Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

נקצר בקצרה את הסיפור.

יש לי פונטו 97' S75.לפני כחצי שנה המנוע שלי החל להתחמם יותר מדיי, החלפתי משאבת מים + ניקוי רדיאטור.

הכל היה טוב ויפה,כחודשיים לאחר מכן זה חזר על עצמו שוב.

(הפקק של המיכל חדש.הלחץ במיכל נורמלי.החום בראש המנוע גם כן נורמלי.ומים מוסיף בין הקו של הMIN ל MAX).

*כל הדברים נבדקו במוסך.

אתמול דיברתי עם חבר הוא אמר שננסה לעשות כזה דבר,להוציא את הוונטה, לנתק את הנגד (שהוא מגביל את סיבובי הוונטה) ועכשיו פשוט הוונטה תסתובב פי 2 יותר מהר.העצירות שהיא עושה עדיין נשארו.ז"א 20 שניות פועלת(הסיבובים פשוט מהירים יותר בגלל ניתוק הנגד) ומפסיקה ברגע המתאים.

לאחר שניתקנו את הנגד, המים פשוט לא מתחממים ולא מבעבעים.

השאלה הנשאלת היא,כתוצאה מניתוק הנגד יכול להווצר "פגם" מסויים?

או שאפשר לנתק את הנגד מבלי שיהיו בעיות כלשהן?

פורסם

איפה יושב הנגד שהוצתה?

אני עשתי משהו אחר יש לי גם פנוטו אבל שנת 2000 היה לי הרבה בעיות של התחממות ולפונטו בדגם שלי אין שעון חום יש רק מנורה ושהיא נדלקת אז כבר הלך ראש מנוע אז אחרי שנשבר לי לעשות ראש מנוע פעמים הוספתי שעון חום מכני שיושב על הצינור העליון ביציאה מראש מנוע וגם הוספתי מפסק שמתחבר לקונטקטור של הונטה ובנוסף החלפתי את היונית שמפעילה את הוונטה ל82 מעלות במקום 92 מאז היא עובדת כמו שעון ודופקת את העליות של ירושלים כמו סוסה

פורסם

זאת פעולה לא טובה כי ניתוק הנגד גורם לכך שחום המנוע יעלה יותר ורק אז יפעל מאורר הרדיאטור במהירות הגבוהה שלו.

צריך לאתר ולתקן את גורם הבעייה (אם יש) ולא לנסות לעוקפה.

לא כתבת מה הבעייה, אובדן מיים/נוזל קרור, התחממות מנוע וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כל פעם אותו סיפור.

לעקוף את מערכות הרכב זה פשוט לא פתרון.

אם הרכב מקולקל (כן, התחממות = קלקול) צריך לתקן אותו.

אם המוסך שנבחר לטפל בבעיה לא מצליח לפתור אותה (ולדחות את הבעיה זה גם לא פתרון) -

ממליץ להחליף בעל מקצוע.

פורסם

ORPAZ88,

הנגד יושב למעלה בוונטה (יוצאים אליו כבלים שחורים).

רפי,

הבעיה היא אובדן מים. הכוונה שהמים מתחילים להתחמם יותר מדיי(מתחילים לבעבע),וזה מגיע למצב שהם מתחילים לפרוץ מהמיכל עצמו.

ולא הבנתי,למה ניתוק הנגד לא טוב? הרי הוא פשוט הגביל את סיבובי הוונטה שהסתובבה במהירות קטנה יותר.

זה במקום שאני אשים 2 וונטות פשוט ווונטה אחת מסתובבת פי 2 יותר מהר ועושה את העבודה כמו שצריך והמים לא מבעבעים.אפילו היום נסעתי בשעות הצהריים עם מזגן ,לאחר נסיעה פתחתי את מכסה המנוע והמים לא ביעבעו טיפה.

פורסם

ברדיאטור מכוניתך יש יוניט חום מנוע שמפעיל את מאורר הרדיאטור כך, כשהמזגן אינו פועל:

1. בטמפ' של כ 92 מעלות מהירות המאורר הראשונה, האיטית דרך הנגד, פועלת והמאורר מפסיק לפעול

לאחר שהטמפ' ירדה לכ 87 מעלות.

2. אם למרות שהמאורר פועל חום המנוע ממשיך לעלות (כי המהירות האיטית אינה מקררת מספיק עקב חמסין, עליות וכו'),

בכ 97 מעלות מופעל המאורר בזרם ישיר (דרך ממסר) והוא מסתובב מהר ומקרר טוב יותר ומהר את הרדיאטור.

לאחר שחום המנוע ירד לכ 92 מעלות, מפסיק המאורר לפעול מהר ונותר לפעול לאט (דרך הנגד) עד לירידת חום המנוע לכ 87 מעלות ואז הוא מפסיק לפעול לחלוטין.

פעולת מאורר הרדיאטור כשהמזגן המקורי פועל:

כשלחץ גז המזגן עולה, מתג לחץ מיוחד (טרינרי) מפעיל ממסר השהייה (3) מיוחד שמפעיל דרך ממסר נוסף (1) את המהירות הראשונה של המאורר דרך הנגד. כעבור כ 12 שניות ממסר ההשהיה (3) מפעיל את ממסר (2) למהירות הגבוהה של המאורר שפועל מהר.

עם ירידת לחץ הגז, מנתק ממסר ההשהייה (3) לחלוטין את פעולת מאורר הרדיאטור.

הערה - כשהמזגן פועל לחץ הגז שלו מפעיל את מאורר הרדיאטור ללא קשר לחום המנוע (רדיאטור), אך מצד שני חום המנוע גם יפעיל את המאורר לפי הצורך אם במקרה באותו רגע לחץ גז המזגן יהיה נמוך, קרי המאורר יופעך או ע"י לחץ גז המזגן או ע"י חום המנוע.

מכאן ברור שניתוק הנגד עם מהירות הראשונה האיטית של מאורר הרדיאטור גורמת לכך שהמאורר יפעל אומנם המהירות המהירה השנייה, אבל מאוחר יותר ובחום מנוע גבוה יותר.

לקראת סוף שנת 1997 בוצע שינוי במע' ובוטל ממסר ההשהייה (3) ושונה מתג לחץ גז המזגן.

לקראת מחצית שנת 1998 שונה גם מחשב נהיול המנוע ובוטל יוניט החום ברדיאטור ומחשב נהיול המנוע מפעיל את מאורר הרדיאטור בשתי מהירויות.

ההסבר הנו קצת מעמיק וארוך ולא יהיה כל כך מובן למי שאינו מתמצא בחשמל, אך כתבתיו בשפה קלה.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...