Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו חברים כאן בהולנד שמחזיקים פאביה סטיישן דיזל עם מנוע 3 צילינדרים

הם באו מצ'כיה, ונוסעים כמה פעמים בשנה מהולנד לצ'כיה ובחזרה עם הסקודה, מועמס במשפחה וציוד, פלוס עוד כמה טיולים ברחבי אירופה, כולל אוטובאנים בגרמניה על 150 קמ"ש והאוטו "מחזיק" יופי.

כל ההתעקשות של הישראלי הממוצע בסגנון של "לא 1600 לא שווה" זה בולשיט אחד גדול.

מי שרוצה סטיישן מרווחת וחסכונית במיוחד, שהיא גם אמינה ועמידה - הפאביה סטיישן דיזל הקטנה היא בחירה מצויינת.

השואלת ביקשה רכב שבראש ובראשונה יהיה חסכוני בדלק. לכן אני לא מבין את ההמלצות שהיו כאן על מכוניות שיש להן צריכת דלק ממוצעת לחלוטין או גרוע מכך (B4? באמת...)

ועוד נקודה, לגבי הפער במחיר בין רכישת דיזל לרכישת בנזין מקבילה.

אני עברתי לאחרונה מבנזין לדיזל ברכב המשפחתי, והתענוג של מילוי דלק פעם בשבועיים במקום כל שבוע, ותשלום נמוך יותר ב 30% על כל ליטר (זה הפער בהולנד) עושה אותי מאושר כל פעם מחדש.

כשבוחרים אוטו צריך לבחור אחד שיעשה אתכם מאושרים כל הזמן, ולא אוטו שיעשה אתכם מאושרים רק ביום הקניה או ביום המכירה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

הי!

סליחה על חוסר הבהירות.

אנחנו אכן מדברים על מנוע 1400 דיזל (ואני חושבת שזה 70 כ"ס).

ההורים וחברים שנסעו עם רכבים אחרים בנפח קטן (כמו איביזה 65 כ"ס ידני, בנזין) אמרו לנו שלא סחב להם ואם אנחנו מדברים על רכב לטווח ארוך (כשהמשפחה תגדל), צריך רכב עם יותר כוחות סוס.

אמרו לנו שמשווים רכבים כוח סוס מול כוח סוס ואם חבר שלנו נסע גם על 65 כ"ס וזה לא הספיק, אז לא כדאי לקנות גם.

זה נכון שמשווים כ"ס מול כ"ס?

נטיית הלב שלנו היא דווקא כן ללכת על זה ולכן אנחנו צריכים עצה מאנשים שמבינים :-)

אז מה אתם אומרים? הסקודה בנויה באופן שונה שמאפשר לה לסחוב טוב יותר למרות שהיא רק 70 כ"ס?

יש מישהו שפרסם ביד שניה סקודה פביה דיזל, 1400, 38K ק"מ, יד 2, 2008 ורוצה תמורתה 80K (שזה כ 10K מעל למחיר המשוקלל של יד2) זה מישהו שקנה את הסקודה מליסינג מחבר לפני שבוע ומוכר כי הרכב שהוא קנה הגיע... מה אתם אומרים?

תודה!

יצרן:סקודהדגם:פביה החדשה - AMBIENTE TDI SPACE ידני 1.4 (70 כ''ס)נפח:1,400שנה:2008חודש עלייה לכביש: אוגוסטיד:2ת. הילוכים:ידניתמחיר:80,000 ₪ למחיר מחירון לחץright_08.gifright_04.gif

סוג מנוע:דיזלטסט עד:08-2010ק"מ:40,000צבע הרכב:לבןמזגן:ישבעלות קודמת:ליסינגבעלות נוכחית:פרטיתמוכן להחלפה:לא

פורסם

אני הייתי בכל זאת ממליץ על 100 כ"ס בנזין. היה לי רכב עם מנוע של 75 כ"ס בנזין (סיאט קורדובה שהיא המקבילה לפאביה) והרכב לא כל כך סחב קל וחומר עם סטיישן שהיא יותר כבדה.. מאידך יש לנו שני רכבים עם מנוע ה 100כ"ס (הפאביה סטיישן וקורדובה נוספת) והם מאד חסכונים וההפרש הקטן בתצרוכת הדלק מתקזז עם הנוחות שבביצועים המשופרים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אמרו לנו שמשווים רכבים כוח סוס מול כוח סוס ואם חבר שלנו נסע גם על 65 כ"ס וזה לא הספיק, אז לא כדאי לקנות גם.

זה נכון שמשווים כ"ס מול כ"ס?

לא נכון להשוות כך כ"ס מול כ"ס. מנוע דיזל אינו דומה מבחינת אופי הפעולה למנוע בנזין.

כ"ס זה לא הדבר היחיד שקובע, יש גם את המומנט שבדיזל הוא נוכח יותר מבנזין, זמינות הכוח בדיזל מגיעה בסל"ד נמוך יותר משמעותית מאשר בבנזין וטווח סל"ד היעיל גדול יותר מאשר בבנזין (כל זה- במנועים דומים מבחינת ההספק), שזה אומר גמישות גבוהה יותר, במיוחד בעומסים (רכב עמוס, עליות וכדו').

אני מדבר על סמך נסיון עם רכב 1900 sdi (דיזל) עם 68 כ"ס (פולקסווגן פולו, המקבילה של פאביה), מול 1.6 בנזין עם 75 כ"ס (סקודה ניו פליסיה האצ'בק).

המנוע הבנזין היה מרגיש יותר חלש, וכדי להרגיש את האוטו סוחב היה צריך להגיע לסל"ד גבוה יחסית. הדיזל היה סוחב כמעט בכל מצב, ולא היה חסר כוח גם בסל"ד נמוך יחסית.

בגדול כדאי מאוד להתרשם בעצמכם ולא על סמך שמועות, שלא תמיד נכונות, מהמנועים השונים ולהחליט.

אני אישית לא מכיר את מנוע ה1.4 דיזל, אך כמנוע מבית פולקסווגן אני מניח שהוא טוב. אני מתחבר יותר ל 1.9 דיזל, גם בגירסתו שעם הטורבו (TDI) וגם בזאת שבלי (SDI) בגלל האמינות המוכחת שלו, ומנסיון.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני מצטרף לדעה האחרונה.

70 כ"ס של דיזל הם לא כמו 70 כ"ס של בנזין, בגלל שלדיזל יש מומנט יותר גבוה שמושג בסל"ד נמוך יותר.

המשמעות היא שלנהג הממוצע מנוע בנזין קטן אכן ירגיש חלש, כי לרוב הוא נוהג בטווח סל"ד שבו המנוע לא מתקרב להפקת המומנט המירבי.

לעומת זאת, עם מנוע דיזל, הנהג הממוצע נמצא רוב הזמן בטווח העבודה היעיל של המנוע, וזה עושה הבדל משמעותי.

לדוגמה, בעליה שעם מנוע בנזין קטן יהיה צורך להוריד הילוך לרביעי או שלישי ו"לקרוע" את המנוע כדי לשמור על מהירות - עם מנוע דיזל אפשר לעלות את העליה בהילוך חמישי בלי מאמץ בגלל.

צריך לנסות כדי להבין. נסיעת מבחן בהחלט מומלצת.

וכשצריכת דלק היא מניע עיקרי, הדיזל עדיף חד משמעית.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...