Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש כאן נהגי אמבולנס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לדעת האן יש כאן מישהו בפורום שהוא נהג אמבולנס ויוכל להסביר לי מעט על כך.

מהו תהליך ההכשרה וקבלת הרישיון?

איך העבודה ובמה היא כרוכה? (עדיפות בחברות פרטיות, אבל גם במד"א, וגם מתנדבים זה סבבה ואשמח לשמוע).

ובכלל, כל פרט היה נחמד.

תודה.

פורסם

לפני כל דבר אחר, אתה חייב להיות פרמדיק

(או משהו מקביל, אני חושב שהשאלה כבר עלתה בפורום).

בכל מקרה, זה כרוך בטיפול בפצועים ובכל המשתמע מכך.

ידיד ותיק של המשפחה (שפרש בינתיים לפנסיה) עבד בזה בהתנדבות, לפחות 10 שנים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מעוניין לעבור את הקורס/הכשרה ואני רוצה לקבל פרטים ראשונים במה ההכשרה כרוכה, כמה זמן זה, כמה זה עולה, ומה המשכורת פחות או יותר שמצפה לי בסוף...

אשמח לעוד פרטים, או כיוון כללי איפה להתחיל לברר. (הסתכלתי באתר של מד"א אבל הכל שמה מאוד כללי).

פורסם
אני מעוניין לעבור את הקורס/הכשרה ואני רוצה לקבל פרטים ראשונים במה ההכשרה כרוכה, כמה זמן זה, כמה זה עולה, ומה המשכורת פחות או יותר שמצפה לי בסוף...

אשמח לעוד פרטים, או כיוון כללי איפה להתחיל לברר. (הסתכלתי באתר של מד"א אבל הכל שמה מאוד כללי).

במד"א (לפחות עד לפני 2-3 שנים) אתה צריך לעבור קורס חובשים (88 שעות) בכדי להיות נהג אמבולנס.

אתה יכול להתחיל כמתנדב במד"א (אם זה מתאים לך), ולעבור קורס על חשבונם, שלאחריו אתה מחוייב בהתנדבות של משמרת או שתיים בחודש, כאשר עם הזמן יש סיכוי שיכניסו אותך כעובד (אני מכיר 2 שהיו מתנדבים מהתיכון, ולאחר הצבא עברו קורס חובשים, והתחילו לעבוד בתור נהגים).

פורסם

נקמיצ'י, מאיזו איזור אתה? אוכל להפנות אותך לחבר נהג אמבולנס מהמרכז אשר יוכל להסביר לך איזה דבר או שתיים אם אתה מעוניין.

אגב, לא צריך להיות פאראמדיק כפי שמישהו כאן רשם, יש קורס נהגי אמבולנס. העבודה היא לא יוקרתית ומאד שוחקת לפעמים אך ישנם סיפוקים בעבודה. (ואני לא מדבר על המתנדבות!)

*גילוי נאות - הכותב היה חובש מתנדב במד"א מס' שנים בעברו.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

בתור מתנדב במדא כבר שנה רביעית תרשו לי לעשות סדר קטן.

ראשית כול יש לעשות קורס חובשים נהגים בהיקף של 200 שעות.(הקורס 88 הינו קורס מע"ר בכיר.)

אל תתפסו אותי במילה אך נדמה לי שאחד מתנאי הקבלה לקורס הוא עבר ללא דוחות של לפחות 3-4 שנים.

בעקרון בתור עבודה עיקרית לא ממש הייתי ממליץ.

משכורת נמוכה מאוד המון עבודה לא פעם מרימים משקולות לא קלים כלל ועוד.

כמובן שיש את כול העניין הזה של סיפוק אבל יש גבול מסויים לכול סיפוק אפשרי.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

צריך לעבור קורס חובשים + השתלמות (לא קטנה) בנהיגת חירום.

היקף הקורס הינו 200+ שעות (אף פעם לא מדוייק, לפעמים יותר ולפעמים הרבה יותר).

הקורס עולה הרבה כסף (כמה אלפים) אלא אם כן מתחייבים לתת 2 משמרות בחודש (תלוי באיזה מרחב מתנדבים).

הבנתי שעוד מעט תחול רפורמה (אם היא לא החלה כבר) ויהיה צריך להוציא רשיון ג' לפני שניגשים לקורס.

עבודה שוחקת, משמרות הלילה יכולות להיות מתישות, אבל יש סיפוק בעבודה הזו, במיוחד שאתה מציל אדם.

לגבי עניין העבירות: לא ניתן לקבל רשיון לאמבולנס במידה ויש לך ברזומה עבירות חמורות בשלוש שנים האחרונות.

מומלץ להתקשר ל101 ולבקש את המספר טלפון של מחלקת ההדרכה של המרחב הרלוונטי כדי לקבל את הפרטים הכי עדכניים.

פורסם

1. http://www.mda.org.il/c.asp

2. http://www.mdais.org/489/

3. http://www.mdais.org/376/

4. http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCDrivingLessons/SDCProfessionalTraining/

5. מתוך אתר משרד התחבורה:

הכשרת נהגי רכב בטחון מסוג אמבולנס

תנאים מוקדמים

• גיל 21

• רשיון נהיגה לרכב פרטי במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

• אין לגביו רישום פלילי של הרשעה בעבירה, שלדעת רשות הרישוי יש בה כדי למנוע מתן התעודה

• המבוקשת, אלא אם חלפו שבע שנים מתום ריצוי העונש או מיום מתן גזר הדין (אם היה העונש על תנאי) או מיום תשלום הקנס - אם היה העונש קנס

• אין פניה של משטרת ישראל אל רשות הרישוי, כי קיים לגביו חשש, שבעיסוקו על התעודה המבוקשת יש כדי לפגוע בביטחון המדינה

• לא הוגש נגדו כתב אישום על עבירה פלילית אשר לדעת רשות יש בה כדי לפגוע ביכולתו לעסוק על פי התעודה

• לא היה פסול מלהחזיק או מלקבל רשיון נהיגה במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

• לא חלה לגביו, במועד הגשת הבקשה, תקופת פסילה על תנאי של רשיון הנהיגה

• לא הורשע בעבירת תעבורה או בעבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב שגרמה לתאונת דרכים בתקופה של שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

• לא הורשע בשלוש עבירות תעבורה או יותר בעבירה לפי חוק הפקוח על מצרכים ושירותים, למעט עבירות חניה, בתקופה של שנה שקדמה להגשת הבקשה

תוכנית הלימודים והשעות

קורס יחודי בעזרה ראשונה - 44 שעות

נושאי טיפול השייכים לעזרה רפואית ראשונה כגון: זריקות, עירויים, תרופות, ערכות מכשירים לניתוחים קטנים ועוד - 44 שעות

קבלת לידה באמבולנס - 6 שעות

התקפי לב, סכנות וטיפול - 7 שעות

יחסי ציבור ותלונות הציבור - 3 שעות

מבנה מד"א ותפקידו - 3 שעות

דיני תעבורה, הוראות נהיגת רכב בטחון מסוג אמבולנס, הכרת הרכב ונהיגה בתנאים מכבידים - 18 שעות

זכויות וחובות נהג אמבולנס, קשר וטפסים (יומן וכו', לפעולת הסניף) - 4 שעות

הכרת האמבולנס (מעשי) ואיתור תקלות - 3 שעות

סה"כ - 132 שעות

תעודות והיתרים

• תעודת סיום הקורס ממגן דוד אדום

• רישום לנהיגת רכב בטחון ברשיון נהיגה

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה לכולם.

לפי מה שאני מבין הקורס הוא 200 שעות ועולה כמה אלפים, ואם אני אתנדב במד"א פעמיים בחודש אז אני עושה אותו בחינם?

לכמה זמן צריך להתנדב בשביל לעשות אותו?

והאם שאני מתנדב במד"א אני חייב לעשות משמרת מתי שהם אומרים לי? או שאני יכול לבוא שבא לי ולעשות משמרת?

והאם משמרת במד"א חייבת להיות 8 שעות או שאפשר פחות?

פורסם

אתה מתחייב להתנדב ללפחות שנה.המשמרות הן להחלטתך,משמרת היא בת 8 שעות לעיתים ניתן לרדת מ 8 שעות באם אין בך צורך ובאישור קצין המשמרת / אחמ"ש מוקד.

יוסי

לשעבר מדריך ע"ר במד"א ומתנדב 6 שנים.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...