Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר או קורס בג'ון ברייס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה קצת עקיפה אבל עדיין יכולה לעניין את פותח השרשור.

בתור אנשים שנמצאים בשוק התוכנה אי אלו שנים (אין לי מושג כמה כי אני לא מכיר אף אחד מכם אישית)

האם אתם מרוצים מהתחום הזה?

נכון שהמשכורות יחסית טובות וכו' השאלה היא האם הקורבן של דם יזע עצבים וחיי משפחה שאתם מקריבים שווה את זה לדעתכם?

זה לדעתי אחד מהדברים החשובים שאנשים לא לוקחים בחשבון שהם נכנסים לתחום הזה, לכן דעתכם מעניינת אותי.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם הקורבן של דם יזע עצבים וחיי משפחה שאתם מקריבים שווה את זה לדעתכם?

לא.

שום עבודה בעולם לא שווה שתקריב בשבילה את הדברים האלה.

אף אחד לא אמר שעובד היי טק צריך לעבוד עד 22:00, אפשר בהחלט להרגיל את המעסיקים שלך לעובדה שב-18:00 אתה הולך הביתה, כל עוד אתה עושה את העבודה כמו שצריך.

פורסם
התואר שהכי קל להשתלב איתו בחוץ זה "בן של" "אחיין של" וכיו"ב של.

ספר לי על זה.

באיזה מרכז הערכה שהייתי(לא חשוב שמות) היו במקום כמה "פרחות" שעובדות בתחום התמיכה טכנית שבטוחות שמחשב ומחשבון זה אותו דבר.אבל מה,כנראה שהיו להם מקורבים בקירבה שציינת.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

כמו ששלומי אמר - אפשר ליהיות טוב ויעיל בלי להישאר עד 10 כל יום (אבל כן לרוב מעל 9 שעות)

בכלליות על התחום - אתה צריך באמת לאהוב את התחום ולהינות ממנו, אנשים שחושבים שהם יבואו לתחום הזה כי "קל" או כי "יש כסף" הם לרוב האנשים שנפלטים אחרי כמה שנים בודדות מהתחום.

רוב מי שבתחום הרבה שנים - באמת אוהב את זה ודי מוכשר במה שהוא עושה (שוב מבחינתי נציגי שירות וטכנאים למיניהם - זה לא מה שאני מדבר עליו).

אני נהנה מהעבודה שלי יחסית.

אני מאוד נהנה מהחברה (SOCIAL הכוונה) שאני נמצא בא.

אני מאוד נהנה מהאתגר האינטלקטואלי שבתחום.

אני מוכן להקדיש עוד אחוז מסוים מזמני והרבה מהזמן הפרטי (שבו אני מקדם את עצמי בקריאה , למידה וכו) בשביל התנאים שבהם אני חיי והתחום שאני עוסק בו.

אם זה היה פרופר בשביל הכסף - אז לא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לא.

שום עבודה בעולם לא שווה שתקריב בשבילה את הדברים האלה.

אף אחד לא אמר שעובד היי טק צריך לעבוד עד 22:00, אפשר בהחלט להרגיל את המעסיקים שלך לעובדה שב-18:00 אתה הולך הביתה, כל עוד אתה עושה את העבודה כמו שצריך.

לא תמיד מציאותי ולא רק מניסיוני האישי אלא גם מניסיונם של חברים ואני לא מדבר רק על סטרט-אפים.

Liviur אגב אני חושב שאתה קצת תמים, ממש לא כל מי שנמצא בתחום הרבה שנים העבודה היא משאת חייו,

בד"כ לאנשים כאלה מוצמדים מושגים כמו משכנתא וילדים וזה לפעמים חלק גדול מהמוטיבציה שלהם בעבודה.

אגב שימו לב ששאלתי אם אתם מרוצים ולא מה החסרונות והיתרונות בתחום (אליהם אני מודע)

שוב אף אחד כאן לא חייב לי תשובה אבל זו הייתה השאלה.

פורסם

אני אישית מאוד מרוצה כן, אני מגיע בבוקר וכמעט 90 אחוז מהבקרים מחכה לי עבודה מעניינת, מאתגרת, שאני עובד בה בשיתוף עם עוד אנשים, קורא מאמרים, פותח אופקים, בהחלט מאוד מרוצה.

אם היית אומר לי שאני יקח משכורת גבוהה יותר, ואני יעבוד בתור בקר בנמל באשדוד או טכנאי חברת חשמל אני מבטיח לך בלב שלם שהייתי אומר תודה, אבל לא תודה.

הצרות עין של אנשים שאינם עובדים בתחום, ואין להם שום זיקה למחשבים, וחושבים שכל התחום המפוצץ הזה מתחיל ונגמר בכסף, ובכך גורר את כל העובדים שנמצאים בתחום לחשיבה דומה, פשוט טועים. יש כ"כ הרבה מעבר לזה, ופשוט אין לי כוח להמשיך לפרט.

בנוגע לשעות העבודה, אני לא כ"כ מצליח להתחבר לסטיגמות שהן IN כרגע בארץ..

אז נכון שישנם חברות גדולות (מאוד) שבהן עובדים שעות רבות, וכמו כן ישנם חברות סטארטאפ שיש בהן תקופות של עבודה עד טביעה.. אבל זה לא אומר שזה הלך הדברים בכל התחום..

דווקא אני עד כה ראיתי שההפך הוא הנכון, ישנם הרבה אמהות מצליחות בתחום שמצליחות לנווט היטב בין משפחה, למשכנתא ועבודה וכל שאר המילים המפוצצות שציינת לעי"ל, וכמו כן ישנם המון חברות שבהן שעות העבודה מוגדרות היטב, וחריגה מהן היא בגדר יוצא מן הכלל לחלוטין.

מעבר לזה אתה יכול למצוא המון דוגמאות של תחום הIT בחו"ל וקצת יותר בפוקוס במדינות אירופאיות ששם נראה אותך עובד יותר מ9 שעות :lol:, אבל מה זה כבר אירופה ליד ישראל אה?

ובהמשך לכל האמור לעי"ל, אם התחום מעניין אותך, אתה מגיע לעבודה בשלווה, ונהנה ממה שאתה עוסק בו וגם המשכורת גבוהה אז הרווחת פעמיים, אבל זה ממש לא השיקול הראשון והאחרון לבחירה בתחום, ואם זה כן המצב אצל כאלו ואחרים שקוראים את ההודעה, לצערי אתם פשוט תיווכחו לכך בהמשך הדרך.

בנוגע לאחת ההודעות הקודמות של אייל, מאוד מכעיס אותי ההתבטאויות בנוגע לאנשי QA ולמקצוע כולו בזלזול..

עם כל הכבוד, יש כל כך הרבה מקום לתחום הזה בIT, והוא כ"כ חלק מובנה וחשוב שזה פשוט לא נכון.

יש עולם שלם בתחום של QA, להתקדם אפשר כמעט עד השמיים, ופשוט קשה לי מאוד הזלזול הזה בבוגר אוניברסיטה (רק לצורך הדוגמא) שהולך לעבוד בסיום התואר בQA ולא במשרת פיתוח מינימום-מפתח-באפל.

אם כל התחום הזה היה מוצף באנשי QA סטודנטים ללא אף אחד שיקח אותו קדימה, קרוב לוודאי שגם המוצרים שהיינו מייצרים בסופו של דבר היו נראים אותו דבר.

אבי.

פורסם

בקיצור, אתה ואחיך מרוצים אחלה :)

אירופה אכן עולם אחר אחרי 8-9 שעות עבודה אופס ננעל להם המחשב והם נעלמים הבייתה/לפאב המקומי.

גם המזרח ד"א זה עולם, לכיוון השני, פשוט תכפיל את מספר שעות העבודה בשורה הקודמת פי שניים וקיבלת יום עבודה סטנדרטי

של מתכנת הודי.

פורסם

אני אומר לך בוודאות שזה החלטה שלך.

בכל העבודות שהייתי בהם הצבתי עובדה, אני מגיע מוגדם והולך מוקדם.בהתחלה הרימו גבה, אחר כך כולם התיישרו לפי זה ועד היום נדיר שאנשים נשארים בעבודה הזו אחרי 18:00-18:30 (הרבה אחרי שעזבתי).

הרבה פעמים זה מגיע דווקא מהעובדים שרוצים לעשות פוזות ושורפים להם את החיים.

יש הרבה "פוזה" בתחום ומי שרוצה להראות לאחרים שהוא משקיען שורף את עצמו.

אני חושב שכדאי שכולם יאמצו את הנוהג הזה, אתם לא עבדים של אף אחד וגם ככה, היעילות שלך בתחום הזה יורדת פלאים לאחר 8 9 שעות עבודה, אני בדעה שכל זמן שאתה נמצא בעבודה מעל ל-8-9 שעות הוא זמן שמזיק למעביד.

פורסם

ובהמשך לכל האמור לעי"ל, אם התחום מעניין אותך, אתה מגיע לעבודה בשלווה, ונהנה ממה שאתה עוסק בו וגם המשכורת גבוהה אז הרווחת פעמיים, אבל זה ממש לא השיקול הראשון והאחרון לבחירה בתחום, ואם זה כן המצב אצל כאלו ואחרים שקוראים את ההודעה, לצערי אתם פשוט תיווכחו לכך בהמשך הדרך.

בנוגע לאחת ההודעות הקודמות של אייל, מאוד מכעיס אותי ההתבטאויות בנוגע לאנשי QA ולמקצוע כולו בזלזול..

עם כל הכבוד, יש כל כך הרבה מקום לתחום הזה בIT, והוא כ"כ חלק מובנה וחשוב שזה פשוט לא נכון.

יש עולם שלם בתחום של QA, להתקדם אפשר כמעט עד השמיים, ופשוט קשה לי מאוד הזלזול הזה בבוגר אוניברסיטה (רק לצורך הדוגמא) שהולך לעבוד בסיום התואר בQA ולא במשרת פיתוח מינימום-מפתח-באפל.

אם כל התחום הזה היה מוצף באנשי QA סטודנטים ללא אף אחד שיקח אותו קדימה, קרוב לוודאי שגם המוצרים שהיינו מייצרים בסופו של דבר היו נראים אותו דבר.

אבי.

אני עבדתי שנתיים ב QA תוכנה וחומרה במהלך התואר לכן אני לא מדבר באויר.

זה היה נחמד והקנה לי ניסיון בכל מיני תחומים, אבל בסופו של דבר QA זו לא השאיפה של מישהו שהלך לעשות תואר ראשון.

זו ברוב המקרים תהיה תחנת ביניים ואתה לא יכול להכחיש את זה.

יש גבול לתקופת הזמן שאפשר לעשות עבודת QA. זה נהיה משעמם ושגרתי אחרי תקופה מסויימת גם אם אתה בודק מערכות ותוכנות חדשות. אלא אם כן אתה לא בן אדם שאפתן וסקרן שרוצה להתקדם אלא מחפש לבוא, להעביר את הזמן וללכת הביתה.

אין שום בושה בלעבוד בזה זאת אחלה דרך להיכנס לאירגון ולהתקדם בו (למרות שאם אתה טוב מאוד בזה, אין להם אינטרס שתעזוב את הQA ותעבור לפיתוח - ועלולים לחסום אותך. מנסיון.) , אבל לא הרבה אנשים שעובדים בזה , יעדיפו את זה על פני משרת פיתוח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

TVR - אני מסכים עם מה שאחי אמר.

ואולי אני תמים - אבל זה מה אני מכיר מהבית ומהסביבה שלי.

אני מכיר גם הרבה אנשים שזה לא "משאת חייהם" - לרוב אחרי 3 שנים הם כבר בהסבה מקצועית, או שאלו אנשים שאני מאוד מרחם עליהם ונשארים תקועים בתפקידים בינוניים ומשעממים.

לגבי ה"פוזה" ששלומי תיאר - לצערי אכן שמתי לב שיש הרבה כאלו.

מגוכך פשוט בעיני - אבל לבריאות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בן אדם מאוניברסיטה - או בנאדם שעבד 3 שנים בתכנות - למשרת תכנות - אתה צודק.

וגם תואר ראשון - לא נותן לך את הכלים לעבודה יומיומית התחלתית- אבל הוא נותן לך את הכלים להתקדם נכון , לחשוב נכון, להתמודד עם דברים מורכבים יותר, לכתוב קוד טוב , גם אם זה בטווח הארוך.

בא ניקח סנריו אחר - מתכנת שנתיים + תואר או מתכנת 5 שנים ?

חוץ מזה - לגיטימי גם שלא נסכים.

ליביו

אני אעדיף את האיש שמתאים יותר למשימה. אם אני צריך מישהו שיחקור אלגוריתמים חדשים וכיוונים חדשים אני אבחר בזה שיש לו רקע בנושא ויכולת חקירה מובהקת. אם אני צריך מתכנת שיעשה GUI אני אבחר בזה שיש לו יותר נסיון ויכולת הבנה לממשק, ואם אני צריך מישהו שיתחזק בסיסי נתונים אני אבחר במישהו שמכיר את החומר.

בכל מקרה תואר ראשון או החוסר שלו לא יגרעו ממועמד ספציפי. הבעיה שלי בתור מראיין היא שמגיעים המון בוגרי קורסי תכנות כאלה ואחרים שלא מתאימים, אז הסינון הראשוני נעשה לפי הקריטריון של תואר, או לפחות נסיון מעשי ארוך.

למה תואר ולא קורס תיכנות? כי תואר מחייב את הסטודנט למאמץ מסויים שקורס בתכנות של ג'ון ברייס לא מחייב.

יש לי שאלה קצת עקיפה אבל עדיין יכולה לעניין את פותח השרשור.

בתור אנשים שנמצאים בשוק התוכנה אי אלו שנים (אין לי מושג כמה כי אני לא מכיר אף אחד מכם אישית)

האם אתם מרוצים מהתחום הזה?

נכון שהמשכורות יחסית טובות וכו' השאלה היא האם הקורבן של דם יזע עצבים וחיי משפחה שאתם מקריבים שווה את זה לדעתכם?

זה לדעתי אחד מהדברים החשובים שאנשים לא לוקחים בחשבון שהם נכנסים לתחום הזה, לכן דעתכם מעניינת אותי.

אני מרוצה - אבל אני נושם את התחום כבר לא מעט שנים ואוהב את האתגר. אני מעדיף להיות איש טכני מאשר להיות מנהל של אנשים ;)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

***הקפצה***

שלשום הייתי בחברת E4D בפ"ת והציעו לי ללמוד את המקצוע mcpd.אין לי רקע בתיכנות(פה ושם שפת C ואסמבלר בתיכון ובהנדסאי,לא יותר מזה).

אז ככה,האם המקצוע הזה שווה בשוק?הוא מעניין?

האם עדיף כבר לעשות תואר והתעודה שמקבלים בסוף היא לא יותר מבריסטול פשוט בלי ערך(לאוו דווקא בתחום המחשוב)?

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

מנסיוני רוב החברות דורשות תואר ראשון בשביל להתקבל כמתכנת. כמובן שאם יש למישהו נסיון נרחב (בחברות מסחריות, בכתיבת קוד פתוח וכו') אז זה סיפור אחר לגמרי.

סתם בשביל השעשוע תרים טלפון לכמה חברות השמה ותגיד להם שיש לך את ההסמכה הנ"ל בלי תואר ובלי נסיון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הבנתי.בקיצור בזבוז זמן וכסף.

אם יש משהו שטוב בי(ואין הרבה),זה שאני לא עושה את אותה הטעות פעמים(הנדסאי).

למנהל עסקים,כלכלה ,ראיית חשבון ושאר המקצועות בסגנון אני מאוד מתחבר גם.אומנם לא ברמה של מחשבים,אבל זה בהחלט אופצייה שניה בשבילי.השאלה שלי היא כזאת-תואר ראשון במנהל עסקים למשל,שווה משהו בחוץ בלי ניסיון(בקטגוריות העבודה שלו כמובן)?

• תוכן חדש...