Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמיר, אפילו אני כבר הצלחתי להבין שנושא חניית הנכים כ"כ קרוב לליבך עד שאתה בוחר להתעלם מכל הרעות החולות שנילוות אליו, כוונתי בעיקר לניצול לרעה של תוי נכה.

לטעמי ישנן עבירות חמורות בהרבה מתפיסת חניות לנכים, עבירות שעלולות להפוך אדם בריא לנכה או חו"ח לז"ל.

כל עוד העבירות הללו לא נאכפות בחומרה עם קנסות מתאימים, אז תסלח לי ואני אומר את זה בכל הכבוד - אין שום סיבה שבעולם שעבירת החניה הזו תזכה לכאלה דגשים ולהתייחסות כל כך חמורה.

אני לא מוכן לקבל את הטענה שתפיסת החניה הזו שווה 5,000 ש"ח, בטח שלא נגרם לנכה נזק שאם נכמת אותו הוא יגיע לערך הזה.

צר לי - אבל כל ההצעה הזו מריחה מפופוליזם נמוך וזול.

כל הכתוב איננו עומד בסתירה לעמדתי הבסיסית שמדובר בעבירה מכוערת שקנס כבד צריך להיות בצידה, הקנס צריך להיות כבד אבל פרופורציונלי ובמקרה הזה מישהו נפל על השכל.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מסכים איתך שעונש צריך להיות מידתי.

למשל בגרמניה אאל"ט (מקסימום אח"כ אתקן) על חניה באזור מותר, מבלי לשלם, מקבלים קנס של כמה עשרות יורו (נדמה לי 25 יורו). אבל כל חצי שעה הקנס מקבל תוספת של 25 יורו ומי שחנה שעתיים בלי לשלם ימצא עצמו עם קנס של 100 יורו.

יש מדינות מערביות שבהן כשאתה לא משלם קנס, הליכי הגביה, ההוצל"פ והעיקול דורסניים ומהירים ולא כמו שאצלנו לוקח שנים עד שדו"ח מ-2003 מתחיל בהליכי גביה.

כשמישהו מקבל קנס על מהירות 98 במקום 90, בארץ זועקים לשמיים על החוצפה של השוטר, אבל כבר קראנו כאן שירשור שבהולנד זאת הנורמה לקנסות.

כשמישהו מקבל קנס של 100 שקל, לרשויות לא שווה להפעיל תהליכי גביה ולכן הם מחכים שהחוב יצמח ויכפיל עצמו עוד ועוד כדי שיהיה הרבה בשר לתיק שכזה. את הליכי הגביה צריך לעשות מהר וביעילות ממש כפי שחברות התקשורת יודעות לעשות.

מצד שני, חוב של 5,000 ש"ח הוא כבר בשר שמן ותוך חצי שנה יהיה כדאי לרשות המקומית לנקוט באמצעים לגביית ה-7,500 ש"ח.

כשיש מרחק רב בין העבירה לענישה, הענישה מאבדת מידה מסויימת מהאפקטיביות. במובן מסויים התת-מודע אומר שעד שיגיע דו"ח ואם בכלל יגיע, יעברו כמה חודשים/שנים ודיה לצרה בשעתה.

אם מישהו היה חונה ויודע שבדיוק עוד 91 יום, יעקלו לו את החשבון אם לא ישלם, יכול להיות שהיה מקדיש רגע נוסף לבדוק היכן הוא חונה.

.

תסלח לי שאני מצטט אותך :)

אני לא מכיר את מערכת הקנסות בגרמניה. למען האמת מעולם לא קיבלתי קנס בחו"ל - למעט בתאילנד. שם באמת כל יום שעובר מרגע הדבקת הקנס מעלה את הקנס כאילו קיבלת עוד אחד. (קיבלתי קנס חניה בתאילנד ורצתי לשלם אותו מייד. הנזק היה 10 ש"ח, ובתחנה הסבירו לי שאם לא הייתי משלם בסופו של דבר הייתי מחוייב לשלם אותו בשדה התעופה).

לגבי הקנסות בהולנד, יש לנו חברים הולנדים (לא ישראלים לשעבר) שמקטרים ומתלוננים המון על מערכות הגביה האלה. הם מתרעמים עליהן כמונו בדיוק.

אני מסכים איתך שהעונש צריך להיות מיידי, והגביה צריכה להיות אקטיבית ומיידית ולא אחרי כמה שנים ואז באמת לך תזכור אם עשית את העבירה או לא.

לגבי הסכום - גם סכום של 500 ש"ח, וגם של 750 ש"ח מצדיקים הליכי גביה. לא שכנעת אותי וזה למרות שיש לי נכה במשפחה הקרובה שלי שאכן סובלת מכל אלו שתופסים סתם חניות של נכים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כשהקנס עומד על 500 שקל או 250 שקל לא שווה להתחיל תהליכי גביה שעולים הרבה יותר מערך הקנס.

מה עושים? מחכים חצי שנה ואז הקנס כבר קופץ ב-50 אחוז. מחכים עוד 4 שנים ואז הקנס נהיה כפול. עכשיו מעבירים את זה לעו"ד וה-1,000 שקל מתחילים לטוס למעלה למעלה מכל מכתב, תזכורת והליך.

בסופו של דבר גובים גם את ה-100 שקל, אבל זה נראה אבסורד שקנס של 100 שקל הפך אחרי כמה שנים ל-1,000 שקל כשבעצם 900 שקל הם הצמדות והליכי גביה.

מה היה נכון לעשות ? - לנקוט בהליכי גביה בסמוך מאוד לתום מועד התשלום.

מה עושה בזק למי ששכח לשלם את החשבון: שולחת תזכורת ולאחריה חוסמת שיחות יוצאות, עוד קצת והיא גם מנתקת. למה בחברת בזק יכולים לעשות זאת יחסית מהר? כי שם מדובר בכסף של בעל הבית, והוא רוצה אותו אצלו ומהר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כוונתי בעיקר לניצול לרעה של תוי נכה.

מה אתה עושה כשאתה רואה את זה ויודע בוודאות מוחלטת שמדובר בניצול לרעה?

כשאני רואה ויודע בוודאות מוחלטת, אני דואג לשים לזה סוף.

אני מסכים איתך שיש עוד עבירות שצריכות להאכף בחומרה ולא רק מטעמים שלכאורה אולי הם פופוליסטיים. זה לא אומר שבגלל שלא החלנו חומרה יתרה על עוד 10 עבירות, שצריך לוותר גם על ההחמרה האחת הזאת.

צריך להתחיל במשהו ואין לי בעיה שיתחילו בזה.

חלק ניכר מעבירות התנועה לא נעשה במתכוון, אבל חלק ניכר מהעבירות שמתבצעות לגבי חניות נכה, נעשה במודעות מוחלטת.

קורה שמישהו לא שם לב, חלם, לא תיכנן את מהירותו וחצה באדום - זה לא בסדר, זה חמור, אבל זה לא היה במתכוון.

כשערס חוצה אדומים ב-2 לפנות בוקר, כי הוא חושב שהכביש שלו, זה נעשה במתכוון - לאחד כזה הייתי מחמיר עד מאוד.

מפריע לי שגוזלים את זכותו של נכה בדיוק כפי שמפריע לי שאף אחד לא יוותר על תורו למען קשיש שחוח שעומד בתור.

מפריע לי שהזקן יכול לעמוד באוטובוס ולא תמיד יקומו לקראתו. מפריע לי שנהג אוטובוס צריך להתווכח עם נוסעים בכדי שיפנו מקום לעיוור.

מפריע לי שהדרת פני זקן זאת רק סיסמא ולא דרך ארץ.

מפריע לי שפסה חמלה לדך.

במקום שכולנו נרתם למען נהיגה נכונה, מתחשבת, וותרנית, אנחנו מחפשים את הסיבה למה צריך להקטין את הקנס.

אותי למשל לא מעניין מה העונש על רצח, הריגה, גניבה, שוד וכד'? מציד שיהיה מאסר עולם, מצידי שיהיה הוצאה להורג.

למה זה לא מעניין אותי - כי אני לא עוסק בכל אלה.

האמת, אותי גם לא ממש מענינים הקנסות וההחמרות עם נהגים - למה? כי אני משתדל לנהוג כחוק. לא מעניין אותי מה העונש, אלא עצם העובדה שיש עונש, גם אם הוא שקל אחד.

יכול להיות שפה ושם אני אקבל דוחו"ת והם יעלו לי בקנסות כבדים או קלים. אם אני אשם, אני אשלים ואשלם. נקודת ההנחה שלי היא שאם במשך מחזור חיים אצבור 2-3 דוחות, אני אחיה עם זה למרות הכאב. זאת הסיבה שאני משתדל להימנע מטעויות.

אם בחניה עסקינן - כשאני מוצא מקום חניה, אני קודם לכן מוודא שהמקום מותר. כבר קרה שהוצאתי בחודש יותר כסף על חניונים מאשר על דלק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קראתי - ואני מסכים עם כל הדעות :wink:

הבעיה היא אכיפה - ולא גובה הקנס, לנכה אם נתפסה החניה , הן בביתו או במגרשי חניה , חשוב יותר כי החנייה תפונה .

כשם שפקחים מגיעים כדי לרשום קנס, אין סיבה הגיונית , שלא יגיע גם גרר .

( עיריית ת"א , יודעת להרים רכבים יפה מאוד , אבל לשחרר חנייה לנכה , קצת קשה לה )

לדעתי סכום הקנס הבסיסי המוצע - גבוה מידי , ואם בוצעה העבירה בטעות, לא צריך לפגוע יתר על המידה באזרח .

הייתי קובע את הקנס ההתחלתי ל 1000 ש"ח , לפעם הראשונה של ביצוע העבירה .

עם השיפור בתקשורת המחשבים , הדוחות היום של הפקחים והמשטרה, עוברים דרך מחשבים, ואפשר לבצע הצלבות .

אם מתברר כי הבעלים של הרכב הנ"ל , הוא בעייתי , אשר במודע מבצע זאת , מכפיל את הקנס על העבירה כל פעם .

( הקנס הבסיסי שיינתן , יהיה 1000 ש"ח , וכעבור יום אחרי בדיקת עבר הרכב , יהיה אישור לרשות הממונה , לתקן את הקנס לגבוה יותר , במידה וזו עבירה חוזרת , והדבר ירשם בגדול על הדו"ח )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני רק לא מבין דבר אחד - למה שבנאדם שפוי יחנה בחניית נכים ויסתכן בדוח של נגיד - 1000שקל? (במיוחד בנאדם שכבר קיבל דוח כזה בעבר) הרי אפילו בנאדם עשיר לא יסתכן בדוח כזה ובכלל נהג עשיר שלא שם ז' כבר עדיף לו לחנות על המדרכה\תחנת אוטובוס\אדום לבן - הרי הקנס אפילו קטן יותר!

פורסם
כבר עדיף לו לחנות על המדרכה\תחנת אוטובוס\אדום לבן - הרי הקנס אפילו קטן יותר!

אתה נוגע בדיוק בנקודה, נהג שחונה על המדרכה גורם להולכי רגל לרדת אל הכביש ומסכן אותם בסכנת חיים, זה די בסדר ולראיה גובה הקנס הנמוך יחסית.

מאידך, נהג שחנה בחניית נכים חוקית ולא סיכן אף אחד כיוון שהחניה חוקית, יספוג 5000 ש"ח קנס.

תשאלו היכן ההגיון? התשובה פשוטה - קבוצות אינטרסים ולחץ. כשיש לך לובי חזק אז כל מיני נושאים מקבלים בשיח הציבורי ביטוי שאיננו פרופורצינלי למשקלם הסגולי.

הדוגמא הזו קלאסית וממחישה היטב את העניין.

פורסם
אתה נוגע בדיוק בנקודה, נהג שחונה על המדרכה גורם להולכי רגל לרדת אל הכביש ומסכן אותם בסכנת חיים, זה די בסדר ולראיה גובה הקנס הנמוך יחסית.

מאידך, נהג שחנה בחניית נכים חוקית ולא סיכן אף אחד כיוון שהחניה חוקית, יספוג 5000 ש"ח קנס.

תשאלו היכן ההגיון? התשובה פשוטה - קבוצות אינטרסים ולחץ. כשיש לך לובי חזק אז כל מיני נושאים מקבלים בשיח הציבורי ביטוי שאיננו פרופורצינלי למשקלם הסגולי.

הדוגמא הזו קלאסית וממחישה היטב את העניין.

היי - רצתה היום חזק ורחוק מידי :shock:

קבוצות לחץ , במטרה למה , להעניש בקנס - זה הדבר האחרון שצריך .. שיתוף פעולה והבנה , ופינוי חניה הוא המבוקש.

אני כאזרח ונכה , לא חונה על מדרכה , אשר אין אפשרות להולכי רגל , או עגלה לעבור בה ללא סיכון .

ולדעתי כל רכב המפריע לתנועה ומסכן הולכי רגל או נתיב תנועה - אחת דינו להגרר .

שמתה לב , שלא רשמתי , כי הולכי הרגל יכולים לעבור לצד השני של הכביש ולעבור שם במדרכה :wink:

מאחר וזה לא הגיוני ומהווה מכשול וסיכון במיוחד לזקנים ולילדים , ולאף אחד אין זכות לחסום מעבר או נתיב .

כך שבאמת צריך הגיון - וחבל כי בהצעת החוק , חבר הכנסת הנכבד פשוט התלהב יותר מידי , והגזים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל - אז בעצם אתה מסכים שהקנס הנוכחי מספק אם רק יתחילו לאכוף אותו ביתר שאת ויגררו רכבים בשמחה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כל קנס - מביע אוזלת יד של רשות הן בחינוך , יחס , וכמובן באכיפה .

הרי הרעיון לאפשר ניידות לנכים , כדי שישתלבו בחברה ולא יהיו תלויים באחרים , וכמובן - לא להעניש אחרים :idea:

החשוב זה חניה נגישה , קנס לא עוזר בזה , כי הרכב נשאר במקום .

הרתעה נכונה חינוך + גרירה ופינוי החניה , היא התשובה .

קנס צריך להיות קשור גם להגיון החברה , ולא צריך לפגוע באזרחים יתר על המידה , לדעתי הצעת חוק הקנס הנ"ל מוגזמת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ביקרתי היום במעבדת שירות של חברת סלולריים מסויימת בראשון לציון.

מול המתחם ישנן חניות נכים המסומנות בבירות עם צבע כחול על הכביש והדפס של כסא גלגלים, אפילו שילוט תקני מול החניה על עמוד הברזל, ובנוסף יוזמה פרטית של משהו חדש שראיתי וצלמתי, 3 דוגמאות לכך והעלתי אותן לכאן, כנראה שזו יוזמה פרטית של בית המרקחת שנמצא במקום.

כל הסימונים על הכביש ועל העמודים עדיין לא מנעו מהאנשים ללא תוים להחנות את רכבם במקום שאסור להם.

25364949.jpg

ל'

חניה 1.jpg

חניה2.jpg

חניה3.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...