Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עושים לך ניסויים על האוטו ואם זה לא יצליח יצבעו לך את כל הרכב.

קנית אודי בכמעט 200K אם לא יותר,תוציא עוד 1K על טיפול דיטיילינג ותצא הכי מבסוט שיש,בלי יותר מידי ניסויים על הרכב שלך.

אני אישית לא היתי מוכן שיעשו לי ניסויים של פוליש על האוטו(מה שמראה שאין להם הרבה ידע בדבר-נזק לצבע הרכב).

בן.

Got To love It

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה אומר קנית אאודי בכמעט רבע מליון שקל, עכשיו לך תוציא עוד כסף בגלל שהחבר'ה לא יודעים לצבוע?!

אני אומר שבגלל אנשים כמוך הצבאים שם נראים כמו שהם נראים.

אם הלקוחות היו יודעים לעמוד על שלהם זה לא היה קורה, היות וכל מי שקונה רכב במקום להתמודד מול היבואן מעדיף ללכת לדיטיילר פרטי גורם למצב הזה רק להידרדר.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

דיטיילינג ב- 1K לא יפתור את הבעיה ויש מעט מאד אם בכלל דיטיילרים בארץ שיסכימו לעשות שלייף לאאודי חדשה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
לא מזמן ראיתי פה דיון בנושא אז גנבתי תמונה

המצב לא כ"כ חמור כמו בתמונה אבל עדיין אפשר להבין על מה מדובר.

אז אתם אומרים ללכת למוסך המרכזי ולדרוש שיטפלו בזה?

הנה הקישור המלא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=290294&highlight=orange+peel

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם
אתה אומר קנית אאודי בכמעט רבע מליון שקל, עכשיו לך תוציא עוד כסף בגלל שהחבר'ה לא יודעים לצבוע?!

אני אומר שבגלל אנשים כמוך הצבאים שם נראים כמו שהם נראים.

אם הלקוחות היו יודעים לעמוד על שלהם זה לא היה קורה, היות וכל מי שקונה רכב במקום להתמודד מול היבואן מעדיף ללכת לדיטיילר פרטי גורם למצב הזה רק להידרדר.

אתה קצת מתבלבל.

הרכב לא נצבע באופן ידני אלא ע"י רובוט, כל רכב שיוצא היום מהמפעל מקבל "תפוזיות".

הרכבים הכהים זה נראה יותר מובלט.

ממה שאני יודע החברות היחידות שמחזיקות דיטיילרים מקצועיים, זוהי סדנת פאגני ורולס רויס.

ככה שלא משנה כמה תעמוד על שלך, פגם אין פה וזה יכול להיות מוכח לך ע"י מכשיר המודד עובי צבע.

שלא יאכילו אותך שקרים, שום פוליש/ווקס לא יוריד את זה! חייב ללטש את הרכב בצורה ידנית.

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

את בעיית התפוזיות (ORANGE PEEL) ניתן למצוא על רכבים רבים, חלקם ברמה נמוכה וחלקם ברמה קצת יותר גבוהה.

התפוזיות נוצרות במפעל בשלב צביעת הרכב ורק הולכות ומחמירות עם השנים עקב נסיונות המפעל לחסוך בהוצאות הצבע והורדת כמות השכבות השונות שלו.

אם רכבך לא מצוי בבעיית תפוזיות חריגה מהרגיל, לא תקבל יחס הולם מהחברה או המפעל.

אנשים רבים כלל לא מייחסים חשיבות לעניין התפוזיות מכיוון שהם חושבים שכך הרכב אמור להיראות או שהם פשוט לא מבחינים בכך. קשה לראות תפוזיות וגם שמבחינים בבעייה זו לא משווים את זה לשריטות או להולוגרמות כבדות.

האחוז הקטן של האנשים שכן מבחינים בבעייה בצבע ומעוניינים לטפל בה חייבים להבין שזהו תהליך ארוך ויקר.

היו פה כמה תגובות שהתייחסו לעבודת הדיטיילינג ושללו את האפשרות שהיא תתקן את הבעייה. צריך להבין שיש הבדל בין שוטף מכוניות בתחנת דלק או שוטף ידני מקצועי בתחנת שטיפה יוקרתית לבין דיטיילר מקצועי.

עבודת הדיטיילינג הינה ברובה תהליך תיקון בעיות הצבע לפני כל תהליך אחר.

בעיית התפוזיות נכללות בבעיות הצבע הקשות ביותר ולכן לא כל דיטיילר יהיה מוכן לקחת את הסיכון בפגיעה בצבע.

תהליך הורדת התפוזיות הינו מורכב מאוד וכולל מספר שלבי שיוף של הצבע (באמצעות ניירות זכוכית בגדלים שונים), מספר רב של שלבי פוליש וסיום בשכבת הגנה.

תהליך זה (אם נעשה נכון ומקצועי) יכול להארך מספר ימים ויכול להיות יקר מאוד. זה אפשרי אך לא לכל כיס.

הצעתי לך היא כמו שאני אומר לרוב הלקוחות שמבחינים בבעייה זו - הבעייה היא לא קשה כמו בעיות צבע אחרות (הולוגרמות או משיכות) וגם מאוד קשה להבחין בה. ניתן להוריד את התפוזיות על ידי התהליך הזה שיארך כ- ויעלה כ- !

אם תוכל לחיות עם זה, כמו שמיליוני אנשים אחרים חיים, מה טוב ואם לא, או שתטשטש את זה על ידי פוליש וווקס כל כמה חודשים או שתוציא סכום כסף גדול וסיכון בפגיעה בצבע.

בהצלחה.

אומנות ההיי אנד דיטיילינג

פורסם

שלום.

אך שאני הבנתי האוטו בן 7 חודשים,ולא השתתף בשום תעונה,ככה כיבלתה אותו.

רק יש שאלה קתנה אליך, העים כל החלקים באוטו יש תפוזיות או רק בכמה חלקים של אוטו,עים זה קיים רק בקמה סגמנטים(חלקי פח) אז אוטו נצבע בבונדד לפני מסירה,כן זה קורה לעיטים קרובות,באת פירוק האוטו ממובילית או בבונדד הצמו רכב יכול לקבל מכה ואז לפי נזק שנגרם לאוטו הם מחלטים האים להחליף את הסגמנט או לצבוע, ברוב המכרים מחלפים את סגמנט הפגוע.

כל הבעייה שלא אומרים דברים כאלה באת מסירה,עם הצלחתה לראות את הבעייה באת קבלת האוטו, יש מצב להחלפה או לפיצוי כספי בגלל ירידת ארך שנגרם לאוטו.

לפי תמונה שסמתה תפוזיות נגרמו בגלל צבייה חוזרת הם ממש ענקיות ו תשתוש צבע לא יעזור,עוד הפעם עים בכל סגמנט פח יש את אוטו הדבר ללא יוצא מן הכלל,כן דברים כאלה גם קורים פעם ב,רק אני ממש לא חושב שאוטו הגייה לארץ עם פגם כזה בכל האוטו בדרך כלל אוטו כזה פסול ליצוא.

לתקן כן אפשר דבר כזה בארץ עבודה כזאות יעלה בסביבות 450 שח לסגמנט

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם!

אני דיטיילר מתל אביב והבחנתי בנושאים שעולים פה לאחרונה בפורום בנוגע לדיטיילינג והחלטתי שזהו אולי הזמן המתאים ביותר להציג את עצמי. אני אוהב מכוניות מושבע מילדותי ותמיד הייתה לי את התשוקה לטיפול ברכבים ולהבאתם למצב מושלם נקי מכל פגם שהוא. רכשתי את הידע והמקצועיות שלי בארה"ב לפני כמה שנים אצל אחד הדיטיילרים הטובים בעולם (היכן שהדייטלר למד.. כן כן עולם קטן) ואני מבצע עבודות ללקוחות שונים שרכבם יקר לליבם ומציע פתרונות וטיפולים ברמה הגבוהה ביותר תוך שימוש במכשירים ובחומרים הטובים ביותר בעולם.

עכשיו נחזור לדיון בנוגע ל- Orange Peel ברכבים. כמעט כל רכב יוצא כיום עם Orange Peel (מרקם הדומה לזה של התפוז) ישר מהמפעל עקב המון משתנים שגורמים לכך. חלקם יוצאים עם יותר וחלקם עם פחות. למרות שבמכוניות היותר אקזוטיות והיוקרתיות (פרארי, למבורגיני, אסטון מרטין, פורשה וכו') הרכבים שיוצאים מהמפעל יוצאים בדרך כלל עם OP אך עוברים שיוף וליטוש ולכן בהמון רכבים אקזוטיות כנראה שלא תמצאו שום זכר לכך.

קצת על Orange Peel:

זוהי שכבת צבע שיש לה מראה של גומות או גלים בצבע שגורמים לצבע להיראות לא אחיד ובעל הבדלי גובה. קל מאוד לזהות אם לצבע יש OP חמור או לא על ידי הסתכלות בהשתקפות הסביבה על פני הצבע ובכך להבחין כיצד הדברים נראים על הצבע וכיצד הם אמורים להיראות כאשר הצבע הוא נקי מOP.

Orange Peel נגרם בדר"כ מטכניקה לקויה של צביעה, עקב הכנה לקויה שלפני הצביעה, ייבוש הצבע לאחר הצביעה, לחץ נמוך באקדח הצבע המשמש לצביעה או אפילו המרחק שעומד הצבעי ממשטח הצביעה.

הדרך היחידה להוריד OP היא רק בעזרת שיוף הצבע בתהליך שנקרא Wet Sanding או בעבר היה נקרא גם Color Sanding.

התהליך משלב שימוש במספר ניירות שיוף מהאגרסיבי ביותר (בדר"כ לא פחות מנייר 1000) עד לשימוש עם הנייר העדין ביותר להבאת הצבע למצב מושלם ולמשטח נקי וחלק מכל פגם.

בכדי להמחיש בצורה הטובה ביותר כיצד נראה Orange Peel וכיצד נראה הצבע לאחר שעבר שיוף וליטוש בשילוב של ידע רחב עם טכניקה מקצועית לטיפול בבעיה החלטתי לשתף בעבודה על רכב שעבר אצלי טיפול להוצאת מרקם התפוז שנוצר עקב צביעה במוסך.

הנה תמונות של מרצדס SLK בצבע שחור מטאלי (Obsidian Black) שהקנף הקדמית, הדלת והקנף האחורית נצבעו במוסך.

כפי שאתם יכולים לראות בתמונה זאת את ה- Orange Peel החמור שהיה בצבע:

DSC_0649_2.jpg

ניתן לראות כמה השתקפות של דברים בסביבה נראים כל כך מעוותים וחסרי בהירות.

DSC_0658.jpg

DSC_0650.jpg

DSC_0649_2.jpg

DSC_0670.jpg

שימו לב להשתקפות הרכב האפור בצבע

DSC_0661.jpg

בתהליך השיוף

DSC_0671-1.jpg

בתמונה זאת קל להבחין כיצד הצבע לא חלק ובעל גבהים שונים

DSC_0678.jpg

התוצאה הסופית Orange Peel Free =)

DSC_0411.jpg