Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חומר סיכה למפלג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

אני מבצע שיפוץ של מפלג באופל קדט שלי.

אולי מישהו יודע באיזה חומר סיכה אני צריך להשתמש בחלקים הנעים של מערכת קידום הצתה בתוך המפלג?

תודה.

פורסם

גריז מאיכות טובה רצוי גריז נחושת, בחיפושית שלי מצאתי את הגריז המקורי של בוש הבנתי שהיום כבר אין להשיג בארץ....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי שמן, כאשר פירקתי את המפלג ראיתי שאריות של גריז כלשהו בין חלק סטטי לתושבת הנאה שעליה יושבת פלטינה כנ''ל גם על מנגנון קידום הצתה צנטרופוגלי.

ניראה לי שוזלין לא יחזיק מעמד בטמפרטורות של מפלג, הרי הוא מותקן על בלוק מנוע ויכול להתחמם ל70-80 מעלות אם לא יותר.

תודה

פורסם

עוד שאלה למבינים בנושא.

היום סמתי לב שבמנגנון צנטרופוגלי מותקנים קפיצים ברמת קשיחות שונה, שלפי ספרות דבר נורמאלי (עושים את זה על מנת לקבל עקומת עבודה טובה יותר)

קפיץ אחד החלש יותר "עובד" כל הזמן, וקפיץ השני חזק יותר אמור להיכנס לפעולה בטורים גבוהים יותר, בשביל זה אחד הלולאות שלו עשויה בצורת אליפסה.

ואכשיו לשאלה לפי הבנתי קפיץ החזק צריך להיכנס לפעולה מתישהו באמצע מהלך, אך אצלי הוא בקושי נימתח ממש במילימטר האחרון של המהלך.

מישהו יודע האם זה בסדר?

תודה

P1090907.JPG

פורסם

עצתי לך מנסיון על תתעסק עם הקפיצים האלה אם אין שחיקה וכל החלקים נמצאים אז השאר את המיכלול כמו שהוא. טיפול לא נכון יכול ליצור זיופים מיותרים במנוע.

פורסם

ככל שהקפיצים חלשים יותר, יהיה לך קידום הצתה מקסימלי בסל"ד יותר נמוך, ולהיפך. בדר"כ שמים שני קפיצים שונים, אחד חזק ואחד חלש, כדי שהקידום יהיה לאורך עקומת סל"ד יותר גדולה. לפי דעתי ברכב עם מנוע סטנדרטי אין מה לגעת בקפיצים.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

תודה על התגובות.

לגעת בקפיצים אני לא רציתי וגם לא רוצה.

מה שמתריד אתי, זאת עובדה שקפיץ השני בקושי ניכנס לפעולה.

פורסם

תוך כידי חיפוש באינטרנט של חלקים למפלג מצאתי שני דברים מעניינים

1. קטלוג של חברת BOSCH

2. מפלג שהיה מורכב על המנוע שלי, שהוא מנוע 1.2, במקור שייך למנוע 1.1.

כרגע יש לי התלבתות בין אפשרויות הבאות:

1. יש לי עוד מפלג של Delco Remy, אבל עם יחידת וואקום תקולה. אני מאוד מאמין במפלג הזה, אך לא מצליח למצוא יחידת וואקום חדשה.

2. להמשיך עם Bosch 1.1

אולי מישהו יודע היכן ניתן לרכוש יחידת וואקום?

• תוכן חדש...