Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראיתי את הסרט.

ההתמקדות בנזקים של הוולוו (אם אתה מבין גם מה שהבחור אומר) מראה על ה"מוזמנות" של המבחן הזה- והרצון להראות את הנחיתות שלה.

אני עצמי וגופי ישבתי בוולוו בזמן תאונה וראיתי את התוצאות לגוף ולרכוש. עדיין, גם אחרי צפייה בסרטון שלך - חלילה אם תקרה לי תאונה - אני מעדיף לשבת בוולוו - ולא באוטו אחר.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
חלילה אם תקרה לי תאונה - אני מעדיף לשבת בוולוו - ולא באוטו אחר.

כן, הם גם ניסרו את השילדה של הוולוו כדי שהרנו תהרוס אותה לגמרי.

מאחל לך בריאות ואריכות ימים ללא תאונות כך שממש לא חשוב באיזה רכב תשב.

ארז רונן

פורסם
אין ספק, ידידי הנאיבי. כל המכוניות ה"לבנות" שצה"ל רכש לקציניו היו בונבוניירות, מאסטרפיסים מוטוריים. שלא לדבר על סמלי אמינות מובהקים כמו הדור הראשון של פיאט פונטו(ואפרופו אמינות, אפלאוז היא אחת היפניות הפחות אמינות ואיכותיות שבנמצא). אבל זה בסדר. אנחנו סומכים על צה"ל.

אנחנו גם סומכים על המשטרה, שהיתה מספיק חכמה בבחירת מכוניותיה לאורך השנים, כאשר לימונים אופייניים לעשור זה הם הפאסאט טורבו-דיזל והפיאט טמפרה. אבל זה בסדר. אנחנו סומכים גם על המשטרה.

וגם על משרד התחבורה והמשרד לבטחון פנים ומשרד הספורט אנחנו סומכים שכנראה יש להם סיבה טובה להמשיך למרר את חיי חובב הרכב הישראלי ולמנוע ממנו התיחסות בטיחותית בוגרת, ספורט מוטורי וכו'.

תתעורר מותק. הטיפות שמרטיבות את ראשך אינן גשם :lol:

אה, ומדוע אלפאסוד לא ממש התאימה למשפחה? בגלל שתא הנוסעים שלה היה בין המרווחים בקטגוריה? בגלל שתא המטען היה נאה בנפחו ובדגמי 1983 אף קיבל דלת חמישית שימושית?

מה קשור ומה שייך משטרה ,משרד הבטחון הפנים וחוק הספורט? טוב לא הגעת עד לנושא האמינות של אוטו גלידה בחברת סנוקרסט... (נו הצרפתיות האלה עם הדלתות הנגררות בד"כ צהובות... :-) ), אבל אני דברתי על צה"ל שעורך בחינות תחזוקה ואמינות קפדניים לרכבים שהוא בוחר ולא עפ"י המלצה מהבעל של שושנה השכנה... (כמובן עם עוד מכלול שיקולים)

פורסם
מה קשור ומה שייך משטרה ,משרד הבטחון הפנים וחוק הספורט? טוב לא הגעת עד לנושא האמינות של אוטו גלידה בחברת סנוקרסט... (נו הצרפתיות האלה עם הדלתות הנגררות בד"כ צהובות... :-) ), אבל אני דברתי על צה"ל שעורך בחינות תחזוקה ואמינות קפדניים לרכבים שהוא בוחר ולא עפ"י המלצה מהבעל של שושנה השכנה... (כמובן עם עוד מכלול שיקולים)

מי בצה"ל ערך את הבדיקות לסוסיתא?

ארז רונן

פורסם
על דייהטסו אפלאוז אין לי ידע ממקור ראשון.

במשפחה המורחבת היה ויש סוזוקי בלנו. בד"כ יש טענות (מוצדקות) להתנהגות של הרכב , למשל קפיצים קשים ורעש, אבל האמינות מוזכרת לטובה, גם בעיתונות הרכב וגם לפי נסיוני האישי. לא ידוע על בעיות של בולמי זעזועים, דיפונים נושרים, בעיות חשמל. כן ידוע שמחירי החלפים לא מהזולים.

יהודה

כמי שהחזיק שלא מרצונו באפלאוז במשך שלוש שנים מקוללות, צברתי מספיק שעות המתנה במוסכי דייהטסו כדי לקטר בצוותא עם בעלים מתוסכלים אחרים של היצירה היפנית הזו, ואין לי ספק שזו המכונית הכי פחות אמינה שנתקלתי בה אי פעם. רשימת התקלות בה יכולה להחזיק שרשור משלה בפורום, ואני מדבר על בעיות כרוניות שלא מתייחסות רק למכונית "לימון" ספציפית.

האם מכונית נחשבת "מוצלחת" כי היא נמכרה במספרים גדולים? כן, עבור היבואן שלה כמובן... ולא יותר מזה. עד כמה האפלאוז מוצלחת במבחן השנים? את התשובה אפשר לקבל בצורת האפלאוזים התקועים בצידי הדרכים, עם מכסה מנוע פתוח, ענן אדים מהביל ושלולית נוזל קירור ירקרק מתחת למנוע אכול הקורוזיה.

דרך אגב - לא צריך לקחת ברצינות רבה מדי את הבחירות שעושה צה"ל... צה"ל בחר פעם בפיאט 132 לאל"מים שלו (תחילת שנות ה-70) וכמובן - בפונטו ובאפלאוז. דווקא את הסובארו ליאונה המאוד אמינה צה"ל לא לקח... למה?

השיקולים הם הרבה מעבר לכספי סיוע, אלא כלכליים נטו. צה"ל של לפני עידן הליסינג היה אחד מציי הרכב הגדולים במדינה, וכל היבואנים שיחרו לפיתחו. אתם יכולים לדמיין לבד מה הלך שם.

פורסם
... ואין לי ספק שזו המכונית הכי פחות אמינה שנתקלתי בה אי פעם...

האם מכונית נחשבת "מוצלחת" כי היא נמכרה במספרים גדולים? כן, עבור היבואן שלה כמובן... ולא יותר מזה. עד כמה האפלאוז מוצלחת במבחן השנים? את התשובה אפשר לקבל בצורת האפלאוזים התקועים בצידי הדרכים, עם מכסה מנוע פתוח, ענן אדים מהביל ושלולית נוזל קירור ירקרק מתחת למנוע אכול הקורוזיה.

אין לי ספק שאתה המשתמש הכי פחות אמין שנתקלתי בו אי פעם...

לטפח שינאה כזאת למכשיר, לחפץ דומם, למכונית יפנית, מתאים אולי לילד קטן שקיבל מכה מצעצוע אז הוא שונא את הצעצוע.

יש לי תרופה עבורך: פויה אפלאוז, פויה שרייד, פויה סוזוקי, למה התקלקלתם לדרורי שלנו, נו נו נו, פעם הבאה - רק קליאו וסופה.

זהו מותק, נרגעת? אתה יכול לחזור ולשחק בסובארו, הוא לא יתקלקל לך יותר.

ארז רונן

פורסם

חברים רגע תעצרו ,

זה שרשור על סובארו לאונה ,

ס-ו-ב-א-ר-ו ל-א-ו-נ-ה אז קצת כבוד8) , לא צריך לריב

ובטח שלא להכניס כל מיני פדיחות מוטוריות כמו דיהטסו וכאלו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לתשומת לב

השירשור התדרדר וכבר נשלחו התראות והכנסות למעקב.

אל תשכחו שזה פורום רכבי אספנות.

במידה והגועל יימשך השרשור יינעל

בני, מנהל פורום אספנות

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
מי בצה"ל ערך את הבדיקות לסוסיתא?

זה בדיוק מקרה שבגללו סייגתי את דבריי שיש עוד שיקולים מעבר(תוצרת הארץ)

פורסם

השיקולים הם הרבה מעבר לכספי סיוע, אלא כלכליים נטו. צה"ל של לפני עידן הליסינג היה אחד מציי הרכב הגדולים במדינה, וכל היבואנים שיחרו לפיתחו. אתם יכולים לדמיין לבד מה הלך שם.

סתם ככה לעניות דעתי נראה לי שיבואן שמוכר בין 20-35 אלף מכוניות בשנה (ואני מדבר איתך על שנות ה80) לא ממש זקוק להשסע ע"י מכרזי הרכב של צה"ל. יש לו גב אזרחי מספיק חזק בשביל לרדת לא לרדת למחירי שפל ולהיות כבול בחוזים דרקוניים.

כיום, עם ריבוי היצרנים והתחרות בשוק הרכב, גם יבואנים חזקים כמו "דלק מוטורס" ו"כלמוביל" שמוכרים אלפי מכוניות בחודש, לא רוצות לוותר על הצבא בתור קליינט (כמובן שהליסינג אחראי למצב הזה)

בהוצאת מכרז צה"לי פרמטר ההנאה מנהיגה מעניין כמו שאותי מעניינים מנהגיי-עם אוזבקים.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עוד דבר...

אני לא מפסיק לחשוב על הטנדר שהיה לדוד שלי.

הנעה כפולה, לבן וספרטני ופשוט... אבל עם הרבה נשמה ועבירות.

מקווה שאוכל להחזיק אחד כזה בחנייה לפני שהדרום יכחיד אותם...

%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95%203.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אם כבר מזכירים טנדר, מה דעתכם על טנדר 1600 אוטומטי ?

נסעתי עליו או יותר נכון ניסיתי כי הוא לא זז, האם אני טועה או שהאוטו לא תקין ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

קראתי את הדיון כולו ואני ממש לא מבין את שני ה"צדדים" כאן.

את אוהבי הצרפתיות/אירופאיות למינהם - איפה אתם חיים תגידו ? נכון שברוב המקרים ההתנהגות והנוחות ברכבים האלו היא טובה יותר (ולפעמים בהרבה) מיפניות למינהם (לא אוהב להכליל אבל בגדול זה די ככה) אבל כל נושא האמינות וערך מכירה של הרכב כתוצאה מכך - היא פשוט בקנטים. כל מי שאני מכיר שקנה רכב צרפתי הצטער על כך ובגדול. אם זה קסארה שדוד שלי קנה מיד שניה שכל מה שהאוטו הזה עשה זה לסוע למוסך וחזרה. נתקע כל שבוע וכמעט כל חלק ברכב הוחלף. כולל שיפוץ גיר, ראש מנוע וכו' עד שהרכב הורד טוטאל-לוס בגלל צמת חשמל ומחשב (אם אני לא טועה) שעלו כל כך הרבה עד שלא היה כדי לתקן. פשוט בזיון.

או חבר שבימים אלו מוכר פיז'ו 307 ב 12 אלף מתחת למחירון ועדיין אף אחד לא מתקשר (עזבו לבוא לראות תאוטו - רק להתקשר.)

ועוד סיפורים מפה ועד שנה הבאה שאני אחסוך ממכם..

לסוגדי היפניות - זה תכל'ס די נכון שהנאה מנהיגה קשה למצוא ברכב היפני הממוצע. (כמובן שזו רק דעתי האישית).

אם מוציאים רכבי ספורט ייעודיים מה שמקבלים בדרך כלל זה קופסאת פח (שזה לא דבר רע בהכרח) שלוקח אותך בנקודה לנקודה במינימום עלות לאורך זמן. את האמינות באמת ראוי לשבח, שכן בהרבה דגמי מכוניות יפניות הגיעו לרמת אמינות כזו שיש אפילו לגרמנים עוד הרבה מה ללמוד. (מה שכן, אצל הגרמנים נעשה גם שילוב של הנאה מנהיגה במקביל לאמינות = שזה גם משהו לא מבוטל).

לי יש סובארו לאונה DL שנת 90 שחוגגת עוד מעט 20 שנה. קניתי את הרכב עם 140,000 ק"מ ואחרי כמה שנים טובות שהוא אצלי הוא עומד כבר על 250,000 ק"מ. המנוע שלו עדיין סגור מהחברה - מעולם לא שיפצו ראש מנוע ולא כלום. הכל סגור מהיצרן עדיין. הרכב מעולם לא נתקע לי או עשה לי בעיות כלשהן, נכנס כל בוקר, מניע ונוסע. לא מאבד לי גרם מים והוא יותר אמין מתנור-עץ עם ארובה. החלפתי לו פעם אחת ציריות וגם מצמד הוחלף מתישהו וזהו. המזגן שלו יותר חזק ממה שיש לי בבית ופשוט תענוג לסוע בו. (מוזר לי גם שצויין קודם שהרכבים האלו לא נוחים).

נכון, זה אחד הרכבים המכוערים והמשעממים לנהיגה שיש בארץ, אבל לפחות הוא נוסע, תמיד, לכל מקום ונעים לי לשבת בו.

מעולם לא היה לי (וגם למשפחה שלי) רכב צרפתי ומעולם גם לא יהיה לי. פשוט לא מאמין בהם ובהרכבה שלהם. (הרעיונות שלהם מדהימים, הביצוע בסוף - הרבה פחות.)

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

בתור אחד שמחזיק גם צרפתיה (106) וגם יפנית (סופר לנסר) אני יכול לומר שתעזבו אתכם משטויות של להנות מנהיגה, מי ישמע כמה אנחנו נוסעים איזה כבישים יש לנו, לי אישית חשובה האמינות על פני הנאה מנהיגה, למרות שאני מגדיר את עצמי כאוהב לנהוג, אני יכול לומר מניסיון שאם מחזיקים רכב צרפתי כמו שצריך לא צפויות בעיות, היתרון ביפני שגם אם תחזיק אותו לא נכון הוא יעשה את העבודה.

אם אתם רוצים להנות מנהיגה תקנו רכב ספורטיבי/אספנות ולא משפחתי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...