Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס קנייה על הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל באי הפורום של רב.

רציתי לדעת בבקשה,

מהו מס הקניה על הרכב נכון לרגע זה? ובאיזה תאריך הוא התעדכן לאחרונה?

קנינו רכב חדש, ולא נראה לנו שהורידו לנו את שווי מס הקנייה מהרכב.

לפי מה שאני זוכר אמור לרדת 7% לעסקות מה-1/12, אני צודק?

בברכה ובתודה,

אריה.

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

מס הקנייה עומד כיום, אחרי עדכון שעבר לפני מספר שבועות, על 85%. על רכב עם שבעה מקומות ויותר (כולל רכבי שטח) תשלם 84%. בנוסף למס הזה ניתנות הטבות במיסוי הירוק שיכולות להוזיל או לא לשנות כלל את מחיר הרכב.

לדעתי המיסוי החדש יחול החל מה-1 בינואר 2010, אבל אני לא בטוח לגבי זה. מתי קנית את הרכב?

פורסם

בס"ד

הרכב נקנה לפני יומיים (17/12, יום חמישי שעבר. הרכב שנקנה בשעה טובה הוא פולקסוואגן גולף). הקטע הוא שהמחירון שהוא נתן לנו זהה למחירון באתר הבית של פולקסוואגן, שעודכן לאחרונה ב-1.8.09. :? אנחנו עדיין בטווח הזמן של יכולת לבטל או לשנות את החוזה, השאלה היא אם אכן מגיעה לנו הקלה במחיר הרכב בעקבות מס הרכישה, או שהמחיר שנקבע לנו אכן תקין?

בברכה ובתודה,

אריה.

מעוניין לרכוש רכב מבית פיג'ו, דגם 106. פרטים בקישור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=133403

פורסם

טועה ומטעה.

המס הופחת מ-90% ל-83%. ברכבים משפחתיים עממיים זה לא בא כל כך לידי ביטוי כי במקביל להפחתת המס ביטלו את ההטבה על מערכות בטיחות כמו ESP כריות אוויר וכו', ואז זה התקזז.

ברכבים בעלי 7 מקומות כפי שכתבת וברכבים יקרים זה כן בא לידי ביטוי.

ההחלטה על ההפחתה באה במיידי בימים האחרונים של נובמבר, ונכנסה לתוקף באותו לילה.

לפותח השרשור: תלוי איזה רכב רכשתם (הכי חשוב) ומתי שילמתם את התמורה עבורו.

פורסם

שוב פעם, תלוי איזה דגם של גולף.

עד כמה שאני יודע, בדגמים הבסיסיים הוזל דגם ה-1.6 טרנדליין, וכן הוזלו באופן משמעותי יותר דגמי ה-TSI.

אני רכשתי TSI בעל 160 כ"ס וההפחתה עמדה על 3.5K.

בכל מקרה, המחירון באתר מעודכן אולי מבחינת המחיר, אבל התאריך (1.8.2009) לא נכון, לפחות לגבי הרכב שאני הזמנתי.

פורסם

ירידת המס לא מחייבת את היבואנים להוריד מחירים, ורוב היבואנים אפילו הודיעו שב-1 לינואר יעלו המחירים. ככה זה כשאין תחרות, וחברות הליסינג הן עדיין הלקוח העיקרי - שמן הסתם לא יספוג את ההתייקרויות האלה.

פורסם

אופה. מה שאמרת עכשיו זה נתון מעניין. זה ודאי? אני מתכוון, ירידת מס הקנייה זה לא חוק או איזמשהו שמחייב אותם בהורדת מחירים? אני בטוח שאיכשהו זה נכנס למשוואה.

בברכה ובתודה,

אריה.

פורסם

דגמי ה-TSI הוזלו בעקבות הפחתת מס הקניה.

הדגם שרכשת הוזל ב-2K אם אני לא טועה. יש לי צילום מסך של המחיר הקודם בעבודה, אם זה שונה ממה שכתבתי, אעדכן כאן מחר.

אני רכשתי כמה ימים לפני ההפחתה, ובעקבותיה בררתי, והסתבר שחסכתי 3.5K.

פורסם
אופה. מה שאמרת עכשיו זה נתון מעניין. זה ודאי? אני מתכוון, ירידת מס הקנייה זה לא חוק או איזמשהו שמחייב אותם בהורדת מחירים? אני בטוח שאיכשהו זה נכנס למשוואה.

זה וודאי.

זה נתון שנכנס למשוואה. הבעיה היא שהמשוואה לא קובעת את המחיר הסופי, אלא רק את כמות הכסף שהיבואן צריך להעביר למדינה על כל רכב שהוא מוכר.

עד כמה שאני יודע המשוואה עובדת כך:

היבואן מעביר את מחיר הרכב(+משלוח) כשהוא מגיע לישראל לרשויות המס, מוסיף את אחוז המס המתאים לרכב על פי מדינת מוצא וכו', מוסיף מע"מ ואז מוסיף את הרווח שהוא מעוניין וקובע מחיר מחירון.

בין המע"מ לרווח נמצאים גם הורדות מחיר קבועות בחוק על פי "המיסוי הירוק" או הטבות לרכבים בעלי אביזרי בטיחות (בוטל ב1/11 אאל"ט), הבעיה שהורדות אלה נקובות בשקלים ולא כנגזרת באחוז ממחירו של הרכב ולכן לא ממש משפיעות על רכבים לא זולים.

כאשר המדינה מורידה את אחוז המס או נותנת הטבה, היבואן יעביר פחות כסף למדינה על כל רכב שהוא ימכור, אבל יכול לבחור להגדיל את הרווח שלו בהתאם להטבה ולהשאיר את מחיר המחירון אותו דבר.

מצד שני גם קרו מקרים שבהם המדינה העלתה את אחוז המס, והיבואנים לא העלו את מחיר המחירון. למעשה הם חתכו מהחלק של הרווח.

לכן התשובה לשאלה שלך "האם שילמתי את אחוז המס הנכון לרכב שקניתי" היא - היבואן שילם את האחוז הנכון על פי יום עליית הרכב לכביש, ואתה שילמת את המחיר שהיבואן בחר לקחת ממך.

פורסם

בס"ד

מודה לכם חברים. לא יודע למה היה נראה לי לרגע שאני סופג ישירות את מס הקניה. יוצא שבעקיפין הוא משפיע (או עשוי להשפיע) על המחיר שאני משלם, אבל המחיר הסופי שאשלם הוא החלטה של היבואן ע"ס שיקוליים שהוא עושה.

שוב תודה. :)

בברכה,

אריה.

פורסם

אגב, יכול להיות שהרכב שרכשת כבר שוחרר ממכס לפני כניסת התקנות החדשות ולכן אין השפעה על מחיר הרכב עבורך ולא על הרווח של היבואן.

כמו שאמרו, ההחלטה על המחיר הסופי והאם ישתנה או לא היא החלטה של היבואן בלבד. אם יתמחר גבוה מדי, הקונים יצביעו ברגליים...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...