Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצה שילדה זה שילוב מילים מאוד מפחיד. לרוב מכוניות עם קצה שלדה נמכרות מתחת למחירון.

מה עם פונטו ELX?

לא אהבתי את הרכב,רציתי רכב בסגנון צעיר ויותר אהבתי את האיביזה.

אז אפשר למרות הכול לא לוותר על הקנייה למרות הבעיה שציינתי?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זאת החלטה שלך בסופו של דבר, לא שלנו.

אם אתה מתכוון להישאר עם הרכב עד שהוא יהיה שווה 5000 ש"ח, זה באמת לא משנה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני יודע שזה החלטה שלי,אבל אני רוצה להתייעץ אם חברי הפורום שמבינים יותר טוב ממני,ולתת לי את ההחלטה הנכונה ביותר,כדי שבסופו של דבר אני יעשה את ההחלטה הכי נכונה לגבי הקנייה שלי.

בכל אופן אני נשאר אם הרכב הזה 5-6 שנים לפחות.

פורסם

תקח את הרכב.

אני רואה שאתה נדלקת וזה הכי חשוב.

הרכב שמור,וישרת אותך 5 שנים ללא בעיות מיוחדות.

לאחר מכן,רכב בן יותר מ15 שנים,אף אחד לא יסתקל על הקצה שילדה.

דבר אחד רק חשוב שתבדוק,זה שהמכה לא משפיע על ההיגוי.

Omnia mea mecum porto

פורסם

באמת נידלקתי,וכל ההמלצות שראיתי בפורום בנושאים קודמים,לא נידלקתי על אף רכב כמו שנידלקתי אליו.

המוכר גר קרוב מאוד אליי,והכול נשמע אחלה,תודה לכולם!

אם אפשר להשאיר את הנושא פתוח כדי לשמוע עוד תגובות/הצעות.

פורסם

גם מוכר מבין שנדלקת על אותו לכן מנצל את זה ודורש מעל מחירון על רכב ששמאי קבע לו ירידת ערך של עד 5%.

מילא מחירון אבל למה 3K מעל? יש עוד רכבים לא צריך לחשוב שעולם נגמר באיביזה ספצעפית הזאת.

אני יכול להציע לך גולף 2001 ידני יד שניה 125K ק"מ עם שלדה נקיה בתקציב שלך.

פורסם

בכללי רציתי 2 רכבים:

סיאט איביזה/פולו,גולף.

לגבי הפולו והגולף שמעתי שכל תיקון יקר במיוחד,ויש לרכבים האלו הרבה מחלות.(אחרי הרבה חיפושים בפורום ובגוגל בפרט)

ועלות אחזקת רכב מסוג זה יותר יקרה מסיאט איבזה.

ועוד סיבה ללכת רק על איביזה היא שאני היה אם הרכב 5 שנים לפחות,אני לא יצליח למכור אותו בסכום גדול.

וקילומטראץ נמוך ברכב מה שנותן לי יתרון ארוך טווח.

ואחרי ירידיה של 5 אחוז,ויוצא שהוא רוצה 2K מעל המחירון אחרי כול החישובים.

*בהתחלה ציינתי 3K טעות שלי.

פורסם

שמע, אני חיפשתי יותר מחודשיים אוטו והחיפוש התמקד בפולו אוטומטית.. אחרי שראיתי שכל פולו אוטומטית (ראיתי יותר מ-10 רכבים) היא במצב לא טוב במיוחד... הרחבתי את החיפוש שלי ובאמת הגעתי לסיאט איביזה. לפני שבועיים קניתי אחת אוטומטית, משנתון 2005.

לגבי האיבזור - אתה תהנה מהסטלה. אני קניתי רפרנס, שזה האיבזור הכי נמוך, ומספיק לי (רדיו דיסק רגיל ושליטה ידנית במזגן).

בסטלה יש את המסך ששולט על הכל, ואומנם שמעתי רק על מקרה אחד שמסך כזה התקלקל וזה לא הכי כיף בעולם (הוא שולט על המיזוג ועל המוזיקה), ותיקון שלו עולה הרבה כסף.

לגיסי היה רכב כזה, מאותם שנתונים, סטלה, ונדפק לו הכפתור של הווליום. על תיקון של כזה דבר רצו כמה מאות שקלים (ולא קצת) במוסך מורשה, אז הוא ויתר ולמד לשחק עם הכפתור.

אני לא הייתי משלם מעל המחירון. מקסימום הייתי משלם במשוקלל את המחירון + ידיים + ק"מ. במיוחד אם יש לרכב קצה שילדה (לדעתי זה שטויות, אבל באמת שווה לבדוק אם זה משפיע על ההיגוי והכל).

גם אם הוא נראה שמור והכל טוב ויפה, בבדיקה יכולים לגלות הרבה דברים. אז אם באמת תגיע לשלב של לקחת את הרכב לבדיקה, תסתכל טוב טוב על התוצאות (ואפילו תכתוב אותן פה בפורום), כי משהו קטן יכול להתפתח לסיפור גדול אחרי כמה שנים (חוץ מהכסת"חים הרגילים).

פורסם

קח את הרכב לבדיקה, וכמו שאמרתי לך - החיפזון מהשטן.

יש שילדה והבחור רוצה יותר ממחירון? נשמע לי קצת מוגזם ביותר..

בהצחלה

פורסם

הדבר היחיד שהוא אמר שהיא קיבלה מכה קטנה קצה שילדה מינורי,למרות שאני עומד לבצע את כל הבדיקות שצריך,זה דבר שיקשה עליי במכירת ברכב עוד מספר שנים?

השמאי קבע ירידית ערך של 2-5 אחוז.

.

3K מעל המחירון לרכב עם קצה שילדה? שיגיד תודה אם יקבל 10-15 אחוז מתחת !

גם ככה הרכבים הללו נסחרים במחירון ומטה , אז לקנות אחד עם קצה שילדה מעל המחירון? טירוף מוחלט.

תמשיך לחפש ,לא חסרים רכבים כאלה , הייתי בודק גם פולו.

תשאיר את הגולף לשלב הבא לדעתי.

ובקשר לזה שאחזקת איביזה זולה יותר מגולף ופולו , זה קצת מצחיק ,כי האיביזה מתבססת על שילוב בין מכלולים של הגולף לבין מכלולים של הפולו (נראית כאילו מישהו השתולל במחסן החלפים של VW והרכיב רכב מכל הבא ליד)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הבן אדם שמוכר יגיב בנושא ויסביר את הפגיעה,שתבינו יותר טובות ותתנו ח''ח.

ושוב זה לא 3K,אחרי כל התוספות שבאים אם הרכב זה בערך 2-1.5K לפי דעתי.

ורכבים כאלה ביד 2 שמורות הולכות מעל למחירון,מעולם לא מצאתי סיאט איבזה 3 דל' שמורה במחירון.

מה גם שהמחירון 31K הוא לדגם ה-75 כ''ס,ביד 2 איו את דגם ה-100 כ''ס.

ככה שזה יוצא קרוב מאוד למחירון.

פורסם

זה לא חשוב מה מבקשים ביד 2. זה חשוב מה נמכר בפועל.

סתם לדוגמא : הייתי מעורב בעיסקת רכישה של איביזה כזו 3 דלתות מחבר פורום אחר.

מנוע 1.6 ידנית ,שמורה הכל פיקס אפילו הרכיב עליה מגנזיום לבנים עם צמיגים חדשים. אתה חושב שהוא קיבל מחירון? נסה יותר בכיוון 10 אחוז פחות. כמובן שהוא פירסם מעל, ואתה יודע מה ? אנחנו הצענו לו הכי הרבה מכולם.

כמובן שהרכב במצב פיקס. יצא נקי בבדיקה והכל.

זה לא חשוב מה בעל הרכב יסביר, יש כאן עובדה והיא שיש פגיעת קצה שילדה.

יש עוד עובדה, שהוא קיבל את הכסף בעבור ירידת הערך מהביטוח בהנחה שימכור את הרכב בהפחתה של 2 עד 5 אחוז (עוד לא שמעתי על שמאי שלא קובע אחוז הפחתה מדוייק! )

אז אי אפשר להרוויח משני העולמות כאילו לא היתה פגיעה.

אתה רוצה לקנות רכב עם פגיעת קצה שילדה ? תקנה. רק קח בחשבון שלא בטוח שיבוא פראייר נוסף שיסכים לשלם סכום מלא על רכב לא מושלם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני כבר מחפש מעל חודשים אחד שמורה,כולם היו של איזה ערס או דרשו ישור קוו רציני,או בעלי ק''מ ממש גדול,הרכב

שראיתי אחד שמורה לבסוף,לא רק שהיא הייתה רחוקה ממני המוכר גם דרש, 8K מעל המחירון.

ובנתיים לא מצאתי כלום שמור!אפילו המכוניות שנראים לי טוב,צריך לנסוע מאוד רחוק בשבילם וזה לא מתאים לי.

רק הסיאט איבזה אם פגיעת קצה השילדה,נראת לי מתאימה למרות שהוא מוכר אותה רק עוד חודשיים.

שמשתמש מהפורום הציע לי,עבר בסה''כ 70 אלף ק''מ!

גם בחודש האחרון שאני מחפש לעצמי סיאט איבזה סיגנו/סאטלה,או שאני מוצא סאטלה שמורה אבל דגם ה-75 כ''ס

הרכב היה אצלי 5-6 שנים לפחות!

ככה שלא נראה לי הצליח למכור אחת גם אם היא תהיה ללא פגיעת שילדה,המחירון של הרכב במהלך השנים הללו ירד בצורה משמעותית,ולא נראה לי שפיגעת קצה שילדה שהשמאי קבע 2-5 אחוז,תוריד מערך הרכב,כמובן אחרי ירידה של 5 אחוז מהמחירון.

פורסם

מה קורה חבר'ה ?

אוקי אני הבעלים של הסיאט שהבחור הצעיר פה מדבר עליה , אני כבר שנתיים עם הקצה שילדה המינורי (על פי איך שהשמאי קרא לזה ) ירידת ערך בפועל 6 % על פי השמאי על פי מחירון לוי יצחק מוסיפים 3 אחוז אם יש לך חישוקי סגסוגת (ג'אנטים) זה אומר ירידה של 3 אחוז ? עכשיו אתם תמצאו לי סיאט עם 69 אלף קילומטר משנת 2002 שטופלה אך ורק מוסך מורשה עם חלקים מורשים גם אחרי כל השנים האלה ! היום כל רכב שני שנת 2007 יש לו כבר 50 אלף קילומטר וטחנו לו את הצורה ! הרכב הזה נשמר בקנאות ! ולכן אני דורש מחיר בהתאם, אם באמת היה איזה שהיא הרגשה ואפילו הכי קטנה של שינוי בעקבות התאונה לא הייתי מדבר הייתי מוריד את המחיר ומוסר את הרכב , אבל בגלל שאני יודע שאין הבדל אני לא מייחס חשיבות לזה

בתודה מראש

בן

• תוכן חדש...