Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי אופל אסטרה דיזל,כשהמנוע קר צריך לתת סטרטר ארוך עד שהאוטו מניע ,לעומת זאת כשהמנוע חם מניע בנגיעה,מה נראה לכם ?פלגי חימום או חס וחלילה משאבת סולר.

פורסם

לדעתי קשור למצתי חימום ,יש לבדוק הגעת חשמל למצתי החימום בעת פתיחת הסוויץ לכמה שניות ,בין כמה הרכב וכמה קילומטרים עשה .

הרכב נמכר ועכשיו יש חלקים למכירה

פורסם

ברכב דיזל אחר הייתי אומר שאתה צודק, אבל באסטרה זו תקלה נפוצה. צור קשר עם יוגב מהמוסך בבארי, הוא יסביר לך בדיוק את הסימפטומים של משאבה לקוייה.

פורסם

קודם כל תודה על היחס .היום היתייעצתי עם מכונאי והוא המליץ על משאבת עזר חשמלית וזה מה שיפתור את הבעיה ,מה נראה לך זה יכול לעזור ?

פורסם

בדגם המשאבה הנוכחי VP44 משאבת עזר חיצונית לא תעזור,

מי קבע שזו משאבה הזרקה שהלכה? באסטרה ישנם מספר מחלות כמו צינורות עודפים של המזרקים סדוקים ודולפים ולאחר עמידה של מס שעות נכנס אויר דרכם ולכן ההתנעה הראשונית קשה, לאחר מכן לא מורגשת הבעיה.

מצבר חלש ברכב זה ספציפי מאוד משפיע על התנעת בוקר, בדוק דברים אלו ועדכן.

גש למוסך שמתמחה ברכבים אלו , בשביל להחליף צינורות עודפים שם צריך סבלנות רבה והמון עצבים.

כך גם לגבי החלפת משאבת הזרקה, מצריך כלים יעודיים.

פלגי החימום בדגם רכב זה עובדים רק במתן סטרטר , לא בפתיחת הסוויץ.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

אז ככה .היום הייתי במוסך מסתבר שמשאבת עזר כבר ישנה אבל גילינו שהיא רטובה אז החלפנו אותה .בנוסף ניתקנו את הפלגים מהמחשב וחיברנו כפתור לחיצה כך שליפני ההתנעה אני לוחץ כמה שניות ,לגבי הצינורות עודפים בדקתי אותם והם ניראים בסדר אבל כל מצב קניתי צינורית ובזמני הפנוי אני יחליף אותם .בנתיים אני מחקה לבוקר ליראות מה קורה.

לגבי המצבר הרכבתי חדש ,שנפ 72 אמפר

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

למצתי הלהט במנוע זה אין שום קשר להתנעה - הם נועדו לזיהום אוויר בלבד ( ההזרקה היא ישירה במנוע זה ).

למעשה כעט תידלק מנורת הסליל - הבקרה על מע של מצתי הלהט ואולי גם המע תוריד את הספק המנוע מפני שישנה תקלה במע זיהום האוויר.(לא סגור על זה).

בדגם רכב זה אכן ישנה בעייה מוכרת של "משיכות אוויר" אם מצנרת העודפים ואם מההספקה עכב ריבוי חיבורים מוזר בצנרת הדלק מהמיכל למשאבה.

תקלה נפוצה נוספת הגורמת להתנעות ארוכות היא תפיסתו של שסתום egr במצב מעט פתוח .

לאחר שהכול נבדק ונמצא תקין ,יש לבדוק עם סורק את טמ"פ הסולר בהתנעה - (מעל 65 מעל"צ לא תתאפשר התנעה) ופרמתרים נוספים (כולל אימות זיהוי מפתח אימובילייזר והרשאת התנעה).

ובעם לאחר שינוי הפרמטרים הבסיסים דרך הסורק כגון קיצוב כמויות דלק להתנעה וכו עדיין ישנה בעייה (לאחר שנבדק הלחץ הפנימי של משאבת הכנפונים) מורידים משאבה לשיפוץ.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

מה זה שסתום EGR ?ואיפה הוא נימצא? החלפתי גם את צינורות העודפים וכלום לא השתנה ,למרות שאם אני הייתי נוהג ברכב אז אין לי בעיה להסתדר, הבעיה שאישתי צריכה להיתמודד איתו וזה קצת "מפחיד" {את המצבר והסטרטר}

פורסם

אם פמפום משאבת תיחול מסייע בהתנעת המנוע יש בעיית חדירת אויר או שמשאבת היניקה שבתוך משאבת ההזרקה שחוקה. הפתרון הזמני הוא התקנה משאבה חשמלית חיצונית הפתרון הסופי הוא שיפוץ משאבת הזרקה.

פורסם

שבוע טוב

כתבת שהחלפת צינורות עודפים

האם שלפת את החלקים הקצרים מתוך המזרק?

האם החלפת את מחברי ה T ?

נסה לבצע את הבדיקה הבאה : לפני התנעה פתח את מכסה המנוע ונתק את התקע של חיישן הטמפרטורה

אמור להיות ליד בית טרמוסטט אם אני זוכר נכון, ואז להניע.

אם הרכב יניע בקלות יש חשד סביר שהמשאבה לא תקינה

פעולה זו מגדילה את כמות הסולר בהזרקה ומבצעת שינוי בתזמון ההזרקה

דבר נוסף שכדאי לבדוק לחבר משאבת ואקום ידנית (ציוד מוסך סטנדרטי) לצנרת העודפים

ולבדוק אם המזרקים מחזיקים ואקום תיתכן משיכת אויר מגומיות אטימה שנמצאות מתחת למכסה שסתומים

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

שלום לכולם.אחרי שעשיתי את כל מה שכתבתי וחלפתי גם את ה-T ,כשאני מניע בבוקר אני לוחץ על לחצן החימום בשך חצי דקה ותןך כדי נותן נגיעה בסטרטר האוטו מניע בנגיעה ראשונה או שנייה .אז יכול להיות שזה כן מהמצתים?מבחינתי הבעיה נפתרה

• תוכן חדש...