Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשישי האחרון שמתי לב שאבד לי צ'ק שקיבלתי ממקום עבודתי.

הצ'ק היה בארנק ואני מתאר לעצמי שהוא נפל לי במהלך "חגיגות" ערב יום העצמאות.

שאלתי היא כזאת,

על הצ'ק היו מסומנים שני קווים משמאל למעלה (קרוס) והוא היה רשום לפקודתי לתאריך ה-26 לחודש.

מה בדיוק מסמל הקרוס הזה? שהצ'ק למוטב בלבד או שהוא להפקדה בלבד?

והכי חשוב, האם מישהו שמצא/גנב אותו יכול לעשות בו שימוש?

בכל מקרה כבר הודעתי לבוס על המקרה והוא הציע להגיש תלונה במשטרה בשביל להיות מכוסה מבחינתו.

תודה על העזרה.

פורסם

ה"קרוס" אומר שאי אפשר לפדות אותו במזומן, אלא רק דרך הפקדה לחשבון בנק.

לגבי הסחירות של השיק (האם ניתן להסב אותו לאדם אחר) השאלה היא האם סחירותו הוגבלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הקרוס אומר שהצ'ק הוא להפקדה בלבד, כלומר שלא ניתן לפדותו למזומן בדלפק.

הבוס שלך יכול פשוט לפנות לסניף הבנק שלו ולבקש מהם לבטל את הצ'ק ולרשום לך אחר חדש.

פורסם

אוקיי הבנתי.

אז מה בעצם מונע מזה שמצא/גנב את הצ'ק מללכת לבנק ולהפקיד אותו לחשבונו?

הוא יכול פשוט למחוק את השם שלי מהמוטב ולכתוב את השם שלו?

פורסם

בשביל זה הבנק של הבוס שלך מבטל את השיק, ואם הוא יופקד לחשבון הוא יחזור ולא ישולם. מעבר לכך הבנק המפקיד (של הגנב) צריך לשים לב לשינויים שנעשו בשיק.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האמת שמזה בדיוק הבוס שלי חושש,

בגלל זה הוא ביקש שאלך לתחנת משטרה ואגיש תלונה, שיהיה גיבוי ורישום לכל העניין הזה.

וזה מה שעשיתי, לא יודע בדיוק מה הם עושים עם הטופס הזה אבל לפחות יש לי עותק שלו.

תודה לכולכם על העזרה וההבהרות. :wink:

פורסם

אם הצ'ק רק עם קרוס, אזי הוא ניתן להסבה לאחרים.

אם הצ'ק נכתב כשלמו לCUPRA בלבד, אזי המוצא יכול לעשות מהצ'ק רק נייר טואלט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הצ'ק אכן לפקודתי אבל לא ראיתי את המילה "בלבד" שם איפשהו...

אני תמיד חשבתי שאפשר לסמן קו על שם המוטב ולרשום שם אחר.

פורסם

קל מאוד להפקיד צ'ק כזה לחשבון הגנב, פשוט ע"י הסבה פשוטה מאחורי הצ'ק ע"י סתם חתימה (כביכול שלך) בנוסף לחתימה של המפקיד. אין צרוך למחוק שום דבר אפילו.

הבוס שלך צריך לבטל את הצ'ק בזרזיות ובזה יגמר הסיפור.

פורסם

כדי שהמחאה תפרע אך ורק על ידך, צריך להיות כתוב אחת מן האפשרויות הבאות:

1. "למוטב בלבד"

2. שלמו ל ____________

3. שלמו ל ___________ בלבד

אם כתוב רק "שלמו לפקודת ___________" אזי ההמחאה ניתנת להסבה לאחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אגב שוק אפור כבר שמעתי סיפורים על אנשים שלא קיבלו את התשלום שלהם קיבלו צ'קים לא קבילים, פנו לשוק האפור

בעלי הגבייה קנו מהם את הצ'ק ב 75% מערכו האמיתי.

אחרי שניסו לגבות את הצ'ק ולא הצליחו הם חזרו לבעל העסק וביקשו ממנו תוספת כסף לאור העובדה שהם לא הצליחו לגבות :shock: [כמובן הכל באיומים של נשבור לך את הרגליים \ אנחנו יודעים איפה הילדים שלך לומדים :evil: ]

אז אני לא הייתי ממליץ ל "התערבב" עם גורמים מפוקפקים , גם אם אתם צודקים.

הנסיבות שפורטו קרו לקרוב משפחה שלא הצליח לפנות שוכרים מהדירה שהשכיר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אם כתוב רק "שלמו לפקודת ___________" אזי ההמחאה ניתנת להסבה לאחר.

לא נכון.

ה"בלבד" שנוהגים להוסיף לאחר שם המוטב אין בו כדי לשנות משהו מבחינה חוקית. יחד עם זאת, במידה והסוגיה תגיע לערכאות משפטיות, ה"בלבד" יכול ללמד את הצדדים הנוגעים בדבר כי היתה גמירות דעת אצל מושך הצ'ק בנוגע לכוונתו שהצ'ק לא יסוחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד,

איפה ראית שכתבתי שלמו לפקודת ________ בלבד ?

שים לב שכתבתי שלמו ל _________ בלבד (אין כאן לפקודת).

אפשר לומר ששלמו ל _________ = לשלמו ל __________ בלבד.

אני מכיר את הבעיתיות שבצירוף "לפקודת" + "בלבד" ולא התייחסתי אליו כיוון שסוף מעשה במחשבה תחילה.

.

פורסם

יש כל מיני ששיטות וקומבינות לפרוט צ'קים לא תמיד כאלו שנמצאו אלא צ'קים כשרים שהשם שרשום עליו אינו יכול לפדות אותם וסיבותיו עימו.

על קצה המזלג מוסיפים ליד השם של המוטב באותה עט את המילים ו או ואז רושמים שם אחר או עסק והצ'ק ייפדה.

הדבר היחיד שצריך לעשות זה לבטל את הצ'ק ולהתמודד אחר כך.

• תוכן חדש...