Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אז אתמול בעבודה קרה לי מקרה לא נעים :oops:

אני עובד בבית-דפוס, ואחת המכונות שם שאני עובד עליה היא גיליוטינה ענקית. מדובר על מכשיר באמת גדול (רק אורך הסכין הוא כמטר וחצי) אבל ידידותי מאוד לתפעול.

אני אקצר ואגיד שקיים בגיליוטינה מנגנון של פלטה שלוחצת את העצם הנידון לחיתוך. פלטה זו נשלטת על ידי דוושה ויוצא שמאופי העבודה על הגליוטינה צריך לעבוד עם הידיים צמוד מאוד אל הפלטה הלוחצת.

אז אתמול היא מעכה לי שתי אצבעות ביד שמאל, ובמזל יצאתי רק עם שטפי דם ענקיים וכאבים עזים (הרופא אמר שהיה לי מזל שהפלטה לא ריסקה לי את האצבעות).

בערב התקרית, נאלצתי ללכת לביקורופא מכיוון ששאר המרפאות היו סגורות (עלה לי 70 שקל).

הרופא שם הפנה אותי לרופא בקופ"ח שלי, שאכן למחרת הלכתי אליו, ואחרי צילום רנטגן הוא קבע שאין נזק רציני חוץ מכאבים והשבתה זמנית ונתן לי מנוחה של 4 ימים בבית (הביקור הזה עלה לי עוד 50 שקלים).

אני שוב אציין שלמרות שאין שבר\סדק הפציעה מאוד לא נעימה וכואבת וכנראה תקשה עליי בשבועות הקרובי, בעבודה ובפעולות היום-יום.

אף פעם לא קרתה לי פציעה בעבודה. מה אני עושה עם זה הלאה? האם מגיע לי פיצוי כלשהוא? ואיך אני פודה אותו?

תודה רבה, ולילה טוב.

נ.ב - כל הכתוב מעלה נכתב ביד אחת בלבד :(

פורסם

מצטער לשמוע שזה קרה לך, אני קורא את מה שכתבת וממש מרגיש את הכאב באצבעות שלי (בתור מי שגם עובד בתחום הדפוס). אאוץ'... :mad2:

קודם כל, בשלב זה חשוב לעשות הפרדה בין המעסיק שלך כבן אדם לבין היותו בעל העסק. אינני יודע מיהו ומה טיב היחסים ביניכם. יכול להיות שהוא אחלה בחלה, ישלם את כל מה שצריך וידאג לך, אבל במקרים רבים המצב שונה. בנסיבות כאלה, מעסיקים נוטים להיכנס ללחץ, להפנות עורף לעובד, לא לדבר איתו ללא נוכחות עו"ד וכד'. אפשרות נוספת היא להפך, להתייחס אליך פתאום כמו מלך, רק בשביל שלא תגיש תביעה חלילה. אני לא אומר שזה המצב שאליו תגיע בהכרח, אבל חשוב שתהיה מודע וקשוב להתנהגות כזאת ותדע לסנן אותה בעת הצורך.

בכל אופן, לפני שיגיעו לכאן אנשים מבינים ובעלי נסיון שיוכלו לייעץ לגופו של עניין, כמה הערות כלליות מהצד שלי:

1. אני חושב שכדאי לצלם את האצבעות במצבן הנוכחי (נפוחות וכחולות, כן?), כולל זוויות צילום דרמטיות להמחשת הנזק.

2. אני חושב שכדאי לצלם את הגיליוטינה, לפני שהיא נעלמת באופן מסתורי מבית הדפוס או מוחלפת בדגם חדש יותר ("בתור לקח מהמקרה, לפנים משורת הדין ומתוך דאגה לשלום העובדים", כפי שקורה לפעמים אחרי תאונות עבודה).

3. אני חושב שכדאי להשיג את חוות הדעת מהרופא בכתב, אם עדיין לא עשית זאת.

4. אני מאמין שאתה צריך להישאר בבית מרגע שזה קרה ועד לבירור הצעדים הבאים שלך, ולא למהר לחזור לעבודה. כך, גם במידה ויופיעו כאבים/נזקים נוספים בהמשך, המעסיק לא יוכל להתנער מהאחריות בטענה ש"הוא בא לעבודה למחרת, הכל היה בסדר".

ובאופן ממוקד יותר, חשוב שתדע שישנו ציוד מגן לעבודה עם מכונות כאלה, שמיועד להגן מפני מקרים כמו זה שקרה לך. זה שהמעסיק שלך לא משקיע בציוד הנ"ל ו/או לא דאג להסביר לך את כל הסיכונים הכרוכים בשימוש במכשיר, זה חמור מאד. יכול להיות שאפילו יש לו אחריות משפטית במקרה כזה, אבל על כך יוכלו לתת את דעתם המומחים.

בכל אופן, החלמה מהירה!

פורסם
אהלן,

אז אתמול היא מעכה לי שתי אצבעות ביד שמאל, ובמזל יצאתי רק עם שטפי דם ענקיים וכאבים עזים (הרופא אמר שהיה לי מזל שהפלטה לא ריסקה לי את האצבעות).

ואחרי צילום רנטגן הוא קבע שאין נזק רציני חוץ מכאבים והשבתה זמנית ונתן לי מנוחה של 4 ימים בבית (הביקור הזה עלה לי עוד 50 שקלים).

אני שוב אציין שלמרות שאין שבר\סדק הפציעה מאוד לא נעימה וכואבת וכנראה תקשה עליי בשבועות הקרובי, בעבודה ובפעולות היום-יום.

האם מגיע לי פיצוי כלשהוא? ואיך אני פודה אותו?

קודם כל, מצטער לשמוע על התאונה ושמח לשמוע שיצאת בנזק קל בלבד.

כן, מגיע לך חופשת מחלה שאותה ישלם הביטוח הלאומי ובסופה תחזור לעבודה בריא ושלם מבלי שנגרם לך כל נזק (עפ"י חוות דעת של הרופא שמגובה בצילומי רנטגן).

מה מעבר לזה אתה רוצה מהמעסיק? פיצוי על זה שדחפת את היד מתחת לגליוטינה ולחצת על הדושה בזמן שהיד שלך הייתה מתחתיה?

תגיד תודה שבעקבות הרשלנות שלך, לא נגרם לך כל נזק רציני/ קבוע.

לדעתי האישית ולא המשפטית, נסיון תביעה של המעסיק על רשלנות שלך הוא כפיות טובה ברמה העלובה ביותר.

על "איך אני פודה אותו" נאמר בעבר "אתה מתכנן מה תעשה עם עור הדב עוד לפני שצדת אותו".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה מעבר לזה אתה רוצה מהמעסיק? פיצוי על זה שדחפת את היד מתחת לגליוטינה ולחצת על הדושה בזמן שהיד שלך הייתה מתחתיה?

תגיד תודה שבעקבות הרשלנות שלך, לא נגרם לך כל נזק רציני/ קבוע.

לדעתי האישית ולא המשפטית, נסיון תביעה של המעסיק על רשלנות שלך הוא כפיות טובה ברמה העלובה ביותר.

רשלנות שלי? בוא נתחיל מזה שלימדו אותי לעבוד על המכונה בצורה מסויימת, וככה התרגלתי. אני לא עובד שם הרבה זמן, סה"כ שלושה חודשים, אבל בזמן הזה לא שמעתי ולו אזהרה אחת\ איזכור על בטיחות בנוגע למכונה הזאת - בדיעבד אני חושב עכשיו שאין מצב שאין מיגון מתאים לעבודה במכונה הזאת, חייב להיות קיים כזה מיגון אבל המעסיק לא הואיל בטובו לספק אותו.

בוודאי שהמעסיק כאן התרשל ולא דאג להכין אותי כמו שצריך לעבודה במכונה הזאת.

אגב, כשרשמתי "מה מגיע לי ואיך אני פודה אותו" לא בהכרח התכוונתי לתביעה כלשהיא. אני לא מחפש כאן "לדפוק" אף אחד, וקודם כל התכוונתי איך אני מקבל את המשכורת על הימים שנעדרתי בהם עקב תאונת העבודה.

במידה ואני אגלה שלמעסיק שלי הייתה אחריות כלפי כמו אספקת ציוד מגן והדרכה על המכונה והוא זילזל ולא מילא אחריות זו, אני חושב שהסיפור כאן אחר וזו רשלנות שלו לכל דבר, וזכותי לתבוע את כל מה שמגיע לי.

בנוגע לביטוח לאומי, דרכו אני מקבל את התשלום על הימים שהחסרתי עקב הפציעה? מה הפרוצדורה בדיוק?

וכיצד אני יכול לקבל החזר על ההוצאות הרפואיות? (בסביבות 120 שקל במצטבר).

תודה על העזרה :)

פורסם

לא ראיתי את המכונה הספציפית אבל מהיכרות עם גליוטינות הן בנוחות לא לעבוד אם המגן לא סגור.

החוק מחייב את המעביד להדריך אותך בעבודה על המכונה ובבטיחות ולתעד את זה.

כשנפגעת לא קיבלת טופס תאונת עבודה? יש טופס של ב"ל שהמעסיק ממלא ואיתו אתה הולך לאן שאתה רוצה לקבלת טיפול ע"ח ב"ל בלי לשלם אגורה. אם עוד לא קיבלת טופס כזה קח אותו מהמעביד ולך לקופת החולים שלך שיזכו אותך במה ששילמת.

לגבי נזק מכיוון שלא נגרמה לך נכות או משהו קרוב לזה שב בבית את הכמה ימים שקבעו לך ואחר כך חזור לעבודה ופרט ללהיזהר יותר שכח מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטער לשמוע על פציעתך ידידי, החלמה מהירה.

צר לי אך אין לי משהו מועיל להוסיף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם לא שברת\ריסקת\קטעת שום איבר - אין לך יותר מדי מה לתבוע.

צא לחופש של כמה ימים על חשבון הביטוח הלאומי ותחזור כשאתה בריא יותר, זהיר יותר אבל ממש לא עשיר יותר...

• תוכן חדש...