Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע רוסית, אבל המכשיר נראה די מרשים ונראה כי מדובר בבודק טרנזיסטורים (או מכשיר רב שימושי). אולי מישהו יוכל להסיק מסקנות מהכיתוב על גב המכשיר.

נראה מתאים לתרומה למוזיאון המדע באזור מגוריך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כן, גם אני שמתי לב ל-PNP/NPN ולאיורים בצד האחורי שלו, כנראה אחד הראשונים שנבנו שכן הטרנזיזטורים לא נכנסו לשימוש תעשייתי הרבה שנים קודם.

אני אברר גם את הכיוון של מוזיאונים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אתה יודע כמה 2SB56 קניתי בשנים 1971-73? כבר היה מדובר במוצר שגרתי לחלוטין.

למעשה מקלט הטרנזיסטורים הראשון שהיה אצלי בבית נרכש בשנת 1965, ולצערי נמסר שלב כצעצוע לגן ילדים. מצד שני, היתה בעיה, כיון שפעל על סוללות 4.5 וולט

250px-Pocket_light_battery-1_crop.jpg

שכבר שנים רבות לא ניתן להשיג בארץ, וכמובן שזה היה הרבה לפני ימי האיביי.

ד"א - אותן סוללות שימשו אותי גם להארת הבתים שבניתי בלגו

x456c01.1126278849.jpg x456c01.jpg

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ידעתי את זה, ידעתי שהטרנזיזטורים הומצאו ב-48 ונכנסו לשימוש בהתחלה לצד המערבי של הכדור, ככה שאני לא יודע מתי הם נכנסו לשימוש המוני במזרח, בכל מקרה, ב-71 עדיין לא הייתי אפילו ניצוץ בעיניים של ההורים שלי.

מצאתי את זה בערימה של זבל ברחוב (נראה כמו קשיש שנפטר שזרקו את הדברים שלו) והייתי חייב לחלץ אותו מלהיות מושמד בחירייה.

פורסם

אצלי היה מדובר בתחילת תחביב שמתברר שיש לו עוד כמה שותפים בפורום (הבוטל ביניהם מרק10). העניין הוא שאני אמנם מחזיק ברשיון חובב רדיו, אבל לא פעיל כבר די הרבה שנים.

פורסם (נערך)

גם אני, דרגה שנייה, גם לא פעיל כבר היום (נראה לי בוגר 93 בביכורי העיתים), בזמנו היה לי גם פאקט (מודם-רדיו) שאיתו הייתי מעביר קבצים לאנשים בחו"ל מבלי לשלם על שיחה בינאומית.

עדיין יש לי מקמ"ש של יאסו בבויעדם שמאז שהכלב הקיא עליו, הפסיק לשדר.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)
כיון שפעל על סוללות 4.5 וולט

[ATTACH=CONFIG]432768[/ATTACH]

שכבר שנים רבות לא ניתן להשיג בארץ

עד כמה שזכור לי, אפשר לחבר שלוש סוללות אצבע רגילות.

היה לי כזה, כשהייתי ילד באוקראינה בשנות ה90.

לאספנים בלבד ולאנשים שאוהבים דברים כאלו (מין הסתם), מולטימטר אנלוגי מברית המועצות לשעבר

שלחתי לך ה"פ

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

יש לי FT208R שכמובן כבר לא שמיש. היבואן באותם ימים היה ערן 4X6AW.

פאקט (ב-300/1200 באוד) היה בשבילי חלום רחוק, ומעולם לא תקצבתי ציוד HF.

עד סוף שנות ה-90 עוד הייתי מופיע למפגשי החובבים בימי ששי במרכז הכרמל, אבל השורות הדלדלו והיום הקשרים היחידים שלי עם התחביב הם הרשמה לדף הפייסבוק של האגודה ופגישות אקראיות עם חובבים ותיקים. לצערי אפילו ה-ARRL handbook (מהדורות 1974 ו-1978 ) נעלמו, ככל הנראה במעבר הדירה האחרון.

ברוח השרשור - לאחרונה מישהו הציע למכירה TS820. המקמ"ש הדיגיטלי הראשון שהכרתי.

אולי אתחדש פעם באיזה מכשיר סיני זול ל-VHF/UHF. אני לא רואה עצמי מרים אנטנה ל-HF למרות שכיום אני גר בבית עם גג פרטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

באמת חבל שהתחביב נכחד, היום עם האינטרנט והסמרטפונים, זה נראה פתאטי לשלוח קבצים ב-300 באוד, אבל אז הייתה הרגשה שפרצנו דרך, עשינו משהו, היינו בחזית, בזמנו תפסתי שיזוף מכל השעות שהייתי על הגג פורס אנטנות.

היום אתה אומר אלקטרוניקה, אז שולפים לך ארדואינו, החידוש פג.

אנחנו דור-ניכחד, מי באמת יידע מה זה קיו-סל בעוד 10 שנים.

פורסם

גם אוסף ה-QSL שלי נעלם, כנראה כאשר ההורים שלי עברו דירה. אני מבין שהיום עושים קשר ב-HF ואז מאשרים באינטרנט, איפה הכיף של לקבל את החבילה.

היסטורית רשת התקשורת של חובבי הרדיו, יחד עם הביטנט האוניברסיטאי (וכמובן רשת ארפא הצבאית) היו מבשרי האינטרנט. רשת החובבים הישראלית היתה מתקדמת ביותר (הוקמה בעקבות הצורך בהעברת מידע למשפחות אחרי רעידת האדמה במקסיקו ב-1985), למעשה ה-Gateway העיקרי לקישור בין ארה"ב לאירופה פעל בת"א.

פורסם
שלום,

למסירה מספר גליונות של אוטו, אוטו שטח, הגה והגה שטח.

כולם סביב 2006-2007.

ביום ראשון הולכים להיזרק.

אפס חמש שתיים.

360

חמש

925.

ליאור.

מהיכן אתה?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
לא יודע רוסית, אבל המכשיר נראה די מרשים ונראה כי מדובר בבודק טרנזיסטורים (או מכשיר רב שימושי). אולי מישהו יוכל להסיק מסקנות מהכיתוב על גב המכשיר.

נראה מתאים לתרומה למוזיאון המדע באזור מגוריך.

ברוסית כתוב שזה אמפרוולט מטר בודק טרנזיסטורים.

פורסם

פעם פרסמתי באלטעזאכן את הדרעקים האלה ואף אחד אפילו לא שאל.

הם נשמעים מעולה ביותר ועושים אחלה עבודה.

אז הם למסירה. איזור באר שבע ובשישי הקרוב, 7.8 מגיע לחולון.

אז לאור הצלחת מבצע השתלות הHD בניידים שהגיעו לידי בדרך לא דרך, היה לי נטבוק אייסר שנמסר לילד נזקק, HP מסדרת DV עם חצי מקלדת לא עובדת, נתרמה גם מקלדת חיצונית ויש ילדה שזכתה למחשב מעולה (עם HD במהירות 7200!!).

בקיצור, אני מחפש מחשבים ניידים שאין לכם מה לעשות איתם יותר. אני מעדיף תקינים שאוכל להתקין וינדוס ולתת אותו הלאה.

אני מעביר אותם למישהי שמעבירה אותם דרך מרכז קהילתי לילדי הקהילה שרובם הגדול נזקק.

בזכות תרומות של אנשים אליי באופן ישיר, כבר 5 מחשבים תוקנו ונמסרו לילדים כאלה שתאמינו לי, יפיקו יותר תועלת משתוכלו אי פעם לדמיין.

על המחשבים אני מתקין וינדוס XP ואופיס 07 בעברית.

אז, אם יש לכם מחשב נייד ששוכב במגירה, או כזה שאין לו זכרונות או HD, אני אשמח לקחת אותו מכם באותה ההזדמנות שאני במרכז או באופן תמידי מבאר שבע, אני אתקן את המחשב ואעביר אותו הלאה.

ניתן גם בSMS או וואטסאפ אליי ישירות בלי ה"פ. O5O-282O2I8.

תודה מראש, שביט

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תוכן חדש...