Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק 2006 מול אוונסיס 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

הגיע הזמן להחליף את הקורולה וברצוני להיתקדם לרכב גדול יותר וחזק יותר. התקציב עומד על 80-83K.

לאחר שבחנתי את כול האפשרויות של נישת מנועי אלפיים בשנות ייצור 06' אלה שני הרכבים שאני די התמקדתי בהם... כי בסופו של יום כמו כולם גם אני עובד די קשה ועניין של אמינות וחיסכון בדלק משחק תפדיק די חשוב למרות שאני רוצה גם להנות מהרכב...

מאזדה 6 ומונדאו - די מהנים לנהיגה, אבל פשוט לא אהבתי אותן.....

C5 - אוטו נחמד ודי מתקדם ומאבזר ביחס למחיר שלו שלא לדבר על הנוחות, אבל לדעתי ( וזו רק דעתי ) טיפה יותר מדי מנותק מהכביש ומנסיון התקלות שיש לחבר שלי עם האוטו לא קורץ לי במיוחד.

פאסאט - פשוט לא בא בחשבון , יקר לאחזקה בצורה מוגזמת וגם נושא האמינות צולע

B4 - הבחירה הטבעית אבל עם 165 כ"ס במצב טוב הרבה מעל התקציב כמו גם האקורד שלדעתי ממש לא משקפת את המחיר שלה.

לאחרונה יצא לי לנהוג על האוונסיס והאוטו די קסם לי , מדובר ברכב לא נפוץ שלדעתי במדינת "העדר" שלנו בכול הקשור לכביש זה יתרון ,הרכב גם די מהנה לנהיגה ,גם רך אבל לא יותר מדי ועם אחיזה כביש די טובה לכיול הרך יחסית של המתלים...

כמוכן לאחרונה הציעו לי לבחון את סיוויק ( לא יצא לי לנהוג בה )שהיא גם מרווחת בפנים ולמרות שהיא 1.8 די חזקה וחסכונית יותר בדלק מאוונסיס..

לסיכום אשמח לקבל המלצות לגבי שני הרכבים שבנושא לגבי עלות אחזקה, מרווח טיפולים ( כמוכן האם לסיווק שרשרת טיימינג או רצוע רגילה ) "מחלות" מיוחדות ובטח צריכת דלק אמיתית.

מאוד אודה לתשובתכם

פורסם

סיוויק ואוונסיס שני רכבים שונים.אנחנו מדברים על משפחתי מול מנהלים

אני יכול לנגיד לגבי סיוויק

.א.אין לה טיימינג אלה שרשרת.טיפולים כל 15K לא זולים אבל לא יקרים כמו כולם ממוצע+

ב.אוטו מאוד אמין וכיף לנהיגה(כמו חללית)אבל תא מטען שלה קטן יחסית(עגלת תינוק וזהו אין יותר מקום כמעת)

ג.לא הייתי אומר שהיא חסכונית מה שרושמים במבחני דרך וכו'-אלה ממוצע(ליטר ל10-11)למרות שאוטו נוסעה על סל"ש נמוך במהירויות גבועים

גם לי הייתה דילמה כזאת

למרות ששניהם אמינים ובטוחים.בחרתי בהונדה כי רכב יותר חדיש ,יותר ספורטיבי למרות שגם אוונסיס רכב מעולה

וכמובן השוק עתידי לסיוויק מודל אחרונה הרבה יותר מבוקש מאוונסיס מודל קודמת ובכלל

פורסם

אני אישית לא מצאתי שהאוונסיס מהנה לנהיגה אבל גם הסיויק לא מצטיינת בתחום הזה. הכיול שלה רך יחסית וזוויות הגלגול גבוהות, אבל למרות זאת באוונסיס הנסיעה נוחה יותר עקב שיכוך מהמורות עדיף שנובע מכיול מתלים נוקשה יותר. כשהאוונסיס פוגשת בבור בכביש מרגישים אותו אמנם אבל הוא לא גורם לנדנודים מיותרים לאחר מכן, בסיויק המצב שונה והמתלים שלה יגהצו את הבור בצורה משכנעת יותר אבל הוא יגרום לה להתנדנד ולנוע גם אחרי שעברתם אותו, לי אישית זה גורם לבחילה קלה ואני מעדיף כיול מתלים קשיח יותר.

מבחינת מנוע, היחידה של הסיויק מאוד נעימה לשימוש רגוע, התיבה מונה 5 הילוכים והם ארוכים מה שתורם לנסיעות שיוט רגועות ותאוצות מאוד לינאריות וחלקות. חלוקת ההילוכים הזאת גם תורמת לצריכת הדלק. לאחר כחודש עם מכונית כזאת מבציר 2008 תוצרת תורכיה צריכת הדלק הממוצעת שלה הייתה ליטר אחד ל-13 קילומטרים בנסיעה עירונית ובין עירונית משולבת ובנסיעות שלא תמיד היו רגועות, חברים שמקפידים על נסיעה רגועה יותר מגיעים לפעמים לצריכה של 14 וחצי קילומטרים לליטר שזה ממש מעולה.

האוונסיס אמנם מצויידת רק ב-4 הילוכים אבל הבידוד מרעשים חיצוניים טוב משל הסיויק ולכן למרות שבנסיעות שיוט המנוע יעבוד בסל"ד גבוה יותר הנסיעה תהיה שקטה יותר. אם ההעברות בתיבה של הסיויק חלקות אז אצל האוונסיס הן פשוט לא מורגשות, אפשר רק להבחין במד הסל"ד צונח חזרה לסיבובים נמוכים, פשוט תענוג. את צריכת הדלק לא יצא לי לבדוק לעומק אבל יחסית למשפחתיות גדולות אחרות האוונסיס חסכונית יחסית. אם מקפידים על נסיעה רגועה וחסכונית אפשר להגיע ל-12 ק"מ לליטר. הצריכה הממוצעת תהיה בערך 11 ק"מ לליטר וההבדל לא גדול עקב התיבה הקמצנית בהילוכים של טויוטה.

מבחינת אחזקה, אני חושב שיהיה הבדל גדול בין הרכבים למרות שהן מקבוצות שונות. הטיפולים בהונדה יקרים יחסית לרוב המשפחתיות ושל האוונסיס ממוצעים לעומת המשפחתיות הגדולות כך שזה יוצא בערך אותו הדבר. הסיויק תהיה חסכונית יותר בדלק אבל לפחות לפי הסוכן שלי יקרה יותר לביטוח.

אני אישית הייתי בוחר באוונסיס אבל לא יהיה קל למצוא אחת משום שהרכב דיי נדיר בשוק הישראלי ובודדים עוד יותר האנשים ששמעו עליו.

בהצלחה ושבת שלום!

• תוכן חדש...