Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מעוקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קניתי רכב לפני 8 חודשים , הרכב היה משועבד לחברת אשראי , שילמתי את הכסף לחברת האשראי , אחרי 3 ימים שלחו לי פקס על שיחרור הרכב משיעבוד , הלכתי להעביר בעלות , הדבר לא היה אפשרי בגלל שהרכב מעוקל .

8 חודשים ועדיין אין למוכר איך להחזיר לי את הכסף והרכב המעוקל עדיין רשום על שמו .

הייתי טמפל , לא בדקתי לפני ששילמתי , מדובר ב 100000 שקל .

מה לעשות ?

פורסם

מאחר שמדובר בסכום כה גבוה אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד ולא בפורום הזה.

חסרים הרבה פרטים בתיאור שלך, כמו למשל - מיהו הנושה שלטובתו הרכב מעוקל? אני מבין שהרכב מעוקל ברישום? המוכר הוא אדם פרטי או סוחר?

פורסם

אם כבר מישהו העלה את הנושא הזה.

יהיה מעניין אם משהו יפרסם איפה אפשר לבדוק עיקולים \ שיעבודים.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

רכישת רכב מעוקל:

במקרה שלך לא מדובר ברכב מעוקל אלא ברכב משועבד, דהיינו שרוכש הרכב שיעבד בהסכמה את הרכב לטובת נושה שלו, שנתן לו הלוואה. לרוב ההלוואה ניתנה לצורך רכישת הרכב.

רכב מעוקל - הוא רכב שהוטל עליו עיקול, ללא הסכמת בעל הרכב בעקבות חוב שלו למטיל העיקול.

רכב משועבד- יש לוודא את פרעון השעבוד אצל הנושה ולקבל ממנו אישור להסרת השיעבוד.

רכב מעוקל - יש לוודא את הסרת העיקול אצל מי שהטיל את העיקול (חברת אשראי, רשות השידור, בנקים, עיריות, מס הכנסה, וכיוצ"ב).

בדיקת שיעבודים/ עיקולים והסרת השיעבוד - תתבצע אצל רשם המשכונות (באזור ת"א - רחוב השלושה 2, ליד היכל נוקיה).

עוד לפני הרכישה של הרכב יש לבצע בדיקה ברשם המשכונות לפי מספר הרכב. לאחר קבלת הפרטים מרשם המשכונות יש להסדיר עם מוכר הרכב ועם בעל השעבוד על תשלום ישירות לבעל השעבוד כתשלום לבעל הרכב וקבלת אישור להסרת שעבוד - עותק מקורי בלבד. עם העותק המקורי (ולא משהו שנשלח בפקס) פונים עצמאית לרשם המשכונות (אין צורך להביא איתך את המוכר) למסור את האישור על הסרת השעבוד, והדבר נעשה במקום.

לאחר מכן, אין כל מניעה להעברת הבעלות בסניפי הדואר או במשרד הרישוי.

במקרה הספציפי שלך - אתה צריך לפנות לאותה חברה ולבקש את האישור המקורי להסרת השעבוד, איתו תפנה לרשם המשכונות ואח"כ תוכל להעביר בעלות.

בהצלחה.

קישור לרשם המשכונות:

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Maskonot

פורסם

תודה לכולם

שילמתי כבר את הכסף לחברת האשראי והם הסירו את השיעבוד ( הרכב לא משועבד עכשיו ) , אחרי ששילמתי רציתי להעביר בעלות ואז התברר שהרכב מעוקל .

הרכב מעוקל למע"מ ולעיריית תל אביב , קניתי אותו מאדם פרטי (אישה) , הרכב מעוקל בגלל שבעלה של המוכרת מבולגן עם המע"מ ועם העירייה .

בעלה של המוכרת אומר שאין לו כסף להחזיר לי .

למישהו יש פתרון ?

פורסם

עקרונית לא ניתן להעביר בעלות ברכב מעוקל עד להסרת העיקול (כלומר, הסדרת החוב בין המוכר לבין רשויות המס). יתרה מכך, רשויות המס עשויות לקחת לך את הרכב ולמכור אותו כדי לקבל כספים שהמוכר חייב להם (הרכב כלל אינו בבעלותך). אני מציע לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי.

פורסם

יש לך הסכם בכתב עם מוכר הרכב?

בד"כ בהסכם בכתב מצויין שהמוכר מתחייב להעביר את הרכב כשהוא נקי מכל חוב שיעבוד או עיקול או קנס וכיוצ"ב

יש לברר מה סכום העיקולים, וככל שמדובר בסכומים ניכרים (אלפי שקלים), אזי מומלץ להגיש תביעה לבית המשפט.

אתה יכול ליצור עמי קשר.

השאר פרטים כאן בתגובה ואתקשר אליך, להסבר מפורט. (ייעוץ משפטי ראשוני - חינם).

פורסם

אני לא רואה שום פיתרון בלפנות לבית משפט, כי יש מצב ש,

א. בית המשפט יחייב את הקונה בלהחזיר את הרכב למעקלים כי הם היו מוחזקים ברכב ראשונים.

ב. בית המשפט יחייב את המוכר לפצות את הקונה בסכום הרכב ואולי אף בהוצאות נוספות, אבל מכיוון שלמוכר אין כסף זה יכול להיגרר שנים, לעבור להוצל"פ ויותר מכך באם המוכר נורא מסובך והוא יוכל להגיע לאיחוד תיקים והצהרת יכולת, יש מצב שהקונה יקבל 200 ש"ח במשך משהו כמו 26 שנה ולא יצא לו מזה כלום.

פורסם

מלבד לעו"ד, פנה לפסיכיאטר לקבלת טיפול בתחושת החנק והדיכאון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...