Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברה בי כזאת מחשבה נגיד (לא עלינו),אתם נמצאים בסיטוציה שבה אתם עומדים בצומת ברמזור אדום.באותו רמזור מותקנת מצלמה.בצומת התחילו לעבור מכוניות כמו בתמונה הבאה:

88214361.jpg

לפתע אתם שומעים חריקת בלמים מאחוריכם,אתם מסתכלים במראה ואתם רואים בה רכב שדוהר לקראתכם.יש לכם כ-2 שניות להחליט מה לעשות במצב כזה.

או שהרכב יתנגש בכם חזק,או שאתם ניכנסים לצומת מרומזר עם מכוניות.

מה הייתם עושים?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקרה כזה אין לך זמן להחליט כל כך זה עניין של חצי שניה עד שהוא מתנגש בך.

אבל נגיד ואתה ספיידרמן, תצמד לכיסא ולמשענת ראש בפרט ככל האפשר.

פורסם

בד"כ פשוט אתה עומד ואין לך מה לעשות. בתמונה ציירת שמכוניות כבר נוסעות בצומת, אין ברירה אא לחטוף את המכה. בד"כ במצבים כאלה גם אין לאן לברוח ולא מספיק זמן לעלות על מדרכה וכד'.

אבל אם זה שמאחור נוסע ממש מהר, אפשר למשוך בידית הצהובה עם פסים האדומים (אם מותקנת ברכב שלך) ולהפעיל כיסא מפלט.

פעם הייתי בסיטואציה שעמדתי בפקק ומאחורי עמד רכב במרחק די גדול (תודה רבה מכל הלב לנהגת של שברולט קוליר ירוק). ראיתי במראה איך דיהטסו אפלאוז דוהרת לכיוון שלה והיא נכנסה בה! מעוצמת המכה החלק האחורי של קוליר עלה באויר - ראיתי את הגג שלה במראה. יצאתי מרכב והסתכלתי על פגוש שלי (הייתה לי אז אלפא 164 שהסתבר דרך אגב מאוחר יותר שהיא כבר ז"ל - מישהו רצח אותה כאשר נכנס לקיר :x), למזלי נישארו כמה סנטימטרים עד לפגוש. שוב תודה רבה לגברת בעלת קוליר שלחצה על הבלמים כ"כ חזק שלא נגרמה תאונת שרשרת. הנזק לאוטו שלה היה גדול. הבחור שיצא מאפלאוז פשוט נשפך מצחוק, מניח שהוא היה בשוק. :shock:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בטיחותית נטו עדיף להיצמד היטב למושב כולל ראש, להרפות שרירים ולעזוב את הבלמים ולתת לרכב להידחף ע"י הרכב הפוגע.

בסיטואציה שלך זו החלטה קשה. אם הרכבים רק התחילו בנסיעה זה מילא, אבל אם הם דוהרים במאונך אליך, הסיכוי להיפצע קשה הוא גבוה.

יש מקרה עוד יותר קשה שבו ילדים חוצים את מעבר החציה שלפניך ואתה רואה רכב מגיע מאחור במהירות...

לי אין תשובה טובה לזה, אני אשמח לשמוע הצעות הגיוניות.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

התגובה שלי במקרה הזה תהיה ללחוץ ממש חזק על הברקסים לתפוס את המשענת ראש ולהתפלל.

מהסיבה הפשוטה שאם תכנס לצומת - האשמה תיפול עלייך, ולא תוכל להגיד "אבל הרכב שמאחוריי היה נכנס בי"

זה פשוט לא קביל, מאיפה לך שהחריקת בלמים באה ממנו ? אולי הוא כן היה מצליח לעצור? אולי היה נכנס בך בצורה מיזערית?

-עין של בן אדם לא יכולה גם להעריך מרחק ומהירות בצורה מדוייקת ובטח שלא במצב כזה שאתה רק מסתכל דרך המראה.

אם תעצור - א. האשמה תיפול עליו.

ב.הסיכון פה הוא מינימלי לעומת כניסה לצומת באור אדום [נניח רגע למצלמה שתוכל לתפוס אותך]

-וזאת הסיבה שהייתי נשאר במקום.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

מניסיון רב של 4 פעמים שנכנסו בי מאחור כשאני עומד ברמזור, פשוט ללחוץ על הבלם, להרפות ידיים ולהצמד לחלוטין למושב ולמשענת.

פורסם

ללחוץ חזק על הברקסים זה רעיון רע לדעתי, אתה עלול לשבור את הברכיים\לחטוף מכה רצינית בעמוד השדרה. נניח שאין זמן להכניס להילוך ולברוח לאנשהו - הייתי צופר, מגן עם יד אחת על הפנים\אישה ומתפלל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני סיגלתי לעצמי מנהג שדי מעצבן את הנהגים מאחורי אבל הציל אותי כבר כמה פעמים.

אני עוצר 2-3 מטרים לפני קו העצירה משלב לראשון ומסתכל במראה (אחרי כמה פעמים זה כבר הופך אוטומטי). זה נותן לי עוד כמה מטרים של מקום לברוח אליו.

אחרי שנעמדות מאחורי כמה מכוניות אני גולש קדימה.

נכון שזה לא תמיד עובד כי בכביש רב נתיבי קורה שנכנסים לפני אבל זה עובד ברוב המקרים.

פורסם

אחלה רעיון אמיגר.

בטוח יש לך לאן לסוע לתוך הצומת.

עדיף לקבל 10 נק' וקנס של אלף ש"ח, מאשר חס וחלילה נכות או משהו רפואי(שילך קפוט האוטו).

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

אני עוצר 2-3 מטרים לפני קו העצירה משלב לראשון ומסתכל במראה (אחרי כמה פעמים זה כבר הופך אוטומטי). זה נותן לי עוד כמה מטרים של מקום לברוח אליו.

כן, בהחלט מנהג מוכר. אני מקווה רק שאתה בולם בהדרגה ומתינות. כי יש נהגים שמשלבים מנהג הזה עם בלימה ברגע האחרון (רוב כאלה שפגשתי אשר אימצו את המנהג).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...