Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלנו הצעה לרכישה של סוברו אימפרזה 2006 מליסינג עם 90,000 ק"מ בסכום של 54 אלף שקל.

הרכב יהיה רכב שני במשפחה אשר ישמש לנסיעות של של אישתי לעבודה וקניות, אנו מתכננים להחזיק את הרכב זמן רב (כ 10 שנים) והשימוש בו יהיה לנסיעות בין עירוניות קצרות (נסועה שנתית של 5,000 ק"מ) הדרישות שלנו מהרכב הן:

1. תחזוקה נמוכה ככל האפשר לארוך התקופה בה נחזיק את הרכב (מקיף+טיפולים+תיקונים בלתי צפוים)

2. זהו...

האם רכב זה עונה על הדרישות? האם האמינות של סוברו, לפי מה שאומרים כולם(...), תקפה לרכב זה?

פורסם

אני מבין את הרצון לרכוש רכב משנת ייצור חדשה יחסית, יחד עם זאת - לרכב שכבר עבר 90000 ק"מ - יהיה בלאי מסויים

ויידרשו החלפות של מכלולים אילו ואחרים (אני לא חושב שזו פגיעה באמינות, אלא בלאי, שצריך לקחת בחשבון).

אישית, הייתי מחפש רכב שעבר פחות ק"מ.

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה, אבל אולי לא הדגשתי את השיקול דיי טוב.

ידוע כי ישנו בלאי מסויים ברכב, אחרי הכל הוא עבר 90 אלף ק"מ. אלא שהשאלה העיקרית היא מה אמורה להיות עלות התחזוקה למשך ה-50 אלף ק"מ הבאים? סביר שהרכב יחזיק מעמד עד לנסועה של 150 אלף ק"מ אך האם מצפות לנו הפתעות ב 50 אלף ק"מ הבאים?

דרך אגב, לאבי יש סובארו לגסי 97 שעברה כ 160 אלף ק"מ וחוץ מטיפולים שוטפים כמעט שלא היה צריך להשקיע בתיקון תקלות.

פורסם
קשה לאמוד בלאי עתידי.

אולי בעלי רכבים דומים יוכלו לשפוך יותר אור על הנושא.

אשמח לדעת.

אם מישהו מבעלי סוברו אימפרזה יכול לספר על עלויות תחזוקה ותקלות נפוצות ברכב שעבר יותר מ 130 אלף ק"מ אני אשמח מאוד.

פורסם

אבא של אישתי (איך אומרים את זה בעברית?) רכש לפני שנה אימפרזה מליסינג בעלת אותם הנתונים. עד היום 0 תקלות ואין שום טענות לרכב פרט לצריכת דלק גבוה. מומלץ רק להתקין מנעול על ההגה, כי הרכב גניב. למראות זאת הביטוח זול יחסית.

פורסם

אני אישית נמנע ככלל אצבע להימנע מקניית רכב עם כבר ליסינג.

רמת תחזוקת הרכבים נמוכה מאוד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אף אחד לא רואה עתידות,

מה שכן מדובר ברכב בסיסי אך מצויין, בהחלט מצדיק מבחינת אמינות כללית את מוצאו ה"סוברואי".

אינו עומד בשורה אחת עם משפחתיות מודרניות אחרות מאותו שנתון (3, פוקוס, וכו') אך יחד עם זאת זול מהן משמעותית.

מרווח, נעים, ממוזג היטב, תא מטען מכובד. לחובתו, נוחות נסיעה נוקשה מעט, וכבדות יחסית מבחינת ביצועים, פשטות תא נוסעים.

גיר, מנוע, ומערכות שמקורן זמן רב לפני השנתון המדובר, מכאן נגזרת האמינות המצויינת.

זה בהחלט רכב של "שגר ושכח" (אם כי אל תזלזל ותזניח).

היתה לנו 2002 במשפחה אצל אחותי במשך כמה שנים טובות, ונשרפה פעם אחת נורה קדמית:-).

עוד פעם, אין ביטוח בשום דבר, אבל אם יש רכב ש90,000 ק"מ לא מתחילים להזיז לו זה האימפזה הנ"ל.

אני אישית מכיר מישהו כרגע שיש לו 2003 עם מעל רבע מיליון ק"מ על אותו מנוע ואותו גיר ו(טפו טפו טפו:lol:) לא ניכרים סימני בעיה נכון לרגע זה.

לדעתי בנוסף, המחיר סביר (אולי עוד כמה שקלים) אם מדובר על רכב מליס מוכר ואמין ולא מאיזה חאפר.

אם אני לא טועה ב2006 היתה מתיחת פנים קטנה ויש גם את הקודמת וגם החדשה באותו שנתון.

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

1. כשאתה קונה מליסינג קח בחשבון שיש בזה "סיכון" מסויים משום ששום חברה, עד כמה שאני יודע, לא באמת חושפת לך את ספר הרכב המלא ומראה לך את כל התיקונים שעשו לרכב אלא רק שעשו טיפולים בזמן. לאחרונה רציתי לרכוש רכב בשנתון שכזה (ןאח"כ ירדתי מזה מטעמי תקציב) והמוכר "מכר" לי רכב כאילו הוא חדש מהניילונים - ורק אחרי שהתעקשתי וחיטטתי לו בתוכנה ושאלתי מליון שאלות הוא הסכים להודות שהרכב שהוא מנסה למכור לי עבר תיקונים (אחרי 90K) לאחר התחממויות חוזרות, בבדיקה במכון גילו קורוזיה על השלדה כתוצאה מהתפוצצות/נזילת מצבר שהוזנחה ועוד ועוד....רוצה לומר, תתעקש לקבל את כל הפרטים המלאים, קח את הרכב לבדיקה במכון אחר מזה שהחברה עובדת איתו - ואל תסתפק בהבטחה שיש אחריות כי גם היא לא מכסה הכל ולך אח"כ תריב איתם על-זה.
  2. עכשיו לעיניין האימפרזה - לפני כתבו דברים נכונים: רכב בסיסי, פשוט ומיושן, אך זהו גם יתרונו הגדול משום שהמכלולים אמינים וכבר הוכיחו עצמם. להורים שלי אימפרזה 97 שהם קנו בסוכנות וכעת יש לה 200K ק"מ וללא תקלה אחת מלבד טיפולים שוטפים (12 שנה של נסיעות!), כך שעבור נסועה שנתית של 5000 תוכל להיות שקט לפחות לעוד 10 שנים.....
  3. מצד שלישי - עם נסועה של 5000 ק"מ אני הייתי הולך על משהו קצת יותר קטן, מודרני ובטיחותי (אחרי הכל - זו אשתך שאתה אוהב ואם ילדך עומדת לנהוג ברכב, לא זר...) במחיר שאתה מדבר עליו אתה משיג מליסינג או השכרה את הפיאט פונטו גרנדה משנת 2007 עם 70K או פחות - 6 כריות אוויר, בקרת יציבות ESP, חמישה כוכבים במבחני הריסוק של NCAP

רעיון, לא?

פורסם

המכוניות האלה מאוד אמינות, הסר דאגה מליבך, שים דלק וסע.

עם נסועה שנתית כמו שאתה מתאר אחרי שנתיים שלוש הק"מ יהיה בממוצע אם זה מה שמטריד אותך.

השאלה היא האם הרכב טופל כמו שצריך ואיך הוא עבר את ה 90 אלף האלה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
אני אישית נמנע ככלל אצבע להימנע מקניית רכב עם כבר ליסינג.

רמת תחזוקת הרכבים נמוכה מאוד.

עידן

עדין, כל התגובות שלך בכל הודעות רכישת רכב מליסינג ו\או מהשכרה ממש לא עוזרות לשום דבר, בסדר אז אתה נמנע, זה לא אומר שאתה צריך לפרסם את זה בכל הודעה אשר מדברת על רכישת רכב ליסינג או מהשכרה :evil:.

לגבי רכישת רכב מליסינג כיום, זהו יתרון גדול כי אתה מקבל רכב יחסית חדש במחיר נמוך מאוד, לרוב הרכבים היפנים החדשים כיום לא צריכים אפילו להחליף שמן מספר גדול של קילומטרים והנם רכבים אמינים מאוד, גם אם שמו לרכב בחברת הליסינג שמן מסוג נחות אפשר ליישר קו ולהחליף אחרי הרכישה.

סובארו הוא רכב אמין מכאנית כמו מאזדה וטויוטה ואין שום בעיה אשר יודעה לי לפחות ברכב זה, במיוחד אם אתה תיסע 5K בשנה שזה כלום..

עדי :).

פורסם
אשמח לדעת.

אם מישהו מבעלי סוברו אימפרזה יכול לספר על עלויות תחזוקה ותקלות נפוצות ברכב שעבר יותר מ 130 אלף ק"מ אני אשמח מאוד.

שלום,

אשתף אותך במידע שיש לי, אין לי מושג אם זה רלבנטי כי בכל זאת האימפרזה שלי היא משנת 1999 ועברה 300 אלף קילומטר.

הרכב אמין מאוד, לא נוטה להתקלקל אבל חייבים לטפל בו בזמן.

התחזוקה במוסך בעלות נמוכה יחסית: חלקים זולים, שמנים זולים ובקיצור, הכל די זול.

אבל שוב, חובה לטפל בזמן גם אם נסעת מספר נמוך של קילומטרים.

אם תחליט לקנות אז שיהיה בהצלחה.

פורסם

תודה, זה מחזק את מה שאמר הבן דוד שלי כאשר התייעצתי איתו בנוגע לרכישת רכב משומש.

אבל תרשו לי להקצין קצת את השאלה. בעקבות הירהור נוסף על מצבנו בבנק, נראה לי כי לא נוכל להקצות יותר מ-38-40 אלף ש"ח לרכישת רכב נוסף. ולכן התחליף הקרוב ביותר לסובארו אימפרזה שמצאתי בלוחות הוא אימפרזה גראנד ליאונה משנתון 2002 עם 150 אלף ק"מ.

האם רכב זה דומה לאימפרזה החדשה מבחינת עלות תחזוקה ואמינות? מצטער על הבילבול מוח אבל כבר למדתי לא להתווכח עם הבנק...

פורסם

אותו רכב רק עם פרצוף אחר (עיני חרגול...:lol:)

שוב, מה שנכתב פה נכון גם לגבי ה2002. כמובן ש150,000 זה יותר מ90,000 על כל המשמעויות של זה.

לדעתי 2006 האוטו עוד רענן יחסית אז הק"מ לא נורא, 2002 לעומת זאת (ואני אומר בלי מבט בלוחות המודעות) נראה לי שאתה יכול להשיג עם ק"מ יותר נמוכים (למרות שזה לא בשמיים).

תשאיר כסף לטיפול טוב ומקיף שמנים פילטרים, רצועות אם צריך, לרביעיית צמיגים חדשה וסע לשלום.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...