Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, עבדתי בעוד 3 חברות. אחת כשכיר עוד בזמן הלימודים ובעוד שתיים כפרי לנסר בפרוייקטים ספציפיים (אחת בתחום הרובוטיקה ואחת בתחום התבניות). גם כיום מתוך 30 עובדים אצלנו 3 הם מהנדסים שמתעסקים בתכנון מכני (אחר נטו תכנון מכני והשניים האחרים בשילוב עם תפקידים נוספים).

בחולון אין יותר מפעלי תעשייה כי הם עברו לפריפריה. לך לאור עקיבא, אשקלון, שדרות, נועם, אלון תבור ועוד ותראה את כל מפעלי התעשייה שהיו בחולון ובמרכז. רק לידי נפתחו בשנה האחרונה 4 מפעלים שעוסקים בין השאר בתכנון מכני (מוצרים שלהם ומוצרים די מורכבים).

כיום מהנדסים מתחילים באמת מועסקים כשרטטים אבל אחרי מספר מועט של חודשים הם כבר לא שרטטים אלא מהנדסים. התהליך הזה מאוד חשוב כי דרך השרטוט הם לומדים המון גם איך צריך להראות שרטוט, גם איך המוצרים בנויים וגם משתחררים מצורת החשיבה של האקדמיה.

ECI אולי צמצמה את מחלרקות ההנדסה שלה בגלל הצימצום של השוק שלה אבל מנגד חברות אחרות הגדילו את מצבת המהנדסים שלהם (אני מדבר עד אוקטובר. המשבר הנוכחי טרף טאת הקלפים אצל לא מעט מפעלים) אבל רוב התעשייה היום לא יושבת במרכז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק, אל תוציא לבחור את הרוח מהמפרסים.

אולי בת"א וגוש דן כבר אין מפעלים מהסוג הישן, אבל בצפון או בפריפריה הדרומית (מה ששי הזכיר, ואני לא ממש מכיר) עדיין יש. ויש דרישה למהנדסים טובים - וכאן לדעתי הבעיה.

מהנדסי מכונות היום, אחרי ארבע שנים וBSC ביד, לא יודעים איך נראת אום (true story), כך ששרטט זו עוד מחמאה בשבלם.

משכנתא זה קל

פורסם

שי, אני אשמח לשמוע על מקום עבודה בתחום ההנדסה באיזור גוש דן לא בתור מנהל פרוייקט, תפ"י,אחזקה אלא תאכל'ס בתיכנון מכני.

אני אישית ניתקלתי במהלך השנים במהנדסי מכונות שזה אתה סיימו לימודים ולא ידעו לקרוא שרטוט טכני או למדוד בעזרת קליבר (מד-זחיח) פשוט (לא דיגטאלי) שלא נדבר על מיקרומטר.

אני עוד מהתקופה ששרטוט מכני היה חלק חשוב ולשרטט בעזרת עיפרון מכני ולאחר מכן עם רפידיוגף.

אני גם שמתי לב שרוב מהנדסי המכונות הטריים הם בעלי שאיפות מרחיקות לכת כבר על ההתחלה הם רוצים להיות מנהלים...רק לאחר מספר חודשים שהם משתפשים עם ריצפת הייצור או חרט/כרסם/משחיזן הם מבינים שהדרך עוד ארוכה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בגוש דן פחות מכיר אבל בפריפריה יש הרבה כי שם נמצאת היום התעשייה.

לגבי כישורים של מהנדסים מתחילים מה שאתה מתאר זה עוד טוב. רובם אפילו לא ראה קליבר מכאני (שאישית אני משתמש רק בו ולא אוהב את הדיגיטליים. כשקליבר מכני מזייף אתה יודע את זה מיד ברגע שאתה אוחז בו וקליבר דיגיטלי יכול לזייף במדידה בלי שתדע).

פורסם

אצלינו במחלקת בקרת איכות מבצעים אחת לשנה כיול של קליברים דיגטאלים בעזרת מקבילונים מושחזים תיקניים.

לא כולם יודעים שניתן לכייל קליברים דיגיטאליים.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבעיה היא לא בכיול עם פלטות ג'ונסון אלא שאם הוא נדפק אתה לא תמיד תדע.

כשאתה עובד בסביבה נקיה אז רוב הסיכויים שלא יהיו בעיות אבל בסביבת אולם ייצור אני לא סומך עליהם.

פורסם

לא ברורות לי כל ההשמצות על מכללת אפקה אבל אני גם לא אכנס לזה כי דעתי האישית לגבי המרמורים האלו לא תראה טוב בעיני גולשים אחרים.

אפקה של פעם (שנתיים אחורה למשל) ואפקה של היום זאת לא אותה מכללה.

חברה שלי סיימה תואר לפני 3 שנים בהנדסת תוכנה ונהנת מהרבה הצעות עבודה שאחת מהן היא העבודה הנוכחית עם משכורת גבוהה מאוד!

חלק רב מהמרצים באפקה הם מרצים מאונ' ת"א וישנם גם כאלו ממב"ג.

גם המרצים האובייקטיבים מבינהם יודעים לספר דברים טובים על שמה של אפקה בשוק.

הרמה עלתה משנה לשנה ואילו השנה הייתה קפיצת מדרגה משמעותית יותר ששמה את אפקה ברמת לימודים גבוה מאוד!

אני יכול להגיד על עצמי באופן אישי שבהתכוננות למבחנים ותרגול של מבחנים משנים עברו הקושי והרמה ניכר היטב!

תנאי הקבלה הוקשחו והכוונה היא להמשיך במגמה.

מרצים טובים ומרצים גרועים יש בכל מוסד לימודים!

אם אתייחס ספציפי למכונות- בב"ש מבחר ההתמחויות רב והקורסים שם בתחומים מסויימים הם נחשבים מהטובים בארץ, אולי שניים רק לטכניון.

אני בחרתי ללמוד בב"ג מתוך נוחות נטו. בת"א הייתי מתקבל כביכול על תנאי כי היו לי 4 נק' מתחת לסכם (כנראה שהייתי מתקבל).

בגלל שהחברה סיימה באפקה ויצאה מרוצה החלטתי ללמוד שם.

אני לא מצטער על זה.

שאסיים תואר בעוד 3 שנים (פחות מ-3 אבל לא משנה) אתעסק בעדיפיות השונות לבוגרים השונים, כרגע זה לא רלוונטי.

ועוד נקודה למחשבה, אם בוגרי המכללות היו כאלו מנודים כמו שעושים מזה, אף אחד לא היה בכל זאת מוכן ללמוד במכללה.

תתפלאו, אני מכיר בוגרי מכללות שיכולים ללמד דבר או שניים את בוגרי ב"ג או ת"א, והם גם בכירים בתפקידם.

מהנדס נמדד בהרבה דברים אחרים מאשר איזה מוסד חתום לו על התואר.

אלעד, שיהיה בהצלחה!

פורסם
אני בחרתי ללמוד בב"ג מתוך נוחות נטו.

תיקון טעות, הכוונה כמובן למכללת אפקה ולא ב"ג.

אגב, אם לא היו משתנות לי התוכניות שנקבעו לפני הטיול שלי לדרא"מ הייתי כנראה עושה עוד מאמץ ומנסה להגיע לב"ג.

פורסם

אני רק שאלה.

באופן מהותי מה ההבדל בין תואר B.A (מהנדס מכונות) לבין B.SC (תואר ראשון בהנדסת מכונות)?

פורסם
אני רק שאלה.

באופן מהותי מה ההבדל בין תואר B.A (מהנדס מכונות) לבין B.SC (תואר ראשון בהנדסת מכונות)?

יש לך טעות בסיסית,

B.A זה תואר ראשון אקדמי, כמו מדעי המחשב, תואר בכלכלה וכו'

B.SC זה תואר ראשון במדעים, בין היתר נכלל כאן מקצועות ההנדסה, מכונות אחת מהן.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

בגדול -

BSC - Bachelor of Science

BA - Bachelor of Arts

כאשר יש תארים שיכולים לכאן או לכאן, כמו מתמטיקה. על מדמ"ח BA עוד לא שמעתי, אבל הכל יכול להיות...

בגדול אין שום קשר לתעסוקה כי אין מודעות דרושים לשיוך של התואר אלא למקצוע. (מהנדס שקר, פיסיקאי וכו')

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

כלומר מבחינת תעסוקה זה לא משנה אם אני עושה B.SC מכונות או B.A מכונות?איפה ההגיון? בייחוד שהיום רוב מסלולי הB.A נמשכים 3 שנים לעומת מסלולי הB.SC שנמשכים 4 שנים.

פורסם

אין B.A במכונות. הנה, פתרתי לך את הבעיה :lol:

כמו שכבר הסבירו לך, יש מקצועות בהם אפשר ללמוד גם B.A וגם B.SC (למשל מדמ"ח-BA, הנדסת תוכנה - B.SC) אבל ברוב המקרים זה לא המצב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...