Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך מבצעים בדיקת ליקג'? ומה היא נותנת?

בקשר לפלגים, מה אני אמור למצוא?

אדיל שלום רב !

בדיקת ליקייג מבצעים, על ידי כך שמפרקים את המצתים, ומחדירים לחץ אוויר לכל צילנדר הפרד ובודקים את אחוזי הדליפה של כל צילנדר בניפרד, וניתן לאבחן באם הדליפה היא משבתום יניקה שלא אוטם כראוי, ושמיעת בריחת אוויר מהקרבורטור, או משסתום פליטה שרוך או לא אוטם כראוי, על בריחת לחץ אוויר מצינור הפליטה, או רעש מפתח מלוי השמן, כאשר הרינגים של השמן שחוקים.

בדיקת HC, נונתנת ומחזקת את החשד בטבעות, ובתוספת אינדקצייה נוספת. מצת שחור ולח משמן, מעיד על חדירת שמן לצילנדר מטבעות שחוקות.

מכיוון שהראש שופץ לפני תקופה לא ארוכה, אני מראש פוסל בעיית שסתומים גומיות שסתומים, אך לא פוסל מובילי שסתומים שחוקים, אם כי נדיר, כי פרט זה היה אמור להבדק בזמן שיפוץ הראש.

אני לא הייתי פותח מנוע בשלב זה, וממתין לנתונים שיתקבלו, מעביר את זה למומחי הפורום ואז תחליט לפי ההמלצות שהלא מחיייבות שתקבל כאן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בהרבה מכירים שנתקלתי ומכיר החלפת גומיות לשסתומים לא תמיד תפתור את הבעיה ואז ההרגשה של תיקון לא יעיל ותחושת "רימו אותי" צצים בליבם של בעלי הרכבים "המעשנים".

יש כבר מוסכים שפשוט לא רוצים להתעסק עם ניסיונות ומציעים ישר ללכת על חצי אוברול/אוברול מלא או החלפת מנוע.

הבעייה היא שגם לאחר פירוק של ראש מנוע אין אפשרות אמיתית לדעת את מצב טבעות הבוכנה, שיכולות להיות פשוט תפוסות וגם עם פני שטח הצילינדרים נראים סבירים ומחליטים על שיפוץ ראש מנוע בלבד, זה לא תמיד מצליח.

הדילמה קשה לא רק לבעל הרכב וגם למכונאי ויש לשקול את צעדי התיקון תוך שיתוף מלא של האפשרויות הניתנות והכדאיות הכלכלית ואם יש אשרות להתייעץ עם מכונאים שמכירים את מודל הרכב הבעייתי, אולי הנסיון הרב ימנע תיקון יקר יותר (ואולי לא).

דרך אחת שאני מכיר כדי לבחון מצב של חדירת שמן למנוע דרך מובילי השסתומים היא לפרק את סעפת היניקה ולבחון את המשקעים על צלחת השסתום. משקעים רבים יעידו כי חדירת הזמן היא דרך המובילים, אך יש לשים לב לעובדה כי מנוע שצורך שמן דרך מובילים זמן רב (יחד עם מפלס שמן נמוך, אם לא מקפידים למלא בזמן) המשקעים שנמצאים על גב השסתום גם מתפתחים על טבעות הבוכנה ועלולים לגרום לתפיסת טבעות ושוב לאחר תיקון חדירת שמן ממוקד אחד מגלים שהתקלה עוד ממשיכה ועכשיו ממוקד אחר.

• תוכן חדש...