Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ...

לפני כשבוע רכשתי סובארו לאונה 1600 ( DL ) ידני,

את הרכב רכשתי מסבא של החבר הכי טוב שלי, מדובר בסובארו ששירתה אותו כ 18 שנה , הרכב יד 2 אם 13900 ק"מ בלבד...

לרכב ישנה בעיה שמאוד מפריע לי ואני מוכן להשקיע,אבל הבעיה היא שכל מוסך נותן לי הערכה אחרת...

הרכב מקרטע בעת הנסיעה,

הלכתי אם המידע הזה למוסך ואלו ההבחנות שקיבלתי....

1.שסתום מספר 1 לא טוב,לכן יש לעשות חצי ראש מנוע...

הוכנס לחץ אוויר לפלג 1 והובחן שיוצא גזים מהאגזוז מה זה אומר?

2.כיוון שסתומים,נעשה אבל לא פתר כלל את הבעיה, שולם כ-150 ש"ח..

3.קרבורטור לא תקין נעשה אבל לא פתר כלל את הבעיה גם שולם כ- 300 ש"ח..

4.מכסה מפלג הוחלף לא פתר את הבעיה גם, שולם כ-60 ש"ח...

אני מאוד רוצה לתקן את הרכב,ואני גם רוצה להשקיע אבל שולם בסביבות ה-800 ש"ח המחירים כולל העבודה,והבעיה לא נפתרה,מישהו בבקשה יכול ליעעץ לי מה לעשות..?

תודה מראש

"אל תלמד את אבא לעשות ילדים"

סוסיתא כרמל דוכס 1971

סובארו ליאונה 1600 (DL ) ידני...

פורסם

שלום רב !

מאבחנה ראשונית לא מחייבת, שסתום פליטה באחד הראשי מנוע(יש לך במנוע שני ראשי מנוע, זהו מנוע בוקסר) שרוף, וקומפרסייה בורחת דרך השסתום למערכת הפליטה ומשם החוצה דרך צינור הפליטה.

לפני ביצוע כוון השסתומים, היה צורך לבדוק תחילה קומפרסיה, הקומפרסייה ברכב זה אמורה להיות בסביבות 180 PSI, והיא חייבת להיות אחידה בכל הצילנדרים!

חריגה של מעל 10 אחוז מצילנדר לצילנדר מרמזת על בעייה מכנית, שבכוון שסתומים הדבר לא יפתר, לכן כוון השסתומים במקרה שלך היה מיותר.

אינני יודע מה היה בקרבורטור לא תקין, אךמה שברור שב300 שקל לא ניתן להביא קרבורטור למצב תקין, אלא עם עובדים במחירי רצפה, ללא רווח.

בדיעבד התברר שהטיפול בקרבורטור לא עזר, מה שמחזק את קביעתי, שטיפול זול בקרבורטור אינו יכול להביא תוצאות, ובוודאי כשהטיפול בקרבורטור היה מיותר, ולא היה מראש מביא לשינויים.

כל זאת קורה כאשר הולכים לבעלי מקצוע חאפרים, שהולכים בשיטת מצליח, ולא דרך אבחנה מהקל לכבד, ואת שיטת מצליח הלקוח משלם, גם הפעם המוסכניק(הצליח"), והלקוח שילם.

גם העובדה שהחלפת ממכסה מפלג מעידה על חוסר מקצועיות, שרלטנות, והחיבה לכסף ולא לתיקון הבעייה.

אשמח לשמוע על שם המוסך, על מנת שחברי הפורום, ירחיקו רגליהם משם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אשמח לדעת למה אתה ממהר לקבוע שהשסתום פליטה שרוף.

האם לא ייתכן שהוא נתפס במצב חצי פתוח, או שבגלל בלאי בקפיץ הוא לא עולה עד הסוף?

לפותח השרשור, לדעתי רצוי שתעשה בדיקת קומפרסיה על מנת לוודא שאכן מדובר בבעית שסתומים, ואם תימצא אי תקינות אין מנוס מהרמת ראש.

פורסם

קוקו שלום רב !

רעש של בריחת קומפרסייה, מהאגזוז מעידה ברוב המקרים על שסתום שרוף!

במידה ושסתום הפליטה יתפס, או אחד הקפיצים ישבר הוא יחלש, תתבצע אטימה לקוייה של קומפרסייה במקרה הטוב, ורעשים של שסתום דופק במקרה הבא, במידה והשסתום ישאר תפוס, הוא יפגע בבוכנה יתעקם, הוא יעשה חור בבוכנה, בכל מקרה הדבר יחייב פירוק ראש מנוע לפחות.

בכל מקרה כל מכונאי רכב, חאפריסט ככל שיהיה, יבצע תחילה בדיקת קומפרסייה, ובהתאם לנתונים שיתקבלו, ימשיך מהקל לכבד, ויפתח מכזסה שסתומים, ברגע שהוא יסובב מנוע על מנת לבצע חפיפת שסתומים, יתגלה לו בוודאי עד מהרה, שהשסתום תפוס ונשאר לחוץ, ולכם השסתום לא עולה ונסגר, על מנת לבצע כוון, במקרה כזה, עליו לבדוק את תקינות קפיץ השסתום, ובמידה והוא יתגלה כתקין, אן מנוס מפירוק ראש המנוע, להמשיך בכוון שסתומים(150 שקל), נקוי קרבורטור (300 שקל), והחלפה מיותרת של מכסה מפלג(60 שקל), וסה"כ שולם 800 שקל(על מה לעזאזל?!), האם זאת לא שרלנטנות?

אז אתה מדבר איתי, על כיצד קבעתי שהשסתום פליטה שרוף?!

בברכה

צביקה

פורסם

ב800 שקל יכולת לסדר את הקרבורטור ולהנות מהנסיעה במקום לחפש בעיות.

עצה שלי- לך למוסך שמכיר את הסובארו ולא סתם מישהו -שהוא יעשה לך את הבדיקות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

קודם כל תודה על הרצון לעזור....

א.הבעיה בקרבורטור הייתה שהמצערת הייתה שבורה,והיו לי בעיות להניע את הרכב בבוקר במיוחד...

ב.מה שמוזר למוסכניקים שהיתי אצלם זה שהרכב בטורים גבוהים עובד ממש יפה ולא מקרטע, הוא הסביר את זה שהרכב מתחמם אז השסתום מתרחב ולכן הרכב נוסע ולא מקרטע...

יש הצדקה לזה?

סוסיתא כרמל דוכס 1971

פורסם
קוקו שלום רב !

רעש של בריחת קומפרסייה, מהאגזוז מעידה ברוב המקרים על שסתום שרוף!

במידה ושסתום הפליטה יתפס, או אחד הקפיצים ישבר הוא יחלש, תתבצע אטימה לקוייה של קומפרסייה במקרה הטוב, ורעשים של שסתום דופק במקרה הבא, במידה והשסתום ישאר תפוס, הוא יפגע בבוכנה יתעקם, הוא יעשה חור בבוכנה, בכל מקרה הדבר יחייב פירוק ראש מנוע לפחות.

בכל מקרה כל מכונאי רכב, חאפריסט ככל שיהיה, יבצע תחילה בדיקת קומפרסייה, ובהתאם לנתונים שיתקבלו, ימשיך מהקל לכבד, ויפתח מכזסה שסתומים, ברגע שהוא יסובב מנוע על מנת לבצע חפיפת שסתומים, יתגלה לו בוודאי עד מהרה, שהשסתום תפוס ונשאר לחוץ, ולכם השסתום לא עולה ונסגר, על מנת לבצע כוון, במקרה כזה, עליו לבדוק את תקינות קפיץ השסתום, ובמידה והוא יתגלה כתקין, אן מנוס מפירוק ראש המנוע, להמשיך בכוון שסתומים(150 שקל), נקוי קרבורטור (300 שקל), והחלפה מיותרת של מכסה מפלג(60 שקל), וסה"כ שולם 800 שקל(על מה לעזאזל?!), האם זאת לא שרלנטנות?

אז אתה מדבר איתי, על כיצד קבעתי שהשסתום פליטה שרוף?!

בברכה

צביקה

אולי לא פרשת את שאלתי נכון, אבל סכ"ה רציתי לדעת למה אתה מעדיף את איבחון השסתום השרוף על פני קפיץ תפוס או שבור. שכאמור כל שלושת האיבחונים אפשריים עד אשר מרימים ראש ובודקים מה מתרחש.

אין ויכוח שכל הטיפולים שהוענקו לרכב מיותרים וה800 ש"ח הלכו לפח, זאת הייתה שאלה עניינית בלבד שנבעה מנקודת הנחה שאתה יודע משהו שאני לא.

פורסם

קרטועים יכולים להיות מצינור ואקום מנותק\קרוע או חופש בציר המפלג מקוה שבדקת לפני שאתה נכנס להשקעות.

פורסם
קרטועים יכולים להיות מצינור ואקום מנותק\קרוע או חופש בציר המפלג מקוה שבדקת לפני שאתה נכנס להשקעות.

זה בדיוק הבעיה שלי,

נתנו לי לפחות 12 סיבות למה יכולים להיות קרטועים...

אבל אף אחד מהם לא נתן לי דגש מיוחד על משהו...

אני בטח שלא יכול להשים דגש...

מי כן?

המוסכניק?

ואם כן המוסכניק? אז איזה מהם ?

מבין את בעייתי?

סוסיתא כרמל דוכס 1971

פורסם
קודם כל תודה על הרצון לעזור....

א.הבעיה בקרבורטור הייתה שהמצערת הייתה שבורה,והיו לי בעיות להניע את הרכב בבוקר במיוחד...

ב.מה שמוזר למוסכניקים שהיתי אצלם זה שהרכב בטורים גבוהים עובד ממש יפה ולא מקרטע, הוא הסביר את זה שהרכב מתחמם אז השסתום מתרחב ולכן הרכב נוסע ולא מקרטע...

יש הצדקה לזה?

צביקה כהן/ טוליסיתא ,שלום רב !

שני האבחנות לא מקובלות עלי,לא מצערת הקרבורטור, ולא התרחבות השסתום !

אני מניח שכוונתך למצערת הצוק שהוא צוק אוטומטי חשמלי,ולא נתקלתי מעודי בשלושים שנה , עלמצערת צוק שבורה.

וזה בווודאי לא משפיע על הקרטועים ואין לה כלל קשר לשסתום שרוף.

התשובה של המוסכניק שלך לגבי שסתום שמתרחב בחום, ונסיעה טובה יותר בחום, היא תשובה ואבחנה צולעת שאין לה קשר עם המציאות.

לדעתי המוסך תפר וממשיך לתפור אותך, אשמח לדעת מיהו, אני מחפש מישהו שיתפור לי חליפה.

מה שלא ברור עדיין האם הרכב ממשיך לקרטע בסרק, בחום או בנסיעה, , המשך לעדכ אותנו.

בברכה

צביקה

פורסם
אולי לא פרשת את שאלתי נכון, אבל סכ"ה רציתי לדעת למה אתה מעדיף את איבחון השסתום השרוף על פני קפיץ תפוס או שבור. שכאמור כל שלושת האיבחונים אפשריים עד אשר מרימים ראש ובודקים מה מתרחש.

אין ויכוח שכל הטיפולים שהוענקו לרכב מיותרים וה800 ש"ח הלכו לפח, זאת הייתה שאלה עניינית בלבד שנבעה מנקודת הנחה שאתה יודע משהו שאני לא.

קוקו שלום רב !

מניסיון מעשי של 10 חודשים במכונאות רכב, למדתי לאבחן לפי אי אילו פרטים, שהלקוח בעל הרכב מספק לי, ובאם הוא לא סיפק לי, די פרטים, אני ממשיך לתחקר אותו, עד שאני מצליח לקבל את מירב הפרטים, כדי שאוכל לקבל תמונה מלאה, ובכך יקל עלי לתת אבחנה נכונה.

מהפרטים הלא רבים שנתן פותח השרשור, אני למד שהקומפרסיה אולי נמוכה, אך דייה שהרכב בנסיעה במצערת מלאה ינסע טוב ללא קרטוע.

מכך אני מסיק , שאו שהשסתום לא מכוון וסגור מדי, ולכן נשמע רחש של קומפרסיה מהאגזוז, או שהשסתום שרוף, והדבר מחייב הורדת ראש מנוע, כידוע לך על מנת להחליף את השסתום.

מהפרטים שמסר צביקה בעל הרכב אני למד, שברכב בוצע כוון שסתומים, ובדיקת לחץ הפוך, שגילתה שקומפרסייה בורחת מהאגזוז, אינני יודע האם לאחר הבדיקה בוצע כוון שסתומים, וזאת ללא הועיל, בכל מקרה, באם השסתום היה תפוס, הוא היה מתגלה, בזמן הכוון שסתומים,

מה שבכל מקרה מחייב פרוק ראש בלאו הכי, והיה כפי שכבר ציינתי, גורם לעיקום השסתום, שהיה נתקל בראש המנוע.

אני כולי תקווה שתשובתי ענתה לך על הציפיות, והשביעה את רצונך, אין כמו ניסיון מקצועי בחיים, האמן לי.

בברכה

צביקה

פורסם

אכן כן, ותודה על התשובה המפורטת.

ואני מודע לחשיבות הנסיון המעשי ובעזרת השם הוא גם לא יאחר לבוא, כנראה שאתחיל לצבור אותו בשבוע הקרוב.

קצת קשה לי להאמין שאתה במקצוע רק 10 חודשים...

• תוכן חדש...