Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

ברשותי לנסר 93, 1500 סמ"ק אוט', שעשה 226K ק"מ. האוטו עבר שיפוץ ראש מנוע כללי ב 198K. לאחר השיפוץ הוא כמעט ולא איבד שמן בכלל עד לפני כחצי שנה, כאשר עשיתי טיפול שכלל כיוון שסתומים (221K) ומאז האוטו התחיל להדרדר עד שעכשיו הוא מעשן כל הזמן, גם כשהוא חם, עשן עם ריח של שמן שרוף.כמובן שהוא מאבד שמן יחסית הרבה (כ- 3 ליטר צמיגות 15/40 (+-) ל- 5K ק"מ ). מבחינת התנגות האוטו, סחיבה, רעש, אין כלום. רק העשן והריח שלו. בשני מוסכים אמרו לי אותו דבר שצריך לעשות רינג או להחליף מנוע מייבוא, כאשר אחד מהם אמר לי שהוא כמעט בטוח שרינג יספיק במקרה הזה.

השאלות שלי:

1. האם לכיוון השסתומים שנעשה הייתה השפעה על החמרת המצב? איך? ומה לעשות?

2. אם באמת צריך להתערב, מה עדיף, להחליף רינגים, לאגירים ולשפץ ראש או להחליף את כל המנוע?

יש לציין שאני מתכוון להחזיק את האוטו עוד 2-3 שנים, וממוצע הנסיעה שלי הוא לא יותר מ- 9-10K ק"מ בשנה (יהיה אוטו שלישי בבית).

פורסם

אדיל שלום רב !

בשרשור הקודם כבר הספידו את המנוע שלך, והמליצו לך על שיפוץ כללי, ו/או החלפתו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=241633

אני המלצתי על החלפת גומיות שסתומים, ומעבר לצמיגות 20/50, ושמן מתוצרת ליקווי מולי, ולא AC דלקו.

בינתיים הראש שופץ, תצרוכת השמן ירדה לגמרי , הסחיבה השתפרה,והרכב התנהג רגיל.

מאז כוון השסתומים, תצרוכת שמן עלה והרכב החל לעשן משום מה, יש לבדוק מדוע, אחרת יתברר, שהצעד הבלתי נמנע הוא שיפוץ מנוע כללי(לא משתלם) או החלפת מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אדיל שלום רב !

בשרשור הקודם כבר הספידו את המנוע שלך, והמליצו לך על שיפוץ כללי, ו/או החלפתו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=241633

אני המלצתי על החלפת גומיות שסתומים, ומעבר לצמיגות 20/50, ושמן מתוצרת ליקווי מולי, ולא AC דלקו.

בינתיים הראש שופץ, תצרוכת השמן ירדה לגמרי , הסחיבה השתפרה,והרכב התנהג רגיל.

מאז כוון השסתומים, תצרוכת שמן עלה והרכב החל לעשן משום מה, יש לבדוק מדוע, אחרת יתברר, שהצעד הבלתי נמנע הוא שיפוץ מנוע כללי(לא משתלם) או החלפת מנוע.

בברכה

צביקה

שלום צביקה, הראש לא שופע לאחרונה אלא בעבר לפני כ 30K ק"מ, ז"א לפני השרשור הקודם גם כן. במוסך אמרו לי שמי שיגיד לך שהחלפת גומיות תפתור את הבעיה משקר לך! החלפתם יכולה להוריד את כמות העישון בכחצי במקרה הטוב בלבד. לכן המליצו לי על רינגים.

דיברו בעבר עם בדיקת קומפרסיה, מה היא יכולה לעזור?

כיוון השסתומים שנעשה ממש לפי הספר, איך הוא יכול לגרום למצב הזה אם בכלל?

פורסם

אדיל שלום רב !

אתה מכיר אותי אישית, כבר ביקרת אותי בעבר, ואתה מודע לכך שאני לא נוהג ליעץ עצות אחיתופל.

במקרה שלך, יעצתי לך בעבר להחליף גומיות שסתומים בלבד, ולעבור לשמן בצמיגות 30/50 בלבד ולא 15/40 !

לצערי לא שמעת לי ופירקת ראש מנוע לשם כך, ומה יצא לך מכך, העשן נעלם לצשף שלושים אלף קילומטר בלבד, וחזר בגדול לפתע לאחר כוון שסתומים בלבד, מוזר לא כן?!

אם היית שומע לעצתי בעבר ולא פותח ראש מנוע בעבר, בניגוד לעצות שקיבלת מחבריך, שמי שמחליף גומיות בלבד משקר, היית חוסך כסף רב, ואולי מונע את פתיחת המנוע הנוכחית.

אין לי הסבר לכך מגוע הרכב החל לעשן פתאום לאחר כוון שסתומים, אך כמו תמיד נונג לאומר את המשפט הנדוש" אין צרוף מקרים יש הצטרפות מקרים", מה שאני רוצה לומר שנעשה דבר נוסף חוץ מכוון השסתומים, שגורם לתצרוכת השמן שעלתה ולעשן הרב.

בדיקת קומפרסייה במקרה שלך לא תעזור בדיקת ליקייג אולי.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, קודם כל תודה.

את ראש המנוע עשיתי לפני שהייתי אצלך והכרתי אותך. אז נעשה שיפוץ בכלל שנפרץ אטם ראש. כך שלא ביזבזתי כסף לשווא.

מטיפול האחרון, לא נעשה דבר חוץ מכיוון סתומים, החלפת שמן ופילטר. ואני הייתי נוכח בכל זמן הטיפול. לפני הטיפול האוטו היה מאבד קצת שמן ואולי מעשן קצת. מה שהמכונאי אמר לי זה שאם האוטו היה מעשן רק כאשר הוא קר אז היה כמעט בטוח שזה רק גומיות שסתומים, אך במקרה שלי שהעשן הוא כל הזמן והיות שהגיומיות הוחלפו רק לפני 30K ק"מ אז החלפתם שוב זה לא הפתרון.

פורסם

אדיל שלים רב !

איזה הצעת מחיר קיבלת, לשיפוץ המנוע, מה היא כוללת מלבד החלפת הטבעות מיסבי טלטלים , וגל ארכובה, ומחזירי שמן וטיימינג, פלוס שמנים מסננים ואטמים, ומה העלות?

לרכב שנוסע אלף קילומטר בשנה, ואתה מתכונן להחזיק אותו עוד שלש שנים למרכיב ההוצאה הנוכחית, יש שיקול מכריע , של עלות מול תועלת.

שקול מעבר לשמן בצמיגות שציינתי בשלב זה.

בברכה

צביקה

פורסם

קיבלתי הצעות מחיר להחלפת רינגים, לאגירים, שיפוץ ראש מנוע חוזר אם צריך, החלפת שמן ופילטר 2200 כולל עבודה. כאשר הרינגים הם תחליפי יפני. ההצעה השניה היא החלפת מנוע מייבוא, כאשר המחיר שלו זה 2500 כולל מע"מ ועבודה 1000 ש"ח ועוד כ200-300 טיפול 10K

פורסם

אדיל שלום רב !

האם ידוע לך איזה מנוע יורכב לך מיבוא?

משום שעד כמה שידוע לי אין להשיג היום מנועי לנסר מהשנתונים האלה.

אני הייתי הולך על החלפת מנוע מיבוא, ולא שיפוץ המנוע הנוכחי,אלא בלית בררה.

בברכה

צביקה

פורסם

השאלה, האם החלפת רינגים... מספיקה לפתור את הבעיה ואיך אפשר לדעת? או שרק אחרי פתיחת המנוע אפשר לדעת מה הוא צריך?

פורסם

אכן כן רק אחרי פתיחת מנוע אפשר לדעת.

ואתה משלם על פתיחת מנועגם אם יתברר ששיפוץ לא משתלם.

בברכה

צביקה

פורסם

ערב טוב,

שמתי לב לתופעה שאולי תעזור לכם באבחנת הבעיה של האוטו. אני שם לב שכאשר האוטו עומד הוא ממש מעשן, וגם בלחיצות קטנות על הגז (כמו בזמן חניה), ואילו בזמן נסיעה במהירות, כנראה שהעשן הוא פחות מסיבי, אך עדיין יש ריח.

האם זה מעיד על כיוון מסוים?

פורסם

אני במקומך הייתי הולך על המהלך הבא:

הולך למוסך מבקש פתיחת ראש בלבד, לאחר פתיחת הראש שיבדקו את מצב הצילינדרים. אם אין אובליות או שריטות שימשיכו ויחליפו אטמי שסתומים, ורינגים ובוכנות לפי הצורך.

אם לאחר פתיחת הראש יתברר שהצילינדרים במצב לא טוב שיסגרו את ראש המנוע, תמכור את הרכב ושהקונה ישבור את הראש.

ההימור שלך כאן הוא על עלות פירוק והרכבה של ראש המנוע מכאן ואילך אתה כבר יודע איך להמשיך.

אל תלך על החלפת מנוע, כאן ההימור הוא הרבה יותר גדול כי יהיה מדובר במנוע ישן שקשה לדעת מה מצבו ואלו בעיות הוא יביא איתו.

פורסם

למה לשלוח לאוברול או החלפת מנוע או פתיחת ראש לפני בדיקה ?

ניתן לאתר ע"י בדיקת ליקג', דליפה מהשסתומים ו/או מהרינגים .

ובבדיקת גזים אם ה HC גבוה מהערך המותר המנוע אוכל שמן .

בדוק פלגים והשווה לטבלת התמונות בספר של היינס או באינטרנט .

יש מה לבדוק לפני שרצים לאוברול או להחליף מנוע .

• תוכן חדש...