Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

c# VS java בעבודה עם SQL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לבנות מערכת מידע כעבודת גמר.

החלטתי לעבוד עם מסד נתונים של SQL שיתממשק לjava, שמעתי שזה די מסובך ודורש דרייברים מיוחדים לממשק ביניהם ובנוסף אמרו לי שניתן הרבה יותר בקלות לממשק לc# מסד נתונים של SQL.

אני יודע ג'אווה אבל הבנתי שהיא די זהה לc#. השאלה שלי היא האם עדיף לי ללמוד c# ולהנות מהתממשקות קלה למסד נתונים שלי או ללכת עם שפה שאני מכיר אבל לשבור את הראש בהתממשקות?

תודה לכל העוזרים

פורסם

בC# אתה ממתמשק בקלות לרוב שרתי הSQL. מנסיון שלי כמה שניות של עבודה להתחבר לoracle, mssql או mysql.

לא יודע לגבי JAVA, בc# זה עניין של כמה שורות וספריה שקיימת כבר דיפולטית.

פורסם

ב-JAVA זה לא יותר מסובך, אבל ל-#C יש תיעוד הרבה יותר טוב (MSDN) וVISUAL STUDIO 2008 EXPRESS כבר באה עם התקנה של SQL.

אז לסיכום, מבחינת סיבוכיות, זה אותה רמת סיבוכיות ויש מספיק דוגמאות באינטרנט, כך שמספיק לעשות COPY PASTE לקוד ועם קצת שינוי יעבוד.

סביבת עבודה VISUAL STIDIO יותר מוצלחת לטעמי מ-ECLIPSE ו-NET BEANS (שהיא עדיפה על ECLIPSE במיוחד בבניית GUI , כי PLUGINים של ECLIPSE שעושים את העבודה כמו שצריך עולים כסף, החינמיים חלשים למדי בתחום זה).

עדיין לבנות GUI ב-VS הרבה יותר מהר.

לפרוייקט סיום הייתי הולך על שפה שאתה פחות יודע, כדי ללמוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מעדיף את ג'אווה אבל מסיבות אחרות לגמרי. ביחד עם IntelliJ קל מאוד לעשות בה הרבה מאוד דברים.

לגבי להתחבר ל-SQL בשתיהן זה מאוד קל. השאלה היא אם התוכנה שלך תהיה מתוכננת נכון מהבחינה הזאת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בתור מי שהעבודה שלו ביום יום זה פיתוח שמאחורה עובד עם SQL אני יודע שלי אישית יותר נוח בלC#.

אין דוגמאות באינטרנט, יש מיליארד דוגמאות באינטרנט. אני מאמין שאם תחפש אפילו בקולדפלקס יש פרוייקטים להקמה והתממשקות מול SQL...

כמובן שאני מחזק את מי שכתב מעליי שהייתי בכל אופן בוחר בשפה שבה אני שולט פחות אם רק כדי ללמוד דברים חדשים...

אבי.

פורסם

יש שתי אופציות:

1. עבוד עם Visual Studio Express C# edition ביחד עם MS SQL Server Express, מוגבל עד נפח של 4 ג'יגה. תצטרך ללמוד שני דברים שחדשים לך, אבל יש אינטגרציה גבוהה בין סביבות העבודה.

2. עבוד עם Java בסביבת העבודה החביבה עליך ועם מסד נתונים תואם SQL לבחירתך. כך תוכל להנות מהיכולת העדיפה שלך ב Java (בכל זאת, עם כל הדמיון, ללמוד C# ייקח זמן מה), ותקדיש את מירב המאמצים ללימוד SQL בכלל ואת הניב הספציפי לשרת בפרט. תצטרך להשתמש ב JDBC - יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.

http://java.sun.com/docs/books/tutorial/jdbc/index.html

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

JDBC זה בדיוק שניה וחצי - שים JAR או זיפ מתאים ב CLASSPATH והסינטקס לקבל connection הוא 3 שורות. משם זה אותו דבר.

מה שאני לא אוהב בסביבות של מיקרוסופט זה שמרוב וויזרדים אתה כבר לא מתכנת, רק עושה נקסט נקסט.

כמובן שיש הרבה יותר קוד פתוח בג'אווה במיוחד לארכיטקטורת LAMP (לינוקס, אפאצ'י, MYSQL, פייתון/ג'אווה).

חות מזה במיקרוסופט אתה מתחתן עם מערכת הפעלה מסויימת שזה אומר חומרה מסויימת בלבד (בוא תרוץ למשל על HP NONSTOP KERNEL או או Z/OS או אפילו סולאריס 64 ביט על ספארק), ויש רמות שכלול בדרייברים שקיימות בג'אווה בלבד (למשל thin drivers וכד')

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ת'כלס, אתה יכול להינות מ-2 העולמות ולפתח ב-J# (מייקרוסופט אמנם הרגו את השפה הזו, אבל נראה לי שנכון לכתיבת שורות אלו, השפה הזו עוד לא מתה לחלוטין)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני דווקא נגד J#. שפה גרועה ביותר. בג'אווה אתה יכול גם ליצור את הקשר באמצעות HIBERNATE ואז השאילתות שלך הופכות לאובייקטים ולא צריך ללמוד סינטקס מיוחד שמתאים לשרת SQL שלך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה בסדר, גם אני נגד J#, אבל כדאי שהבחור יכיר את האופציה.

כמו כן, אם החלטת ללכת על ASP.NET, אני מאד ממליץ לא לעבוד עם WebForms ו"לדלג" ישר ל-ASP.NET MVC

יהיה לך קשה להיפתר מההרגלים המגונים שאתה עלול לסגל לעצמך בעבודה עם WebForms...

פורסם

רק לשם הפרוטוקול, אין מסד נתונים של SQL. יש MSSQL, MYSQL ועוד .

ההבדל העיקרי הוא עלות המערכת, בעוד שמערכת JAVA שיושבת על MYSQL אפשר להרים לגמרי בחינם (על שרתי לינוקס), מערכת על בסיס .NET עולה כסף, גם השרתים וגם פלטפורמת הפיתוח ל .net (ניתן להשתמש בDB חינמי כמו MYSQL גם עם .net).

אולי בתור סטודנט זה לא רלוונטי, אבל זה נושא שצריך לקחת בחשבון.

פורסם

זה נכון ששרתי MS עולים כסף, אבל:

סביבת הפיתוח Visual Studio עולה פי כמה באיכות על Eclipse ומתחרותיה, וגם בגירסאות ה-Express מקבלים יכולות לא מעטות

Sql Server 2008 Express Edition מאפשר לך להקים בסיס נתונים עד 4GB בחינם (כשהשדרוג לגירסאות ה"כבדות יותר" שקוף לחלוטין)

מה גם שה-MySQL .NET Connector בגירסתו האחרונה (6), מספק ביצועים שאף עולים על ה-Connector ה"בסיסי" שלהם בשפת C.

פרוייקטים כמו Mono, Moonlight ודומיהם, לוקחים את ה-.NET Framework אל עולם הלינוקס, ובלי יותר מידי כאבי ראש (גם אני הופתעתי שזה "אשכרה" עובד)

האמת, שגם אני נפלתי מהכיסא כשראיתי בפעם הראשונה הצעת מחיר לשרת Sql Server 2008 Standard Edition ;-)

ולפני שהכנסנו את עלויות מערכות ההפעלה בפנים...

פורסם

אני חושב שאתה קצת טועה לגבי אקליפס, למשל יכולות הריפקטורינג מעולות ויש מגוון עצום של פלאגינים שעושים כל מה שרק תחשוב, כוללת התחברות לניהול תצורה maven, באגזילה ועוד 8 מיליון פרויקטי קוד פתוח, אצל בילי זה או שאתה איתו עד הסוף (ואז הכל סבבה, רק תשלם) או שמתחילים הקרטועים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...