Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוך עם מגבר קטן וסאב כמו שהציעו לך (8 אינץ') מערכת החשמל לא תקרוס.

אין לך בעיה של "פיזור" כמו שהילד חושש כי האוטו פיצפון.

לי ברכב יש מערכת סוני עם כניסת USB

וסה"כ אני מבסוט ממנה קישור לאתר שמוכר את המערכת

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרמקולים האלה (6*9) לא מתאימים לרכב, הם בעקרון מיועדים למגש האחורי. וגם רמת המוצרים עצמם לא משהו בלשון המעטה..

צריך לבדוק מה הקוטר של הרמקולים בדלתות הקדמיות 6.5(' 5.25' 4') או שברכב הספציפי הזה הרמקולים בכלל על הדש בורד..

את צריך לעשות "שיעורי בית" בנושא הזה..

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

בדקת את הקוטר של הרמקולים על הדשבורד?

לדעתי מיותר כל העניין עם המגש האחורי,עדיף רק קומפוננט וסאב כמו שכבר המליצו פה בנושא מספר פעמים.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

בסמארט אפשרי להתקין רמקולים 6.5 בד"ש בורד מקדימה אבל עם הגבהות.

hu:pioneer 7800mp:comp front-infiniti refrance comp rear:sound strem rubicon. amp1:hifonics bxi6408 amp mono:hifonics 2008d class

sub:FI BTL 15

פורסם

ברוך, אתה מתחיל להסתבך פה יותר מדיי עם משהו שהוא ממש לא מסובך.

יש לך תקציב. 2000 +-.

אתה רוצה לשים לבן שלך מערכת ברכב קטן.

אני כמו כל מי שכאן בפורוםאו מישהו שמבין חצי דבר מהחיים שלו גם ממליץ לך ללכת על ר"ד + מגבר קטן (יש מגברים פיצים היום) + קומפוננט וסאב קטן ושטוח.

זה אפשרי, אבל זה קצת דחוק.

אתה צריך לתקצב את עצמך ל-500-600 לרדיו דיסק.

500-600 לקומפוננט.

800 למגבר.

ועד 400 לסאב, ככה אתה יוצא עם נזק של 2200 ש"ח בערך והבן מבסוט אש.

אתה מפחד מזה, לא ברור למה.

ואתה רוצה לפזר את התקציב בצורה אחרת, שלדעת כולם פה לא תהיה נכונה.

במקרה השני אתה משקיע 1000 ש"ח + על רדיו דיסק (מיותר)

ואת השאר על רמקולים. אין לך מה לקנות רמקול יקר בלי מגבר, זה יישמע חרא.

בעצם מה שאתה עושה, אתה לוקח את התקציב ומפזר אותו בצורה לא נכונה ומקבל מערכת שהיא לא מאוזנת.

אני ממליץ לך לעשות את העסקה הבאה:

ר"ד - פיוניר 3050 - כ-550 ש"ח.

קומפוננט GTO JBL - כ-450 ש"ח.

מגבר קטן של סאנדאון שנמצא עכשיו במבצע - 1000 ש"ח.

סאב 8" קטן ושטוח - אני יודע שיש לכמה חברות כאלו, תצטרך לחפש אצל איזשהוא מתקין, מחיר נגיד גג 600 ש"ח.

אתה יוצא כאן עם מערכת שאני מעריך אותה בסביבות ה-2500-2600 ש"ח, אבל מדובר במערכת איכותית ומאוזנת, שתיתן לבן שלך שעות רבות מאוד של הנאה.

מה שאתה רוצה לעשות, זה לקחת פרארי ולשים בה מנוע של פונטו.

או לחילופין לקחת פונטו ולשים בה מנוע של פרארי.

זה לא מאוזן, וזה פשוט לא עובד טוב.

איזון היא מילת המפתח, מערכת היא חזקה כמו החוליה הכי חלשה שלה, ולכן אין טעם להשקיע המון במוצר אחד שהשאר לא עומד ברמה מצד אחד ומצד שני כמו שאמרת זה בור בלי תחתית.

אם אתה ממש רוצה לסגור את הכל בבת אחת, אני מציע לך לסוע לתומר מתומקאר ברינתיה (בהנחה שאתה מאיזור המרכז) תומר הוא בן אדם מאוד הגון וישר והמחירים שלו מאוד תחרותיים והמבחר שלו יפה מאוד.

נכון שהוא דוחף חזק מוצרים של הרץ, והם מעולים ד"א, אבל זה בסדר, פשוט תקין לו מה אתה רוצה והוא כבר יידאג לך.

כמו כן יש לו מבחר ציוד יפה.

הייתי קופץ אליו וסוגר את מרבית הקנייה, רק את המגבר הייתי באמת פונה לאליקו מהפורום ורוכש את הסאנדאון 50.4, שנמכר היום במחיר מצויין של 1000 ש"ח.

פורסם

BaruchFS,

ביקשת עזרה - כולם מנסים לעזור לך, וממליצים לך לעשות דברים ממש נכונים. אך, אתה לא מקשיב לאף המלצה וממשיך עם "2 רמקולים מקדימה ו 2 מאחורה בשביל צליל הכפי + רדיודיסק"

ידעת את התשובה עוד לפני שפתחת את השרשור, אז למה השרשור הזה?

יש חוקים ממש בסיסיים:

ברדיודיסקים אין מגברים. - הם גרועים ואסור להשתמש בהם, בכלל.

ברכבים עם איכות סאונד סבירה עד טובה ביותר אין רמקולים אחוריים.

בכדי להנות מסאונד ברכב נדרש סאב וופר.

[under construction]

פורסם

המלצה חמה- תשכח מרמקולים אחוריים.

לדעתי לרוב האנשים שמבינים במערכות אין רמקולים אחוריים וגם לא מחפשים סיבה להשקיע בהם.

מוסיקה היא ב 2 ערוצים(נורא בכלליות, ובלי התפלספויות) אז אין מה לדאוג בקשר לסראונד סאונד.

אם אתה לא רוצה לשרוף כסף סתם תבואו ביחד למפגש של הפורום ותשמעו מערכות שיש לאנשים ואני מאמין שמאוד מהר תבינו שאין צורך ברמקולים אחוריים.

אני מוכן להתערב שאם אתה תשב ברכבים של החברה הרציניים לא יהיה לך מושג איפה וכמה רמקולים יש להם באוטו.(רמז- לא יהיו רמקולים אחוריים, לא משנה הקדמיים)

ממליץ לך מאוד לקנות רדיו דיסק, מגבר , סט קומפוננט, וסאב.

כולם תקנה ממוצעים, שיתאימו בדיוק אחד לשני מבחינת עוצמה ונתונים.

אומנם תצטרך להשקיע יותר על רכיבים והתקנה אבל זאת תהיה הוצאה חד פעמית שתשתלם ולא תתבאס- כמובן עם רכיבים נכונים והתקנה נכונה.

לדעתי עדיף להוציא 4000 ש"ח ושלא יהיו מבוזבזים מאשר 2000 ש"ח שלא יהיה מה לעשות אח"כ עם הדברים שקנית.

מקווה שתשמע קודם קצת רכבים אחרים כדי להיות רגוע לפני המסע קניות.

בהצלחה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם
ברוך, אתה מתחיל להסתבך פה יותר מדיי עם משהו שהוא ממש לא מסובך.

יש לך תקציב. 2000 +-.

אתה רוצה לשים לבן שלך מערכת ברכב קטן.

אני כמו כל מי שכאן בפורוםאו מישהו שמבין חצי דבר מהחיים שלו גם ממליץ לך ללכת על ר"ד + מגבר קטן (יש מגברים פיצים היום) + קומפוננט וסאב קטן ושטוח.

זה אפשרי, אבל זה קצת דחוק.

אתה צריך לתקצב את עצמך ל-500-600 לרדיו דיסק.

500-600 לקומפוננט.

800 למגבר.

ועד 400 לסאב, ככה אתה יוצא עם נזק של 2200 ש"ח בערך והבן מבסוט אש.

אתה מפחד מזה, לא ברור למה.

ואתה רוצה לפזר את התקציב בצורה אחרת, שלדעת כולם פה לא תהיה נכונה.

במקרה השני אתה משקיע 1000 ש"ח + על רדיו דיסק (מיותר)

ואת השאר על רמקולים. אין לך מה לקנות רמקול יקר בלי מגבר, זה יישמע חרא.

בעצם מה שאתה עושה, אתה לוקח את התקציב ומפזר אותו בצורה לא נכונה ומקבל מערכת שהיא לא מאוזנת.

אני ממליץ לך לעשות את העסקה הבאה:

ר"ד - פיוניר 3050 - כ-550 ש"ח.

קומפוננט GTO JBL - כ-450 ש"ח.

מגבר קטן של סאנדאון שנמצא עכשיו במבצע - 1000 ש"ח.

סאב 8" קטן ושטוח - אני יודע שיש לכמה חברות כאלו, תצטרך לחפש אצל איזשהוא מתקין, מחיר נגיד גג 600 ש"ח.

אתה יוצא כאן עם מערכת שאני מעריך אותה בסביבות ה-2500-2600 ש"ח, אבל מדובר במערכת איכותית ומאוזנת, שתיתן לבן שלך שעות רבות מאוד של הנאה.

מה שאתה רוצה לעשות, זה לקחת פרארי ולשים בה מנוע של פונטו.

או לחילופין לקחת פונטו ולשים בה מנוע של פרארי.

זה לא מאוזן, וזה פשוט לא עובד טוב.

איזון היא מילת המפתח, מערכת היא חזקה כמו החוליה הכי חלשה שלה, ולכן אין טעם להשקיע המון במוצר אחד שהשאר לא עומד ברמה מצד אחד ומצד שני כמו שאמרת זה בור בלי תחתית.

אם אתה ממש רוצה לסגור את הכל בבת אחת, אני מציע לך לסוע לתומר מתומקאר ברינתיה (בהנחה שאתה מאיזור המרכז) תומר הוא בן אדם מאוד הגון וישר והמחירים שלו מאוד תחרותיים והמבחר שלו יפה מאוד.

נכון שהוא דוחף חזק מוצרים של הרץ, והם מעולים ד"א, אבל זה בסדר, פשוט תקין לו מה אתה רוצה והוא כבר יידאג לך.

כמו כן יש לו מבחר ציוד יפה.

הייתי קופץ אליו וסוגר את מרבית הקנייה, רק את המגבר הייתי באמת פונה לאליקו מהפורום ורוכש את הסאנדאון 50.4, שנמכר היום במחיר מצויין של 1000 ש"ח.

במקרה שלי, איזון זה גם השם משפחה :)

תודה על ההסבר, זה מה שרציתי לשמוע.

BaruchFS,

ביקשת עזרה - כולם מנסים לעזור לך, וממליצים לך לעשות דברים ממש נכונים. אך, אתה לא מקשיב לאף המלצה וממשיך עם "2 רמקולים מקדימה ו 2 מאחורה בשביל צליל הכפי + רדיודיסק"

ידעת את התשובה עוד לפני שפתחת את השרשור, אז למה השרשור הזה?

יש חוקים ממש בסיסיים:

ברדיודיסקים אין מגברים. - הם גרועים ואסור להשתמש בהם, בכלל.

ברכבים עם איכות סאונד סבירה עד טובה ביותר אין רמקולים אחוריים.

בכדי להנות מסאונד ברכב נדרש סאב וופר.

תודה לכולם :)

ברוך

פורסם
***הרגת את הפורום עם הציטוטים האלה. לא חייבים לצטט תגובות מלאות וארוכות, זה רק עושה בלאגן בעיניים***

אני רוצה לקנות רק חדש ולא יד שניה כמו שאמרתי.

ואחרי התייעצויות, אני כנראה ילך על הסט שהבאת. הבעיה היא שאני מפחד מהסאב, שהוא יהיה גדול 'יחסית' לבגאץ'. בכל זאת כל פעם שנצטרך לבדוק שמן או משהו באוטו צריך לפתוח את הבגז ונצטרך להרים אותו, לא יהיו עם זה בעיות? ואיזה גודל זה בערך 8 אינץ'? אפשר תמונה להמחשה?

ואיזה דגם של קומפוננט לקחת? יש כמה דגמים לGTO

ברוך

פורסם

קודם כל אתה אבא טוב - לפנק את הילד ברכב חמוד כמו סמארט 2004, לא רבים זוכים לזה בימינו.

שאפו לפני שזזתי בכלל.

אינטש 1 = 2.5 ס"מ במילים אחרות תכפיל 8 ב2.5 יוצא בלטה (20 ס"מ :-D)

לדעתי תיקח בחשבון גורמים כמו זה שקנית רק הרגע לילד רכב, קודם כל תדאג שהוא ישתפשף קצת בנהיגה, שידע לשמור על צד ימין שלו במראות, שידע לזהות סכנות על הכביש וכו' וכו'...

המערכות הללו הן היסח דעת רציני ביותר וצריך גם עם זה לדעת איך לבנות התנהגות נכונה בזמן נהיגה.

הדיעה שלי שאם זהו התקציב שלך - תוותר כרגע על סאב ותקנה זוג קומפוננט סביר - 6.5 אינטש ברכב כזה קטן עדיין מסוגל לספק באס מספק בתור התחלה + יחידת ראש ומגבר שני ערוצים קטן ונחמד בהספק של 2*50

מגבר לא הייתי חושש לקנות יד שניה.

אח"כ, אחרי שהילד יתרגל לרכב, ישתפשף קצת בנהיגה, תוסיף לזה סאב קטן באמת 8 אינטש שדורש נפח תיבה אפסי, תוסיף לזה מונבלוק הכי קטן שתוכל למצוא - גם אלה זולים.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני רוצה לשים השקעה למערכת עכשיו ולסגור את הפינה הזאת לשנה-שנתיים הבאות, אני לא רוצה להתחיל לשחק עם זה עוד חודשיים.

אני סומך על הילד בעיניים עצומות שישמור על האוטו, והוא יודע את זה, הוא ילד טוב בסה"כ שכבר אפשר לראות איך הוא מטפח את האוטו שלו ודואג לה.

ברוך

• תוכן חדש...