Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אימי נתקעה אתמול עם רכבה אשר סרב להניע. עובר אורח הניע עם כבלים, ושם לב כי המצבר ריק ממים.

מאחר ולא היו ברשותו מים מזוקקים, הוא הוסיף מים מינרלים.

למיטב ידיעתי, אסור להוסיף מים מינרלים למצבר, אך במידה והוספו , האם צריך להחליף את המצבר ?

תודה

פורסם

מומלץ למלא אך ורק מים מזוקקים, מי-שתייה או מים מינרליים מכילים כמות גדולה של מינרליים שלאחר זמן מסויים עלולים לגרום לפגיעה ביעילות המצבר ולקצר את אורך חיי המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם
אין צורך להחליף את המצבר!! כל מים שאתה מוכן לשתות, ניתן להוסיף למצבר.

איזו אימרה מיותרת... :?

אני מניח שהתגובה שלך מגיעה לאחר שנים על גבי שנים של ניסיון, נכון?

פורסם

לעובד יש נסיון רב כחשמלאי רכב וכו' והוא צודק מאוד.

סוד קטן שאף פעם לא המלצתי עליו, אני במכוניות משפחתי, במשך עשרות שנים ממלא רק מי ברז רגילים וכל מצב אורך חייו לפחות 3 שנים. מיים מינרליים מעולם לא נסיתי.

מעברי כחשמלאי רכב, למרות שבמכוניות הלקוחות הייתי ממלא רק מיים מזוקקים לא היה כל יתרון באורך חיי המצברים על אלו שבמכוניות משפחתי שהיו עם מי ברז מוספים במצבריהם.

בברכה - רפי לין

פורסם

אני לא חשמלאי אבל מנסיוני ולדעתי האישית אין כזה דבר מצבר ללא טיפול או ללא תחזוקה.

מצבר ללא תחזוקה הוא כזה שמקלקל מהר יותר.

לא מזיק להוסיף מים למצברים - תקנו אותי חשמלאי הרכב אם אני טועה.

עד היום עשיתי כך כם כל המצברים שלי וכולם האריכו ימים.

פורסם

אוי ואבוי עובד, חשמלאי רכב שממליץ להוסיף מים מינרליים???

באמת בן אדם? במצבר ישנה חומצה אשר מכסה את לוחות העופרת ברגע שאתה מוסיף מים מהברז או מינרליים ולא מים מזוקקים אתה גורם לתהליך כימי פעיל, הרי ידוע וכל אדם אשר סיים תיכון ולמד משהו בבית הספר יודע שחומצה וחומצה לא "חברים טובים".

תפסיקו עם האמירות אני מוסיף מים מהברז או מינרליים ושום דבר לא קורה.

מה שהמצבר באמת צריך הוא מים מזוקקים

בניגוד למי ברז, מים מזוקקים הם מבודד , כי אין בהם כמעט יונים חוץ מהידרוקסיד ו-הידרוניום, שמקורם במים עצמם

התנגדותם יורדת כשהם חשופים לאוויר הפתוח וקולטים אבק, מינרלים, מלחים וגזים, בעיקר פחמן דו-חמצני, שיוצר חומצה פחמתית ובזמנה מתפרקת ליצירת יוני קרבונט המסוגלים להוליך זרם חשמלי. איכותם של מים מזוקקים נקבעת לפי ההתנגדות שלהם: ככל שהתנגדות המים גבוהה יותר, כך הם נקיים יותר.

מקווה שעזרתי לכם לשבור כמה סטריאוטיפים ותמשיכו למלא מים מהברז או מינרליים (בדיחת השנה) אח"כ אל תתפלאו למה הרכב מניע בקושי רב ומלווה בתופעות לוואי של ירידת מתחים עד לריקונו ההחלטי.

seat ibiza SC special edition 2011

פורסם

ניסיון של X או Y שממלאים מי-ברז במצבר גם עם ניסיון של 20 שנה לא בהכרח זהו הדבר הנכון לעשות.

לפעמים ניסיון מוביל להמלצות לא נכונות.

כול ייצרני המצברים/הרכבים ממליצים למלא אך ורק מים מוזקקים.

גם אני מעשן כבר 20 שנה וובנתיים אני מרגיש מצויין ! מה ייהיה בעתיד ?

אבל אני לא ממליץ לאף אחד לעשן.

פורסם

כוונה הדגשתי שאיני ממליץ על מי ברז רגילים, אבל אם אין ברירה וחבסר מיים במצבר ואין בנמצא מיים מזוקקים, מי ברז עדיפים על חוסר מיים.

לגבי מיים מינרליים, כבר כתבתי שמעולם לא נסיתי זאת.

אני תמיד ממליץ למלא מיים מזוקקים.

דרך אגב, הנסיון שלי כחשמלאי רכב הוא של 40 שנים ואני עוד הייתי יוצר אלקטרוליט מחומצה גפריתנית שהיינו קונים לחוד

(במשביר המרכזי ז"ל) ומיים מזוקקים והיינו ממלאים מצברים יבשים מיובאים.

בברכה - רפי לין

פורסם
לעובד יש נסיון רב כחשמלאי רכב וכו' והוא צודק מאוד.

במה הוא צודק ? שניתן למלא מי-שתייה וגרוע מזה מים מינרליים ?

חבל מאוד שהרמה הטכנית של הפורום לאחרונה נפגעת קשות מדברים לא נכונים ולא מבוססים ואף אחד לא מרים את הכפפה לטפל בהודעות מסוג זה.

דווקא בדבריו של חבר הפורום avivamir יש טעם טוב.

פורסם

אני מבקש את סליחתם של מומחי הפורום הנכבד. למצבר ניתן להוסיף רק מים מזוקקים שנוצרו מאדי הרתיחה וצוננו. מים מזוקקים "אמיתיים". רק שכחתם שללוחות המצבר העשויים עופרת, מוסיפים סידן כדי שיהיו "ספוגיים"-זה מקל על האלקטרוליט לחדור לתוך הלוחות. סביר להניח שמעט סידן עובר לאלקטרוליט תוך כדי הפעילות הכימית במצבר.וכמו שאמרו כל הנכבדים שלפני- רק מים מזוקקים.אני, עקב בעיות כלכליות, הוספתי ואוסיף מים שנאותים לשתיה למצברים שבכלי הרכב שלי.

פורסם

אני אישית הייתי לוקח מזרק ומחליף כמה שאפשר מהמיים המינרלים למים מזוקקים, יש ברשותי מצבר כבר בן 4+ ואני מקווה שיהיו לו חיים כמה שיותר ארוכים, טפו טפו 8)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...