Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אבל לא הבנתי למה מה שאמרתי זה טעות?

rta זה לא רק להשמיע pink או white noise לrta במצב unweighted ולראות מה קורה

בעזרת מדידות מונחות זמן ( gate ) / מקום ( spatial ) לדוגמא נוכל לדעת הרבה מעבר

נוכל לפתור בעיות בהתקנה , נוכל לדעת מתי הגורם הוא הרמקול או המיקום שלו או משהו שגורם להחזר גל

נוכל לדעת אם הבעייה פתירה בעזרת אקוליזציה או רק בעזרת שינוי מיקום

ונוכל פחות או יותר להבין איפה הבעיות שלנו במערכת

אמנם אני רק מתחיל לתפוס את העומק של העניין ואני משתדל לקרוא כמה שיותר על הנושא ( יש המון לכסות :\ )

וידרשו לי עוד המון נסיונות והתנסויות כדי להבין אותו באמת ( וגם זה אני בספק )

אבל נראה לי שעם מדידות אפשר להגיע לרמה הרבה יותר גבוהה מאשר עם האוזניים שלנו בלבד

שוב פעם אני אגיד ( ואני גונב את הציטוט ממישהו שאני לא מצליח להזכר בשמו כרגע מdiyma אז עמו הסליחה )

הרעיון הוא לא המדידה

זה לדעת איך להתאים את מה שאתה מודד למה שהאוזניים שלך שומעות ( ויש הרבה דרכים למדוד דברים שונים ויצאו תוצאות שונות )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני, למשל, לא צריך מחשב שיגיד לי איך לכוון

ויש לי עד [או אפילו כמה] לכך :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אז אתה מיוחד ( ואנחנו אנשים נורמליים ) :)

עכשיו ברצינות

לא שאני מזלזל בך או באוזניים המדהימות שלך

דברים שעם מדידה נכונה אתה יכול לגלות יכולים לקחת לך חודשים במקרה הטוב עם האוזניים ( אפילו שלך )

ובכל מקרה אני אשמח לשמוע אצלך במפגש הבא משהו איכותי ולראות אם קיימת אצלך תמונה טובה ובמה רחוקה על המכסה מנוע..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אם תהיה דרישה (ויכולת מצידי) אז אשמח להביא

laptop + TrueRTA + M-audio fastrack-pro + XLR + ECM8000

למפגש מרכז הבא ולבדוק דיפים/פיקים לאנשים + תחרות ראש בראש (אוזן במיקרופון?!) - אליקו מול trueRTA

פורסם

יש למס' אנשים פה ( כולל אני , גורל , דני ) את אותו סטאפ פחות או יותר

זה לא הקטע

קרא את ההודעה האחרונה שלי

בנוסף כמו שכבר אמרתי הecm8000 שלך לא שווה יותר מדי כשהוא לא מכוייל..

פורסם

למה צריך לבדוק RTA למערכת שנשמעת טוב ?

זה שהגרף נראה יפה בRTA לא אומר שהמערכת נשמעת טוב.

איבדתם ממזמן את המשמעות של מערכת שנשמעת טוב, הגעתם למצב של מערכת שנשמעת RTA.

מה טוב בזה?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לא יודע אם התגובה מופנית אליי כי אם כן אז פספסת לגמרי את הנקודה שלי

אם המערכת נשמעת פרפקט לך - באמת למה לגעת בה?

אבל במציאות הנוכחית לכל אחד מאיתנו יש משהו שמפריע לו במערכת , גם אם מכוונת כראוי

יש דברים שאי אפשר לתקן ונצטרך לחיות איתם

יש דברים שאולי ניתן לדקור עם מדידה מתאימה ותיקון מתאים

הגרף לא צריך להראות יפה בrta , לא flat ולא בטיח

אלא הוא צריך להתאים למה שהאוזניים שלך שומעות...

פורסם

לפני כמה חודשים גם רכשתי ערכת RTA (ברניגר+MXL) ו"רצתי" לרכב לעשות כיוונים ;

בהתלהבות ניסיתי להגיע למצב FLAT שהביא למצב של יותר מידי אקוליזציה ואחרי שמיעה בכמה נסיעות , אני קולט שבעצם - שומעים פחות טוב :-/ מה שכן, הצלחתי לכוון את הגיינ'ים דווקא בצורה הרבה יותר טובה בזכות ה RTA

מסקנה? ערכת RTA למכירה :-D

אה ו

++++ לכווווווווווולם

פורסם
אוקי אבל לא הבנתי למה מה שאמרתי זה טעות?

rta זה לא רק להשמיע pink או white noise לrta במצב unweighted ולראות מה קורה

בעזרת מדידות מונחות זמן ( gate ) / מקום ( spatial ) לדוגמא נוכל לדעת הרבה מעבר

נוכל לפתור בעיות בהתקנה , נוכל לדעת מתי הגורם הוא הרמקול או המיקום שלו או משהו שגורם להחזר גל

נוכל לדעת אם הבעייה פתירה בעזרת אקוליזציה או רק בעזרת שינוי מיקום

ונוכל פחות או יותר להבין איפה הבעיות שלנו במערכת

אמנם אני רק מתחיל לתפוס את העומק של העניין ואני משתדל לקרוא כמה שיותר על הנושא ( יש המון לכסות :\ )

וידרשו לי עוד המון נסיונות והתנסויות כדי להבין אותו באמת ( וגם זה אני בספק )

אבל נראה לי שעם מדידות אפשר להגיע לרמה הרבה יותר גבוהה מאשר עם האוזניים שלנו בלבד

שוב פעם אני אגיד ( ואני גונב את הציטוט ממישהו שאני לא מצליח להזכר בשמו כרגע מdiyma אז עמו הסליחה )

הרעיון הוא לא המדידה

זה לדעת איך להתאים את מה שאתה מודד למה שהאוזניים שלך שומעות ( ויש הרבה דרכים למדוד דברים שונים ויצאו תוצאות שונות )

אבל במציאות הנוכחית לכל אחד מאיתנו יש משהו שמפריע לו במערכת , גם אם מכוונת כראוי

יש דברים שאי אפשר לתקן ונצטרך לחיות איתם

יש דברים שאולי ניתן לדקור עם מדידה מתאימה ותיקון מתאים

הגרף לא צריך להראות יפה בrta , לא flat ולא בטיח

אלא הוא צריך להתאים למה שהאוזניים שלך שומעות...

זה לא נכון, RTA כשמו כן הוא זה REAL TIME ANALIZER, כל מה שהוא עושה זה נותן לך קריאה מדודה של הספקטרום מבחינת הענות.

את מה שאתה רואה כבורות או כקפיצות בגרף ההענות אתה יכול לתקן ע"י אביזור אחד בלבד, אקולייזר.

כשמו כן הוא, "משווה".

הרעיון בRTA הוא להשוות בין ההענות של ימין ושמאל לאזן את הכל למצב של FLAT ומשם לתת כיוון לפי איך שהאוזניים שלך אוהבות.

לכן כיוון RTA עושים כדבר אחרון ומוחלט במערכת.

בשום מקרה, אין בו צורך כדבר ראשון כי מיד לאחר הפיכת הפאזה הראשונה, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר שינוי בגיין, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר שינוי הראשון במיקום, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר השינוי הראשון בזווית, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר השינוי הראשון בנפח, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר השינוי הראשון בנקודת החיתוך,כל הכיוון שלך הלך.

זה הרעיון הכללי,

לכן, מטפלים בכל מה שצריך לטפל לפני, מריצים בסוף RTA כדי לקבל בסיס מאוזן על מנת לבצע כיוון עדין.

כל דבר אחר, הוא לייחס לRTA סגולות שאינו יודע לבצע.

under construction..

פורסם

בדיוק בגלל זה סלדתי מלקרוא לזה rta

למרות שחיפוש בגוגל מראה שההגדרה של rta היא בעצם מכשיר שמודד ספקטרום תדרים בזמן אמת

http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Time_Analyzer

מה שאני מדבר עליו זה בעצם הרחבה של המושג הזה

אם שמת לב השתמשתי בעיקר במושג מדידות

כי מדידות לא חייבות להיות מנותחות בזמן אמת

המדידות שאני מדבר עליהן הן מדידות של ספקטרום תדרים מסויים במסגרת זמן מסויימת ובמהירות מסויימת

לאחר מכן ניתוח וויזאולי של המדידה לזיהוי דברים שונים

Real Time Analyzer באמת לא יכול לעשות את הדברים שדיברתי עליהם

מדידות אחרות ( chirp , gate לדוגמא ) כן

חפש קצת על gated / polar / spatial measurments

אם אתה רוצה אני אביא לך קצת מאמרים שכתבו אנשים "קצת" יותר חכמים ממני בנושא..

בשום מקרה, אין בו צורך כדבר ראשון כי מיד לאחר הפיכת הפאזה הראשונה, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר שינוי בגיין, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר שינוי הראשון במיקום, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר השינוי הראשון בזווית, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר השינוי הראשון בנפח, כל הכיוון שלך הלך.

ומיד לאחר השינוי הראשון בנקודת החיתוך,כל הכיוון שלך הלך.

אם תוכל לגלות בצורה וויזואלית מה קרה בדיוק בשינויים שדיברת עליהם לא יכול להיות שהיית עובד יותר יעיל?

כל כך פשוט היום לבצע מדידה לעומת פעם שזה חוסך לך פשוט את כל הזמן שאתה שורף..

פורסם

חבל על הוויכוח - אתם שוכחים כמה דברים :

מבחינת מיקומים - בכל מקרה יש אילוצים כאלה ואחרים , בין אם זה כספיים או פיזיים לבחירת מקום לאלמנטים . חוץ מזה חוץ

משחק אם המיקומים אם הטוויטר , שאותם ניתן לבצע ללא שום בעיה , שאר האלמנטים לא מאפשרים זאת . אלה אם כן אתה

מצפה מאנשים לעשות בניה כלשהי (מינימלית ככל שתיהיה) , לבצע בדיקת RTA ואם זה לא נשמע טוב לשבור ולעשות חדש ?

מבחינת האקוליזציה - לרוב האנשים אין את האפשרות לעשות אותה כמו שצריך (3\1 אוקטבה לכל אלמנט ) , לא ידע

ולא ז&*$.

נכון שכשמדובר בSETUP טוב של CARPC ישנה את האפשרות אך בינתיים זה מספר יחסית קטן של האנשים .

וזאת דעתי בכל אופן :-):wink:

(כל הזכויות שמורות לגורל )

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם
בדיוק בגלל זה סלדתי מלקרוא לזה rta

למרות שחיפוש בגוגל מראה שההגדרה של rta היא בעצם מכשיר שמודד ספקטרום תדרים בזמן אמת

http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Time_Analyzer

זה בדיוק מה שכתבתי, REAL TIME ANALYLER, בזמן אמן..

מה שאני מדבר עליו זה בעצם הרחבה של המושג הזה

אם שמת לב השתמשתי בעיקר במושג מדידות

כי מדידות לא חייבות להיות מנותחות בזמן אמת

המדידות שאני מדבר עליהן הן מדידות של ספקטרום תדרים מסויים במסגרת זמן מסויימת ובמהירות מסויימת

לאחר מכן ניתוח וויזאולי של המדידה לזיהוי דברים שונים

זה בדיוק מה שעושה RTA..

Real Time Analyzer באמת לא יכול לעשות את הדברים שדיברתי עליהם

גם כל מכשיר אחר לא יכול..

אם תוכל לגלות בצורה וויזואלית מה קרה בדיוק בשינויים שדיברת עליהם לא יכול להיות שהיית עובד יותר יעיל?

כל כך פשוט היום לבצע מדידה לעומת פעם שזה חוסך לך פשוט את כל הזמן שאתה שורף..

השורה התחתונה שלך, היא בדיוק השורה התחתונה שלי.

אין צורך "לראות" בצורה ויזואלית "מה קרה" בשינויים כפי שדיברתי עליהם, כי מי שיודע מה הוא עושה במלאכת הכיוונים, לא צריך שום אנייליזר כדי לדעת האם המיקום שלו נכון, או הנפח, או הזווית או ההגבר, או נקודת החיתוך או כל דבר אחר.

כי אין מכשיר שיכול להחליף את האוזניים שלך.

ואם אתה לא יודע מה אתה עושה, שום מכשיר לא יעזור לך.

בסופו של דבר אנחנו מערכת לפי הטעם שלו ולא לפי מה שנראה נכון בגרף כלשהו, ולכן אין ברמת העקרון צורך בשום RTA, אבל אני מסכים, שבסוף התהליך, ביצוע מדידת RTA כמתן תמונה לפני איקולציה על מנת לתת בסיס התחלתי טוב זה כלי מצויין.

כי הרי אם ניקח אידיאל כמערכת עם סט 3 חלקים + סאב, לאחר בניות כדי לקבוע מיקום,זווית ונפח שום מכשיר לא יעזור לך כי זה כבר עובדה קיימת.

ככה בונים מערכת.

קודם רכיבים, ואח"כ אתה מתקין את האלמנטים לפני הבנייה, בכדי לשמוע באם המיקום הוא נכון והזווית נכונה.

את הנפח אתה בודק לפני ההתקנה, ולבסוף שהכל מוכן כל מה שנותר לך זה לכוון גיין,חיתוכים,פאזות ואיקולציה.

ובסוף לצורך איקולציה, RTA יכול לתת לך את אותו הבסיס שדיברתי עליו.

עדיף ללמוד קודם להבין איך התהליכים משפיעים אחד על השני, מאשר ללמוד איך למדוד כדי להבין איך התהליכים משפיעים אחד על השני.

under construction..

פורסם

+1 לניר

כיווני RTA הם השלב האחרון בבנית מערכת, הFINE TUNING שלה.

כיווני האלמנטים, בהתאם לטעם האישי שלך, בניות עם נפחים נכונים, כיווני גיין נכונים (אם בצורה אימיפרית לפי האוזן או באמצעות אוסצילוסקופ) הם השלב הכי חשוב בבנית מערכת טובה.

הכיוונים הסופיים יחלו עם RTA כדי ליישר פיקים או בורות ויסתיימו בעזרת כיוונים אחרונים לפי האוזן והטעם האישי.

דרך אגב, כן ניתן לקחת באמצעות RTA מדידות בזמנים שונים ובמיקומים שונים (spacial mesurments) ולבצע ממוצע בין המדידות ולתקן לפיהם. רוב המכוונים באמצעות RTA ממליצים לבצע מס' מדידות תוך הזזת המיקרופון קצת לכיוונים שונים ולכוון לפי הממוצע בין המדידות.

אלי

• תוכן חדש...