בדיוק קיום המונח מוסך מורשה.

הבעיה היא הגמוניה שלהם.

זה יוצר חוסר יכולת של מוסכים טובים וקטנים להתחרות.

הכסף הגדול הולך למורשים בגלל האחריות.

פורסם

אני רוצה להאמין שמוסך ישר, הגון ומקצועי שגובה מעט יותר על שעת עבודה (אבל חוסך לי זמן בהעדרות מהעבודה) יוכל להתקיים בכבוד. (אולי לא להיות עשיר גדול, אבל בהחלט להתקיים בכבוד).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אני לא מתכוון שיצמד לפועל בצורה שמפריעה או לא בטיחותית אבל לא לחכות בחדר המתנה אטום או הכי גרוע לעזוב את הרכב במוסך ולחזור בסוף היום, בהרבה מוסכים זה מתכון די בטוח לשחיטה ולנזק.

לעמוד בטווח ראיה שרואים מה עושים עם הרכב ולבקש הסברים על החלפת חלקים מה פגום בהם זה דבר חיוני ללקוח שרוצה לשמור על ארנקו, בריאותו ובריאות מכוניתו.

מכונאי שעושה את העבודה שלו לא צריך לשחק גם בתפקיד מורה ומסביר. אבא שלי מכונאי רכב, ובזמנו לא היתה בעיה שבעל הרכב יסתובב באזור ורק שלא ישב על הראש. מה שקרה זה שהיו כאלה שניצלו את ההזדמנות ולקחו את בקבוק ה"מי-עדן" שלו כדי למלא את המצבר, או כאלה שחיטטו בארגז וחיפשו מברג כדי לחזק איזה בורג. עדיף שישבו בחדר ממוזג וישתו קפה.

אם מדובר על לקוח חשדן, הוא מוזמן לעזוב, ללכת למנהל ולהתלונן, או אפילו לעבור על הרכב עם זכוכית מגדלת אחרי שיסיימו איתו.

פורסם

איך הפכת בשניה, בהינף קולמוס, ציבור שלם של בעלי מיקצו בישראל לגנבים.

קבעת חד משמעית שמוסך בישראל לא יכול להתקיים אלא אם ירמה את הלקוחות / הרשויות.

אשמח לשמוע במה כבודו עוסק, אולי גם הוא כדרך שיגרה גונב ועושק על בסיס יומיומי (אני מניח שהוא ישר כפלס...)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...