Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שרציתי לשאול אותך את אותה השאלה.

זה חסר משמעות לחלוטין ממה הלחץ נגרם. הוא יכול גם להגרם מזה שאני אפליץ כמו מטורף אחרי חמין צבאי לתוך צנצנת והוא יכול להגרם מגדישה והוא יכול להגרם גם מיחס דחיסה גבוה אבל לצורך העניין זה לא משנה ממה הוא נגרם הוא פשוט נגרם, השאלה שנידונה לאורך כל השרשור הזה היא האם הלחץ במהלך הדחיסה גבוה מספיק בשביל ליצור הצתה עצמית.

הקליאו דורשת 98 בגלל שהלחץ שנבנה הוא גדול אמנם הלחץ נבנה מיחס דחיסה גבוה, אבל זה לא משנה כהנה וכהנה ממה הלחץ הזה נגרם! הוא קיים וזה מה שמשנה!

שוב, "יחס דחיסה רגיל ולחץ גדישה נורמלי" מה זה רגיל ומה זה נורמאלי? כל דחיסה בין אם היא מוגדשת או סתם גבוה, כל עוד היא לא עוברת את נקודת ההצתה העצמית של התערובת הכל יעבוד בסדר גמור, באם הלחצים הנוצרים גבוהים מנקודת ההצתה העצמית יש צורך להקטין יחס דחיסה/להוריד גדישה/להעלות התנגדות להצתה.

אין לי צורך לשאול אף אחד כי זה לא באמת חשוב אם הוא מצלצל או לא, החברה מתחייבת על אחריות של טווח שנים ו/או קילומטרים תוך כדי כך הם צריכים לקחת בחשבון שהרכב לא יזכה לתחזוקה נכונה, שימוש נאות, תידלוק מתאים ופגמים בפס ייצור. אחרי שהתחשבו בכל זאת יש צורך לקחת מקדם ביטחון נוסף על מנת להבטיח שהרכב לא יישבוק חיים ישר אחרי תקופת האחריות וגם לדאוג לכיסוי תחת נוסף(או בשמו היותר נפוץ-מוניטין). אז כן ייתכן ואף הגיוני שיירדו מפס הייצור רכבים בעלי דרישות לשמן יותר איכותי ממה שבאמת צריך, לדלק יותר יקר ממה שצריך אבל בשורה התחתונה זה מבטיח את אורך החיים הארוך ביותר שניתן לספק למנוע, כי ברגע שמבקשים בחברה לתדלק בסוג דלק מסויים מתכננים את המנוע שייפעל בצורה המיטבית עם סוג הדלק המבוקש.

אם תרגע קצת תשים לב שמלבד החיוב באוקטן 95/98 אנחנו אומרים את אותו הדבר רק מזוויות שונות, אני מנסה לצמצם את התמונה לנקודה הבעייתית ואילו אתה מתעקש להרחיב אותה לטווח של גורמים משפיעים אשר לא ברי שינוי.

לגבי הצורך באוקטן מסויים, היות ואין לנו את הלחצים אשר נוצרים במהלך הדחיסה ואת ערכי ההתנגדות להצתה של הדלקים בארץ כל מה שאנחנו יכולים לומר הוא בגדר דעתנו בלבד, וכל אחד פה כבר חווה את דעתו.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה חסר משמעות לחלוטין ממה הלחץ נגרם. הוא יכול גם להגרם מזה שאני אפליץ כמו מטורף אחרי חמין צבאי לתוך צנצנת והוא יכול להגרם מגדישה והוא יכול להגרם גם מיחס דחיסה גבוה אבל לצורך העניין זה לא משנה ממה הוא נגרם הוא פשוט נגרם, השאלה שנידונה לאורך כל השרשור הזה היא האם הלחץ במהלך הדחיסה גבוה מספיק בשביל ליצור הצתה עצמית..

כנראה שאני לא מובן מספיק:

הלחצים הגבוהים האלו במנוע הקליאו נגרמים בגלל יחס דחיסה גבוה

לא בגלל החמין של שבת ולא בגלל טורבו לא רוח ולא מאפצ'י.

אם יש לחצים זהים לאלו שמתפתחים במנוע יחס דחיסה גבוה במנוע אטמוספרי רגיל, אזי יש כשל טכני במנוע ואז גם פיאט אונו 92 יכולה לצלצל ואפילו לתאילנד.

מנוע טורבו עם יחס דחיסה רגיל ולחץ גדישה...הלחצים המתווספים מהטורבו הם לא ברי השוואה ללחצים שמתקבלים במנוע בעל נצילות גבוהה מאוד כמו זה של הקליאו

אם יחס הדחיסה הוא יחס בעל נתון זהה לזה של מנוע לא מוגדש והגדישה היא ממוצעת (0.6 בר נניח) לא צריכה להיות דטנוציה (במנוע תקין).

אני יכול גם לגדוש 10 בר אז מה? ננסה אוקטן 110?

לגבי הצורך באוקטן מסויים, היות ואין לנו את הלחצים אשר נוצרים במהלך הדחיסה ואת ערכי ההתנגדות להצתה של הדלקים בארץ כל מה שאנחנו יכולים לומר הוא בגדר דעתנו בלבד, וכל אחד פה כבר חווה את דעתו.

לא קשור אמנם אבל יש לנו את כל מה שצריך.

מהנדס טוב בתחום התרמו דינמי מוצא את נתוני הלחצים בלי הרבה מאמץ,

מהנדסי חומרים בארץ יודעים את מה שצריך לגבי האיכות הדלקים ונקודת ההצתה.

פורסם

קטונתי מלהסביר את עצמי. וכן אם תגדוש 10 בר ולא תרצה להוריד יחס דחיסה תצטרך להעלות אוקטן, אפילו ש110 נראה לי נמוך מידי בשביל גדישה כזאת בוודאי כשנשארים ביחס דחיסה של גודש ממוצע של 1:8.

בקליאו mk2 יחס הדחיסה הוא 1:10.2.

פורסם

אם כבר נכנסנו לדיונים מעמיקים על יחסי דחיסה, אטמוספרי וטורבו.

במגאן ספורט, שאפשר להגיד שבגדול שמו טורבו על המנוע של הקליאו, היחס דחיסה המעודכן עדיין מאוד גבוה לטורבו - 1:9 (אגב, במגאן קופה החדשות שיצאו עכשיו היחס הוא 1:8.5).

גם כאן, כמו בקליאו, היצרן טוען שאפשר לתדלק גם 95.

פורסם

האם מעבר של רכב סטנדרטי מ 95 ל- 98 יועיל לו במשהו או שההבדל כל כך זניח שזה חסר משמעות?

והאם ברכבים שיש בהם טורבו הצורך ל 98 עולה?

אחרי שנים של קרחנה, 2.1 ק"ג פלטינות החלטתי לעבור מ 2 גלגלים ל- 4 וכמה שיותר גדול יותר טוב! כי הגודל כן קובע :idea:

פורסם

מעבר לאוקטן 95 ברכב סטנדרטי לא ישנה דבר מלבד סכום הכסף שיפחת בחשבון הבנק.

טורבו לא מחייב אוקטן 98, יחס דחיסה גבוה כן .

פורסם

איזה חפירות...

אם קיים חיישן נקישות בקליאו ספורט הוא יאחר מעט את ההצתה ברגע שמתדלקים 95 ולא יגרם שום נזק!!

אם באמת הקליאו מכוונת ל 98 אז הרכב יסע פחות טוב עם 95 מאשר עם 98,אבל לא יגרם שום נזק!!:arrow:

אם לי היה קליאו? הייתי מתדלק ביום ביום 95,ובהתקרחנויות כמו ערד,נס הרים,רייס בשכונה של ייוכי מהמתנ"ס הייתי מדלק 98.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

לאחר עוד כמה ימים עם 98 אני יכול להגיד שהרכב נוסע קצת יותר טוב (לא מדובר על אפקט פסיכולוגי).

גם על 95 הוא נסע מעולה ולא היו נקישות\צילצולים (אני מניח שבזכות חיישן נקישות) ולכן אני מסכים שלא אמור להגרם נזק.

בכל מקרה 98 נוסע טוב יותר ולכן ישאר (כל יום, כל היום)

פורסם

באמת שהנקודה נטחנה עד דק.

מי שמתחשק לו יתדלק נפט, מי שבא לו יתדלק סולר, חיישן הנקישות יפתור את כל הבעיות והכל נהדר.

המתינו עוד שבועיים יתרחש נס חנוכה ויהיה אפשר לתדלק גם מזוט.

C U BAADEN

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אם כבר נכנסנו לדיונים מעמיקים על יחסי דחיסה, אטמוספרי וטורבו.

במגאן ספורט, שאפשר להגיד שבגדול שמו טורבו על המנוע של הקליאו, היחס דחיסה המעודכן עדיין מאוד גבוה לטורבו - 1:9 (אגב, במגאן קופה החדשות שיצאו עכשיו היחס הוא 1:8.5).

גם כאן, כמו בקליאו, היצרן טוען שאפשר לתדלק גם 95.

בתכלס המגמה הכללית של רנו היא מגמה של איכות הסביבה ולחשוב ירוק. דלק 95 מזהם פחות ולכן ההתאמה כמעט לכל המכוניות של רנו ונזק בטח שלא יקרה. מצד שני אופציה ל-98 אולי משפרת ביצועים (אבל אולי גם אורניום מעושר :wink:)

בתור חבר בגרין פיס וכאלה אני בעד 95 וכל הכבוד לרנו שמשקיעה בנושא הזה בכלל לעומת חברות אחרות.

אגב ראיתם את המכוניות החשמליות החדשות ?

• תוכן חדש...