Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב - כללי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון זאת החוויה הראשונה שלי במכירת רכב.

האם למישהו יש מושג מדוע אנשים שבאים לראות רכב בן 9, משום מה מצפים לרכב שהרגע יצא מפס הייצור?

אני מוכר את הפיאסטה שלי (שנת 2000) והרכב ממש במצב מצויין, לפי דעתי, אבל מה לעשות בן 9 ואכן לא נראה חדש לגמרי. באו לראות אותו וממש הציקו לי על המנוע (עשה 141 אלף) שהוא לא נראה מספיק נקי, שהרכב מיושן וכו'. סה"כ הרכב לפי דעתי במצב מצויין מטופל בזמן אחרי החלפת קלאצ' וטיפול יסודי של הבלמים (טיפול רגיל אבל גדול) וגם יש מצבר חדש וצמיגים חדשים, בקיצור כל הדברים השגרתיים.

לא ברור לי, מה מישהו שמחפש רכב במחיר של בערך 15000 ש"ח מצפה לקבל? האם מרצדס 500E חדש?

האם מניסיונכם זה שגרתי בעיסקאות מסוג זה?

דרך אגב עוד לא מכרתי אותו, ושאלה אחרונה האם זה נכון שלא מתייחסים למחירון? אני חשבתי שמסתכלים במחירון ורק במידה והאוטו במצב קיצוני לכאן או לכאן מעלים או מורידים, אבל במצב רגיל המחירון מכתיב את מחיר הרכב.

אשמח לקבל קצת הכוונה

דרך אגב - אני מקווה שאני בפורום הנכון ושאין לי טעות בכותרת מבחינת כללי הכתיבה בפורום

פורסם

המחירון הוא בסך הכל המלצה והוא אינו מחייב.

אתה כמוכר יכול לבקש גם 100 אלף שקל,השאלה היא האם תמצא מישהו שיהיה מוכן לשלם את המחיר הזה.

המחירון נותן אינדיקציה לגבי מחיר ממוצע לרכב (גם זה לא נכון בכל המקרים ויש יוצאים מהכלל), וממנו כבר אפשר לעלות/לרדת ע"פ מצבו הפרטני של הרכב.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

1. היה עוזר אם היית מעלה קצת תמונות של הרכב שנבין למה הכוונה "לא נראה חדש לגמרי".

2. שנת המודל 2000 החלה במאי 99' ולכן הרכב שלך כבר בן 10.

3. המחירון של הרכב שלך ~18K, אם אתה דורש 15K זה סביר בהחלט לדעתי.

4. לא יודע לגבי הרכב שלך כי לא ראיתי, אבל פעמים רבות המוכר מתאר בטלפון "רכב במצב מצויין", וכשמגיעים רואים רכב שלא הייתי לוקח הביתה גם בחינם.

5. קשה בארץ למכור רכב עם קילומטראז' מעל 120K בלי קשר למחיר הנדרש ולסוג הרכב.

פורסם

אתה בסדר גמור. אם מישהו אומר לך שהרכב עשה 141 אלף ק"מ וזה הרבה, תגיד לו שזה פחות מהממוצע ושיהיה לו בהצלחה במציאת רכב שנת 2000 עם פחות מזה. אם אומרים לך שהרכב לא נקי - תנקה אותו. אם אומרים לך שהוא מיושן, תגיד להם שהם מוזמנים לחפש רכב פחות מיושן במחיר כזה ושבפעם הבאה שתרצה למכור מרצדס שנת 2009 אתה תרים להם טלפון.

תדגיש את היתרונות של הרכב - קלאץ', בלמים, מצבר, צמיגים. תבהיר שרק אלו הם דברים שעולים כמה אלפי שקלים טובים שנחסכים מהקונה לאחר הקנייה, ובסוף יגיע הקונה הנורמלי שיקנה את הרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תעצור רגע ותחשוב..

אם אתה היית מגיע לראות רכב על מנת לרכוש אותו.. לא היית מעלה שאלות מכשילות על מנת שיהיה לך מינוף במיקוח על המחיר?

אני מניח שכל אחד עושה את זה בעת רכישת רכב משומש.. אתה באמת לא צריך להתרגש מכל מה שכל אחד מעיר לך עליו,הרוב זה לצורכי מיקוח בשלב מאוחר יותר.

עוד עיצה קטנה.. במידה ומגיע מישהו שמעוניין לרכוש את הרכב,וההפרש בין הסכום שאתה מבקש לסכום שהוא מציע הוא לא בשמיים(כל אחד והשמיים שלו),כדאי לחשוב פעמיים לפני ששוללים את ההצעה,לפעמים בגלל מיקוח של 500-1000 שקל שלא מוכנים להוריד מפספסים מכירה (דרך אגב זה עובד גם כשרוצים לרכוש רכב,לפעמים ,במידה ומעוניינים לרכוש רכב ומוצאים אחד לפי הדרישות הרצויות ,שווה להוסיף את ה500-1000 ש"ח מעבר למה שתוכנן).

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

רוצה למכור את הרכב? ממליץ להתחיל משטיפת רכב, לשים לו וקס, לנקות את הסאלון, לשים פחית עם ריח, כיסויים על מושבים במידה ובד שלהם לא ניראה חדש. כדי למשוך קונים רכב צריך להבריק, מנוע גם צריך להיות נקי.

כאשר בא הקונה ורואה רכב מטונף, יישר נוצר לו רושם של רכב מוזנח, לא מטופל ובמצב רע. לאומת רכב שניראה מבריק, זה נותן רושם ראשוני של רכב שמור ומטופל - רכב שנעים לשבת ולנסוע.

רושם ראשוני חשוב מאוד.

בשביל מודעה מאוד חשוב לעשות צילומים מוצלחים, כולל פנים הרכב ותמונות בכמה זויות. אם אתה מכיר מישהו שיודע לצלם טוב, תבקש ממנו לעזור לך.

רצוי לצלם את הרכב במקום שאין מתחתיו נזילות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הכל אחלה וסבבה ואכן ניקיתי את האוטו. אני לא מתעקש על עוד 1000 ש"ח אבל החצוף שבא רצה לקחת אותה ב-5000 מתחת למחירון וזאת כבר חוצפה, בטח אחרי שעשיתי לה מלא טיפולים לאחרונה ומבפנים היא סבבה, המצב די טוב לפחות כמו החיצוני אפשר לאמר, אולי באמת לא יזיק שאוסיף תמונה של הבפנים במודעת מכירה.

בקיצור, יהיה טוב, כאשר יבוא הזמן ומישהו רציני, שאכן צריך רכב במחיר נמוך, כנראה שרק אז אני אמכור אותה.

תודה לכם

פורסם

אין פה עניין של חוצפה

הקונה הציע לך הצעה ולא קיבלת אותה

אתה לא חייב למכור לו והוא לא חייב לקנות ממך

יכול להיות שלא תצליח למכור את הרכב ואז תקוה שאותו קונה יחזור ויציע לך את הצעתו הראשונה ...

פורסם

הכל שאלה של עד כמה לחוץ לך למכור את הרכב. לפי כך קבע מחיר בשביל למכור או בשביל למכור טוב.

באופן ככלי ביד 2 יש הרבה מכוניות משנתון כמו שלך, לא חסרים עם קילומטרז' דומה. רכבים שבעבר היו השכרה נמכרים ב-10~13K.

על רכב שהיה רק בידיים פרטיות ובעל תיעוד טיפולים מלא יש הצדקה לבקש יותר ולהיעזר בסבלנות בחיפוש אחרי קונה.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=36&SubModelID=331&FromYear=2000&UntilYear=2000&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=&Page=2

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אולי, אבל יש גם מחיר שממנו לא שווה למכור רכב, אשר נוסע עם עלויות נמוכות וללא תקלות שאינן שיגרתיות ולכן אני רואה בכך חוצפה.זה לכאורה לגיטמי להציע כל מחיר שבא לך, אבל יש גם גבול לכל דבר, לא ייתכן שתפרסם רכב ומישהו יבוא ויגיד לך בלי שום סיבה הגיונית אני מוכן לקנות ב 50% פחות מהמחירון, ברור שהוא לא רציני או סתם נודניק.

לטעמי זה אכן סביר להתמקח אבל בגבול הטעם הטוב, אולי מחר עוד יבקשו ממני לשלם לקונה בשביל שאני אתן את האוטו.

בכל מקרה הופתעתי מאד לרעה, כמו שציינתי זאת פעם ראשונה שאני מנסה למכור מכונית וציפיתי למשהו אחר, אבל איך אומרים: זה מה יש.

• תוכן חדש...