Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בדקתי היום טויוטה קורולה 96 אוט' דגם xli plus

הרכב נסע 182000ק"מ.

הרכב נראה סה"כ טוב לשנתון שלו אך בבדיקה עלו כמה נושאים בעייתיים

-הגיר האוטומטי צריך החלפה (ואם לא הוא יתקלקל בקרוב)- עלות התיקון בערך 4000

-דוד אחורי פגום

-דברים נוספים: צלחות שחוקות, בולמי זעזועים קדמיים חלשים, דוושת בלם יורדת

-בעייה בחיישן של כרית אוויר- את זה המוכר מוכן לתקן על חשבונו.

חוץ מהבעייה בגיר אני מניח שזה בלאי טבעי אבל עדיין...

המוכר מבקש 17,000 שזה 3000 מתחת למחירון.

קנייה שווה והגיונית? לפי הבנתי טויוטה עולה יותר לשנתונים שלה בדיוק בגלל שבעיות כאלה אמרות לקרות הרבה הרבה פחות...

תודה מראש למגיבים.

פורסם

יש לך תיקונים של כמעט 10 אלף ש"ח באוטו הזה.

גיר - 4000 ש"ח.

בולמי זעזועים - 2500 ש"ח.

אגזוז - 1500 ש"ח.

שונות - 2000-3000 ש"ח.

אם שווה לך לנסוע על רכב בן 14 במחיר של 26 אלף ש"ח, ENJOY.

פורסם

אם אפשר - מי אמר לך שצריך להחליף גיר?

בולמים אחורה 2500 שקל ? :shock:

אגזוז 1500 שקל? :shock:

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

וזאת בדיוק השאלה, זה שווה את הכסף?

חיפשתי טויוטה קורולה (שגם עולה יותר לשנתון) בגלל שכלכך מהללים את האמינות המופלגת שלה.

סך הכל אני לא שוחה בכסף ומחפש רכב פשוט ואמין שיחזיק הרבה זמן בלי לעשות בעיות..

טויוטה קורולה מצדיקה את ההשקעה? או שעדיף להסתכל במקומות אחרים?

הטויוטה הזו יותר "שחוטה" מאחרות או שזה המצב הממוצע?

תודה.

נ.ב.

בקשר לגיר, המכון בדיקה נתן לי את ההערכה הזו, הוא אבחן "נזילת שמן תיבת הילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה והחלפת הילוכים לקויה" התשובה שלו לכמה זמן הגיר יחזיק הייתה "או שהוא יילך עוד שעה, או עוד שנה".

פורסם

לפי דעתי:

מצבה טוב יחסית לגיל הרכב.

הקורולה בשנתונים האלה אומנם רכב ישן אבל מזדקן בכבוד, אתה יכול לשאול בעלי קורולות משנתונים זהים ולקבל חוות דעת.

אני מניח שנהגת על הרכב הזה, איך הוא ? שתף אותנו.

מניסיון אני יכול לומר לך מדעה אישית (לפי דעתי בלבד)ומניסיון שלי+אח שלי שהיה לו קורולה כזאת ,בכללי אם הרכב הזה תקין, הרכב נוסע ומרגיש טוב,טוב יותר מרכבים משפחתיים אחרים משנתונים מתקדמים יותר.

בגלל זה נראה לי תמוהה איך הגיר הלך "מהר יחסית" ברכב הזה. ולגבי אמינותו, חכה לשמוע חוות דעת נוספות.

מה שאני עוד יכול להמליץ לך זה לקבל חוות דעת של מוסכים שונים לגבי הרכב הזה בשנתון שאתה רוצה לקנות, שמע עוד כמה חוות דעת מאנשים שמתקנים אותם,תראה מה להם יש לאמר.

לגבי זה:

"נ.ב.

בקשר לגיר, המכון בדיקה נתן לי את ההערכה הזו, הוא אבחן "נזילת שמן תיבת הילוכים, תושבת תיבת הילוכים פגומה והחלפת הילוכים לקויה" התשובה שלו לכמה זמן הגיר יחזיק הייתה "או שהוא יילך עוד שעה, או עוד שנה"."

אתה קורה לזה להחליף גיר?!

לסיכום איך שאני רואה את זה (כלומר לפי דעתי האישית בלבד):

אתה יכול לעשות טיפול + ברקסים + בולמים אחורה +אגזוז.

ובקשר לגיר,תחליף שמן גיר+תושבת שפגומה ותראה מה קורה.

וכל זה אני מאמין ש ייכנס בטווח של ה 3000 שקל.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

4 בולמים + כריות בולם = 2500 ש"ח במקרה הטוב.

אלא אם כן אתה שם בולם סיני זול, במקרה הזה עדיף כבר לשים מפירוק.

אגזוז + ממיר קטליטי (שסביר להניח שיש שם אפר קטליטי כרגע ולא ממיר) - רק על ממיר תחליפי משלמים 1200 ש"ח, הייתי נדיב עם יתר האגזוז.

בכל מקרה אתה קונה רכב זקן, ישן, עם 180 אלף ק"מ - זה אולי לא יותר מדי לשנתון, כי בכ"ז מדובר ברכב של 14 שנה, אבל זה עדיין הרבה.

לא רוצה להשבית את השמחה של רכישת רכב חדש, אבל רכישה של קורולה, שזה רכב נפוץ בטירוף - בהחלט יכולה להתבצע בניחותא, עם חיפוש תמידי בלוחות של רכבים מכל הארץ. עדיף להשקיע פעם אחת נסיעה לצד אחר של הארץ (במקרה הרע) בשביל למצוא רכב שהוא יד ראשונה או שנייה, עם 100 אלף ק"מ או 120 אלף ק"מ, ולא עם 180 אלף ק"מ.

לקנות אוטו זה קל, לקנות אוטו טוב זה סיפור.

הנה דוגמא לחיפוש:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?ImgOnly=0&AreaID=&ModelID=16&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=1996&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=1&Hand=1

פורסם

היי, תודה על התגובות

נהגתי ברכב והרושם היה ממש טוב, מנוע חזק, הגה טוב והכל בכלליות הרגיש בסדר גמור, אגב זאת הייתה הקורולה השלישית שבדקתי מהשנתונים האלה ככה שהיה למה להשוות...

אני אבדוק מחר מה המחירים של החלפים ונראה...:roll:

אשמח לשמוע השוואות/חוות דעת של בעלי טויוטה מהשנתון הזה אם יש כאלה..

תודה ותחילת שבוע טוב:-)

• תוכן חדש...