Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים, בין ה- 10,000-15,000 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסט הנוכחי של קונטיננטל קונטאקט ספורט 3 הולך ונשחק במהירות, נשאר לו אולי יום מסלול אחד ואלפיים ק"מ עד שהוא יהיה מסוכן לשימוש. דרישות מהסט המחליף:

• מידות הצמיגים 45\215\17.
  • אחיזה פסיכית.
  • תחת שימוש אגרסיבי - שיצליח לתת בערך 10,000 ק"מ.
  • תקציב - עדיף פחות מ- 4,000 לסט. אפשר למתוח את התקציב בקצת.

הייתי שמח ללכת שוב על הקונטיננטל, הבעיה שעוד לא מצאתי מקום שמחזיק ContactSport 3. ה- T1R של טויו לדעתי לא עומדים בדרישות אחיזה. בפיטסטופ הציעו לי R1R ו- R888 במחירים דומים במחירים שעומדים בתקציב. אני לא מכיר את הצמיגים עצמם.

יש למישהו המלצות בנושא ?

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

בחירים הנוכחיים של טויו קשה למצוא מתחרים.

בזמנו כשהם היו יקרים אני קניתי סמי סליקס של פדרל בכ-500 ש"ח לצמיג במידה 15''. היום זה המחיר פחות או יותר של הטויו שהם עדיפים על הפדרל.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ניר, תגדיר שחיקה מהירה (נניח - מהקונטי הוצאתי סביבות ה- 8 ימי מסלול רגילים ועוד שניים להחלקות, והם עוד לא גמורים לחלוטין). כמה ימי מסלול אתה צופה שיחזיקו ה- R1R ? (ברור לי שבסעיף האחיזה הם עדיפים ב- 10% אם לא יותר).

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
פורסם

גם לי יש R1R והם פשוט מצויינים. ביום מסלול שבו נבדק ההבדל בין רכב עם צמיגים מצויינים אחרים היה הפרש משמעותי בין הרכבים - למרות שהנהגים ברמה דומה.

השחיקה אכן מהירה. ביום המסלול המדובר נהגו עליו שני נהגים ונראתה שחיקה משמעותית. הצמיג עדיין במצב מצויין אבל אין ספק שהשחיקה מהירה יותר מה טויו T1R למשל.

8 ימי מסלול נראה לי שהם יחזיקו, אבל הכל תלוי בסיגנון הנהיגה שלך וכמה אתה מחליק תוך כדי הנהיגה. כנ"ל הקילומטרז. בקיצור - כדאי לנסות.

פורסם

הטויו לא פחות ממדהימים מבחינת אחיזה. ממש כמה רמות מעל ה ULTRA HIGH PERFORMANCE וזה בדוק כי השוויתי אחיזה עם רכב של חבר שזהה לשלי והיו הבדלים ניכרים באחיזה, אך אני נאלצתי לקנות צמיג חדש, לאחר יום מסלול אחד בלבד, וסה"כ שלושה חודשים מאז שנרכש... ציפיתי שהם יחזיקו שנה בערך, אך כיום אני כבר ממש לא בטוח. אם אכן הם יחזיקו כפי שאני מצפה, ויתברר לי כי הצמיג שסיים את חייו כה מוקדם, היה חריג, אין ספק שאשאר איתם גם בהמשך, אך אם אראה שהם נשחקים תוך מספר ימי מסלול ספורים, כנראה שארכוש אחת מהחלופות הבאות:את היוקוהמה S DRIVE , צמיגים מצוינים בפני עצמם ועם TW גבוה יותר, או קומהו ASX או DUNLOP דיזרה 101

או מישלן פיילוט אקסלטו.

פורסם

אהלן עופר,

אני עברתי ל-R1R ואולי ציפיתי ליותר מדי אבל אני קצת פחות נלהב מאחרים.

ברור שלא מדובר על צמיג רע, הכל יחסי, הצמיג אולי הכי "פשוט" שעלה על רכב שלי אי-פעם (ואני מדבר על עשרות סטים) הוא ה-T1R שעשה עבודה טובה והמלצתי עליו בעבר לא מעט.

ה-R1R טוב יותר מה-T1R וכמו כל צמיגי טויו נותן תמורה מעולה לכסף. אם אתה רוצה משהו טוב יותר תצטרך להוציא הרבה יותר ולכן הוא בכל מקרה מומלץ אבל צריך לשמור על פרופורציות.

אם תגיע עם ציפיות גבוהות לשיפור רציני מהקונטי הנוכחיים אתה צפוי להתאכזב.

השחיקה סבירה יחסית לציפיות (יש לי אותו משהו כמו חודש עם יום מסלול אחד, אותו אחד שניב מדבר עליו, שלא עשה עליו נזק דרמטי מדי, הוא בלי ספק יחזיק עוד כמה כאלה בלי בעיה).

ברטוב הוא יתמודד יפה כל עוד לא צריך לנקז מים כי אפקט הציפה בו די בולט (זהירות בחורף).

לא יודע למה אבל נראה שהוא מעדיף לחץ גבוה יותר מהצמיגים הקודמים (מפתיע בהתחשב בכמה שהוא קשיח יותר).

יש רעש גלגול מובחן (אני מאוד לא רגיש לרעשים כאלה אבל זה מורגש. לא נורא כ"כ, קצת בס חביב :wink:).

סתם משהו קטן, השכבה הראשונית שיורדת מאוד מסריחה (בימים הראשונים זה היה מאוד מוזר ומטריד).

לא מצאתי אותו מספיק צפוי/אחיד בהתנהגות.

אני יכול לתת דוגמא הפוכה לשל ניב על חבר עם מגאן ספורט וצמיגים מקוריים (קונטיספורטקונטקט2) גמורים ביותר שממש לא היה רחוק ממני.

בקיצור, צמיגים טובים ושווים את הכסף אבל אל תצפה לרמה אחרת לגמרי מהנוכחיים שלך.

ניר

פורסם

קשה להתרשם על קצב השחיקה של צמיגים מאנשים אחרים.

לכל אחד יש סגנון נהיגה שונה, וסגנון מסויים ישחוק צמיגים הרבה יותר מהר מסגנון אחר.

ה 888 הם בעלי אחיזה מצויינת. אני עוד לא ניסיתי אותם בעצמי, אבל זה הסט הבא שאני מתכוון לרכוש. המלצות חמות מכל מי שאני מכיר שנסע איתם.

לא שאלתי על אורך חיים. כשרוצים מקסימום אחיזה מחפשים צמיג עם מקסימום אחיזה. לא עם מקסימום אורך חיים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
הטויו לא פחות ממדהימים מבחינת אחיזה. ממש כמה רמות מעל ה ULTRA HIGH PERFORMANCE וזה בדוק כי השוויתי אחיזה עם רכב של חבר שזהה לשלי והיו הבדלים ניכרים באחיזה, אך אני נאלצתי לקנות צמיג חדש, לאחר יום מסלול אחד בלבד, וסה"כ שלושה חודשים מאז שנרכש... ציפיתי שהם יחזיקו שנה בערך, אך כיום אני כבר ממש לא בטוח. אם אכן הם יחזיקו כפי שאני מצפה, ויתברר לי כי הצמיג שסיים את חייו כה מוקדם, היה חריג, אין ספק שאשאר איתם גם בהמשך, אך אם אראה שהם נשחקים תוך מספר ימי מסלול ספורים, כנראה שארכוש אחת מהחלופות הבאות:את היוקוהמה S DRIVE , צמיגים מצוינים בפני עצמם ועם TW גבוה יותר, או קומהו ASX או DUNLOP דיזרה 101

או מישלן פיילוט אקסלטו.

שלום לך, לפי דברייך והרכב שלך אני די בטוח שראיתי את הצמיג שלך אצל אוטולוקס כשלקחתי משם צמיגים. הצמיג שלך סבל באופן בולט מלחץ אוויר נמוך, דבר שנראה לעין בשחיקה המאוד לא שווה ובצורת השיפשופים. אני הייתי מתלונן על הצמיגאי שמילא (או יותר נכון שלא מילא) לך אוויר וכמובן שרצוי שהיית בודק לחץ אוויר בעצמך לפני המסלול.

בכל אופן המוות המהיר של הצמיג שלך לא קשור ליחס השחיקה של הצמיג אלה לדברים אחרים...

פורסם

היי, לא יודע אם אנחנו מכירים...אך אני מטבעי מאוד קפדן. אני בודק את לחץ האוויר בצמיגים מדי שבוע. יש לי ברכב מד לחץ אוויר מכני, על מנת לוודא שכשהרכב בעמידה לאחר שהתקרר, לחץ האוויר מתאים. אני גם בודק את לחץ האוויר בתחנה בתחילת נסיעה ולא לאחריה כשהלחץ בצמיג עולה.גם כשראיתי את הנזק בצמיג ,בדקתי את הלחץ והוא היה תקין,בהתחשב בהתחממותו כמובן. בכל מקרה אף אחד מהצמיגים שלי מאז ומעולם לא סבל מתת לחץ. אגב, אני גם לא נוהג על הנעה אחורית של 400 כ"ס , ומאמין שהנהיגה שלי היתה די דומה לזו של עופר. לסיכום, אכן צמיג מדהים מבחינתי, מקווה שאכן הצמיג שהתבלה היה חריג ושאוכל להנות מהצמיגים לתקופה סבירה :-)

פורסם

ניר (מ"פ), לדעתי אתה מדבר על יום מסלול אחר. ניר (ה) - כנראה שדובר בצמיג תקול. אני ממלא קבוע 35-6 PSI, אני מקווה שבלחצים האלה לא יקרו תקלות של קריסה וכו'.

אחרי שעות של "בילוי" ב- Tirerack.com, מספר גדול של פורומים ואחרי מה ש- NMP אמר, הבנתי כנראה שה- R1R לא בדיוק בליגה שאני מחפש. בתור תחליף לקונטיננטל הוא דווקא כן אבל אני מחפש מעבר. מכיוון שהחבר'ה הגדולים דיברו בעיקר על R888 לעומת מישלן פיילוט ספורט קאפ (שאמור להיות בלתי יאמן) - אני כרגע נוטה לכיוון ה- R888 למרות האזהרות שהוא נוראי לשימוש יומיומי. :twisted:

בכל מקרה - אעדכן אם וכאשר יהיה על מה.

פורסם
יש לי אותו משהו כמו חודש עם יום מסלול אחד, אותו אחד שניב מדבר עליו

ניר (מ"פ), לדעתי אתה מדבר על יום מסלול אחר.

אני לא יודע מה הבנת אבל אני התכוונתי שהייתי יחד עם ניב באותו יום מסלול שהוא ציין בו הוא ראה את ההבדל בין הרכב שלו עם R1R לרכב דומה (לא אני). איתך הייתי עם הסט הקודם, המקורי.

ה-R1R הוא צמיג כביש מאוד ספורטיבי בדומה לקונטי ולצמיגים אחרים שאנחנו רגילים אליהם. אם אתה רוצה קפיצת מדרגה, הוא לא "סמי-סליקס" וגם לא קרוב לזה.

ה-R888 אמור לענות על הצורך שלך (כי פה כבר כן מדובר על רמה אחרת עם תרכובות מתקדמות יותר) כשגם הוא נהנה מיחס העלות/תועלת היפה של טויו.

פורסם

עופר,

אתה נראה לי בחור שמשקיע ברכב שלו, אני לא בעיניני השמצות אבל עצה חמה (מנסיון), לך על צמיג טוב לא בעל כיוון לרכב שלך (מישלין, קונטי...) אל תתפשר עבור מחיר זול בצמיגים לא חוסכים.

נתן.

פורסם

קשה, קשה. אז ככה - החלטתי לרדת מהטויו x1R עקב מה שנראה כחוסר התאמה בין הצמיג והמכונית ומשום שלא נראה שיהיה שיפור באחיזה מהקונטי. R888 ירדו מהפרק (יגיעו רק בשנה הבאה). מה שמביא אותנו לצמיגים "סטנדרטיים". הקונטי (המקוריים) אותרו. ניסיתי לברר על מישלן והבנתי שיש אך ורק מישלן פיילוט אקסלטו (UHP :\ ), אך אין מישלן פיילוט ספורט. האם ניתן להשיג אותם באיזשהו מקום ? (היבואן טוען שלא :cry:). פירלי PZero (שלכאורה נותנים את האחיזה ביבש הטובה ביותר והגיעו במקום הראשון בקטגוריה בטייר-ראק) אותרו, ובמחיר סביר (3250 לסט כולל הכל).

(אגב - דף קטגוריה רלוונטית בטייר-ראק: http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=MP&VT=null&sortValue=0)

בינתיים נראה שה- PZero מובילים מבחינת עלות\תועלת. יש למישהו איזשהו רעיון לצמיג עדיף לפני שאני משמיד את הסט הנוכחי ביום מסלול הקרוב ומרכיב את הפירלי ? :)

פורסם

עופר, באיזה דגם של ה-P ZERO מדובר?

אני הייתי ממשיך עם הקונטי SC3 המקוריים...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...