Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק מוזגמת ב MPV 94

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לנו במשפחה MPV 94, 3 ליטר.

הרכב אצלנו כל השנים האלו, יד ראשונה. כל הטיפולים בזמן, לא קרענו אותו, שמרנו עליו והכל.

בחצי שנה האחרונה הרכב פשוט התחיל לזלול דלק בכמיות מטורפות.

בהתחלה לא כ"כ הרגשתי את זה אבל לאחרונה עשיתי בדיקות והוא עושה 350 ק"מ בטנק שיותר מחצי ממנה הייתה נסעיה בין עירונית.

אני חייב לציין שאנחנו נוסעים מאוד רגוע, לא עוברים את ה 2000 סל"ד, גז מתון בהתחלה. משתדלים לנסוע נסיעה כמה שיותר חסכונית.

לפני כשנתיים בדקתי את הממוצע ויצא לי 1 ל 8.

לפי הבדיקה עכשיו הוא עושה 1ל4.5 \ 5.

הצמיגים חדשים, לחץ אוויר תקין.

הרכב עבר טסט לא מזמן, בדיקת מזהמים תקין.

לפני כחודש עשיתי בדיקה CO2(אם אני זוכר נכון) לבדוק אולי התרכובת של האוויר לא תקינה אבל היא יצאה תקינה.

פשוט כואב לי לנסוע עם הרכב, כל נסיעה מסכנה המחוג יורד.

הרכב עבר 250 אלף, קצת יותר, לא הוחלף גיר, לא הוחלף מנוע.

מה יכולה להיות הבעיה? המנוע מאוד שקט, במצב מצויין.

תופעה מוזרה ששמתי לב, לפעמים נדלת הנורה של ה HOLD (הבהובים, לא דלוקה קבוע)והרכב מושך קצת את ההילוכים עד 3000. זה קורה בעיקר אחרי ההנעה, כשהרכב חם אין את הבעיה הזאתי(של המשיכת הילוכים) והנורה מפסיקה להבהב אחרי כמה דקות.

אפשר לקבל המלצות מה יכולה להיות צריכת הדלק המוגזמת ומה עושים עם הבעיה שהנורת HOLD נדלקת לפעמים?

תודה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

למיטב ידיעתי נורת HOLD מקבילה לO/D OFF ומשמעותה משיכת הילוך הרכב לא עובר להילוך האחרון. יכול להיות שלחצת בטעות על המפסק על ידית ההילוכים? אם לא אולי יש למפסק מגע רופף.

כמו כן למיטב ידיעתי יש רכבים כשמנורה זו דולקת ללא סיבה נראית לעין זה כמו מנורת חיווי תקלות.

פורסם

בקשר לנורת HOLD אני יודע שזה אומר שהיא מושכת הילוכים.

זה לא קורה בגלל שלחצתי עליה היא מהבהבת, לא נשארת קבוע.

כשלוחצים על מפסק HOLD זה לא משפיע על הנורה.

אולי זה באמת אומר על בעיה שהיא מהבהבת, השאלה מה זה אומר?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

גש למכון גירים או לדיאגנוסטיקאי שיתחבר למחשב הגיר ויוציא קודי תקלות.

אם אין קודי תקלות תתיעץ עם מכון גירים מנוסה מה סיבות התקלה.

כמו כן מתי עשית טיפול לאחרונה בגיר?

פורסם

מנורת HOLD יכולה להתריע על תקלה במחשב הרכב או במחשב ה-ABS, כך זה בחלק מדגמי מאזדה בשנתונים הללו.

ממליץ לך להתחבר לסורק תקלות במכון יעודי.

פורסם

בקשר לגיר הכוונה בטיפול היא לטיפול רגיל? החלפת שמן גיר?

אבא שלי עושה טיפולים לרכב אני אבדוק איתו.

כמה אמור לעלות מה שאמרתם לי? התחברות לסורק ובדיקה מה יש לאוטו?

ואם אפשר המלצה למוסך אמין באזור ראשון שמתמחה בזה.

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

HOLD מהבהב- קוד תקלה במחשב גיר.

יתכן מאוד ובבדיקה תתגלה כי חיישן TPS(מצב מצערת) תקול.

פנה למוסך מורשה להתחברות לסורק תקלות, עלות הבדיקה כ 180-200ש"ח.

פורסם

מחירים במוסך.

לא חושב שמישהו יבזבז את הזמן שלו בתיקון חיישן ה-TPS.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי טויוטה פוראנר בבית ויש לה גם מנוע כמו למאזה שלך ( V6 ) גם שלנו יד ראשונה משנת 96 ולא קורעים את הרכב וגם נוסעים חסכוני ולא עוברים 2000 סלד ובטח כבר ניחשת היא גם עושה לנו את אותה בעיה של צריכת הדלק בדיוק כמו שתארת ואפילו אותה צריכה של 4.5...

אותי גם מעניין מה הבעיה ולא ממש עליתי עליה בדיוק אבל אני כמעט בטוח שמדובר בגירוז של כל פומיות הגירוז ברכב וכמובן של גל ההינע (images%5CPurpleSpeaker+.gif drive shaft ) והחלפת שמן בבק אקס שאליו מתחבר הגל הינע (אני כמעט בטוח שאצלך היא הנעה אחורית אז אצלך זה גם ככה)

יש לי 205 סיבות לאהוב אותה :silly:

• תוכן חדש...