Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מצאתי פיאט שנת 98 לקנייה,עם 105 אלף ק"מ,יד שנייה.ראיתי את הרכב והרכב עושה רושם טוב,למעט נזילות שמן.

המוכר טוען שהוא לא מוכן לקחת את הרכב למכון בדיקה,כי שם כבר ישחירו לו את הרכב.הוא מסכים שאני אקח אותו לכל מוסך שאני ארצה שיבדקו אותו,אבל לא למכון בדיקה.

השאלות הם:

1-למה חשוב מכון בדיקה,יותר ממוסך רגיל?

2-מה מכון בדיקה יכול לתת לי יותר מבדיקת מוסך רגיל?

3-האם מכון בדיקה,יכול לגלות לי האם ברכב נעשה בעבר ראש מנוע?

4-האם מכון בדיקה יכול לגלות האם הרכב בתחילת ראש מנוע?

עוד דבר ששכחתי להוסיף:הרדיאטור אצלו הוחלף לפני חודשיים בחדש.איך אני יכול לדעת האם אין פריצת ראש מנוע?

בדקתי את המיכל עיבוי,והמים לא מבעבעים.בדקתי את השמן,ואין שום סימני טחינה.יש עוד סימנים שיכולים לעזור לי לגלות האם יש תחילת פריצת ראש מנוע?

בתודה מראש

שי

החשש העיקרי שלי זה שהרכב עשה ראש מנוע,או שהוא לקראת ראש מנוע.

פורסם

אתה לא צריך להיות מוטרד מעצם העובדה שהרכב עבר החלפת אטם ראש ו/או שיפוץ ראש. אם כבר, כקונה, זה לטובתך.

אתה כן צריך להיות מוטרד מהעובדה שהמוכר מסרב לקחת את הרכב לבדיקה במכון.

אם תמצא מוסך שמוכן לבצע בדיקה יסודית למנוע לפני קנייה, ומעטים המוסכים האלו, תוכל לקבל אינדיקציה לא רעה בכלל על מצבו של המנוע. יש מכשירים שבודקים נוכחות של CO בנוזל הקירור כעדות לפריצת ראש, אפשר לבצע בדיקת קומפרסיה וכו' וכו' אבל בתכלס רוב המוסכים אליהם תגיע לא יתעסקו עם בדיקות כאלו.

מוסך מכונאות גם לא באמת מבין או באמת מוסמך לתת לך חוות דעת על מצב השלדה והמרכב של הרכב, ואלו נושאים לא פחות חשובים ברכב משומש כי נזק לשלדה קשה עד בלתי אפשרי לתקן בעוד מנוע תמיד אפשר להחליף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לך צביקה.

המוסכניק שלי אמר לי שהוא יכול לתת לי חוות דעת מקצועית לגבי הרכב,כאשר הוא יעלה אותו על הליפט.הבעיה היא שאין לו ציוד לבדיקת קומפרסיה,או כל ציוד בדיקה אחר שמכוני הבדיקה משתמשים בו,ואני חושש שבדיקה כזאת היא לא 100%..

פורסם

אם מוכר רכב היה אומר לי שהוא לא מוכן ללכת למכון בדיקה, הייתי אומר לו להתראות.

לא צריך להסתבך יותר מדי.

Nothin really matters to me

פורסם

הוא טוען שלפני שבוע אדם מחיפה הגיע עד אליו כדי לראות את הרכב,ועשה בדיקה במ.מ.בבני ברק.הוא טוען שהרכב הושחר בגלל נזילות שמן,וכל מיני דברים קטנים,שאזרח רגיל שאין לו מושגים בסיסיים במכונאות נרתע מהם אוטומטית.

הוא אומר שחבל שאין לו את טופס הבדיקה,אבל האיש מחיפה לקח את טופס הבדיקה איתו.

אני גם לא שש לקנות רכב בלי מכון בדיקה,אבל פיאט עם נתונים כאלה ועם 75 כ"ס קשה מאוד למצוא..לכן אני מאוד מתלבט מה לעשות..

פורסם

לא כל מי שלוקח רכב לבדיקה במכון הוא מומחה למכונאות רכב. מה שחשוב הוא להבחין בין העיקר לתפל.

ברור שלמרבית כלי הרכב יש נזילה כלשהיא, או רעש כלשהו. או אולי צמיגים שחוקים ושפשופי צבע כלשהם.

בחלק מהמקרים הדברים סבירים לגיל הרכב יותר ובחלק פחות.

מה שחשוב לך כקונה הוא לדעת מה מצבו הכללי של הרכב, ביחס לגילו. לאחר הבדיקה, צריך בוחן הרכב או מישהו מטעמו להסביר לך את הליקויים ואת דרגת חומרתם. אתה צריך להסתכל על התמונה הכוללת. אתה מסתכל על רכב בן 11, לא על רכב חדש.

אם בסה"כ הרכב במצב טוב לגילו, והבעיות העיקריות שלו הן נזילות שמן קטנות. אין לא לך ולא לבעל הרכב ממה לחשוש.

מבקשים הצעת מחיר לתיקון הנזילות במוסך ומגיעים לעמק השווה.

אם הרכב במצב ירוד (מנוע עייף, פגיעות שלדה, או מספר גדול של ליקויים מהותיים), אולי לא שווה לך לקנות אותו.

פורסם

אם הוא מאזור חיפה אני ממליץ לך להיזהר שבעתיים.

יש בחיפה סוחר שמתעסק רק עם פונטו, במקרה הזבל הזה גר ברחוב שלי.

בלי שום קשר אם הוא לא רוצה לקחת לבדיקה שיחפש קונה אחר

פורסם

זכות הקונה לקחת את הרכב לבדיקה, אם מוכר היה אומר לי שהוא לא מסכים - מיד הייתי בורח.

מכיוון שהקונה לא תמיד מבין במכונאות את תוצאות הבדיקה לוקחים למוסך על מנת שיסביר את משמעותן.

פורסם

תנסה לאתר ממנו את מי שרצה לקנות ולשלם לו מחצית מעלות הבדיקה ותיקח את הטפסים

למרות שבמצב כזה אין לך אחריות אבל מצד שני גם ככה במוסך אין לך אחריות

אז לפחות תדע ממה הוא מפחד

• תוכן חדש...