Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה - ביום רביעי גוייסתי בניגוד מוחלט לרצוני למ"צ.

מיותר לציין שאני כלל לא מרוצה ומיום רביעי עד עכשיו בבאסה רצינית.

הפרופיל שלי בעקרון הוא 64 עם סעיף "קרע בMENISCUS או באחת מרצועות הברך עם הפרעה תפקודית ניכרת" (עברתי ניתוח במניסקוס שלא ממש החלמתי ממנו), כלומר אני לא יכול לעשות שום פעילות שמפעילה את הלחץ הכי מינימלי על ברך ימין (ומיותר לציין שאני כבר יומיים עומד בכל המסדרים והולך ממקום למקום עם כאבי תופת אבל כמובן שזה לא מעניין אף אחד ועדיין לא ראיתי רופא).

אני מת, פשוט מת לצאת מהחייל המחורבן הזה. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ולייעץ לי איך אני יכול לצאת ממנו, הן אם זה בדרך של קב"ן, או בדרך היותר קלה לדעתי שהיא הורדת הפרופיל ל45 כי עם פרופיל כזה אי אפשר לשרת במ"צ (דבר בהחלט ממשי ואני לא מבין למה לא קיבלתי את הפרופיל הזה מההתחלה).

תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתחיל בזה שניתן לשנות פרופיל בכל עת. הדבר נעשה בהמלצת רופא מומחה, רופא היחידה והופעה בפני ועדה רפואית ייעודית לנושא.

נמשיך בזה שאם הפרופיל שלך נקבע בהתאם למצבך (כלומר בעת שקבעו לך את הפרופיל הבאת בפניהם את כל הפרטים אודות הבעיה שלך) סביר להניח שלא ישנו אותו אלא אם משהו השתנה במצבך (ובמיוחד שמדובר בשינוי פתולוגי).

מעבר לזה במידה וביקשת לראות רופא עליך לפגוש רופא תוך 48 שעות.

לסיום אומר שאם הסיבה לכל הסאגה הרפואית היא השיבוץ שלא לרוחך אני ממליץ לך לא לערב את הנושא עם עניינים רפואיים. על קב"ן שמב"ן וכו' אני לא מדבר. אם ברצונך להשתמט בהצלחה. עליך לזכור שהצבא משבץ חיילים לפי צרכיו ולא על פי רצונום.

פורסם

להוריד פרופיל ניתן רק דרך ועדה רפואית,שאלייה תגיע רק לאחר בדיקות שונות.

לכן מה שאתה צריך לעשות זה לשבת כול היום במרפאה בטענה שאינך מתפקד ולבקש הפניות לרופאים מומחים (רצוי אזרחיים),ומשם כבר הדרך קלה.

אם באמת המצב שלך גרוע כול רופא מומחיה נורמלי(אזרחי) יראה את זה וישלח אותך לועדה רפואית.

בהצלחה

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אתה חייב לראות רופא, ברגע שבקישת זה צריך להתבצע תורך 24 שעות זה חוק מטכ"לי.

עצה שלי, אל תפסיק ואל תחדל להציק לרופא על הרגל תחפור על זה כמה שיותר חזק. הרופא אמור להפנות אותך לרופא מומחה (אורטופד או רופא שמתמחה בבעיה שלך), אותו רופא מומחה צריך לשלוח אותך לבדיקות והמשך טיפול יכול להיות גם פיזיוטריפיה ופטורים למינהם תנסה לדבר איתו על הורדת פרופיל. תסביר לו שהבעיה חמורה במידה והוא יראה לנכון להוריד פרופיל הוא יתן המלצה לשינוי פרופיל. עם ההמלצה הזאת אתה חוזר לרופא יחידה והוא מפנה אותך לועדה רפואית, שם יושבים רופאים מומחים עוברים על הבעיה שלך ותוך דקה או שתיים חותמים לך על פרופיל חדש. בדרך כלל זאת רק חותמת גומי.

אצלי שהורדתי פרופיל הועדה הרפואית המליצה על פרופיל נמוך יותר ממה שהרופא מומחה החליט.

פורסם

לסיום אומר שאם הסיבה לכל הסאגה הרפואית היא השיבוץ שלא לרוחך אני ממליץ לך לא לערב את הנושא עם עניינים רפואיים. על קב"ן שמב"ן וכו' אני לא מדבר. אם ברצונך להשתמט בהצלחה. עליך לזכור שהצבא משבץ חיילים לפי צרכיו ולא על פי רצונום.

בשום פנים ואופן לא רוצה ולא חשבתי בכלל על להשתמט, אבל כן, את הפרופיל אני רוצה להוריד ל45 בגלל השיבוץ (עם הפרופיל והסעיפים הנוכחיים אני יכול להוציא פטורים רלוונטיים אבל עדיין אצטרך לשרת במ"צ), אני רוצה לשרת בצבא אבל רוצה לשרת בתפקיד שמתאים ליכולות שלי ולא לבזבז שלוש שנים בחילוק דוחות לחיילים מסכנים שחוזרים הביתה אחרי 21 יום רק בגלל שיש מכסה שצריך לסיים ביום (וזה ע"פ אחת המפקדות בבסיס), וזה לא שאני טמבל או משהו, יש לי קב"א יחסית גבוה (52) ובעיה רפואית רצינית, ובאמת שאין לי מושג איך הגעתי לחיל כזה.

אני כולי ממש מבואס עכשיו ומיום רביעי מסתובב עם פרצוף של כאילו חבר קרוב שלי מת, אני פשוט לא יודע מה לעשות :-(

עצה שלי, אל תפסיק ואל תחדל להציק לרופא על הרגל תחפור על זה כמה שיותר חזק. הרופא אמור להפנות אותך לרופא מומחה (אורטופד או רופא שמתמחה בבעיה שלך), אותו רופא מומחה צריך לשלוח אותך לבדיקות והמשך טיפול יכול להיות גם פיזיוטריפיה ופטורים למינהם תנסה לדבר איתו על הורדת פרופיל. תסביר לו שהבעיה חמורה במידה והוא יראה לנכון להוריד פרופיל הוא יתן המלצה לשינוי פרופיל.

זהו, שאין בדיוק מה לבדוק פה, עברתי ניתוח לפני 4 חודשים ולא החלמתי ממנו עד עכשיו וגם אחרי פיזיותרפיה של 4 חודשים שבסופה הפיזיותרפיסט אמר שכבר אין מה לעשות אני עדיין מרגיש אותו דבר, זה פשוט מצב נתון :-(

פורסם

די מבין את הסיטואציה שלך, גם אני תקוע במקום שהכי לא רציתי להיות (אחרי טיס ביקשתי להיות לוחם וסגרו אותי בנ"מ, שום 55 שום כלום לא עבר ועכשיו אני נידון לעוד שנה ו3 במערך המסריח הזה).

מצד אחד מבין אותך, מצד שני אולי תחשוב שנית.

בדיוק מתנהל בפורום שכן דיון עם בחור עם אותה הבעיה בדיוק (גם הוא נלקח למ"צ).

יש שם כמה תפקידים שיכולים להיות מעניינים.

אפילו תפקיד שכולל שירות על אזרחי. :)

לא הכל זה לדפוק חיילים שרוצים להגיע הבייתה/לבסיס.

חוקר/בלש לדוגמא.

בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה!

פורסם

מה שלא יהיה אל תלך להיות מד"כ! (מדריך כלואים)

בקיצור זה באמת חייל מגעיל,והדרך לצאת ממנו מצטער להגיד לך כמעט בלתי אפשרית.

תנסה ללכת לקב"ן תגיד לו שאתה גר בשכונה עם אנשים רעים ואם הם ידעו שאתה במ"צ יביאו לך מכות P:

זה עבד לפחות פעם אחת (:

להוריד פרופיל זו הדרך היחידה שלך,תלך לרופא כל יום,עד שימאס לו ממך,תחפור לכולם בראש!

למפקד לקב"ן לרופא תחפור תחפור תחפור ואל תתיאש אתה עוד תצא !

תנסה גם ללכת לרופא אזרחי אולי הוא יוכל לעזור לך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תודה על העזרה חבר'ה.

מה אני בעצם אומר לרופא? הרי אני לא יכול לבוא ולומר לו "שמע אני רוצה להוריד פרופיל", מה גם שאני צריך לקבל את כל הפטורים שמגיעים לי קודם (פטור עבודה משרדית בלבד+נעליים) לפני כן...

פורסם

כשאני שירתתי בצבא ומשהו לא היה הולך לפי רצוני, הייתי מסובב את המפקדים מסביב לאצבע. כל פעם הייתי מוצא שיטה איך לעבוד על מפקדיי או איך לא לעשות את מה שאני לא רוצה. במבט לאחור, אני מצטער על כך, כי הייתי עדיין צעיר ולא היבנתי שגוייסתי למטרה אחת-לשרת את המדינה שלי.

אכן אם יש לך בעיה רצינית ברגליים, תדרוש שיאפשרו לך לראות רופא צבאי, ובנתיים שאתה ממתין לתורך אליו, גש לחופ"ל תסביר לו את הבעיה, תגיד שעם כל מאמץ גופני הבעיה מחריפה ושיתן לך פטורים שבהמשך יואשרו ע"י הרופא. כמו כן תבקש מהרופא, כשתגיע אליו שיתן לך הפניה לחר"פ, לרופא מומחה. שם כבר יחליטו לגבי הפרופיל.

קב"ן לא ממליץ.

פורסם
לא לבזבז שלוש שנים בחילוק דוחות לחיילים מסכנים שחוזרים הביתה אחרי 21 יום רק בגלל שיש מכסה שצריך לסיים ביום

בולשיט - אין שום מכסה. אתה יכול לחלק כמה שבא לך.

וגם לא כל התפקידים במ.צ. הם מחלקי דוחות, ממש לא חסרים שם תפקידים מעניינים, כמו שאמרו לפניי על אזרחי, חוקרים, בלשים יש כאלה שאפילו זוכים לתפקיד על אופנוע.

המחלקי דוחות עושים שם רע לכל החיל, אבל ממש לא חסר שם תפקידים מעניינים.

למען הסר ספק אני משרת קרוב לשנתיים בחיל מודיעין.

פורסם

לגבי הדוחות - זה מה שאחת המפקדות אמרה, אם זה נכון או לא אני לא יודע.

לגבי התפקידים בחיל - בשביל להיות בלש צריך להיות הר אדם (גם זה ע"פ המפקדת) ובלי קשר התפקיד לא מעניין אותי, והתפקיד שנחשב כהכי טוב - חוקר מצ"ח - גם כן לא מעניין אותי כלל (מה גם שלא בטוח שנפתח קורס כזה בכלל), ככה שהרבה לא נשאר. כל שאר התפקידים גרועים האחד מהשני (מחלקי דוחות, מעברים, מדריכי כלואים), ואני בכלל לא מדבר על זה שאת כל התפקידים האלה אני לא יכול לעשות בכלל בגלל הבעיה הרפואית שלי כי הם דורשים או עמידה או הרבה הליכה, וזה למה אני בכלל לא מבין למה הגעתי לחיל הזה מלכתחילה.

פורסם
וזה למה אני בכלל לא מבין למה הגעתי לחיל הזה מלכתחילה.

מאיפה לך לדעת לאיזה תפקיד תשובץ?

אולי הם צריכים יומנאי :shock:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא חושב שאם הם היו רוצים שאהיה יומנאי, אפסנאי או משהו בסגנון הם היו טורחים להביא אותי לטירונות 02 מורחבת בבה"ד 13 במקום פשוט לתת לי לעשות טירונות 02 רגילה ואז לשבץ אותי לתפקיד כזה.

נראה לי די בזבוז להביא אותי לטירונות כזאת שאני פשוט לא יכול לעשות מה שכולם עושים מבחינה פיזית, כל התיזוזים העמידות במסדרים וכו' (וזה לא קשור לצבא בכלל, זה היה ככה גם הרבה, הרבה לפני הצבא), הרי גם ככה כשאקבל בעזרת השם את כל הפטורים שמגיעים לי אני אהיה על תקן חתולה - רק אוכל וישן כל יום :arrow:

• תוכן חדש...