Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובב רכב ישראלי-זה פשוט כואב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה לעזאזל ראיתם התנשאות בהודעה של פותח האשכול ? תגידו, מה עובר עליכם ?

ערבבתם בשר וחלב, סתם.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספורט מוטורי יסתפק בתקציב של 50 מיל בשנה ,חברי כנסת על כל 120 איש לא מסוגלים להסתדר אם 2+ מיליארד שקלים :lol:

שזה כ 16 מיליון לכל ח"כ תקציב שנתי ,קצת מעל משכורת מינימום .

פורסם
אוי, כמה שטויות בהודעה אחת..

נקח לדוגמא;

הונדה סיוויק שאני רכשתי פה בארץ ב140 אלף שקלים עולה שם בדיוק £14,642, האירו היום שווה ל5.43 שקלים חדשים, מה שאומר שזה 79,506 ש"ח.

ומהו שכר המינימום בכל אחת מהמדינות?

ישראל:

20.70 ש"ח לשעה.

בריטניה:

£5.80 שזה 31.50 ש"ח לשעה.

לגביי דלק, לא מצאתי נתונים אבל אני בטוח שמה שרשמת הוא בולשיט.

1) הפאונד עולה ויורד.

בתקופה שבה הפאונד היה גבוה, המחירים כאן ושם היו אותו דבר.

נראה אותך אומר את אותו דבר כשהפאונד הגיע ל9 ש"ח.

כרגע הם במשבר יותר גרוע משלנו אז המחירים של המכוניות ירדו.

2) הדלק באמת יותר גבוה.

בטופ גיר הם מזכירים את המחיר של הדלק כמעט כל שבוע. תתעדכן.

כרגע זה ב1.2 פאונד לליטר, אבל אם הפאונד יעלה קצת, זה יהיה הרבה יותר מאשר כאן.

3) אי אפשר לחשב את רמת החיים לפי שכר מינימום. יש עוד המון משתנים.

4) אל תכתוב לי "כמה שטויות בהודעה אחת". לא הרווחת את הזכות הזו עדיין.

פורסם
כיצד ניתן על פי שרשור זה לקבוע למי זה קרוב יותר

אולי יש ביננו תותחים בענף הרכב שממש לא מתלהבים מהשרשור

אולי יש כאלו שלא מתבלטים ומקרקסים גם כאלו שכן בולטים

השרשור הזה אינו מבטא ערכים וגישה הוא עוד שרשור...

"לנו" הכוונה לחובבי המוטוריקה האמיתיים, שבנזין אוקטן גבוה זורם להם בורידים.

"תותחים בענף הרכב" אינם בהכרח חובבי מוטוריקה, הם יכולים להיות בתחום רק בגלל אילוץ מקצועי או סתם התגלגלו לזה במקרה.

רק חובב מוטוריקה אמיתי מבין ועובר את מה שאני מתאר.

פורסם

האושר לא נמדד בכוחות סוס או מספר הבוכנות. אני נזכר ב"תרבות המוטורית" של ברה"מ של שנות ה-70 כאשר בעלי הלדות (במקרה הטוב) או המוסקביצ'ים (זה היה הרבה יותר גרוע) מדי סוף שבוע היו נשכבים מתחת לנכסיהם המתפרקים. אגב לא בכדי השתמשתי במילה "נכס". יצורים (אני מתבייש לקרוא להם מכוניות) היו עולים כמשכורת 5-שנתית של מהנדס בכיר. ולא שאנשים אלה היו פחות מאושרים מאשר בעלי היגורים בבריטניה הרחוקה.

פורסם

"תותחים בענף הרכב" אינם בהכרח חובבי מוטוריקה, הם יכולים להיות בתחום רק בגלל אילוץ מקצועי או סתם התגלגלו לזה במקרה.

תאמין לי שאני "חובב מוטוריקה אמיתי", ומי שמכיר אותי יודע שמשהו שאין לו מנוע בכלל לא מעניין אותי ונכון שהייתי שמח לראות יותר מכוניות מרהיבות בארץ, ונכון שהייתי שמח אם המחירים היו קצת יותר נמוכים כי בזמנו גם חשבתי לקנות פיאט קופה שאמורה לעלות פחות מ-10 אלף שקל, ולצערי פה היא עולה 70 אלף, מה שגרם לי לרדת מהרעיון...

ובכ"ז תודה שיש בזה משהו יפה שיש רק פורד GT אחת ואם תראה אותה זה בערך כמו לראות את הפניקס או משהו, ולא שכל בוקר תקום ותראה DB9 כי אז זה ישעמם בסוף

פורסם

מעט פרופורציות לעמיתי המגיבים(עמכם הסליחה אני שתוי קלות)

דבר ראשון המחייה בבריטניה זולה בהרבה מאשר המחייה בארץ וזהו נתון עובדתי,אוכל,בגדים,דלק,אלכהול שכר המינימום הוא כרגע 6300 שח לחודש,דלק 105 פני,חולצה מכופרת, ברשת סבירה 50 שח ,ארוחה במקדונלס 28שח, פחית קולה 3.7 ש"ח

המגוון בין יקר לממש זול הרבה יותר רחב מאשר בארץ,כך שכל אדם יכול לבחור כמה הוא רוצה לבזבז על בגדים שלו,על האוכל שלו ועל הרכב שלו,מסדרה 3 משנות ה90 בעבור 1000 פאונד ועד לזונדה בעבור 300 אלף פאונד,כנ"ל באוכל מלחם בסופר ב60 אגורות הלירה ,ועד ל פאונד וחצי,באנגליה יש בחירה,הספקטרום רחב יותר,מה שקוסם לי במדינה הזאת שיש לאדם מן המניין את אפשרות לבחור,נכון מרבית האנגלים מעדיפים פורד פוקוס חדשה על פני s2000 בת 3 שנים,אבל חשוב לציין שהאופצייה קיימת לאלה שרוצים לזוז מהר ועם ריגוש.

אני חלילה לא אומר ואני מצטער אם אתם מפרשים מדבריי שאנגליה היא מדינה יותר "טובה" מישראל,אין לדיון הזה משמעות בשירשור שפתחתי כי זאת בכלל לא הנקודה,הנקודה שלי מתייחסת אך ורק! לפן המוטרי בין המדינות והשוואה בין ישראל לשאר העולם

עם זאת אני רוצה להודות לאלה שכן הבינו את כוונתי בפתיחת השירשור :)

וקראתי שמישהו הציע להקים מפלגה עם אג'נדה מוטורית,לצערי תרבות וספורט בארצינו הקטנה נחשבים לערכים ומותריות שוליות לעומת ה"איום על הקיום".לא אני ולא אתם נדע אם האיום הזה הוא ממשי או סתם דרך של המשטר לזרוע בנו פחד על מנת להסיח את דעתינו המושכלת מהשחיטות,תאוות הכח ועצלנות הממשלה.

Porsche 944 turbo

פורסם

היה לי מספיק לקרוא את התגובות בדף הראשון כדי להגיד...

בחייאת אנשים אתם כל כך פלצנים וקנאים וזה כל כך מגעיל והנה התשובה לכל העתיד הן המוטורי, התרבותי, האנושי של ישראל.

חיים בבועה, ולא שוכחים לנבוח על העולם כי חושבים שבישראל הכי טוב.

פותח השרשור, אין כאן שום עתיד.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

וואוו, אילו תובנות ("חים בבועה", "אין כאן שום עתיד" וכיוב'). ואתה אומר זאת ממרום גילך...19.

כאשצטרך עצה והדרכה לחיים אדע למי לפנות.... או בעצם אפנה לאחיין שלי שהוא בן 10.

פורסם

שלומי הנכבד

מדינת ישראל הגיעה לאן שהגיעה יחד עם מוטוריקה מפגרת,נקודה.

להסביר לך מה שכתבתי ייקח שבועות,אלא אם אתה אדם מספיק משכיל להבין זאת ואין לי ספק שאם תתאמץ תבין.

קשה לי להבין מיהו אמיתי ומיהו מתחזה,אבל אם טוב לך לחשוב שאתה אמיתי אז למה לא ? תמשיך להנות בכייף.

פורסם
...או סתם דרך של המשטר לזרוע בנו פחד על מנת להסיח את דעתינו המושכלת מהשחיטות,תאוות הכח ועצלנות הממשלה.

קונפוציוס נדד עם תלמידיו רכובים על עגלה. בצד הדרך הם ראו זקנה בוכה.

-על מה את עוולה? - שאל קונפוציוס.

-הנמר טרף את כל משפחתי - ענתה הזקנה.

-למה את לא עוזבת את המקום? - המשיך קונפוציוס.

-אין כאן שילטונות רעים - ענתה הזקנה.

-תזכרו תלמידיי: שלטונות רעים גרועים מהנמר - סיכם קופוציוס

(מ-"לי זין", ספר הטכסים, התרגום שלי)

פורסם
שלומי הנכבד

מדינת ישראל הגיעה לאן שהגיעה יחד עם מוטוריקה מפגרת,נקודה.

להסביר לך מה שכתבתי ייקח שבועות,אלא אם אתה אדם מספיק משכיל להבין זאת ואין לי ספק שאם תתאמץ תבין.

קשה לי להבין מיהו אמיתי ומיהו מתחזה,אבל אם טוב לך לחשוב שאתה אמיתי אז למה לא ? תמשיך להנות בכייף.

אני אוהב את מדינת ישראל גם מטעמים אידאולוגיים וגם דתיים, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לחיות כאן כמו רובוטים חסרי תחביבים או שעת פנאי והכל "לטובת המדינה", אין להזניח את התחביבים שלנו בתירוץ ש"זה לא מועיל למדינה", אסור לתת לפקידי הממשל לעשות כרצונם ללא התחשבות בציבור והכל בשם "טובת המדינה".

שמי איציק אגב ולא שלומי.

פורסם

אני מבין אותך לגמרי.

בכלל, מצטער לומר אבל הישראלים זה עם שלא מבין בקניית רכבים בכלל.

כשליסומטית כמו מזדה 3 זה אחד הרכבים הנפוצים על הכביש, ושלא תבין לא נכון, המזדה רכב מצויין בקטגוריה, פשוט הקטגוריה של הטעם הישראלי היא על הפנים, אז ככה מסתכם גם מבחר הרכבים על הכביש.

כשגם נותנים הגבלות טיפשיות על היבוא, כמו רכבים בני שנתיים או רכבים בני 20+ שנה, זו עוד הגבלה מטומטמת שמצננת אף יותר את מבחר הרכבים על הכביש.

מה לעשות, זו מדינתנו. מדינה נטולת שמץ השראה מוטורי.

• תוכן חדש...