Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אז ככה: בולם אחורי ימני נוזל.

אני מתלבט בין שתי האופציות הבאות:

1. VMAXX סט בולמים וקפיצים.

2. קוני מתכווננים. - בולמים בלבד.

מה דעתכם? יש עוד אפשרויות? התקציב: 3000 שקלים.

עוד שאלה: הרכב עבר 215 אלף ק"מ. האם יש בלאי לקפיצים, או שהחלפה לקוני בלבד תהיה מספקת?

ועוד שאלה: נניח ואני רוצה לחסוך עוד קצת ולקנות סט יותר טוב, ולמשוך עם המקוריים. איזו סכנה בטיחותית יש בנסיעה עם בולם נוזל?

תודה!

פורסם

הבעיה היא שכאשר יגמר הנוזל אז הבולם יתקשח ואז יהיה הבדל שיכוך בין הצדדים (תגובה לא לינארית).

אני הייתי חוסך לסט טיפה יותר רציני, מה גם שבטוח סדנאות השיפורים למניהם יוכלו לספק לך תנאי תשלום נוחים בתנאי שתזמין דרכם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הייתי עושה חיפוש ב- cliosport.net ורואה על מה הם ממליצים שם. יש להם הרבה יותר נסיון עם מוצרי aftermarket לקליאו מאשר בארץ. כמו כן - מצטרף להצעה של אלעד. אם כבר - אז כבר. :)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

סתם שאלה,

האם החלפה לבולמים מקוריים עלתה כאופציה?

הקליאו כיפית מאד AS-IS ושינוי בולמים יכול לדעתי לשנות את התנהגות הרכב בצורה משמעותית ומידת שביעות הרצון שלך יכולה להיות די סוביקטיבית.

נראה שכדאי לך לחפש קליאו שעברה שינוי , לנהוג , להרגיש ולהחליט אם מתאים לך.

מה גם שרוב הסיכויים שסטים של aftermarket יהיו קשיחים יותר ולכן נחלפץ קפיצים שיתאימו למידת הקשיחות נראית לי דרושה.

ב K-Tec Racing מוכרים גם בולמים מקוריים , כנראה שיש כאלה שאוהבים אותם. :wink:

נתן.

פורסם

לא מעט קליאו'S נוסעים על קוני צהובים מתכווננים, לקליאו שלי היו כאלה והייתי מרוצה מהם סה"כ.

במיוחד שביום יום נסעתי על המצב הרך ולטיולים וימי מסלול יכלתי להקשיח את הבולמים.

פורסם

אפשר להקשיח גם את האחוריים?

האחוריים גם מתכווננים?

אגב פיליפ, אתה זוכר אם היה לך תת היגוי במהירויות נמוכות בכמות מציקה?

פורסם

אם אני לא טועה - בולם קדמי מכוון יותר רך (או אחורי יותר קשה) = פחות תת היגוי, כך שאם יהיה לך סט מתכוונן תוכל לשחק עם זה עד שתגיע לתוצאה שאתה מרוצה ממנה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
סתם שאלה,

האם החלפה לבולמים מקוריים עלתה כאופציה?

הקליאו כיפית מאד AS-IS ושינוי בולמים יכול לדעתי לשנות את התנהגות הרכב בצורה משמעותית ומידת שביעות הרצון שלך יכולה להיות די סוביקטיבית.

נראה שכדאי לך לחפש קליאו שעברה שינוי , לנהוג , להרגיש ולהחליט אם מתאים לך.

מה גם שרוב הסיכויים שסטים של aftermarket יהיו קשיחים יותר ולכן נחלפץ קפיצים שיתאימו למידת הקשיחות נראית לי דרושה.

ב K-Tec Racing מוכרים גם בולמים מקוריים , כנראה שיש כאלה שאוהבים אותם. :wink:

נתן.

בכמה קליאו עם בולמים משופרים נסעת ולכמה זמן/ק"מ?

פורסם

בגדול תמיד עדיף לעבור למערכת מתלים משופרת , משום שמדובר במוצר איכותי יותר בדרך כלל עם יותר אפשרויות כיוון.

החלק הקריטי אבל הוא הכיול , משום שכיול לא טוב יכול רק להרע את המצב.

אני במקומך הייתי עושה מחקר קצת יותר מעמיק על הנושא.

V-MAXX אינם קוילים איכותיים במיוחד במידה והתנהגות זה מה שאתה מחפש. קוני הם אופציה לא רעה בכלל ואם אתה רוצה לרכך את הנסיעה ביום יום הייתי שוקל אפילו KONI FSD במידה ויש לקליאו.

במידה ואתה רוצה סט יותר אגרסיבי , בדוק גם מה יש ל KW ו Bilestein להציע לך.

Leon Cupra 2009

פורסם
בכמה קליאו עם בולמים משופרים נסעת ולכמה זמן/ק"מ?

לא בהרבה, אבל באחת מהן לא אהבתי את התוצאה למרות שהבעלים מאד אוהב וישי פה עיניין סוביקטיבי אחרת כיול המיתלים של כל הרכבים היה מאד דומה - היה קשיח מידי לטעמי האישי .

שלא ישתמע מדברי שאני נגד החלפה למשופרים, בהחלט נסעתי ברכבים משופרי מיתלים שהיו טובים משמעותית מהמקור אבל הייתי ממליץ לבחור סט ע"פ נסיעת מבחן אמיתית על רכב כזה עם הבולם המיועד ולא ע"פ התרשמות סובייקטיבית.

אני מסייג את דברי, אם מטרת פותח השרשור היא בראש ובראשנה להשיג זמנים אופטימליים במסלול אזי ניתן למדוד בצורה יחסית אוביקטיבית. אם מדובר על fun אז לדעתי צריך פשוט לנסות.

אלעד,

אולי אתה יכול לתת קצת רשמים על הסט שאתה מכיר ועל ההבדל בינו למקורי.

נתן.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שאני מנסה להבהיר פה. לכל אחד יש צרכים שונים ולכן אי אפשר להגיד שסט X הוא הכי טוב.

אני קניתי את האוטו עם סט של קוני/אייבך מונמךב- 30 מ"מ. ניסיתי את כל המצבים עד שהגעתי למצב של 100% מוקשח.

אני נורא לא אהבתי את הרכב ככה, הרכב סתם היה מוקשח, לא היה בכלל מהלך בולם, הרכב היה מתרסק על כל בור וכו'.

לאחר שנה של קריאות ב-CSN החלטתי להזמין קיט קוילאוברים של H&R שעלה לי המון כסף. הקיט מנמיך בין 70 ל-80 מ"מ, בהתחלה הלכתי על הנמכה מקסימלית אבל המנוע נתן מכות למוט של הצירייה בבורות ולכן העלתי ל-70 מ"מ.

אני רק אציין שעשיתי עוד מספר שינויים שהעצימו את החוויה (זווית קאמבר של מעלה וחצי, צמיגי חצי סליקס, באקט, רתמות וכו'), הרכב התנהג כמו חלום, אין בכלל תת היגוי, בכל פניה (לא משנה איזה) עם כל עזיבה של הגז/ברקס הכי קטן הרכב הוציא את התחת שזה בדיוק מה שאני אוהב. בשבילי זה השיפור האולטימטיבי, לי לא מפריע שהרכב קשה כמו אבן (למרות שעם הקוילאוברים הרכב היה הרבה יותר נוח מאשר עם הקוני סגורים על 100%), לא מפריע לי שאני גומר סט צמיגים בפחות מ-10K ק"מ אבל אני יודע שזה לא מתאים לכל אחד.

אם אתה שואל אותי אני לא ממליץ על הקוני, במיוחד שסט כזה מתקרב למחיר של סט קוילאוברים. אבל יכול להיות שבשביל משהו שמחפש משהו שפוי יותר יכול להיות שהסט יתאים. לכן אני ממליץ לעשות נסיעת מבחן על רכב עם סטאפ כזה, אני בחרתי את הסט שלי מקריאה באינטרנט כי מה שאני חפשתי לא היה קיים (ועדיין לא קיים) פה בארץ.

פורסם

אז אני מבין שאנחנו באותה דעה. צריך לחפש, לחקור, להתענייין טוב טוב לפני הבחירה כי היא משמעותית והשאיפות סבייקטיביות.

אני למשל נהנה מכך שהרכב הוא לא ממש קרטינג אלה גם מסוגל לנסוע בעיר ברמת נוחות שמבחינתי מצוינת.

• תוכן חדש...