Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתר של יד2 רשום במפרט בממוצע 15.4 אותו דבר כמו סיריון

אבל שמעתי הרבה שהגטס צורכת הרבה דלק כמו משפחתית שזה אומר 10 בממוצע

אז מה? לא להאמין למפרט טכני? האם הסיריון גם צורכת הרבה וזה שקר שרושמים 15 ?

פורסם

היונדאי גטס מבחינת צריכת דלק זה כישלון מדהים

הרכב צורך המון דלק, היצרן מדווח על 15 ק"מ לליטר,

בפועל הרכב צורך בין 11 ל14 ליטר ל100 ק"מ שזה משהו כמו 7-9 ק"מ לליטר.

אם יש לך אחת כזאת, מציע למכור.

אם אתה שוקל לקנות, קח בחשבון את שיקולים ודיברנו רק על צריכת הדלק.

אם תרצה עוד פרטים אשמח לתת לך.

seat ibiza SC special edition 2011

• אחראי פורום
פורסם
היונדאי גטס מבחינת צריכת דלק זה כישלון מדהים

הרכב צורך המון דלק, היצרן מדווח על 15 ק"מ לליטר,

בפועל הרכב צורך בין 11 ל14 ליטר ל100 ק"מ שזה משהו כמו 7-9 ק"מ לליטר.

אם יש לך אחת כזאת, מציע למכור.

אם אתה שוקל לקנות, קח בחשבון את שיקולים ודיברנו רק על צריכת הדלק.

אם תרצה עוד פרטים אשמח לתת לך.

זה מניסיון שלך?

אצלי ממוצע 1:11.

ולא שאני בא לסנגר על האוטו, גם עם 1:20 לא הייתי נוגע בו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
תודה כן אשמח לקבל עוד פרטים

שמתי לב כי גטס 2008/9 זול ב 20K ש"ח מסיריון אותה שנה !

זה יעשה את ההבדל מבחינת צריכת דלק. ז"א יקח לי 4 שנים בערך להפסיד/להרוויח את ההפרש במחירים

ואם אלך על כלל לך תדע מה יהיה מחר אז עדיף לקנות את הזול יותר

אלא אם כן יש הבדלים נוספים בין גטס לסיריון לטובת הסיריון

לפי מה שאני יודע הגטס מעל 2007 לא אוכלות דלק כמו אלה שמתחת. הם הבינו את הפגם ותיקנו (מנוע שונה).

לי יש את ה2005 וצריכת הדלק היא בערך 1:7.

לדעתי הסיריון מכונית יותר טובה. היא יותר זריזה והכיסא שלה יותר טוב משל הגטס.

הסיריון היא פשוט מכוערת בהרבה ומעבר לזה אני כבר לא יודע איזה הבדלים עוד יש.

פורסם

הגטס החדשה צורכת פחות דלק אבל מזה פחות ?

היא עושה 9 וחצי- 10 קילומטר לליטר.

המחירון של הרכב צונח מהר מאוד ואחרי 4-5 שנים תוכל למצוא את עצמך עם רכב שאיבד כ40-50 % מערכו במידה והרכב תקין לחלוטין.

השוק מוצף הביקוש נמוך מאוד (והיצע גבוהה) חוץ מחברות הליסינג וההשכרה מכיוון ויש להם הסדרים מוזלים מאוד עם החברות.

הייתי ממליץ לך על 3 דגמים אחרים.

1. שברולט אוואו 1.4 אוט'.

2.סוזוקי סוויפט החדשה 1.5 אוט'.

3.סיאט איביזה החדשה 1.4 ידני.

1. השברולט מרווחת יותר מהיונדאי גטס, היא גם גבוהה יותר רחבה יותר וארוכה יותר.

אך איטית יותר מהגטס מבחינת התאוצה שלה.

תצרוכת הדלק נעה בין 12-14 קילומטר לליטר בבמוצע.

זולה יותר מהגטס אבל תבדוק מבחינת הסחירות כי אני ממש לא יודע.

האוואו בקבוצת רישוי 1 מה שנותן לך ביטוח זול מאוד.

2. הסוזוקי סוויפט הוכיחה את עצמה כבר רכב אמין מאוד וסחיר, צריכת דלק בין עירונית מצויינת ונמוכה מאוד אבל בעיר היא זללנית לא קטנה אודות לגיר שלה. יציבות הרכב נמוכה יחסית, וביטוח זול (ק.רישוי 2)

3. הסיאט איביזה החדשה זה רכב יפייפה מרווח ובפנים הרכב לא חסכו. המנוע חזק מאוד אפילו שהוא רק 1.4 ל', מצד שני הרכב חדש לחלוטין בשוק ואין לדעת מה המחלות שלו ומה תהיה יציבותו בשוק, מבחינת צריכת דלק הוא נע בין הצריכה של הגטס לסוויפט בנסיעה בין עירונית אך בעיר (גיר ידני ) תחסוך המון.

הטיפולים קצת יותר יקרים משאר החברות (צ'מפיון)

אם תפרט לאיזה מטרות הרכב ישמש אותך, כמה נוסעים ממוצעים יהיו ברכב, ומה אתה מחפש חוץ מצריכת דלק אוכל להתאים לך את הרכב המתבקש.

בינתיים לפי מה שהבנתי ממך הסוויפט תשרת אותך נאמנה ולא תאכל לך את הכיס.

פורסם

זה ממש מן הפח אל הפחת. האוויאו זוועתית בכל תחום וצריכת הדלק דיי דומה. תא הנוסעים שלה אפילו יותר פשוט וזול משל הגטס והבטיחות שלה שואפת לאוהת הרמה של קופסת שימורים.

לגטס יתרונות וחסרונות, היא חדישה ביחס למחירי השוק והיא גם מאוד מרווחת. עקב כמות הרכבים שנמכרו והפשטות התכנונית של הרכב היא זולה לאחזקה מבחינת תיקונים וטיפולים. מצד שאני אם רכב מבחינתך הוא לא רק כלי להגעה מ-A ל-B ואתה מצפה לקבל ממנה איזשהו פינוק בדמות נסיעה נוחה ונעימה, ביצועים מפולפלים או התנהגות מעוררת אל תצפה למצוא אחד מאלה בגטס, לפשטות יש יתרונות וחסרונות.

בקשר לצריכת הדלק, הסיפורים הרבה יותר גרועים מהמציאות. במשפחה שלי יש 2 גטס 2006 יוצאות ליסינג, שתיהן אגב נרכשו מניו קופל סיקסט עם 65 אלף קילומטרים בהפרש של 4 חודשים. אחת נמצאת אצל אישה מבוגרת שממעטת בנסיעות ואחת אצל בחור צעיר שנוסע בה לעבודה וללימודים והיא עוברת דיי הרבה קילומטרים. הוא מעיד על צריכת דלק של כ-12 קילומטרים לליטר והוא דיי מרוצה מהאוטו, הוא עבר אצלו כבר 2 טיפולים והמחירים ממש נוחים. הדודה שלי מרוצה הרבה פחות, היא טוענת שהכסאות לא נוחים והרכב בכללי לא נוח ולא נעים לה לנהוג בו. היא גם אומרת שהוא חלש (גם כן נהגת מירוצים...) ולפי מדידה שערכנו ברכב שלה צריכת הדלק הממוצעת של 4 מדידות היא 9.5 קילומטרים לליטר.

מבחינת תקלות הגטס הראשונה עברה כבר מעל 90 אלף קילומטרים בלי לצייץ, לאחרונה החליפו גם טיימינג לפי הוראות היצרן. הגטס השנייה סובלת ממזגן שעובד לפי מצבי הרוח שלו, יום חם יום קר ופעם אין אויר בכלל.

הייתה בעיה מוזרה של איבוד אויר בכל הצמיגים אז ארבעת הוחלפו (צמיגי 13 הם דיי זולים) ובוצע כיוונון פרונט ואיזון גלגלים אז חסר פחות אויר, אולי זה בגלל שהרכב לא נוסע הרבה? (משהו כמו 7000 קילומטרים בשנה).

שיהיה בהצלחה ושבת שלום!

פורסם

יש עליהום בקטע הזה על הגטס, אני יכול ללכלך עליה מהרבה כיוונים, אבל דווקא מבחינת צריכת דלק לא ממש.

אצלי דגם 2005, GLI, אוטומט, במשך שנתיים וקצת (46,000 ק"מ אצלי וסה"כ 136,000), מדידות קבועות כל תדלוק (סתם כי משעמם לי), תדלוק לבד תמיד (מה ששומר על עקביות - תמיד מתדלק מלא, עד אותה נקודה):

בינעירוני - 1:13-14, אפשר גם 15.

עירוני 1:11

משולב מאוד עקבי 1:12.5, פלוס (אני הרבה בינעירוני).

אני מניח שהרבה מהדעות שתשמע הן מבעלי הרכב הזה כרכב חברה/השכרה/כל פיתרון אחר שלא משלם בעצמו על הדלק או משלם תיקונים. אני כצרכן פרטי וכנהג נבון, נוהג רגוע יחסית ובעיקר זוכר כי הרכב לא חזק במיוחד ועל כן לא מנסה איתו מה שהוא לא בנוי לעשות.

יחד עם זאת - אני ממש לא זחלן כבישים מצוי, ובד"כ נמצא בצד המהיר של התנועה. מן הסתם נוהג בשכל - זורם, אחיד, חלק. בלי קיקים ושטויות מיותרות, למרות שאני נמצא לא פעם בתחומי הסל"ד הגבוה (עליות זה נושא כאוב בגטס).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

שימו לב לא המלצתי לו על האוואו, סך הכל ערכתי השוואה בין דגמים באותו קנה מידה של תצרוכת דלק , קבוצת רישוי ומחיר.

האוואו לא מציאה גדולה אבל בהשוואה לגטס הוא הרבה יותר חסכוני.

בכל אופן בסופו של דבר המלצתי על הסוזוקי סוויפט לתקציב שהוא כיוון.

תמורה מעולה לרכב אמין וסחיר.

לכל רכב בקטגורייה הזאת יש את הפלוס והמינוסים שלו בסופו של דבר שהמינוסים עולים על הפלוסים אז הרכב כבר לא משתלם לקנייה כמו הגטס, אם זה תקלות וצריכת דלק.

פורסם

איזה סוויפט נמכרת במחיר של הגטס? הסוזוקי יקרה בהרבה והגטס נמכרת במחיר נמוך בהרבה מהמחירון הרשמי.

פורסם

סוויפט החדשה 2009 רכב חדש- 99,990.

גטס החדשה 2009 רכב חדש - 94,800.

מחירון רכב משומש סוויפט 2009- 93,000 ש"ח.

מחירון רכב משומש גטס 2009- 88,000 ש"ח.

ככל שהשנתונים יורדים הפערים גדלים בין הגטס לססויפט.

ואתה בדיוק מחזק את דברי שהסוזוקי הוא רכב סחיר ושומר על הערך שלו לעומת הגטס שלא רחוק במחיר מהסוויפט במחיר קניית רכב חדש.

גטס החדשה 2008 תוכל למצוא בין 55,000-65,000 ש' לעומת סוויפט 2008 שתמצא בין 80,000-85,000 ש'.

הרכבים שהצעתי לו בהודעה הקודמת מתייחסים לרכבים חדשים בלבד .

• תוכן חדש...