Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אחרי חיפושים והתלבטויות החלטתי לרכוש את המאזדה 3 הקטנה.

רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע לבחירת המנוע - 1600 או 2000 סמ"ק?

איך ההבדל בא לידי ביטוי? מהירות? צריכת דלק?

(לא להתייחס לאיבזור שמגיע בגרסה היקרה היותר.. זה פחות חשוב..)

תודה מראש,

אבי.

פורסם

למה קטנה? :-) היא אולי באיזה 4 ס"מ יותר קצרה, זה הכל.

רבים אומרים שההבדל בצריכת הדלק בין 1.6 ל-2 ליטר קטן עד זניח, אני לא מסכים עם הטענה הזאת.

רק לצורך המחשה, אצלי מנוע 1.6 צורך בנסיעה עירונית רגועה 1:9, הנתון הזה בגרסת 2 ליטר עומד על 1:7.

מיכלי הדלק בשני הגרסאות זהים - 55 ליטר. בנסיעה עירונית מאזדה 3 עם מנוע 1.6 עבורת 495 ק"מ לאומת

385 ק"מ שעוברת מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר על אותו מיכל. זאת אומרת 110 ק"מ פחות בכל תדלוק, לדעתי זה

הבדל מאוד משמעותי.

פורסם

אני חושב שההפרש בצריכת הדלק אינו גבוה כפי שציין המגיב לפני.

לדעתי הרכב עם מנוע ה 2.0 ליטק יעשה פחות ק"מ אחד על כל ליטר בנזין.

מבחינת הכח , יש עדיפות ברורה לנוע ה 2.0 ליטר מבחינת הנאה בנהיגה.

ששי כהן

wheel

פורסם

אין פה הרבה מה לחשוב, זה נתון טכני. לוקחים את כמות הק"מ שאתה עובר ומחלק אותם בכמות הליטרים שתדלקת.

על הצריכה של 1.6 אני יכול להעיד ממדידה שלי שאני עושה באופן קבוע.

לגבי הצריכה של מנוע 2 ליטר, זה הנתון שציינו לא פעם בעלי הרכב בשרשורים שונים בפורום, בין היתר בשרשור של

צריכת דלק.

לעניין הזה כדאי להוסיף את הביטוח הגבוה יותר של 2 ליטר.. קיצור, לדעתי ההבדל לא שווה את הכסף.

פורסם

ההפרש במחיר שווה כל שקל!

1.כח מנוע, ה1.6 עגלה לעומת ה2.0 שנוסעת סביר.

2.איבזור, יש לא מעט אנשים שחשוב להם.

3.ההפרש בביטוח עמד על פחות מ5% בהצעה שקיבלתי בזמנו.

4.וזה הכי חשוב: במידה ומדובר על השנתונים הראשונים של המאזדה ESP מגיע רק בגרסת ה2.0!

פורסם
למה קטנה? :-) היא אולי באיזה 4 ס"מ יותר קצרה, זה הכל.

רבים אומרים שההבדל בצריכת הדלק בין 1.6 ל-2 ליטר קטן עד זניח, אני לא מסכים עם הטענה הזאת.

רק לצורך המחשה, אצלי מנוע 1.6 צורך בנסיעה עירונית רגועה 1:9, הנתון הזה בגרסת 2 ליטר עומד על 1:7.

מיכלי הדלק בשני הגרסאות זהים - 55 ליטר. בנסיעה עירונית מאזדה 3 עם מנוע 1.6 עבורת 495 ק"מ לאומת

385 ק"מ שעוברת מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר על אותו מיכל. זאת אומרת 110 ק"מ פחות בכל תדלוק, לדעתי זה

הבדל מאוד משמעותי.

אתה משווה מאזדה משנת 2006 והוא מדבר על מאזדה 3 החדשה שנת 2010.

המאזדה 3 החדשה שוקלת יותר מהצורה הקודמת ולכן המנוע 1.6 מתאמץ יותר וגורם לצריכה גבוהה יותר.

בעיר זה נע בין 1:7-1:8 בנסיעה רגועה,ובכביש מהיר זה בערך 1:11.

המנוע 2.0 בעיר הצריכה זהה אך בכביש המהיר הצריכה מגיעה ל1:12-1:13.

המנוע 1.6 של המאזדה מרגיש לא סוחב,ובצדק מנוע קטן וחלש ובהחלט לא חסכוני.

אני מתחרט כל יום על זה שרכשנו את המנוע 1.6 ולא את ה2.0.

פורסם

ויש עוד עניין שלא התייחסו אליו בתגובות הקודמות - מנוע ה- 2 ליטר מגיע עם גיר 5 הילוכים (במקום 4 ) מה שאמור לתרום לצריכה עדיפה של דלק בשיוט במהירות גבוהה, ובכלל - לנסיעה נעימה ושקטה יותר. זה + הכוח העדיף משמעותית שווים לדעתי את ההפרש לרכישת המנוע הגדול יותר.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
אתה משווה מאזדה משנת 2006 והוא מדבר על מאזדה 3 החדשה שנת 2010.

המאזדה 3 החדשה שוקלת יותר מהצורה הקודמת ולכן המנוע 1.6 מתאמץ יותר וגורם לצריכה גבוהה יותר.

בעיר זה נע בין 1:7-1:8 בנסיעה רגועה,ובכביש מהיר זה בערך 1:11.

המנוע 2.0 בעיר הצריכה זהה אך בכביש המהיר הצריכה מגיעה ל1:12-1:13.

המנוע 1.6 של המאזדה מרגיש לא סוחב,ובצדק מנוע קטן וחלש ובהחלט לא חסכוני.

אני מתחרט כל יום על זה שרכשנו את המנוע 1.6 ולא את ה2.0.

אכן דיברתי על הדגם הקודם כי פותח השרשור לא אמר תחילה שהוא מדבר על רכב חדש.

לגבי זה שמנוע 2 ליטר זהה בצריכת הדלק או אפילו יותר חסכוני יש אינסוף מיתוסים. אכן בשיוט

על כביש מהיר ובמהירות קבועה ותנאים אידיאליים הצריכה כמעט זהה, אבל מה לעשות שרוב רובנו

עושים את מרבית הקילומטרז' שלנו בעיר ושם ההבדל בולט. אין לי נתוני צריכה של הדגם החדש, אבל

ברצינות, בכמה כבר המשקל עלה, ב-20 קילו? לא ב-200 הרי, כי ככה נגיע למשקל של טנדר כבר. :roll:

אני מניח שבדגם החדש הצריכה של מנוע 2 ליטר אכן השתפרה בגלל הגיל החדש בעל 5 הילוכים.

מנוע 1.6 קטן וחלש, זאת כבר הגזמה. מרבית המשפחתיות הן עם מנוע 1.6 ונוסעות בסדר גמור, אחרי הכל

לא מדובר ברכב ספורט, אלה ברכב משפחתי. את העליות של ים המלח, ירושלים והגולן האוטו עושה יופי ב-100 קמ"ש,

יותר מזה לא נדרש בארץ למשפחה.

פורסם
אכן דיברתי על הדגם הקודם כי פותח השרשור לא אמר תחילה שהוא מדבר על רכב חדש.

לגבי זה שמנוע 2 ליטר זהה בצריכת הדלק או אפילו יותר חסכוני יש אינסוף מיתוסים. אכן בשיוט

על כביש מהיר ובמהירות קבועה ותנאים אידיאליים הצריכה כמעט זהה, אבל מה לעשות שרוב רובנו

עושים את מרבית הקילומטרז' שלנו בעיר ושם ההבדל בולט. אין לי נתוני צריכה של הדגם החדש, אבל

ברצינות, בכמה כבר המשקל עלה, ב-20 קילו? לא ב-200 הרי, כי ככה נגיע למשקל של טנדר כבר. :roll:

אני מניח שבדגם החדש הצריכה של מנוע 2 ליטר אכן השתפרה בגלל הגיל החדש בעל 5 הילוכים.

מנוע 1.6 קטן וחלש, זאת כבר הגזמה. מרבית המשפחתיות הן עם מנוע 1.6 ונוסעות בסדר גמור, אחרי הכל

לא מדובר ברכב ספורט, אלה ברכב משפחתי. את העליות של ים המלח, ירושלים והגולן האוטו עושה יופי ב-100 קמ"ש,

יותר מזה לא נדרש בארץ למשפחה.

זאת ממש לא הגזמה,לא יודע אם יצא לך לנהוג על המאזדה 3 החדשה אבל המנוע לא סוחב (ויש לי מאזדה 3 חדשה בבית שרוב הזמן אני נוהג עלייה).

ישנו הבדל בין הגירסאות,וההבדל מורגש.

ושוב אנחנו לא מדברים על מה נדרש בארץ...אין ספק שהמאזדה תעשה את העליות ללא בעיה אבל שוב היא צורכת יותר דלק מאשר המנוע 2.0.

לדוד שלי יש את הגירסאת ספיריט (2.0) ולנו אקטיב (1.6) והצריכה שלו בהרבה יותר טובה משלנו (מרבית הזמן זה בכבישים מהירים כנ"ל לדוד שלי).

אני ינסה להביא לך נתונים קצת יותר מדוייקים על ההבדלים במשקל ובצריכת הדלק,אך אם אני לא טועה ישנו הבדל של 40-50קילו בין שנתון 08 לבין 09 החדש.

פורסם
זאת ממש לא הגזמה,לא יודע אם יצא לך לנהוג על המאזדה 3 החדשה אבל המנוע לא סוחב (ויש לי מאזדה 3 חדשה בבית שרוב הזמן אני נוהג עלייה).

ושוב אנחנו לא מדברים על מה נדרש בארץ...אין ספק שהמאזדה תעשה את העליות ללא בעיה אבל שוב היא צורכת יותר דלק מאשר המנוע 2.0.

לדוד שלי יש את הגירסאת ספיריט (2.0) ולנו אקטיב (1.6) והצריכה שלו בהרבה יותר טובה משלנו (מרבית הזמן זה בכבישים מהירים כנ"ל לדוד שלי).

אני ינסה להביא לך נתונים קצת יותר מדוייקים על ההבדלים במשקל ובצריכת הדלק,אך אם אני לא טועה ישנו הבדל של 40-50קילו בין שנתון 08 לבין 09 החדש.

אני נורא ישנח אם תעלה נתונים של האוטו של דוד שלך כי לי יש מאזדה 3 חדשה 2 ליטר והיא לפי דעתי לפחות די עגלה וצורכת המון דלק.

פורסם

טוב, כרגע אני בדקתי את הנתונים הרשמיים במפרט הטכני שמגיש יצרן הרכב.

מאזדה 3 - דור קודם

משקל עצמי מירבי - 1284 ק"ג, מנוע 2 ליטר - 1305 ק"ג.

מאזדה 3 - דור חדש

משקל עצמי מירבי - 1277 ק"ג, מנוע 2 ליטר - 1330 ק"ג.

נתוני צריכת דלק רשמיים של היצרן -

מאזדה 3 - דור קודם

מנוע 1.6 צריכה עירונית 1/10, בין עירוני - 1/16.1.

מנוע 2 ליטר - צריכה עירונית 1/8.5, בין עירוני - 1/15.4.

מאזדה 3 - דור חדש

מנוע 1.6 צריכה עירונית 1/9.62, בין עירוני - 1/16.13.

מנוע 2 ליטר - צריכה עירונית 1/9.01, בין עירוני - 1/16.39.

ועכשיו לשלב המסכנות, משקל מאזדה 3 חדשה עם מנוע 1.6 ירד ב-7 קילו לאומת הדור הקודם.

צריכת הדלק במנוע 1.6 השתפרה קצת, אם כי באופן זניח, אבל בטוח לא עלתה.

ברור שנתוני צריכת הדלק שמביא היצרן אינה מציאותית, אבל הפרופורציות כן אמינות.

כנ"ל אפשר לראות שצריכת מנוע 2 ליטר גדולה בכל מצב אפשרי ממנוע 1.6, חוץ מצריכה בכביש מהיר

במהירות קבועה ומצב אידיאלי, כפי שכבר אמרתי קודם לכן. רק חבל שמצב כזה כמעט ולא אפשרי במציאות.

• תוכן חדש...