Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

לפני שלושה שבועות היתה לנו תאונה ולצערי הקליאו שלי האהובה (B 2002 ידנית מנוע 1400) הלכה לעולמה בטרם עת:cry:

כעת אני מחפשת לקנות רכב אחר במקומה, אבל הפעם משפחתית או קומפקטית לאור ההתרחבות המשפחתית.

הבעיה:

1.אני זקוקה לרכב מהר ככל האפשר (אנו גרים במקום לא נגיש תחבורתית), כרגע אנו עם רכב שכור שעולה ממון רב.

2. אני מחפשת רכב עם גיר ידני! ולמצוא משפחתית ידנית במדינת היפניאוטומטי זה כמעט כמו לחפש שלג במדבר.

אנו גרים בצפון נסיעות יומיות בדרכים תלולות ועליות רבות.

בסביבות 50 ק"מ ביום.

התקציב עד 50,000 ש"ח ורצוי פחות.

הרכב צריך להיות בטיחותי, ידני, מושב אחורי עם מקום לשני כסאות בטיחות ועוד קצת, צריכת דלק שפויה, רצוי גם אמינות מסויימת :wink: וחשוב לא פחות שיהיה כיף לנהוג בו.

לכן חשבתי על רנו מגאן דיזל ידנית מנוע 1500 (מסילה משותפת) החסכוני והמצויין שנת 2006.

מצאתי כמה כאלה משנים 2004-2006 אבל עם קילומטראז' גבוה (כולם עם 150k-250k) ולכן גם בלאי.

אחת בדקתי אתמול נסעתי עליה +בדיקה במכון, סה"כ הבדיקה לא רעה וללא תאונות.

הממצא בבדיקה שמדאיג אותי הוא: "ראש מנוע - נזילת שמן".

האוטו היה בליסינג אצל עם 182,000 ק"מ, יש הסטוריית טיפולים מסודרת במוסך מורשה.

אני יודעת שמדובר בסעיף כסת"ח ושברוב הרכבים קילומטראז' כזה כותבים משהו בסגנון, אבל פה דיברתי במפורש עם הבוחן ושאלתי מהיכן הנזילה, האם ממכסה שסתומים או מהחיבור בין הבלוק לראש? והוא טוען שאינו יכול לדעת בוודאות מכיוון שהשמן מפוזר מסביב וקשה לקבוע חד משמעית מהיכן מגיע.

השאלה שלי הינה האם לדעתכם כדאי ללכת על האוטו הזה או שאני מסתכנת פה בהוצאות גדולות?

האם זה ממצא צפוי בגלל הקילומטראז' הגבוה?

חברת הליסינג מוכנה לתקן את הליקויים אך לא מתחייבת לעשות זאת במוסך מורשה יבואן.

וכן מוכנה לתת גג שלושה חודשי אחריות.

המחירון הרשמי שלה לפני ההפחתות על ליסינג וקילומטראז' 63,000, החברה מבקשת 53,000 כמה הייתם משלמים עליה?

מה דעתכם גם על רנו סניק הדגם המפואר עם מנוע 2000 סמ"ק בנזין וגיר ידני.

מודל 2002, יד 3, מפרטי, 120,000 ק"מ, נאמר לי שהשלדה נקיה, אך עדיין לא עשיתי לו בדיקה.

אני חוששת מצריכת דלק גבוהה, וכן קראתי ביקורות לא מי יודע מה עליו.

מישהו מכיר את הרכב ויכול לספר לי עליו?

מתנצלת על ההודעה הארוכה ותודה רבה מראש לכל המגיבים,

הדרייברית

פורסם

לא הייתי קונה את הרכב מהליסינג.

בטח ובטח לא ב-53,000.

מה ההתעקשות על גיר ידני דווקא? (גם לי יש גיר ידני ד"א, אבל אני יכול לומר לך שיש היום גירים אוטומטים שלא נופלים מגירים ידניים כמו ה-DSG של VW)

ואל תגידי לי הנאה מנהיגה כי מגאן דיזל (וגם הבנזין ברוב הגרסאות) לא משנה איזה גיר תשימי לו - מהנה הוא לא.

אני מעדיף את אותו הרכב עם רבע מהקילומטרז' וגיר אוטמט.

פורסם

עד שבת אדם רוצה ידני אתה דוחף לה אוטומט ?

מגאן דיזל ידנית מאוד חסכונית, מרווחת ובטיחותית וכנראה הכי אמינה מכל הגרסאות.

אני הייתי מנסה לסחוט עוד איזה 3-4K כלפי מטה כדי לכסות על תיקון עתידי אפשרי ולוקח את האוטו.

טנדרון מתאים לך ? כי בזה יש יותר מבחר : ברלינגו HDI, דובלו, פורד קונקט.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קודם כל , כיף לראות שמישהו מפנים את כללי הפורום , עורך חיפושים מעמיקים ובא לפורום עם שאלה מבוססת.

האם תוכלי להעלות את טופס הבדיקה?

נזילת שמן מאיזור הראש יכולה להיות גם סתם הזעה.

הרכב נחשב לרכב טוב, ואם טופל במורשה בחלפים מקוריים אז עוד יותר טוב.

צביקי

פורסם

ראשית, תודה לכל המגיבים. בינתיים מצאתי עוד כמה דרך הלוחות באינטרנט ומחר אלך לבדוק אותן ואולי גם לקחת לבדיקה במכון. השנים 2004-2007 כולם עם 130k פלוס. גיר ידני. לכן חשובה לי ההתייחסות לגבי נזילות שמן הן מהגיר והן מהמנוע. האם זהו בלאי צפוי מעל 100k שסביר שיופיע גם בבדיקות נוספות? איך אפשר להעריך את המצב האמיתי של הרכב? האם יש עצה איך אפשר לדעת מה מקור נזילת השמן מהמנוע? שוב תודה למגיבים, הדרייברית

פורסם

התמחור של המגאן שבדקת צריך להיות באזור ה-40 עד 43 גג לדעתי.

רכב עם סחירות נמוכה שגם מיד פרטית בק"מ הנל היה נמכר בלפחות 10,000 ש"ח מתחת למחירון.

אני חושב שזאת בחירה לא רעה עבורך רכב מסוג זה ואם תסתדרי עם חברת הליסנג על המחיר ושיתקנו את הרכב אז יכול להיות לך דיל לא רע.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

אתה לא קורא מה שהיא כתבה.

מחירון 63. כבר מפחיתים לה ל 53 שזה מה שרצית במידה וזה יהיה מיד פרטית.

אני אומר שוב - לנסות להוריד עוד כמה אלפיות ודי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קראתי מצויין מה שהיא כתבה...

ותקרא מה שרשמתי ש-53,000 ש"ח זה מחיר שאפילו מכונית פרטית כזאתי תקבל בקושי ולכן המחיר שנקבתי הוא המחיר הריאלי עבור המכונית הזאת.

אני לא ממציא פה מחירים,אני מדבר מקצת ניסיון שיש לי בתחום הרכב.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

שלום לכולם,

שוב תודה לכל מי שענה.

בינתיים העיסקה כנראה לא תצא אל הפועל כי אנחנו לא מצליחים להסתדר על המחיר.

לקח אחד למדתי, בפעם הבאה בדיקה במכון (דיזל אז 550 ש"ח לפני הנחה) רק אחרי סיכום בכתב של המחיר! הייתי בטוחה שהיות ומדובר באוטו עם שוק מאד מצומצם, בטח עם גיר ידני, כדאי קודם לבדוק ואז לשבת עם הדו"ח ולסגור מחיר עפ"י הליקויים שימצאו.

אז אני בודקת עוד מגאנים דיזל ידניות שמצאתי.

בכל אופן לא עניתם מה דעתכם לגבי ממצאי בדיקה של נזילות שמן, האם זהו בלאי צפוי מעל 100k שסביר שיופיע גם בבדיקות נוספות ולא כדאי להלחץ ממנו? איך אפשר להעריך את המצב האמיתי של הרכב? האם יש עצה איך אפשר לדעת מה מקור נזילת השמן מהמנוע?

שוב תודה למגיבים,

הדרייברית

פורסם

מה עם אוקטביה/בורה דיזל ידני. יש היצע רב יותר ורקורד אמינות טוב יותר.

קחי גם בחשבון את נסיון המוסכים עם הרכב, מגאן דיזל הוא די קוריוז מבחינת מוסכי רנו בעוד בסקודה ופולקסווגן הנסיון רב הרבה יותר.

פורסם

מגאן דיזל (ובוודאי הידנית חולקת את מכלליה עם הקנגו) - ולכן מוסכי רנו יודעים לטפל ברכב בצורה נאותה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...