Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא משנה רק איפה המרצים מפרסמים יותר מאמרים אלא מה תכנית הלימודים, רמת הבחינות, רמת המעבדות והרכב הקורסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפקה אחת המובילות? אני לא יודע מהיכן קיבלת את המידע הזה , אבל חבר הפורום אמיר (BMW) לומד שם ותוכל להיוועץ בו.

בדוק מה תנאי המעבר לקמפוס בנגב, כי למשל ממוצע של 85 בשנה א' הנדסה הוא לא משהו מובן מאליו.

אם התנאי הוא 85, לא הייתי מהמר על אילת. האם התואר בכל מקרה יהיה של ב"ג?

יש איזשהוא תואר ש-85 זה לא כל כך בעיה להגיע אליו?

כי מבחינתי כרגע 85 זה חלום רחוק...:cry:

פורסם

אם כבר נפתח כזה שרשור, מה אתם אומרים על מכללת עתיד ללימודי הנדסאי רכב?

אני מתחיל באוקטובר.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

בתחום של הנדסאי רכב אין הרבה תחרות אבל מכללת עתיד נחשבת אחת הטובות אם לא הטובה ביותר.

אני מודה לכולם על העזרה, חיזקתם אותי בבחירה בבן גוריון. אני עדיין מקווה שאתקבל לקמפוס בבאר שבע וזה יפתור לי את כל הבעיות אבל אני מוכן לסבול שנה אחת באילת (ארבע שנים היה נראה לי באמת מוגזם).

ד"א, נתון שצביקה שכך לציין זה שבעת המעבר מקמפוס אילת לבאר שבע יש לעבור סמסטר קיץ של שלושה חודשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

באילת אפשר ללמוד רק את שנה א' של ההנדסות, אז 4 שנים כנראה לא תעביר שם :lol:

עשית בחירה נבונה, אבל תכין את עצמך מראש לקריעת תחת רצינית.

machinehead - אתה מתעקש שלא להבין אותי. אני אנסה להסביר שוב.

אני לא טוען שקורסי הבסיס בחדו"א ומישדי"פ לא חשובים להנדסת מכונות. אני כן טוען שמי שלומד הנדסת מכונות כדאי שילמד חדו"א להנדסת מכונות ולא חדו"א להנדסת חשמל כי בחדו"א להנדסת חשמל (באב"ג, לא יודע מה קורה במקומות אחרים) יקרעו לו את התחת עם חומר שהוא לא צריך להמשך התואר שלו.

כנ"ל לגבי תכנות - גם מכונות לומדים תכנות. ההבדל הוא שהקורס המקביל בהנדסת חשמל הוא סרט רע לרוב הסטונדטים בשנה א' (60% נכשלים במועד א', אחרי פקטור של 10+ נקודות) בעוד הקורס המקביל למכונות קצת יותר קליל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חבר טוב של אלעד (Redroze) ונמצא במצב יחסית דומה לשלו, בהתלבטות לגבי מקום לימודים

ההתלבטות שלי היא שלב אחד אחורה (או שניים)

אני מעוניין ללמוד הנדסה, זה מה שהכי מושך ומעניין אותי, אני מאוד מתלבט בין סוגי ההנדסה השונים הקיימים, מהמידע שהצלחתי ללקט מהאינטרנט סיקרן אותי במיוחד תחום המכונות.

יש פה מישהו שיכול לשפוך אור על הנושא? ממש להסביר במה בתכלס מתעסקים, דוגמאות לאפשרויות עבודה בשוק, אולי דוגמאות לנושאים מסויימים ספציפיים שנלמדים, כ-ל מידע שיתקבל יהיה מוערך, באמת שבשבילי זה מידע ששווה זהב, אז אם יש פה מישהו שלמד\לומד את זה, אני אודה לו אם יגיב.

תודה,

סהר.

פורסם

תודה רבה הקישור עזר לי מאוד קראתי את כל השרשור.

האם לדעתכם ההבדל הוא עצום\בינוי\זניח בין סטודנט להנדסה באוניברסיטה שבדיוק סיים תואר ראשון, לבין סטודנט שסיים תואר ראשון במכללה (אפקה, לדוגמא) ? כמה זה באמת בא לידי ביטוי כשאתה מחפש עבודה?

פורסם

זה בא ממש לביטוי בחיפוש עבודה, שאתה בוגר ללא נסיון, דבר ראשון מסתכלים איפה למדת.

לבוגרי אונ' יש יתרון מאוד משמעותי (לא תמיד בצדק), אך כאשר אתה בוגר מכללה, יש משמעות לאיפה שלמדת, למשל אם תיקח בוגר אפקה או בוגר המכון הטכנולוגי חולון, יעדיפו את הבוגר מחולון, כי למכללה הזו יש מוניטין עדיף מאשר של אפקה.

לאפקה עד לפני כמה שנים, המכללה הייתה מכשירה מהנדסים בינוניים ומטה, כי הכל התנהל שמה בצורה לא נכונה, עד היום יש מעסיקים שלא מוכנים לקחת שום בוגר מאפקה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
אני חבר טוב של אלעד (Redroze) ונמצא במצב יחסית דומה לשלו, בהתלבטות לגבי מקום לימודים

אני מעוניין ללמוד הנדסה, זה מה שהכי מושך ומעניין אותי, אני מאוד מתלבט בין סוגי ההנדסה השונים הקיימים, מהמידע שהצלחתי ללקט מהאינטרנט סיקרן אותי במיוחד תחום המכונות.

יש פה מישהו שיכול לשפוך אור על הנושא? ממש להסביר במה בתכלס מתעסקים, דוגמאות לאפשרויות עבודה בשוק, אולי דוגמאות לנושאים מסויימים ספציפיים שנלמדים, כ-ל מידע שיתקבל יהיה מוערך, באמת שבשבילי זה מידע ששווה זהב, אז אם יש פה מישהו שלמד\לומד את זה, אני אודה לו אם יגיב.

תודה,

סהר.

צר לי לאכזב אותך אבל בארץ תחום המכונות הולך ודועך משנה לשנה. רבים מבוגרי הנדסה לפעמים מתקבלים לחברות הקשורות לתעשיה האווירית וממנים אותם לנהל פרוייקט קרי עבודת פקידות משעממת (לפי דעתי).

יש מספר חברות בודדות המתעסקות בתכן מכני וגם שם רוב העובדים הם עולים חדשים עם ניסיון של 20 שנים ומעלה.

אם יש לך קשרים בחברת החשמל/תעשיה האווירית מה טוב כי במקומות אלו עוסקים באמת בתכן מכני ולא בייצור בלבד.

רוב העסקים העוסקים בעיבוד שבבי לא ממש זקוקים ליותר ממהנדס וגם שם העבודה לא ממש מעניינת.

אני אישית עבדתי ב-4 מקומות עבודה כמהנדס מכונות בתחומים הבאים:

1. תכן מכני של כלי תפיסה וכלים לעיבוד שבבי (חברה שנקנתה על-ידי יישקר)

2. עבדתי כ-8 שנים בחברת ECI בתיכנון זיווד אלקטרוני (לא ממש מעניין אבל שילמו טוב)

3. בתחילת דרכי עבדתי בחברה לבדיקות לא הורסות NTD (גם לא ממש מעניין)

4. עבדתי מספר שנים בתיכנון משאבות מים לתעשייה

עבדתי כשנה כעובד קבלן בתעשייה האווירית בתיכנון וגם כעצמאי אבל בשביל זה צריך ניסיון והרבה.

בקיצור עם אתה יכול לבחור מקצוע אחר שקשור להייטק עדיף.

איזה כייף לי :)

פורסם

machinehead - אתה מתעקש שלא להבין אותי. אני אנסה להסביר שוב.

אני לא טוען שקורסי הבסיס בחדו"א ומישדי"פ לא חשובים להנדסת מכונות. אני כן טוען שמי שלומד הנדסת מכונות כדאי שילמד חדו"א להנדסת מכונות ולא חדו"א להנדסת חשמל כי בחדו"א להנדסת חשמל (באב"ג, לא יודע מה קורה במקומות אחרים) יקרעו לו את התחת עם חומר שהוא לא צריך להמשך התואר שלו.

כנ"ל לגבי תכנות - גם מכונות לומדים תכנות. ההבדל הוא שהקורס המקביל בהנדסת חשמל הוא סרט רע לרוב הסטונדטים בשנה א' (60% נכשלים במועד א', אחרי פקטור של 10+ נקודות) בעוד הקורס המקביל למכונות קצת יותר קליל.

מוזר, דווקא קורסי היסוד היו משותפים לכל המגמות, מהנדסת חשמל עד הנדסה רפואית.

אולי זה רק רלוונטי לבן גוריון החלוקה של החדוא למגמות, כי זה לא קיים בשום מקום אחר.

לגבי הנדסת חשמל למכונות, אני מבין מה שאתה אומר, כי קורסי הנדסת חשמל מצריכים חשיבה שונה מאשר מכונות, מכונות זה יותר פרקטי, יותר פיסיקה מכניקה - כמו תרמודינמיקה.

הנדסת חשמל זה יותר לוגיקה ומצריכה הבנה בצורה קצת שונה, לכן מי שלומד מכונות ומגיע לקורסים האלו, נתקל בקושי וזה ראיתי בלימודים שלי.

אני גם יודע שיש תכנות במכונות, אבל למשל אצלי בתואר, היה קורס שנקרא אלגוריתמים ומבנה נתונים, הוא נחשב לקורס מאוד קשה ובצורה קבועה יש 60% נכשלים בקורס הזה, זה קורס שבחיים לא אצטרך להשתמש במה שלמדתי שמה, כי זה קשור להנדסת תוכנה.

מי שמכיר - עצים ביניארים, תורת הגרפים(DFS,BFS), מיונים למיניהם.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

תודה,

סהר.

תלוי מה אתה רוצה לעשות בעבודה.

כיום הנדסת מכונות היא תחום מאוד רחב ולרוב מהנדסי המכונות הם האינטגרטורים של התכן והפיתוח ומשמשים כמתאמים בין כל התחומים.

אני גם לא מסכים עם מרק שמדובר בתחום בדעיכה כי אם ניקח למשל את המחזור האחרון שיצא מאוני' ב"ש אז כולם עובדים וחלקם התחיל עוד לפני סיום הלימודים והביקוש בשוק העבודה גדול. התפקידים נעים החל ממהנדסים זוטרחים במפעלים גדולים (ברגים קטנים במערכות גדולות ששם לטעמי לפחות העבודה לא מעניינת ולא מספיק מאתגרת כי אתה לא רואה את התמונה הכוללת ולכן לא יכול להביא לידי ביטוי את היצירתיות שבמקצוע) דרך מהנדסי אחזקה (תפקיד מתגמל כספית אבל דורש עבודה פיזית ושעות לא שיגרתיות) ועד למהנדסים מתחילים בחברות קטנות ששם הם אמנם מתחילים בשכר יותר נמוך אבל נוגעים בהכל ומתקדמים די מהר לפי הכישורים שלהם.

תחום התכנון המכאני לא נעלם בארץ ולדעתי לא רק שלא דועך אלא פורח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתחום של הנדסאי רכב אין הרבה תחרות אבל מכללת עתיד נחשבת אחת הטובות אם לא הטובה ביותר.

אלעד תודה על התגובה, בחרתי בה רק בגלל שזה הכי קרוב אליי {לא שיש לי עוד אופציות}.

יש לי עוד שאלה, קראתי את השרשור של צביקה, אולי השאלה תשמע קצת מטומטמת אבל מה ההבדל בין הנדסאי רכב להנדסאי מכונות? לפי מה שהבנתי, גם בהנדסאי מכונות לומדים על רכב??

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

שי, חוץ מהמפעל של אבייך בכמה חברות עבדת בתחום הנדסת מכונות ומה עשית ? עסקת פעם בתיכנון חלקי מכונות ?

הצחקת אותי שהתחום 'פורח' ומתפתח,מתי ביקרת לאחרונה באיזור גוש דן במיוחד בחולון ? חולון הייתה מכוסה במפעלים לעיבוד שבבי/פלסטיקה וכול מה שקשור למכונות והיום מה שקיים שם זה סוכניות רכב וחנויות חצי חינם (99 אחוז מהמפעלים נעלמו) אותו דבר באיזור התעשייה בני-ברק וגם ת"א.

בחסרת ECI היו כ-4-5 מחלקות לתיכנון מכני ומאז שהחברה בקשיים אני חושב שאולי נשארו 2 מחלקות (כול מחלקה העסיקה 4-5 מהנדסים/הנדסאים).

היום מפעלים מעסיקים מהנדסים במקום שרטטים/הנדסאים (תחום שנעלם וגם לא מלמדים אותו)

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...