Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגבר שמוציא 4X80 RMS,שיש עליו רק 6X9 של מורל טמפו שהם 140RMS,כמה RMS מנצל המגבר מהרמקולים?

(על הנייר,לא בפועל).

והאם זה נשמע סביר והגיוני שהמגבר על החצי גיין?

פורסם

המגבר שלך מוציא הספק של 80 וואט RMS - זה קבוע בעצם, זה מה שספק הכוח שלו מספק.

השאלה היא לאיזה הספק הרמקול שלך באמת זקוק בכדי לספק תוצאה מירבית.

זה שהרמקול שלך מוצהר 140 וואט RMS זה רק מראה בכמה הספק הרמקול שלך מסוגל לעמוד בתוך טווח תדרים מסויים שהוא מתוכנן לנגן.

התפקיד של הגיין הוא לכוון את סף הרגישות של המגבר לעוצמת האות שנכנסת אליו מהHU או ממקור האות שמתחבר אליו ישירות - הגיין בעצם נועד לאפשר לך להוריד או להעלות את הרגישות של המגבר בכדי שהאות שתיכנס אליו תוגבר ותצא מהמגבר מהצד השני ללא עיוותים, קליפינג או במילים אחרות הגברה יתר על המידה אבל אין לזה קשר ישיר להספק שהמגבר שלך מוציא.

במילים אחרות - ברוב המוחלט של המקרים, נתון ההספק של המגבר הוא אחד האחרונים שאתה צריך להיות מודאג ממנו.

בשביל מורל פולס\דוטק - מגבר שמוציא 80 RMS זה בהחלט מספיק.

לסיכום - מה שאתה צריך להבין מכל העניין הזה הוא שהמגבר שלך חזק מספיק בשביל להזיז את הרמקולים שלך וכל מה שאתה צריך לעשות זה לכוון את הגיין של המגבר בצורה כזו שכשאתה שומע בפול ווליום של המערכת שלך - עדיין לא תשמע עיוותים.

לזה מתווספים כיווני קרוס אובר שנועדו למנוע מהמגבר והרמקולים להשתמש בתחומי תדרים שיזיקו לרמקולים.

לזה מתווספים שימוש נכון (למען האמת עדיף פשוט לכבות) בבאס בוסט, LOUD וכל שאר אקולייזרים פרימיטיביים שמשפיעים על אות המקור.

תריץ קצת חיפוש על כל הנושאים האלה - בייחוד על כיוון וכיול מערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה,היה נעים לקרוא.

בעיקרון הבאסס בוסט על OFF,וגם הLOUD.

שאני שם 62 בפיוניר[זה הכי הרבה] יש לי עיוותים,אומנם לא רציינים,ב-55 אני עדיין שומע נקי.

אני בחיים לא עובר את ה-50,ה6X9 של מורל טמפו מגיעים עם קרוס אובר פסיבי.

פורסם

לא יזיק לך גם לתת להם HPF של 50 דרך המגבר אם יש לך עיוותים בתחום הבאס, עם אחרי הHP עדיין יש עיוותים בתחום הבאס תתחיל להעלות את נקודת החיתוך.

אם עדיין אתה מקבל עיוותים בכל צורה של חיתוך או שהחיתוך פשוט מבטל לך תחומי תדר של באס שאתה עדיין מעוניין ויכול לשמוע

תוריד את הגיין...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על ההסבר אבל מעדיף לא לגעת בשביל לא להרוס,כרגע שאני שומע על 50[ובד"כ 40] אני שומע ללא עיוותים.

אני צריך פעם אחת לבוא למפגש,שם אני ילמד הרבה,הבעיה שאין אף פעם בירושלים.

פורסם

המקום שאתה מדבר עליו הוא בירושלים.

הבעלים בחור לא נחמד. ולא נעים.

ההתקנות שלו על הפנים בלשון המעטה.

הוא דוחף ציוד ברמות שאתה לא מאמין.

ולא יודע לכוון בשיט.

חבר גרר אותי לשם. לקנות ממנו מערכת. הגענו עם הרכב שלי.

שמענו בוולים סביר. כמובן שגם בחוץ שמעו.

המוכר דוחף את הראש לרכב. ושואל איזה ציוד יש ברכב.

(הציוד שהיה. אז. 12W7. על הP2.. ופוקל אוטופיה על הP-4 של XETEC)

התשובה של המוכר. חרא של ציוד. מה זה הסאב הזה בגלל. רוקפורד יפרק לך את הרכב.

ותתקין 6/9 מאחורה. כי חור בסאונד מאחורה.

סתם לתת לך אינדיקציה.

12W7 של JL AUDIO. הוא סאב SQ ברמות הגבוהות ביותר. (סאב של כ5K שקל)

פוקל אוטופיה הוא סט 3 חלקים שגם זכה בהמון פרסים. (סט שעלה כ6-8K שקל.)

והמגברים כל אחד גם כמה אלפי שקלים. וגם נחשבים לגברים מעולים.

אז זה תשובה של בן אדם רציני?

אני ממליץ לשמור מרחק רב מהמקום הזה.

טוב לא יצא משם.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גם לי לפני חודשיים נשרף זוג Supremo Piccolo. איך זה קרה, אני לא יודע. הם היו מוגברים על ידי(Helix A6 (75watt. לטוויטר שמוצהר 200 RMS ו- 1000 Max. Transient Power Handling זה לא מעט מדי ולא יותר מדי. אז נזכרתי, שראיתי בפורום רוסי יחסית הרבה תלונות ממתקינים על Piccolo שרופים. לא מזמן ראיתי תלונה דומה גם בפורום איטלקי.

התנהגות של מורל הייתה מביכה. קודם כול סוכן שלהם שיקר לי בפרצוף במשך שבועיים. אחרי שבועיים הוא אמר שאי אפשר לתקן והציע לי זוג "חדש באריזה וכול השאר" תמורת 700 ש"ח. לא היו לי הרבה ברירות והסכמתי. כשהגעתי למפעל, קיבלתי 2 טוויטרים בשקיות פלסטיק אבל הבטיחו שהם חדשים ואמרו שאין לי מה לדאוג.

בבית בדקתי אותם , והתברר שהם אחרי תיקון. היו סימנים ברורים של ברגים. התקשרתי לסוכן ואחרי כמה דקות הוא חזר אלי. נכון, טוויטרים אחרי תיקון. בן אדם טעה, הם נועדו למישהו אחר.

חזרתי למפעל. שאלו אותי: "מה הבעיה?" משהו לא הסתדר לי, הרי כבר אמרתם שטעיתם? אבל הראיתי את הסימנים, קבלתי זוג חדש, שלום ולא להתראות.

עם כול הכבוד לכחול לבן, סיפור לא מכובד. קחו את זה בחשבון, ותבדקו מה אתם מקבלים.

פורסם

שריפת אלמנטים יכולה לקרות בגלל הרבה סיבות.

חיתוכים לא נכונים למשל, אם חתכת את סופרימו בתדר נמוך מדי ובסלופ מתון, הם יכולים להישרף גם עם 75 RMS.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אצלי עבדתי עם סופרימו רגילים על מגבר של 140W RMS. XETEC P-4.

חיתוך באיזור ה2500. ולא הראו סימני מצוקה. או עיוותים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גם אצלי למשך שנה בערך. קודם עם XTANT 604X גם 75 וואט, אחר כך על HELIX A6. עד שיום אחד מתו. אבל זה לא נכון ש-

מורל אפילו לא מתקנים אלה מחליפים לך את זה לחדש במחיר ממש לא גובה
700 ש"ח זה לא בדיוק מחיר סמלי, גם אם מדובר ב-Supremo Piccolo. בנוסף להתנהגות מבישה, לפחות במקרה שלי.
פורסם

אין דבר כזה החלפה לחדש וללא תיקונים.

מורל מתקנים יופי טופי את הרמקולים שלהם, וממש לא רצים להחליף כלום.

בנוסף, על רמקול שנשרף מכל סיבה שהיא(למעט פגם במוצר- שזה דיון בפני עצמו) אין שום אחריות.

ודבר אחרון.

למורל אין סוכנים.

מורל לא מוכרים את המוצרים שלהם.

עם עובדים עם משווקים.

נכון להיום המשווק הינו ניפון אירופה.

ובתקופה שmikyl מדבר עליה, המשווק היה UZEB.

יכול להיות שהוא נפל על התקופה של המעבר בין 2 המשווקים ולכן קיבל יחס בלתי ראוי.

אם כי, אני בכלל לא שולל שקיבל יחס כזה ללא כל סיבה מצד משווק.

אין דבר כזה שירות מושלם, שירות זה דבר שנתון לפרשנות וכל אחד לוקח את זה לפי ראות עיניו.

מנסיון רב מאוד וארוך שנים עם מורל, השירות שלהם נהדר, ואני מכיר לא מעט מתקינים ולקוחות שיעידו על כך.

יחד עם זאת, תמיד יש יוצאים מהכלל אבל משהו פרטני ונקודתי הוא לא ממש בגדר כלל גורף.

ולכן, אין להסיק מהפרט אל הכלל.

under construction..

פורסם

green monster

אין דבר כזה החלפה לחדש וללא תיקונים

במקרה שלי, זה מה שהייה. נאמר לי שסליל נשרף ולא כדאי לתקן.

בנוסף, על רמקול שנשרף מכל סיבה שהיא(למעט פגם במוצר- שזה דיון בפני עצמו) אין שום אחריות.

לא טענתי אחרת. קודם טעיתי, רמקולים אצלי משנת 2007.

למורל אין סוכנים.

מורל לא מוכרים את המוצרים שלהם.

עם עובדים עם משווקים.

נכון להיום המשווק הינו ניפון אירופה.

ובתקופה שmikyl מדבר עליה, המשווק היה UZEB.

תעריך של קבלה על 700 ש"ח - 18/10/09. ורשום שם "תיקון תוויטרים סופרימו פיקולו. סוכן: חברה - ארץ". כול הסיפור התחיל 5 שבועות קודם. במקרה הצורך, אין לי שום בעיה לפרת. בן אדם הגדיר עצמו סוכן. הוא מסתובב במפעל ומכירים אותו. הוא נתן לי שם למי בדיוק לפנות. פקידה שמסרה לי את הטוויטרים אמרה, שסוכן היה כאן וראה אותם. אתה רוצה שם? קוראים לו שי.

אחרי שהתלוננתי שרמקול לא חדש, אלא משופץ, המילים שלו:

"אני אבדוק מה קרה. אם מישהו אצלי עשה פשלה, הוא יקבל על הראש."

תבין את זה, איך שאתה רוצה.

אין דבר כזה שירות מושלם, שירות זה דבר שנתון לפרשנות וכל אחד לוקח את זה לפי ראות עיניו.

איך אתה מפרש את זה? ועוד לא סיפרתי הכול.

מנסיון רב מאוד וארוך שנים עם מורל, השירות שלהם נהדר, ואני מכיר לא מעט מתקינים ולקוחות שיעידו על כך.

גם אני שמעתי על השירות הנהדר. כגודל הציפיות גודל האכזבה.

פורסם

אתה אמיתי? :shock:

ציינת שהם נשרפו לך. אין אחריות על רמקולים שרופים ומבחינת מורל (או כל יצרן רמקולים) אין מה לעשות, בטח לא על רמקולים בני שנתיים. למרות זאת קיבלת זוג חדש ב 700 שקל ואתה עוד בא בטענות?

במקום להגיד לך "חביבי אין מה לעשות, תקנה זוג חדש ב X אלפי שקלים" באו לקראתך וקיבלת זוג חדש במחיר עלות. יותר מזה?

בחיאת :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...